NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 nov 2011, 17:44

CLS je napisao/la:
Juve-TZ je napisao/la:ja se ne brinem za giantse dok ne budemo isli packersima u goste u po...

ako se to desi, a postoje velike sanse da ce se desiti biti ce lose po nas :D i to u januaru kad je poledilo u green bayu
Pekersi moraju izgubiti, tako da smo mi jedni od kandidata da ih pobjedimo, a ono sto je najbitnije jeste da je E. Manning jedini QB u ligi po statistici koji je bolji u gostima nego kuci, jer na stadionu NYG puno kruznih vjetrova imaju koji toliko uticu na let lopte.

brate kakve ond lopte lete u Chicagu lo ovakvom vjetru :)...neka ga onda neka igra u Chicagu svoju playoffu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 nov 2011, 18:21

Evo realna analiza svih divizija i pogadjam 100% rasplet :D

AFC East:
Jako interesantna divizija, gdje tri tima imaju isti omjer 5-3, ali je ocigledno da su Patsi u najslabijoj formi, Billsu su stali, pad je izgleda bio neminovan, a Jetsi su u najboljoj formi i docekuju Patse iduci week i ako tu dobiju osvajaju diviziju 100%.

AFC North:
Nista manje zanimljivo nije ni ovde, Bengalsi i Ravensi imaju 6-2, a Steelersi poraz vise, ali ovde Cinncinati igra dvije teske divizijske tekme protiv Baltimora i Pittsburgha i ako tu ostanu pozitivni 2-0 ili 1-1 to ce bit sezona iz snova za njih, iako to niko nije ocekivo. Mislim da ce sve 3 ekipe u PO iz ove divizije, Steelersi uzimaju istu, a ovo dvoje u wc.

AFC South:
Divizija koja je rjesena vec sada, uzimaju Texansi, al' eto, ostaje minimalna sansa i Titansima, mozda jos dvije sedmice, a onda se moze pcoet slavit u Texasu.

AFC West:
Defitivno Chargersi, koji po mom misljenju idu do SB-a ;) Rivers je vrlo nestabilan na pocetku sezone, dok svi ostali segmenti u ekipi funkcionisu sjajno (cak i ST koji je lani bio katastrofa). Cak i sa ovakvim Riversom (14INT-ova) ljudi su prvi sa 4-4, al' 100% sam siguran da, kako sezona bude odmicala, Rivers ce igrati sve bolje i bolje i sa nezaustavljivim resiverima i RB-ovima doci do SB. Pazite sta sam rek'o. ;)

NFC East:
Giantsi su vrlo blizu osvajanja, al' ako Dallas udje u formu i Romo prestane pravit gluposti svasta se moze desiti, no moj pick su Giantsi koji iako okasapljeni povredama vrlo dobro igraju, pogotovo u odbrani, dok ce se u napadu sve poslozit kad se vrati nekoliko startera. Eaglesi imaju najjaci tim, mogu dobit svakog, al' su neozbiljni i ako ne udju u PO bit ce bura u timu, ne bi me cudilo da se nesto desi pa da zavrse na 11-5, iako su sad na 3-5, al' ako se nista ne desi nema njima PO-a.

NFC North:
Green Bay prekuc'o NFL, a kamoli ovu diviziju, tesko da ce ih neko moc' zaustavit, jedino u PO-u, ako neko bude im'o strasan dan i puno srece. A ovde ce neko dobit i wc, vjerovatno Lionsi, a ni Bearsi nisu daleko, no mislim da im slijedi sunovrat i sljedece dvije tekme, prvo protiv Lionsa, vrlo vazna tekma, a onda protiv Chargersa i ako tu budu 0-2, sto je vrlo moguce gube sanse za wc...

NFC South:
Saintsi ce uzeti ovo, iako su imali par losih tekmi, Brees se vraca u punu formu i bit ce oni opasni kroz PO! Jedino ih moze ugroziti Atlanta (medjusobni duel iduci week), dok Tampa jos uvijek nema ekipu...

NFC West:
Najslabija divizija, al' itekako se isticu 49-ersi za koje sam prognozir'o i prije pocetka sezone da ce se prosetat divizijom i tako ce i biti, no vjerujem da ce usporiti i da nece proci wc rundu bez borbe (tj nece biti u najbolje dvije ekipe), iako trenutno imaju 2. najbolji omjer u ligi, sad igraju sa Giantsima, bit ce veoma zanimljivo pogledat.

Eto, sad komentarisite :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 nov 2011, 18:44

Bearsi ba imaju lagani raspored pisao sam vec..ove dvije tekme nam ostjau, pa da dobijemo jednu mi smo na konju :)..iz NFC North idu tri ekipe u playoff :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 09 nov 2011, 19:38

ejh da hoce chargersi do superbowla al nema nista od toga ovo je gubitnicka ekipa i takva ceostati dok god je turner tu a misljenja sam dace saintsi podici vince lombardi trofej.

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 nov 2011, 20:06

chargersi su napravili veliku gresku kada su ja mislim pored big bena i eli manninga izabrali riversa...

covjek je veoma nestabilan, malo misli mozgom, previse se uzda u sablone i gubi utakmice na glupe odluke i neuspjele sablone,prelako ce izgubiti utakmicu u gostima...ove sezone se to osjeti bas

eli manning i big ben su ucestvovali u 4 SB od tog drafta...nije sve do njih i do tima je, ali i chargersi godinama imaju jaku ekipu

ne smijem ni da mislim kako bi prolazili da su u nekoj jacoj diviziji...ovako u ovoj diviziji su uvijek u vrhu zbog ocajnih timova kao sto su kanzas, oakland i moze se reci i bronconsi kojima ne cvjeta dosta vremena...

tu ce uvijek uzeti wild card i da imaju losu sezonu, ali u po ce uvijek neko da ih doceka iz divizije u kojoj se igra fudbal...

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 nov 2011, 20:15

SaltCityAttack je napisao/la:
CLS je napisao/la:
Juve-TZ je napisao/la:ja se ne brinem za giantse dok ne budemo isli packersima u goste u po...

ako se to desi, a postoje velike sanse da ce se desiti biti ce lose po nas :D i to u januaru kad je poledilo u green bayu
Pekersi moraju izgubiti, tako da smo mi jedni od kandidata da ih pobjedimo, a ono sto je najbitnije jeste da je E. Manning jedini QB u ligi po statistici koji je bolji u gostima nego kuci, jer na stadionu NYG puno kruznih vjetrova imaju koji toliko uticu na let lopte.

brate kakve ond lopte lete u Chicagu lo ovakvom vjetru :)...neka ga onda neka igra u Chicagu svoju playoffu
pa zato vi samo i trcite :D :D sala, znam da je chicago poznato kao vjetroviti grad, ali bas slusam na ESPN kako pricaju da je to problem station Giantsa i kako lopta vijuga u zraku
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 09 nov 2011, 20:31

Juve-TZ je napisao/la:chargersi su napravili veliku gresku kada su ja mislim pored big bena i eli manninga izabrali riversa...

covjek je veoma nestabilan, malo misli mozgom, previse se uzda u sablone i gubi utakmice na glupe odluke i neuspjele sablone,prelako ce izgubiti utakmicu u gostima...ove sezone se to osjeti bas

eli manning i big ben su ucestvovali u 4 SB od tog drafta...nije sve do njih i do tima je, ali i chargersi godinama imaju jaku ekipu

ne smijem ni da mislim kako bi prolazili da su u nekoj jacoj diviziji...ovako u ovoj diviziji su uvijek u vrhu zbog ocajnih timova kao sto su kanzas, oakland i moze se reci i bronconsi kojima ne cvjeta dosta vremena...

tu ce uvijek uzeti wild card i da imaju losu sezonu, ali u po ce uvijek neko da ih doceka iz divizije u kojoj se igra fudbal...
Ma naravno ja navijam za njih pa sam svjestan toga meni je drag rivers on je pravi vođa covjek se voli takmiciti ne odustaje nikad al je nekad previse uzbuđen i nervozan primjer su ti evo ove tekme jetsi kanzas i sad packersi eto protiv kanzasa prerano odvaja ruke u prevelikoj zelji i kosta nas tekme isto i sa packersima dva glupa pasa dovode packerse do prednosti koju nisu mogli stici do kraja i jos baca onaj tako glup int na kraju umjesto da je baci u end zonu i pokusa pa sta bude a jetse da i ne spominjem **** on ce imati dobru statisitku al nije on tipa brees rodgers brady peyton eto eli ben itd itd to su pobjednici ****. A chargersi su jedna od najtalentovainjih ekipa unazad dosta godina al glupe su transakcije pravili cromartie pa haj eto merriman je bio povrijeđen i nakon sto je prestao korisiti steroide nije vise kakav je bio :lol: al cromartie i sproles za kojeg su rekli da je preskup a lik igra za petoricu to su glupi potezi i jos kad su dali breesa za nista pustili ga da ode u mjesto da ga trejduju kad su imali sansu kad vec nisu htjeli da ga zadrze. I na kraju je ta nejverovatna sposobnost na nađu nacine kako da izgube dobijene utakmice tu su najbolji u nflu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 nov 2011, 21:02

Ja licno mogu razumjeti sto se Cutler nalazi na toj listi, a ubjedjen sam da je veliki broj glasova dali navijaci Bearsa. Prosle godine je ispao pi.cka i kada se zamjenio na utakmici protiv Packersa. Sjetiti se samo izjave Ditke kada je rekao da ga jedino smrt nebi sprijecila da se ponovo vrati na teren.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 nov 2011, 21:42

amerosm je napisao/la:Ja licno mogu razumjeti sto se Cutler nalazi na toj listi, a ubjedjen sam da je veliki broj glasova dali navijaci Bearsa. Prosle godine je ispao pi.cka i kada se zamjenio na utakmici protiv Packersa. Sjetiti se samo izjave Ditke kada je rekao da ga jedino smrt nebi sprijecila da se ponovo vrati na teren.
ma navijaci Bearsa nemaju prava da mu prigovaraju...niko normalan nece prikovoriti, a bilo je onih koji su mu palili dres...pa covjek je nas najbolji QB u historiji ebote...prvi sa preko 3000 yardi :)...covjek radi dosta dobar posao kako ga pokrivao...u ovoj sezoni je vise nego dobar, a posebno zadnjih 4-5 utkamica.
Dobro vjerovatno su ljudi glaslai protiv njega zbg onoga, ali ebote i ja bi izasao da me ubijaju udarjau...pa niko nije vidjeo d aje bio i krvav, jer je bilo i krvikod njega u prvom periodu....vjerujem da je bio povredjen, ali i Smith g aje sklonio nije zelio vratiti nazad...njega samo ritikuju zasto nije pokusao da se vrati, ali eto ja licno mislim da je bio povredjen jer nebi tek tako izasao, jer znamo svi koliko je batina dobijao ranije i izdrzao je i nije prigovarao nikome
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Seahawks Boy
Kontakt:

Post Postao/la Seahawks Boy » 09 nov 2011, 22:38

Cutler je jedan od najboljih QB NFL-a ove sezone, kao i nekoliko njih uključujući i Roma :mrgreen:
Arsenal FC <3
Željo 1921 <3

Victoria Concordia Crescit !

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 nov 2011, 22:53

@bears grylls

Lave, Chargersi ce igrati sve bolje i bolje, iz tekme u tekmu i tako sve do kraja vjeruj mi. Pa ovo je GB bolan, najbolja ekipa daleko u ligi. Znaci dali su im 14 poena i opet ih stigli na kraju zamalo, mogli ih i dobit, nasalit ce se u cetvrtak protiv Raidersa... Sto se tice Riversa, on takodje igra sve bolje i bolje, polahko se stabilizuje, ide na sigurno, misli vise! Vidjet ces da nece bacit INT u cetvrtak. A sto se tice 3 INT-a protiv Packersa, samo za zadnji je direktan krivac, prvi Gatesu ispala lopta i odbila se, zatim Big Play Williamsa, izgledalo je to siguran pas za Gatesa, prvi down, odjednom se stvori Williams i vrati za 21-7. I kad bi svak' normalan moralno pao, Rivers vodi ekipu sa 4 TD-a za redom na napad od produzetka, gdje je panicno bacio taj treci interception...

Treba napomenuti da nije bilo Matthewsa i Lloyda, vidjet cete Chargerse za mjesec dana 8-)

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 09 nov 2011, 23:19

Edin TM87 je napisao/la:@bears grylls

Lave, Chargersi ce igrati sve bolje i bolje, iz tekme u tekmu i tako sve do kraja vjeruj mi. Pa ovo je GB bolan, najbolja ekipa daleko u ligi. Znaci dali su im 14 poena i opet ih stigli na kraju zamalo, mogli ih i dobit, nasalit ce se u cetvrtak protiv Raidersa... Sto se tice Riversa, on takodje igra sve bolje i bolje, polahko se stabilizuje, ide na sigurno, misli vise! Vidjet ces da nece bacit INT u cetvrtak. A sto se tice 3 INT-a protiv Packersa, samo za zadnji je direktan krivac, prvi Gatesu ispala lopta i odbila se, zatim Big Play Williamsa, izgledalo je to siguran pas za Gatesa, prvi down, odjednom se stvori Williams i vrati za 21-7. I kad bi svak' normalan moralno pao, Rivers vodi ekipu sa 4 TD-a za redom na napad od produzetka, gdje je panicno bacio taj treci interception...

Treba napomenuti da nije bilo Matthewsa i Lloyda, vidjet cete Chargerse za mjesec dana 8-)
Vjeruj mi ja bi to najvise volio al sumnjam a nebi se slozio kod prvog int pas je bio previsok al nebitno vidjecemo mislim ja znam da ce uci u plejoff al dalje od toga nema nista nevjerujem u ovu ekipu vise previse istih sezona istih razorarenja.A fali mathews,(plus castillo veliki nedostatak) to stoji hrcak debeli je dobar al on je vise za treceg downa za goal line i te stvari. Mene jedino zadovoljava ona defanzivna linija kako su sad igrali protiv green baya konstatnta pritisak la zato secondary na celu sa rookijem gilchristom katastrofa milslim shvatam da je to green bay i da nemaju loseg receivera al ipak ono je bilo kriticno.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 nov 2011, 09:35

Edin TM87 je napisao/la:@bears grylls

Mene raduje cinjenica da Packersi samo nama daju nekad manje od 4 TD po utkamici :)..neki primaju i po 5-6 :)...pa primiti 45 i reci da je dobro?...ofanzivno su igrali dosta dobro protiv Packersa, ali u odbrnai im ne mogu nista ...izgleda samo bearsi donekle upjevaju im barem umanjiti napadacke sposobnosti...ebiga Packersi odnosno Rogers svoje prve izgbljene lopte u sezoni imali su upravo protiv Bearsa sto dovoljno govori.
Mislim Chargersi su dobri, ali su jako sretni sto imaju takvu diviziju....pa ebiga recimo Minesota iz NFC Northa malo je falilo da ih tamo uzmu sto dovoljno govori...u ovom trenutko Chargersi bi bili cetvrta ekipa NFC Northa.
Ne kazem da ce recimo Bearsima biti lahko protiv Chargersa, jer oni imaju dobar offense koji nama ne odgovara, jer takav imaju i Saintsi, Atlanta i td ekipe sa kojima smo igrali...ocekujem dobru tekmu svakako, ali Bearsi svako su favoriti u ovoj utkamici, ako budu igrlai kao zadnje tri utkamice
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 10 nov 2011, 17:29

Ako naletite na koji dobar link za gledanje vecerasnje tekme, samo dobacite ovdje. ;)
Postovanje treba zaraditi.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 nov 2011, 17:47

SaltCityAttack je napisao/la:
Mene raduje cinjenica da Packersi samo nama daju nekad manje od 4 TD po utkamici :)..neki primaju i po 5-6 :)...pa primiti 45 i reci da je dobro?...ofanzivno su igrali dosta dobro protiv Packersa, ali u odbrnai im ne mogu nista ...izgleda samo bearsi donekle upjevaju im barem umanjiti napadacke sposobnosti...ebiga Packersi odnosno Rogers svoje prve izgbljene lopte u sezoni imali su upravo protiv Bearsa sto dovoljno govori.
Mislim Chargersi su dobri, ali su jako sretni sto imaju takvu diviziju....pa ebiga recimo Minesota iz NFC Northa malo je falilo da ih tamo uzmu sto dovoljno govori...u ovom trenutko Chargersi bi bili cetvrta ekipa NFC Northa.
Ne kazem da ce recimo Bearsima biti lahko protiv Chargersa, jer oni imaju dobar offense koji nama ne odgovara, jer takav imaju i Saintsi, Atlanta i td ekipe sa kojima smo igrali...ocekujem dobru tekmu svakako, ali Bearsi svako su favoriti u ovoj utkamici, ako budu igrlai kao zadnje tri utkamice
Reko sam ti vec na chatu, vi ste najveci rivali Packersima i to nije obicna tekma kad igrate s njima tako da je razumljivo da im napad ne funkcionise ko u ostalim tekmama + je vasa odbrana jedna od boljih u ligi...

Sto se tice meca sa Chargersima, necu biti ostar i rec' da vas razbit, nego kazem samo da ce vas dobit 2 posjeda razlike min... Cuj favoriti :mrgreen: Zivi bili pa vidjeli za dvije sedmice ;) ;)
kad_kako je napisao/la:Ako naletite na koji dobar link za gledanje vecerasnje tekme, samo dobacite ovdje. ;)
Blago tebi kad mozes pogledat tekmu u pola 3 radnim danom :mrgreen:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 nov 2011, 23:46

s obzirom kako igraju mogli bi izgubiti sa 2 TD razlike , ali eto polahko vidjet cemo...kod nas samo secondary mora biti kao neku noc i ja se necu sikirati za pobjedu...branili smo dobro 3th down sto me raduje i to je ono sto nam je falilo u utkamicama gdje smo padali uglavnom u drugom periodu utkamice.

Bears OL u zadnjih 6 utkamica napravila je hajmo reci malo cudo :)...Cutler u tih 6 utakmica oboren je "samo" 10 puta :)...samo neka se ovako nastavi ni bolje od ovog ne treba :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 nov 2011, 01:03

Meni nikako nije jasno kako Briggs nije placen kao ostali...neka mu je 30 godina, ja bi ga potpisao jos naredne 4 godine..Urlacheru je 33 godine, a covjek igra na isto nivou, jest da je nesto malo spori i da mu se desi da mu pobjegne RB sto je ranije bilo prosto nemoguce , ali bez obzira Urlacher jos uvjek spada u kategoriju najboljih LB NFL-a zajedno sa Briggsom

The linebacker combination of Briggs (30) and Urlacher (33) hopes to harass Lions quarterback Matthew Stafford on Sunday. Briggs said he and Urlacher have yet to peak as players.

“I don’t know. When does vintage usually peak?” Briggs said with a hearty laugh. “I’m nine years in (the league) right now. I don’t know. We’re a pretty expensive bottle right now. As far as I am concerned, people can call us old all they want. But as long as you produce in the game, I don't think it really matters."
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 nov 2011, 04:07

Chargers what?..ovo je sto se tice prvog poluvremena, dok u drugom ocekujem da prorade
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 nov 2011, 05:00

Chargersi bi mogli do kraja vratiti se 24-17 i ima jos citav period se igrati....samo bogami vise navijaca Raidersa, nego Chargersa :)...dobr nije bukvalno vise, ali kako igraju u gostima bogami ima ih skoro pa vise nego domacih :)

EDIT:

Raidersi ce haman sami sebe unistiti..Palmer imao odlicnu utkamicu i evo zajebat ce je haman...prvo mu izbise i pokupise loptu, zatim interception skoro pa na red zoni

EDIT:
Raidersi su veci idioti nego sto nekad Bearsi naju biti :)...pa ebo majku kakav penal napravise i dadose Chargersima ponovo loptu uzas...ja se ipak nadam da ce Chargersi dobit jer nekako bi vise Chargerse volio u playoffu da igraju jer ipak su puno atraktivnija ekipa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 11 nov 2011, 10:02

kako sada stvari stoje Jetsi bez Plaxa sl. utakmicu
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.