BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

nime_tm87
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la nime_tm87 » 12 nov 2011, 15:41

Znaci sad u utorak znaci CIJELA ekipa mora da bude na nivou kako ofanzivni tako i defanzivni dio odbrana napada vezni sve na VRHUNSKOM nivou ukoliko zelimo proci. Moramo zabiti taj jedan... a u najgorem slucaju primiti jedan znaci ... ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 nov 2011, 15:42

sjajan rezultat smo sinoc izborili, pored svih pehova u odbrani sacuvali smo gol i to je i bilo najbitnije. pokazalo se ono sto sam govorio da se na bilinom polju moze igrati samo onaj engleski stil, oprezno u odbarni i sredini, nabijanje i centarsutevi i sl, vidjelo sa de je sve nekako zgusnuto i da lopta skakuce, vidjelo se da na takvom terenu ronaldo ne dolazi do izrazaja i sl, al sve u svemu dobro je

u lisabonu nam je ofanziva jedina opcija, medjutim opet ne bi trebalo od pocetka srljati, nego igrati onako ko u francuskoj. nasi igraci koji u zenici nisu mogli doci do izrazaja (pjanic, miske, lulic) u lisabonu bi trebali biti maestralni, jer ce imati idealan teren da se pokazu, vjerujem i da ce se portugalci otvoriti pa cemo imati dosta prostora u igri naprijed. zavisno od toga da li ce pjanic biti spreman maximalno, igrat cemo s jednim ili dvojicom napadaca. po meni jedna je verzija

.......................begovic...................
jahic........pandza..........spaha........papac

.............rahimic........medunjanin........

..pjanic..............miske...........lulic.....

....................dzeko.......................

a druga opcija je

......................begovic..................

jahic.......pandza.........spaha.........papac..

.............rahimic.......medunjanin........

....ibisevic...........miske.............lulic.....

........................dzeko......................

ibisevic dakle i ako bude poceo od prve igrao bi vise kao krilo je previse je hazarderski sa dva klasicna spica, mada mislim da ce ostati ipak na klupi, a sto se tice odbrane, papac i pandza po meni su favoriti da krenu od prve, jer su odmorni, spaha naravno neizostavan, jedino dilema je ko ce desnog beka igrati, opcije su jahic, maletic ili zahirovic, al opet nekako jahic je tu nekako najsigurnije rjesenje po meni.

susic sad ima vise dilema jer ima na dispoziciji vise igraca i moze kombinirati, fali nam jedino salihovic, al realno gledajuci on nam i najmanje fali, lijeva strana sa papcem i lulom je extra pokrivena, jahic je veliki dobitak, momak moze odigrati stopera, beka i zadnjeg veznog, dakle gdje god zatreba, ima onu svoju neku rutinu i smirenost, mozda je i bolje rjesenje i na stoperu od pandze

u lisabonu cemo vjerovatno gledati potpuno drugaciju utakmicu nego na bilinom polju, bice tri put teze cuvati ronalda i nanija, al zato cemo i mi biti tri put opasniji. ono sto je najvaznije je da igraci psihicki budu maksimalno spremni i da igraju rastereceno ko protiv francuza, da se ne boje kombinovanja i gradnje akcija, kao sto sam i pretpostavio susic je kao pametan strucnjak ocito naredio u zenici da se ne kombinuje puno na sredini terena nego da se sa sto manje rizika lopta gura naprijed, u lisabonu ce to izgledati drugacije, nasi ce kombinovati, igrat ce na posjed lopte, trebali bi vidjeti pjanica i misketa u pravom svjetlu, a lulic koji je po meni bio mozda i najlosiji u zenici, u lisabonu bi ko i u parizu trebao odigrati sjajno, prodorno

najbitnije da u nekih prvih 15-20 minuta uspostavimo igru, da ne primimo gol i da ne upadnemo u portugalsku masinu, rasterecenije se moze igrati i zbog toga sto se ne treba toliko bojati zutih kartona, sto imamo sigurniju zadnju liniju, pritisak ce veci biti na portugalcima, svu u svemu imamo lijepu priliku da prodjemo, igra nam i nerijesno i pobjeda, portugalcima igra jedino pobjeda i oni ce opet kazem biti pod vecim pritiskom, jer su favoriti, jer igraju na svom terenu, jer znaju ako prime gol da moraju dati dva itd
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

MaJaBa
Kontakt:

Post Postao/la MaJaBa » 12 nov 2011, 15:43

sta mislite o ovoj postavi xD

-----------------begovic-------------------
--zahirovic----spahic---jahic---papac--
-----------rahimic-----medunjanin-------
-------pjanic--------------misimovic-----
------------ibisevic-----dzeko------------

i defanzivna sa 2 zadnja vezna,i ofanzivna sa 2 napadaca+misimovic i pjanic ponekad i medunjanin :D i kasnije ubaciti lulica odmornog da ih ubije brzinom
Željezničar za život cijeli.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 nov 2011, 15:50

E moj Sasa :cry: :cry:

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 12 nov 2011, 15:50

^Postava koju si sastavio je zaista preofanzivna i mislim da bi trebali utakmicu početi sa sastavom sličnim kao i sinoć, s tim da se vraća Papac. Najbolja postava za odlučujući susret Play-offa jeste ova:
--------------------Begovic---------------------
Jahic--------Pandza--------Spahic-----Papac
-------------Rahimic--------Medunjanin------
-------Pjanic-------Miske------------Lulic-----
---------------------Dzeko----------------------
Livin' La Vida Loca ;)

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 12 nov 2011, 15:51

vidim neki se zamaraju statistikom sinoc :shock: :shock:
hebo statistiku, ti jedeš meso, ja kupus, u prosjeku mi jedemo sarmu..
realno je da smo mi njih dobili drugo poluvrijeme, a prvo se nismo mogli sastavit sa loptom!
drugo je što oni imaju puno onih koji šutaju iz pm!
Nil Satis Nisi Optimum

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 12 nov 2011, 15:53

Mislim da ce Safet samo na mjesto povrijednong Mujdze stavit Jahica ,dakle ponovit Francusku i naravno ako moze i onaj pristup :-)
Sve u svemu, bar jos uvjek imamo se cemu nadat,nije tako los rezultat ,na istom smomjestu kao i oni...

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 12 nov 2011, 15:53

Begović
........................................................................................................................................
Jahić Spahić Pandža Papac
........................................................................................................................................
Rahimić Medunjanin(Zahirović)
Lulić Misimović Pjanić
.......................................................................................................................................
Džeko

ILI ovaj drugi :D :D
Begović
........................................................................................................................................ Jahić Spahić Papac Lulić
Rahimić Zahirović
Misimović Medunjanin Pjanić
.......................................................................................................................................
Džeko

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 12 nov 2011, 15:55

Ja bi to ovako poslozio za Lisabon kad se vec igramo selektora

------------------Begovic-------------
Jahic-----Pandza------Spahic----Papac

--------Zahirovic--------Rahimic-----
Pjanic-----------------------------Lulic
-----------Ibisevic(Miske)---------------------
------------------Dzeko-----------------

Medo,Ibricic, Miske(Vedo)..po potrebi

Al sve ce to Safet da postavi bolje nego mi!!!
RIP SALE VILENJAK

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 nov 2011, 15:58

Ja kad god mislim da ce nas neko razvaliti,mi tada obicno pruzimo nase najbolje partije,a kada ni najmanje ne sumnjam u nas uspjeh tada obicno uslijedi veliko razocarenje.
A sto je najgore,uvjeren sam da cemo proci Portugala :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Institut13
Kontakt:

Post Postao/la Institut13 » 12 nov 2011, 16:00

ajd da probam i ja nesto :D
----------Begovic-----------
Zahirovic-Spahic-Pandza-Papac
-------Rahimic-Medunjanin-----
Pjanic-----Misimovic-----Lulic
------------Dzeko----------------

:D

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 12 nov 2011, 16:01

BH Patriot je napisao/la:^Postava koju si sastavio je zaista preofanzivna i mislim da bi trebali utakmicu početi sa sastavom sličnim kao i sinoć, s tim da se vraća Papac. Najbolja postava za odlučujući susret Play-offa jeste ova:
--------------------Begovic---------------------
Jahic--------Pandza--------Spahic-----Papac
-------------Rahimic--------Medunjanin------
-------Pjanic-------Miske------------Lulic-----
---------------------Dzeko----------------------
Vidi,ne možemo postaviti tako predvidivu taktiku.Oni čim vide da je sušićeva taktika istia,odmah ce znati da ne možemo sa tom taktikom ništa uraditi kao što se pokazalo i sinoć u prvom poluvremenu.Ne smijemo igrati predefanzivno.Treba nam go,a možemo ga postići samo ako se hrabrije postavino,tako da opcija sa dva napadaca ne bi bila loša.E tek poslije u slučaju pozitivnog rezultata vratiti se na taktiku jednog napadaca

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 12 nov 2011, 16:07

Dylan Dog je napisao/la:Ja kad god mislim da ce nas neko razvaliti,mi tada obicno pruzimo nase najbolje partije,a kada ni najmanje ne sumnjam u nas uspjeh tada obicno uslijedi veliko razocarenje.
A sto je najgore,uvjeren sam da cemo proci Portugala :mrgreen:
Oduvjeri se, necemo mi proci nema saaanse Portugal je klasa za nas,pa ja. ;) ;) ;) ;) :D
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

Hulaga
Kontakt:

Post Postao/la Hulaga » 12 nov 2011, 16:09

Mirsad_LFC je napisao/la:Kakav start Lulica, svaka cast, cisto na loptu ! [youtube][/youtube]
Ovdje je bilo pola gola, svaka cast Lulicu 8-)

Muris91
Kontakt:

Post Postao/la Muris91 » 12 nov 2011, 16:17

Hulaga je napisao/la:
Mirsad_LFC je napisao/la:Kakav start Lulica, svaka cast, cisto na loptu ! [youtube][/youtube]
Ovdje je bilo pola gola, svaka cast Lulicu 8-)
Gledaj onog zuce iz reala Fabia odma dize ruku

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 nov 2011, 16:20

Mah, taktika, ja se uopće ne sikiram kakva će biti taktika. :D Imamo 13-14 igrača i od njih će Pape morati nešto sklepati.

Jahić i Papac neka igraju visoko na njihova krila, imamo Spahića ,koji po desnoj strani može ogromno pomagati ,u slučaju greške, Papcu, jer je poprilično brz štoper. Na drugoj strani Jahiću nek' pomaže Pjanić i Rahimić/Zahirović po potrebi. Pandža neka bude zadnja linija ispred Begovića i tu bi njih dvojca morala biti dominantna kada su u pitanju ubačaji sa strane. Po drugoj strani, dati Luliću slobodu da komotno probija svoju stranu. Pjanića obavezati da pomaže Jahiću i igra iz sredine , a u napadu Džeko neka vreba na skok ili kakav solo prodor, a Misimovića zadužiti da ga loptama pomaže i njemu takodje dati odvezane ruke kad je napad u pitanju. U sredini Zahirović i Rahimić, Elvir neka pomaže odbrani, a Zahiroviću pustiti da igra u oba smjera. I kad je organizacija napada, neka prenosi lopte do Pjanića ili Misimovića, a kad se branimo neka pomaže Jahiću ili štoperima (kada pomaže štoperima onda to radi sa Rahimićem).

Po drugoj strani u slučaju kiksa Papca i probijanja njegove strane Spahić neka brani njegov bok, a Rahimić se preseli na položaj Spahića, dok će Zahirović preuzeti ulogu defanzivnog veznog. I eto ga, taktika spremna. :D

-------------------------Begović--------------------
-------------Pandža---------------Spahić----------
Jahić------------------------------------------Papac
---------------Zahirović-------Rahimić-------------
------Pjanić-------------------------------------Lulić
-----------------------------Misimović---------------
-----------------------Džeko--------------------------
:mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 12 nov 2011, 16:20

"Ako logika prevlada, naš će nacionalni tim na stadionu Svjetlosti u utorak dostići cilj koji zaslužuju, kako trener tako i naši igrači. Sinoć, na "oranici" u Zenici, Portugal je pokazao da je nesumnjivo superiorniji protivnik. Sa Pepeom i odličnim pregledom terena koji ima Moutinho, Paulo Bento je demonstrirao zašto je Portugal još uvijek jedna od najboljih ekipa u Starom kontinentu", napisao je Sousa, te konstatovao:

"Ako se ipak dogodi ta nesreća i Portugal se ne kvalifikuje, Evropa više neće imati isti interes za ovaj sport, kako za nas, tako i za svakoga ko voli fudbal".

Rece ovo Portugalac i osta ziv i neki se bune kako smo mi necivilizovani iu nekulturni

Hulaga
Kontakt:

Post Postao/la Hulaga » 12 nov 2011, 16:22

Gledaj onog zuce iz reala Fabia odma dize ruku
Pa čudi me sto sudija nije pokazao na penal, bilo bi ofirno ali... :( :( :mrgreen: nego da je Francuska bio bi 100% .

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 nov 2011, 16:25

ZOI84 je napisao/la:"Ako logika prevlada, naš će nacionalni tim na stadionu Svjetlosti u utorak dostići cilj koji zaslužuju, kako trener tako i naši igrači. Sinoć, na "oranici" u Zenici, Portugal je pokazao da je nesumnjivo superiorniji protivnik. Sa Pepeom i odličnim pregledom terena koji ima Moutinho, Paulo Bento je demonstrirao zašto je Portugal još uvijek jedna od najboljih ekipa u Starom kontinentu", napisao je Sousa, te konstatovao:

"Ako se ipak dogodi ta nesreća i Portugal se ne kvalifikuje, Evropa više neće imati isti interes za ovaj sport, kako za nas, tako i za svakoga ko voli fudbal".

Rece ovo Portugalac i osta ziv i neki se bune kako smo mi necivilizovani iu nekulturni
da su oni neka velesila, sad bi lagano igrali prijateljske, a mi bi se krvili sa dancima

kako glupa izjava, umjesto da kaze kako je sramota da je ta kvazivelesila dovela se do ove situacije, covjek prica neke nebuloze
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 12 nov 2011, 16:31

Romariooo je napisao/la:sjajan rezultat smo sinoc izborili, pored svih pehova u odbrani sacuvali smo gol i to je i bilo najbitnije. pokazalo se ono sto sam govorio da se na bilinom polju moze igrati samo onaj engleski stil, oprezno u odbarni i sredini, nabijanje i centarsutevi i sl, vidjelo sa de je sve nekako zgusnuto i da lopta skakuce, vidjelo se da na takvom terenu ronaldo ne dolazi do izrazaja i sl, al sve u svemu dobro je

u lisabonu nam je ofanziva jedina opcija, medjutim opet ne bi trebalo od pocetka srljati, nego igrati onako ko u francuskoj. nasi igraci koji u zenici nisu mogli doci do izrazaja (pjanic, miske, lulic) u lisabonu bi trebali biti maestralni, jer ce imati idealan teren da se pokazu, vjerujem i da ce se portugalci otvoriti pa cemo imati dosta prostora u igri naprijed. zavisno od toga da li ce pjanic biti spreman maximalno, igrat cemo s jednim ili dvojicom napadaca. po meni jedna je verzija

.......................begovic...................
jahic........pandza..........spaha........papac

.............rahimic........medunjanin........

..pjanic..............miske...........lulic.....

....................dzeko.......................

a druga opcija je

......................begovic..................

jahic.......pandza.........spaha.........papac..

.............rahimic.......medunjanin........

....ibisevic...........miske.............lulic.....

........................dzeko......................

ibisevic dakle i ako bude poceo od prve igrao bi vise kao krilo je previse je hazarderski sa dva klasicna spica, mada mislim da ce ostati ipak na klupi, a sto se tice odbrane, papac i pandza po meni su favoriti da krenu od prve, jer su odmorni, spaha naravno neizostavan, jedino dilema je ko ce desnog beka igrati, opcije su jahic, maletic ili zahirovic, al opet nekako jahic je tu nekako najsigurnije rjesenje po meni.

susic sad ima vise dilema jer ima na dispoziciji vise igraca i moze kombinirati, fali nam jedino salihovic, al realno gledajuci on nam i najmanje fali, lijeva strana sa papcem i lulom je extra pokrivena, jahic je veliki dobitak, momak moze odigrati stopera, beka i zadnjeg veznog, dakle gdje god zatreba, ima onu svoju neku rutinu i smirenost, mozda je i bolje rjesenje i na stoperu od pandze

u lisabonu cemo vjerovatno gledati potpuno drugaciju utakmicu nego na bilinom polju, bice tri put teze cuvati ronalda i nanija, al zato cemo i mi biti tri put opasniji. ono sto je najvaznije je da igraci psihicki budu maksimalno spremni i da igraju rastereceno ko protiv francuza, da se ne boje kombinovanja i gradnje akcija, kao sto sam i pretpostavio susic je kao pametan strucnjak ocito naredio u zenici da se ne kombinuje puno na sredini terena nego da se sa sto manje rizika lopta gura naprijed, u lisabonu ce to izgledati drugacije, nasi ce kombinovati, igrat ce na posjed lopte, trebali bi vidjeti pjanica i misketa u pravom svjetlu, a lulic koji je po meni bio mozda i najlosiji u zenici, u lisabonu bi ko i u parizu trebao odigrati sjajno, prodorno

najbitnije da u nekih prvih 15-20 minuta uspostavimo igru, da ne primimo gol i da ne upadnemo u portugalsku masinu, rasterecenije se moze igrati i zbog toga sto se ne treba toliko bojati zutih kartona, sto imamo sigurniju zadnju liniju, pritisak ce veci biti na portugalcima, svu u svemu imamo lijepu priliku da prodjemo, igra nam i nerijesno i pobjeda, portugalcima igra jedino pobjeda i oni ce opet kazem biti pod vecim pritiskom, jer su favoriti, jer igraju na svom terenu, jer znaju ako prime gol da moraju dati dva itd
ni u ludilu vedu ne treba staviti na krilo, sjeti se samo utakmice sa francuzima na kosevu
Za zivot cijeli!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []