Ja bih sad potpis'o da osvojimo 3 boda u naredna 3 kola.

Četiri su premija, dok je 5+ već nedostižno. Al', možda bismo mogli to posmatrati ovako. U sljedećem kolu Newcastle gostuje kod Cityja i to u subotnjem terminu od 16:00.

City ima više reprezentativaca u svojim redovima, tako da jedino tu vidim neku šansu.

Ok, priznajem da iste nije pretjerano visoka, al' postoji. Mada, svakoj seriji dođe kraj. Jedna će biti okončana u subotu. Ili Cityjeva ili Newcastleova. Domaćini su stopostotni na svom stadionu, a Svrake nemaju poraza ni na St. James Parku, a ni van njega.

Ono što je također plus je što bod(ovi) iz Manchestera nisu imperativ. Putuje se rasterećeno, pa šta se napravi.

Ako se okliznu Građani, vjerujem da će Svrake to iskoristiti na najbolji mogući način.

A, svi znamo šta je De Jong uradio Ben Arfi u prošlosezonskom duelu.

Samo da se to ne ponovi i ove godine (valjda će se Mancini odlučiti da igra bez holandskog mesara).
Poslije toga ide
popularniji Manchester, pa londonski
Plavci. Jbt život kakav raspored.

Taman da je Barcelona u pitanju, navijači bi se zabrinuli.
Poslije toga idu Norwich (A), Swansea (H) i Bolton (A), ako sam ja to dobro upamtio. Nešto lakše utakmice, al' samo na papiru.
Naravno, ne očekujem da će Svrake ostati u samom vrhu kako sezona bude odmicala. Al', vjerujem da se do nekog 6-7 mjesta može napredovati. Jbg, ekipa je baš EKIPA. Nema tu nekih individualaca, al' vjerujem da ova ekipa ima naizraženiji timski duh u Engleskoj. Valjda je isti dovoljan da se na kraju ugrabi visoka pozicija. Ako nije, nema se tu šta momcima zamjeriti. Bilo je lijepo dok je trajalo i to je to. Samo se nadam da će zima (a i sljedeće ljeto) učiniti to da vidimo neko zvučnije ime u omiljenom crno-bijelom dresu.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”