Evo realna analiza svih divizija i pogadjam 100% rasplet
AFC East:
Jako interesantna divizija, gdje tri tima imaju isti omjer 5-3, ali je ocigledno da su Patsi u najslabijoj formi, Billsu su stali, pad je izgleda bio neminovan, a Jetsi su u najboljoj formi i docekuju Patse iduci week i ako tu dobiju osvajaju diviziju 100%.
AFC North:
Nista manje zanimljivo nije ni ovde, Bengalsi i Ravensi imaju 6-2, a Steelersi poraz vise, ali ovde Cinncinati igra dvije teske divizijske tekme protiv Baltimora i Pittsburgha i ako tu ostanu pozitivni 2-0 ili 1-1 to ce bit sezona iz snova za njih, iako to niko nije ocekivo. Mislim da ce sve 3 ekipe u PO iz ove divizije, Steelersi uzimaju istu, a ovo dvoje u wc.
AFC South:
Divizija koja je rjesena vec sada, uzimaju Texansi, al' eto, ostaje minimalna sansa i Titansima, mozda jos dvije sedmice, a onda se moze pcoet slavit u Texasu.
AFC West:
Defitivno Chargersi, koji po mom misljenju idu do SB-a

Rivers je vrlo nestabilan na pocetku sezone, dok svi ostali segmenti u ekipi funkcionisu sjajno (cak i ST koji je lani bio katastrofa). Cak i sa ovakvim Riversom (14INT-ova) ljudi su prvi sa 4-4, al' 100% sam siguran da, kako sezona bude odmicala, Rivers ce igrati sve bolje i bolje i sa nezaustavljivim resiverima i RB-ovima doci do SB. Pazite sta sam rek'o.
NFC East:
Giantsi su vrlo blizu osvajanja, al' ako Dallas udje u formu i Romo prestane pravit gluposti svasta se moze desiti, no moj pick su Giantsi koji iako okasapljeni povredama vrlo dobro igraju, pogotovo u odbrani, dok ce se u napadu sve poslozit kad se vrati nekoliko startera. Eaglesi imaju najjaci tim, mogu dobit svakog, al' su neozbiljni i ako ne udju u PO bit ce bura u timu, ne bi me cudilo da se nesto desi pa da zavrse na 11-5, iako su sad na 3-5, al' ako se nista ne desi nema njima PO-a.
NFC North:
Green Bay prekuc'o NFL, a kamoli ovu diviziju, tesko da ce ih neko moc' zaustavit, jedino u PO-u, ako neko bude im'o strasan dan i puno srece. A ovde ce neko dobit i wc, vjerovatno Lionsi, a ni Bearsi nisu daleko, no mislim da im slijedi sunovrat i sljedece dvije tekme, prvo protiv Lionsa, vrlo vazna tekma, a onda protiv Chargersa i ako tu budu 0-2, sto je vrlo moguce gube sanse za wc...
NFC South:
Saintsi ce uzeti ovo, iako su imali par losih tekmi, Brees se vraca u punu formu i bit ce oni opasni kroz PO! Jedino ih moze ugroziti Atlanta (medjusobni duel iduci week), dok Tampa jos uvijek nema ekipu...
NFC West:
Najslabija divizija, al' itekako se isticu 49-ersi za koje sam prognozir'o i prije pocetka sezone da ce se prosetat divizijom i tako ce i biti, no vjerujem da ce usporiti i da nece proci wc rundu bez borbe (tj nece biti u najbolje dvije ekipe), iako trenutno imaju 2. najbolji omjer u ligi, sad igraju sa Giantsima, bit ce veoma zanimljivo pogledat.
Eto, sad komentarisite