BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

BH Patriot
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la BH Patriot » 12 nov 2011, 12:56

Da se prisjetimo prošlog susreta na La Luzu protiv selekcije Portugala i onih zicera koje smo morali iskoristiti ..
[youtube][/youtube]
Livin' La Vida Loca ;)

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 12 nov 2011, 12:57

twisttm87 je napisao/la:znaci po tvojoj toj nekoj logici dajem primjer mi damo 3 gola to se racuna kao da smo dali 6? :S ili ja nesto ovdje nisam dobro skontao ili nez cudno mi to nesto :D
znas li engleski?
The away goals rule is a method of breaking ties in association football and other sports when teams play each other twice, once at each team's home ground. By the away goals rule, the team that has scored more goals "away from home" will win if scores are otherwise equal. This is sometimes expressed by saying that away goals (or at least one of them) "count double" in the event of equal scores.[1]
...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 nov 2011, 12:58

Da sam ja astronaut na PS3 : :lol: djecije igrice , ali eto kad se igramo selektora, hajde da i ja kazem svoje misljenje o sljedecoj tekmi. :

4-1-2-1-1-1 koja se nakon 70 min pretvara u 4-4-2 ili zavisno od toga ako rano primimo gol. :

GK. Begović
DR. Jahić (Zahirović)
DL. Papac
DC. Pandža
DC. Spahić
DMC. Rahimić
DMCL. Medunjanin
MRC. Pjanic
MC-AMC. Misimović
AML. Lulić
SC. Džeko

za zandjih 20 min: predpostavka da se niko ne povrjedi a udju Ibišević , Ibričić i Zahirović

GK. Begović
DR. Jahić
DL. Luluć
DC. Spahić
DC. Papac
DCM. Zahirović
MCL. Medunjanin
MCR. Ibričić
MC-AMC. Pjanić
FC - SC Ibišević
SC. Džeko

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 nov 2011, 12:59

Idemo im 'ebat mater u Portugalu 8-)

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 12 nov 2011, 13:00

panties je napisao/la:
twisttm87 je napisao/la:znaci po tvojoj toj nekoj logici dajem primjer mi damo 3 gola to se racuna kao da smo dali 6? :S ili ja nesto ovdje nisam dobro skontao ili nez cudno mi to nesto :D
znas li engleski?
The away goals rule is a method of breaking ties in association football and other sports when teams play each other twice, once at each team's home ground. By the away goals rule, the team that has scored more goals "away from home" will win if scores are otherwise equal. This is sometimes expressed by saying that away goals (or at least one of them) "count double" in the event of equal scores.[1]
znam ja engleski savrseno :D ali to nisam nigdje vidio da pise zato sam i postavio pitanje :D sad mi je jasnije :D hvala ti na ovom engleskom dijelu ;) :D ma nista ic da damo 1 gol i to je to po meni :D

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 12 nov 2011, 13:01

twisttm87 je napisao/la:znam ja engleski savrseno :D ali to nisam nigdje vidio da pise zato sam i postavio pitanje :D sad mi je jasnije :D hvala ti na ovom engleskom dijelu ;) :D ma nista ic da damo 1 gol i to je to po meni :D
ma pitam da ne trazim na nasem :D
a da ja uzmem objasnjavat bilo bi smjesno :)
...

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 12 nov 2011, 13:03

Govorih ja prije utakmice da ce oranica i nama predstavljati problem, jer nam igra reprezentacije ovisi o pas igri Misimovica, Pjanica i Medunjanina, a kad je teren los i kada igras protiv ekipe koja igra totalni presing, onda i ne mozes razviti igru nego mozes samo nabijati loptu prema Dzeki i nadati se cudu.
Ali eto ruku na srce oranica nas je spasila kod prilike Ronalda, samo sam duboko ubjedjen da bi razbili portugal da je teren bio dobar.
Kako god 0-0 je dobar rezultat s obzirom na prikazano, imali su oni svoje prilike a i mi, i najpostenije je nerijeseno, a kad je vec nerijeseno onda je idealno 0-0 tj. bez primljenog gola.
Dobra stvar je sto portugal sada misli da je ovo nasa najbolja partija, sigurno se vode time da smo sinoc kao domacini pokazali svo svoje znanje, a ne znaju kako smo opasni kad je teret favorita na nekom drugom, jos ako im prvi zabijemo gol... oni moraju dati dva... rijetko sam bio optimista kao sada.

I ne mogu da se ne osvrnem na stadion BP.
Inace sam uvijek za to da igramo tamo gdje igraci zele, a to je vidim Zenica. OK, samo cudom ne mogu da se nacudim zasto toliko zele da se igra tamo. Haj prije je bila atmosfera u Zenici puno bolja jer nije isto na Kosevu 15 000 ljudi i 15 000 u Zenici, ali sada se stvorila takva atmosfera da bi se sinoc raspordala 3 Koseva a ne jedno.
A nije isto igrati pred 15-17 000 ljudi i 35-37 pa eto i 40 000.
Sinocnja atmosfera je bila ocajna, isto je bilo i protiv Spanije i Bjelorusije, i ako mislite da sa onakvom atmosferom stvaramo neki teret igracima kao sto su Ronaldo, Pepe... i ostale svjetske klase koje svake sedmice igraju pred 40-50 000 + ljudi, onda ste najblaze receno smijesni i naivni.
PODHITNO OSPOSOBITI KOSEVO !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 nov 2011, 13:05

Samo zamjena: Maletic / Misimovic, pa onda Maletic / Zahirovic ;)

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 12 nov 2011, 13:06

BEGOVIC NA GOLU :D
[youtube][/youtube]

a Ronaldo mislio da je Homer na golu :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 12 nov 2011, 13:06

Edvin_Mg je napisao/la:
arnes86 je napisao/la:
Edvin_Mg je napisao/la:Zahirovic ne moze igrat ni na Mektebskim turnirima..
U pravu si da ne moze...Covjek je sinoc pokazao da je on za visi rang a ne za mektebskih turnira... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sta je pokazao bgt.. samo je trcao za Ronaldom i imao je jednu predpionirsku gresku,koja nas je mogla kostati,sva sreca pa profula onaj gad ..
to mu je pretpostavljam bio i zadatak da zaustavlja ronalda sto je i uspio a vecina kvalitetnijih igraca od njega to u rdrugim tekmama nije uspjela i uz jahica i spahica on je najzasluznij sto nije bilo 0:1
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

car_medju_kraljevima
Kontakt:

Post Postao/la car_medju_kraljevima » 12 nov 2011, 13:09

U koliko je sati revans, po nasem vremenu?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 nov 2011, 13:10

car_medju_kraljevima je napisao/la:U koliko je sati revans, po nasem vremenu?
Po ko zna koji put 22h. :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

samm
Kontakt:

Post Postao/la samm » 12 nov 2011, 13:10

Mislim da ima prostora na ovoj njihovoj desnoj strani, Ronaldo ostaje naprijed, a u Lisabonu ce to biti nasa sansa, moramo ih probati napasti sa desne strane. Kroz sredinu nemamo sanse, previse njihovih igraca je u sredini. Zbog toga Maletic desno, s tim da bi i Maletic i Lulic pomagali nazad. Miske bi vise imao prostora ako bude igrao malo vise u sredini, a Pjanica na ovoj poziciji najbolje mozemo iskoristiti

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 12 nov 2011, 13:11

Senaid L.F.C je napisao/la:to mu je pretpostavljam bio i zadatak da zaustavlja ronalda sto je i uspio a vecina kvalitetnijih igraca od njega to u rdrugim tekmama nije uspjela i uz jahica i spahica on je najzasluznij sto nije bilo 0:1
zahirovic je odigrao ne za 10 nego i vise od toga.

zapravo, skoro svi su nam igraci odigrali na iznenadjujucem nivou obzirom koliko ih je igralo na neprirodnim pozicijama.
...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 nov 2011, 13:13

thenaturalone je napisao/la:
I ne mogu da se ne osvrnem na stadion BP.
Inace sam uvijek za to da igramo tamo gdje igraci zele, a to je vidim Zenica. OK, samo cudom ne mogu da se nacudim zasto toliko zele da se igra tamo. Haj prije je bila atmosfera u Zenici puno bolja jer nije isto na Kosevu 15 000 ljudi i 15 000 u Zenici, ali sada se stvorila takva atmosfera da bi se sinoc raspordala 3 Koseva a ne jedno.
A nije isto igrati pred 15-17 000 ljudi i 35-37 pa eto i 40 000.
Sinocnja atmosfera je bila ocajna, isto je bilo i protiv Spanije i Bjelorusije, i ako mislite da sa onakvom atmosferom stvaramo neki teret igracima kao sto su Ronaldo, Pepe... i ostale svjetske klase koje svake sedmice igraju pred 40-50 000 + ljudi, onda ste najblaze receno smijesni i naivni.
PODHITNO OSPOSOBITI KOSEVO !
mozda zato sto od 30 utakmica na BP imamo 4 poraza(tako nesto) , sto je reprezentacijama u top 5 uspjeh a ne nama nekima koji smo bili i 50 i 60 . Sta mislis ti ? Citav grad prica o tome da se uskoro dize jug sjever a sto god se pricalo to se i uradilo tako da cemo kvalifikacije za SP vjerovatno igrati na vecem zmajevom gnijezdu sto se svi nadamo i tepihom pod nogama i nastavi odlican niz na domacim utakmicama nakon francuske .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 12 nov 2011, 13:24

steta sto sejo ne igra jer bi nam to dalo vec drugu dimenziju za ocekivati je da u portugalu vise se djeko bude trazio na ivici sesnaesterca i bice po koji faul a znamo kako sejo izvodi slobodne svaka cast i pjanicu i misimovicu al on je ipak iznad , ne znam raja je valjda ocekivala utakmicu kao protiv francuske sto se nikako nije moglo desiti , manji teren , los teren itd. mi igrali mislim po planu a to je neprimiti go a napraviti koju sansu da smo ih imali jesmo stet sto nije ibisevic dao, u portugalu ocekujem rastrcane ljiljane jes ljiljane eki neko furanje zmajevi i slicno da sam onaj komentator marjan uzeo bi autorska prava na naziv :D , portugalci ce napasti mi imao igrace koji mogu povuci kontru i zavrsiti e tu ce nam biti potrebna ona igra iz francuske a ako je ponovimo moze se i rez. ponoviti sto nam sada ide u korist :D

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 12 nov 2011, 13:28

Odigrali smo, po meni, bolju utakmicu nego u Parizu.

Niko nije dobio žuti karton, ne brojim Salihovića jer on svejedno i ne bi igrao u Lisabonu, nismo primili gol, bili ravnopravni sa 8. reprezentacijom svijeta (Francuska je na 15. mjestu), Zahirović maestralan bez nekog iskustva onako čuvati Ronalda - kapa dole majstore, sa onim jadnim navijačima od kojih je i moja zgrada bila glasnija...

sve u svemu, veliki sam optimista, sad il' nikad.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 12 nov 2011, 13:33

Ja ne mogu vjerovati kako su ovi nasi komentatori jadni.Sinoc nakon ove tekme sam pogledao snimku golova Hrvatska-Turska i najezio sam se zbog komentatora koji je u akcijama unio toliko emocija da je to za nepovjerovat a kod ovih nasih ista jacina glasa bila to prilika za gol ili dodavanje lopte na centru.Tko mi ne vjeruje naka danas pogleda snimku Hrvatska-Turska
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 12 nov 2011, 13:33

Moguci sastav u Lisabonu:

________________Begovic_________________

Jahic (Zahirovic)_Pandza____Spahic_____Papac

__________Rahimic_____Medunjanin_________

____Pjanic______Misimovic_________Lulic____

________________Dzeko___________________
walk on with HOPE in your heart

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.