BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Anti NWO
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Anti NWO » 10 nov 2011, 17:47

bparena je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:@ bparena

Hrvat sam, ali sam Bosanac i time se ponosim, i BiH je moja domovina kao sto je i tvoja. Vjerovao to ti ili ne - pojedinci ovdje znaju koliko sam ozbiljan..

A na Maksimir ne idem jer bojkotiram trenutnu upravu i stanje u klubu.
Buraz svaka cast - u postu s tobom sam se zezao kao i ti. Drago mi je i siroka vrata otvorena za dobre ljude kao sto si ti u Zenici. Pozdrav i svako dobro...
Evo ga popusta prod pritiskom :lol: .

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 10 nov 2011, 17:48

Muris91 je napisao/la:Ako ko hoce ima umene jaran prodaje karte za sutra sjever/jug 70 KM...pa et ako ima zainteresiranih nek se jave :D

tapkaros!? Ban please.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 10 nov 2011, 17:48

Nesto kontam, nema sanse da ce se igrati na ovakvom terenu osim ako ne naprave cudo do sutra. Pa sad kad gledam, teren je prije takozvanog "popravljanja" bio odlican naspram ovoga.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 10 nov 2011, 17:49

bparena je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:bparena,molim te da prestanes odredjivati svima ostalima ko je pozeljan navijac BiH a ko ne :roll:
VAMA FRANKOVCIMA TREBA PSIHIJATAR..... AKO VOLITE NJIH I BRANITE IH VISE NEGO NAS ... SUTRA CE VJEROVATNO DOCI NEKO I OD PORTUGALACA PA RAZVIJTE ZASTAVU S NJIMA I IDITE U NJIHOV SEKTOR....

VI SA TOM PICCKICOM STE NEPOZELJNI 100%
tako je druže bparana,ti se pitaš za sve ,vidim glavni si na forumu,ja ću u bijeloj majici sutra navijat za Bosnu ako me vidiš javi se ,a i nemoj pisat frankovci ja pijem zlatnu džezvu a ne franck
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 10 nov 2011, 17:51

ek0 je napisao/la:Nesto kontam, nema sanse da ce se igrati na ovakvom terenu
tako je, to je Papetova taktika, odlaganje utakmice sve do datuma kada nam ističu žuti kartoni tako da možemo igrati u punom sastavu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 nov 2011, 17:51

Lijepa vijest iz Zenice . Sinoc je u Zenicu i Bosnu i Hercegovinu usla najveca poslijeratna investicija od preko 250 miliona Eura vrijednosti reprezentacija Portugala na celu sa Cristianom Ronaldom! Nadamo se da ce propasti kao i mnoge druge investicije u nasoj zemlji .. Sretno nasim ljiljanima :mrgreen:

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 10 nov 2011, 17:51

Teren ce biti spreman, potvrdio je i Alija Porca, direktor Celika. I ja se isto nadam da ce biti aBd.Ono na sta mi mozemo uticati jeste da apelujemo nase gradjane, pogotovo omladinu da ne zvizde sutra prilikom intoniranja himne Portugala, da ostanemo dostojanstveni svih 90 minuta, pa i u trenucima ako rezultat ne bude povoljan za nas. Vidite kako nas Evropa dozivljava, kao neke divljake i cobane, nemojmo im dati dokaze za sve to.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 10 nov 2011, 17:52

Goalgetter je napisao/la:Lijepa vijest iz Zenice . Sinoc je u Zenicu i Bosnu i Hercegovinu usla najveca poslijeratna investicija od preko 250 miliona Eura vrijednosti reprezentacija Portugala na celu sa Cristianom Ronaldom! Nadamo se da ce propasti kao i mnoge druge investicije u nasoj zemlji .. Sretno nasim ljiljanima :mrgreen:
vec postavlkjeno

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 10 nov 2011, 17:52

Vrijeme je više bilo da ovo neko postavi!

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: kokakolas, dana/u 10 nov 2011, 17:53, ukupno mijenjano 1 put.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 nov 2011, 17:52

ek0 je napisao/la:Nesto kontam, nema sanse da ce se igrati na ovakvom terenu osim ako ne naprave cudo do sutra. Pa sad kad gledam, teren je prije takozvanog "popravljanja" bio odlican naspram ovoga.
Ma igrace se da nema nimalo zelenila.
Napravljeno je tako s namjerom da se unisti Portugalska magija, a i nasi ce igrati ubitacnim dugim loptama, tako da se krajnji ishod zna unaprijed.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BRIGATE ROSSONERE
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATE ROSSONERE » 10 nov 2011, 17:54

Kimbo koliko treba da bude onda teska lopta da je bura ne otpuse dole u hercegovini kada se igra :mrgreen: Historijski znacaj,geografski polozaj svima na ruku jedno je BILINO POLJE a ljubomorne duse mogu dalje da sanjaju o necemu sto mi imamo.Teren je posut pijeskom i zasticen trenutno zato izgleda lose i opet ponavljam neka se nadje bolji ako ima ali trenutno nema ;) A sto se tice portugala danima citam izjave treba ih docekato ovako onako svijetu pokazati da smo civilizacija ja cu vam reci jer sam ovdje svasta vidjeo ti isti portugalci su gori od cigana i sam stadion koji su napravili je na kredit kao i sve ostalo jer porediti stadion gdje je bio euro nedavno i nas je nezamislivo ;) ako mene neko pita ja bi sve smicalice koristio samo da ih eliminisemo jer mi smo GOSPODA za njih i dosta drugih zemalja u EU ;) pozz

Mrkva_i_Cevapi
Kontakt:

Post Postao/la Mrkva_i_Cevapi » 10 nov 2011, 17:54

Nevermind je napisao/la:
scootyTM87 je napisao/la:[youtube][/youtube]

A JA UZDISEM !!! DA SE NAJEZIS

KO NE ZAPLACE - P*CKA JE.
Jarane cmizdrim :)
http://www.youtube.com/watch?v=RCkFshzJvNE Nova epizoda Mihajla :)

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 10 nov 2011, 17:58

kokakolas je napisao/la:Vrijeme je više bilo da ovo neko postavi!

[youtube][/youtube]
Jel to ta guzla PR iz Saveza koja je dilala buntovima karata? :cry:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 10 nov 2011, 18:00

BANUJMO MI NJIH SUTRA

Pobjedom i golovima u njihovoj mreži!
:D
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 10 nov 2011, 18:06

Srce mi ko Jahorina dok gledam i slušam našeg kapitena... Jedan od največih sinova koje je ova zemlja imala. Aferim Spahiću
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 10 nov 2011, 18:07

slika

slika
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 10 nov 2011, 18:10

Anti NWO je napisao/la:
bparena je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:@ bparena

Hrvat sam, ali sam Bosanac i time se ponosim, i BiH je moja domovina kao sto je i tvoja. Vjerovao to ti ili ne - pojedinci ovdje znaju koliko sam ozbiljan..

A na Maksimir ne idem jer bojkotiram trenutnu upravu i stanje u klubu.
Buraz svaka cast - u postu s tobom sam se zezao kao i ti. Drago mi je i siroka vrata otvorena za dobre ljude kao sto si ti u Zenici. Pozdrav i svako dobro...
Evo ga popusta prod pritiskom :lol: .
Ne znamo se i ne popustam ni pred kim. Postujem sto tako razmisljas i to je moja pruzena ruka svakom dobrom covjeku. Ljubo iz Tuzle sutra dolazi meni u goste, ocekujem i Miju iz Zagreba s rajom (nekd BHC), ali eto kontaj kako hoces.... Jednom cu postaviti neke fotke dobre raje iz CRO koja dolazi na BH tekme ali o tom potom. Ne znas me i sigurno si pogrijesio po tom pitanju....
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 10 nov 2011, 18:13, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 10 nov 2011, 18:12

Mulder je napisao/la:slika

slika
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
U mom svijetu važe moja pravila

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 nov 2011, 18:17

Jos malo pa pocinje :mrgreen: .

Za nas pozitivna stvar sto je teren u ocajnom stanju. Ipak se sa Portugalcima ne mozemo nadigravati na sredini terena. Mi smo navikli igrati na losem travnjaku, dok je ovo Portugalcima vjerovatno najlosiji travnjak u njihovim profesionalnim karijerama. Doduse, travnjak BP je i prosli put bio grbav i neravan, ali smo tada iz raznih okolnosti odigrali kriminalan mec. Vjerujem da onako lose i nemotivisano ne mozemo odigrati. Samo da nas ne ubije pritisak i ovo neprestano kokodakanje Portugalaca o losim uslovima za igru. Premazani su oni svim bojama, ne kukaju dzaba bez prestanka.

Mislim da se sa njima ne trebamo nadigravati,.. Nemamo ni kapacitet, niti teren dopusta ucinkovitu pas igru. Po meni bi bilo najbolje krenuti sa Dzekom i Ibisevicem u napadu. Dakle, od pocetka napasti sa dugim loptama. Dzeko i Ibisevic imaju njusku za gol, sigurno mogu uvaljati 1-2 otpatka ako dosta lopti bude islo u sesnaesterac Portugala. Treba igrati agresivno na vezni red Portugala i tu ih ubiti u pojam. Njihova snaga pociva na sredini terena, tu se pumpaju samopouzdanjem,.. Ako na sredini uspostave kontrolu, onda nam se crno pise. Ronaldo i Nani su igraci koji ce iskoristiti iskoristiti dominaciju u veznom redu. Zbog toga ih treba agresivno napadati na sredini, ne dozvoliti im da pletu na nasoj polovici,.. U losem terenu imamo velikog saveznika.

Samo je pitanje koga staviti u vezni red. Za agresivan presing trebamo brze i agresivne igrace. Gdje staviti Salihovica. Je l' potrebniji na beku da cuva Nanija ili u veznom redu da razbija tehnicki prefinjen portugalski vezni red. Tesko je reci. Ipak, da se pitam stavio bi ga u vezni red. Ako ih tu ne mognemo zaustaviti, onda necemo moci ni krila ko god od nasih cuvao Ronalda i Nanija.

Nisam bas pomno pratio, a koliko znam ovu tekmu igramo bez povrijedjenog Mujdze i kartoniranih Pandze i Rahimica.

------------Begovic-----------
------Spahic----Mravac-----
--Jahic----------------Lulic--
----Zahirovic--Salihovic----
-----Pjanic----Misimovic--
------Dzeko--Ibisevic-----

Nisam siguran je l' svi navedeni mogu igrati, ali ovo je formacija koju bi volio vidjeti. Ovako igra recimo Siti. Bez krila, sa dva prednja vezna koja se mogu izvuci na krilo, a mogu ici i u sredinu. Veoma je vazno da Misimovic i Pjanic odigraju borbeno na sredini terena. Nisu oni taj tip igraca, ali ovaj put moraju gristi i ne dozvoliti portugalskom veznom redu da uspostave kontrolu. Isto vazi za Zahirovica i Salihovica. Moramo igrati sa dva defanzivna vezna, jer je neophodna pomoc nasim bekovima. Zahirovic i Salihovic moraju 'duplati' da bi se zaustavila super dominantna portugalska krila. U tom slucaju Misimovic i Pjanic moraju zatvarati vezni red. I Ibisevic takodjer. Samo je vazno igrati agresivno, ne dozvoliti da se do beskonacnosti dodaju i pletu mrezu. U fazi napada treba biti direktan, igrati prvom loptom,.. Sto manje kombinatorike, to bolje.

Treba reci da je Portugal veliki favorit, ne treba previse ocekivati od ove utakmice. To i treba biti nasa prednost. Na njih prebaciti ulogu favorita i pritisak, pa muski i srcano uz publiku probati pobjediti. Nije nemoguce, kada je mogla Danska, moze i BiH. Bilo bi idealno pobjediti 1:0, a o 2:0 da ne govorim :mrgreen: .

Valjda i nas 'sreca' jednom pomiluje 8-) .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 nov 2011, 18:19

Ne znam kakav je problem sto covjek prati repku BiH,pa to je valjda normalno! :)
ja sam do sad pratio sve tekme BiH s komsijama katolicke vjeroispovijesti ,bili smo na dvije utakmice repke na Kosevu i na Bilinom, sutra sjedimo ispred tv-a navijamo ko i do sad, pijuckamo i pratimo :) u cemu je frka tolika?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.