U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Koju su priliku propustili.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Imamo ali imamo nesposoban komitet koji se brine samo za A reprezentaciju.ZELJO DO GROBA je napisao/la:ja koliko znam Seferovic je reko da ce igrati za nas, oba Hajrovica su takodjer rekla isto, a ovaj iz Valencie nema za koga drugog igrati osim nas...santos je napisao/la:vecina tih sto si nabrojao vec igra kvalifikacije za njihove reprezentacijeZELJO DO GROBA je napisao/la:a imamo dobrih igraca koji igraju u dobrim ekipama i njih ne zove u mladu reprezentaciju, a zove neke nidje veze igrace...
ja mislim da bi igraci tipa Hajrovica iz Arsenala, i brat njegov igra u Grasshopersu, Izet mislim da se zove, krilo igra, pa Seferovic igra za Xamax na posudbi iz Fiorentine,
takodjer i ima momak iz Valencie, igra za njihovu B ekipu...
mislim da bi ti igraci dali neku novu kvalitetu nasoj ekipi...
Seferovic nije htio da se izjasni kad su ga pitali za A selekciju a ne da igra za U21
a i zaboravio sam Cajica,
Bicakcic je bio nesto povrijedjen,
pa ima onaj malac iz Chelsea, mada je on jos mlad za U21
dalje, golman sto je branio za ekipu koja je osvojila francusko prvenstvo za mlade, ne znam kako se zove...
imamo mi finih igraca, samo daj Boze da svi za nas budu igrali...
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
od koga si to cuo, pa si to nama ovde napisao ?Sarajlijc@ je napisao/la:Imamo ali imamo nesposoban komitet koji se brine samo za A reprezentaciju.ZELJO DO GROBA je napisao/la:ja koliko znam Seferovic je reko da ce igrati za nas, oba Hajrovica su takodjer rekla isto, a ovaj iz Valencie nema za koga drugog igrati osim nas...santos je napisao/la:
vecina tih sto si nabrojao vec igra kvalifikacije za njihove reprezentacije
Seferovic nije htio da se izjasni kad su ga pitali za A selekciju a ne da igra za U21
a i zaboravio sam Cajica,
Bicakcic je bio nesto povrijedjen,
pa ima onaj malac iz Chelsea, mada je on jos mlad za U21
dalje, golman sto je branio za ekipu koja je osvojila francusko prvenstvo za mlade, ne znam kako se zove...
imamo mi finih igraca, samo daj Boze da svi za nas budu igrali...
Za zivot cijeli!
neko konacno treba pokrenuti pitanje mladih selekcija. nekako smo se izborili da se uvede osnovni red u seniorsku selekciju ali u mladim lebdi duh ahmeda pasalica. to i treba se angazovati neko kome ce zadatak biti skautiranje mladih igraca u inostranstvu dovodjenje u mlade .
Sent from my Commodore 64
- BH Patriot
- Kontakt:
- samo_lijevo
- Kontakt:
nihco je napisao/la:neko konacno treba pokrenuti pitanje mladih selekcija. nekako smo se izborili da se uvede osnovni red u seniorsku selekciju ali u mladim lebdi duh ahmeda pasalica. to i treba se angazovati neko kome ce zadatak biti skautiranje mladih igraca u inostranstvu dovodjenje u mlade .
Jesi naporan sa tim majstorima iz dijaspore.
Jesi li i ti jedan od njih pa ti se igra?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
ne nego cemo se osloniti na umjetnike iz premijer lige.samo_lijevo je napisao/la:nihco je napisao/la:neko konacno treba pokrenuti pitanje mladih selekcija. nekako smo se izborili da se uvede osnovni red u seniorsku selekciju ali u mladim lebdi duh ahmeda pasalica. to i treba se angazovati neko kome ce zadatak biti skautiranje mladih igraca u inostranstvu dovodjenje u mlade .
da ti nisi neki menadzer?
Falio Besic...
nema tu vadjenja, bar smo mi tu lekciju trebali nauciti sa a reprezentacijom. kada se gubi protiv outsidera, ne moze se ocekivati plasman.
nemoze protiv kipra falit besic. to ako izgubis od njemacke, grcke pa kazes, jbg igrali smo bez najboljeg. ali kipar moras pobjediti ako hoces na ep i bez 2-3 glavna igraca. sramota stvarno, prosle kvalifikacije luksemburg, sad kipar...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nisam kume,a ti vjerovatno kao i mnogi ovdje ne pratis nasu ligu tako da "mojne" mi te price.nihco je napisao/la:ne nego cemo se osloniti na umjetnike iz premijer lige.samo_lijevo je napisao/la:nihco je napisao/la:neko konacno treba pokrenuti pitanje mladih selekcija. nekako smo se izborili da se uvede osnovni red u seniorsku selekciju ali u mladim lebdi duh ahmeda pasalica. to i treba se angazovati neko kome ce zadatak biti skautiranje mladih igraca u inostranstvu dovodjenje u mlade .
da ti nisi neki menadzer?
Pogledaj trenutno u A repku pa vidi koliko ih je iz nase lige.
Pusti se tih provjerenih talenata iz drugih i trecih evropskih liga.Naravno cast pojedincima.Ali niko me ne moze ubjediti da su ti bolji od Stevanovica,Zakarica,Bilbije,Visce pa i Markica.U nas je mentalitet takav,ako je sa strane tj. dijaspora odmah je majstor.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
djeca s uto tj mald iljud ii to vecinom iz nase lige ako nisu i svi,nisu navikli na ovako daleka putovanja to izmuri i ciprani su nama vam dosli nakon istog tog dugog putovanja i primili petardu a i tako je kod nas godinama rad sa mladim igracima je nikakav i sta se drugo moze ocekivat nego poraz
jel me zezas da krivis dugo putovanje za ovaj poraz?
i neka, nek i nasi domaci malo igraju...ja mislim da mi imamo talenata i u pl, samo ne mogu doci do izrazaja jer je citava pl u klincu
i neka, nek i nasi domaci malo igraju...ja mislim da mi imamo talenata i u pl, samo ne mogu doci do izrazaja jer je citava pl u klincu
...
pa covjece koliko ih je izaslo iz nase lige? sve same zakrpe i igraci kojima je trebalo najmanje 3-4 godine po nekim lijevim ligama da nauce igrati profesionalan fudbal.samo_lijevo je napisao/la:
Nisam kume,a ti vjerovatno kao i mnogi ovdje ne pratis nasu ligu tako da "mojne" mi te price.
Pusti se tih provjerenih talenata iz drugih i trecih evropskih liga.Naravno cast pojedincima.Ali niko me ne moze ubjediti da su ti bolji od Stevanovica,Zakarica,Bilbije,Visce pa i Markica.U nas je mentalitet takav,ako je sa strane tj. dijaspora odmah je majstor.Pa po kojem osnovu recimo Besic moze igrati u A repki a Stevanovic ne moze?
po vama su i dzeko,i modric, i spahic proizvodi premijer lige......!?
nemoj molim te da se opet poteze ta tema ali broj ozbiljnih igraca koji je ova liga prizvela je sramotno mali kao sto je sramotan i njen nekvalitet i rezultati.
vi sto je hvalite ste djelimicno odgovorni za to jer dajete vjetar u ledja korupciji i neprofesionalnosti.
- Principatus
- Kontakt:
Mislim da to generalizovanje nema smisla. Sigurno da nisu neki klinci iz dijaspore nesto posebno, sto igraju za 08/15 Donji Schweinfurt u 10 ligi, ali ko o njima prica?samo_lijevo je napisao/la: Nisam kume,a ti vjerovatno kao i mnogi ovdje ne pratis nasu ligu tako da "mojne" mi te price.
Pusti se tih provjerenih talenata iz drugih i trecih evropskih liga.Naravno cast pojedincima.Ali niko me ne moze ubjediti da su ti bolji od Stevanovica,Zakarica,Bilbije,Visce pa i Markica.U nas je mentalitet takav,ako je sa strane tj. dijaspora odmah je majstor.
Zna se na koje se igrace misli. A oni nisu pozvani. Svako ko misli, da je ovaj sastav idealan, je veoma naivan. Ima i igraca iz BiH koji nisu bili pozvani, zasto to zna selektor, koji mozda nije los strateg ali ce morati da snosi odgovornost za rezultate i pri tome isto da slusa kritiku u vezi sa pozivanjem/nepozivanjem igraca.
Mislis samo kao jedan primjer, da jedan Kolasinac iz Schalke 04 ne zasluzuje poziv?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Koliko doticni ima nastupa za Schalke?Principatus je napisao/la:Mislim da to generalizovanje nema smisla. Sigurno da nisu neki klinci iz dijaspore nesto posebno, sto igraju za 08/15 Donji Schweinfurt u 10 ligi, ali ko o njima prica?samo_lijevo je napisao/la: Nisam kume,a ti vjerovatno kao i mnogi ovdje ne pratis nasu ligu tako da "mojne" mi te price.
Zna se na koje se igrace misli. A oni nisu pozvani. Svako ko misli, da je ovaj sastav idealan, je veoma naivan. Ima i igraca iz BiH koji nisu bili pozvani, zasto to zna selektor, koji mozda nije los strateg ali ce morati da snosi odgovornost za rezultate i pri tome isto da slusa kritiku u vezi sa pozivanjem/nepozivanjem igraca.
Mislis samo kao jedan primjer, da jedan Kolasinac iz Schalke 04 ne zasluzuje poziv?
Koliko puta je uopce bio na klupi Schalkea?
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- Principatus
- Kontakt:
Momku je 18 godina. Igra za U19 Njemacke (pozvao ga onaj kloc Horst Hrubesch). Vec 7 nastupa. Navijaci Schalke-a koji ga prate smatraju, da je on jedan od mladih igraca koji ce bez sumnje uspjeti korak prema prvoj ekipi, samo je pitanje kada ce taj poziv dobiti.Dylan Dog je napisao/la: Koliko doticni ima nastupa za Schalke?
Prosao je skole Hoffenheima, Stuttgarta i sad Schalke.
Mislis da nije vrijedan nase strasne U21, jer tu samo igraju oni koji su standardni u svojoj ekipi kao Bilbija&Co?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
18-godisnjak bez ijednog nastupa za prvi tim a da dobije poziv za reprezentaciju U21Principatus je napisao/la:Momku je 18 godina. Igra za U19 Njemacke (pozvao ga onaj kloc Horst Hrubesch). Vec 7 nastupa. Navijaci Schalke-a koji ga prate smatraju, da je on jedan od mladih igraca koji ce bez sumnje uspjeti korak prema prvoj ekipi, samo je pitanje kada ce taj pozivi dobiti.Dylan Dog je napisao/la: Koliko doticni ima nastupa za Schalke?
Prosao je skole Hoffenheima, Stuttgarta i sad Schalke.
Mislis da nije vrijedan nase strasne U21, jer tu samo igraju oni koji su standardni u svojoj ekipi kao Bilbija&Co?
Nek igra za BiH U19 onda.
Mozda je on zaista iznimka i izraste u velikog igraca,ali meni je puna kapa vise tih 374 supertalenta BiH koje imamo sirom evrope,ta onaj odbija poziv Austrije,onog proglasili novim Ibrahimovicem,onaj kapiten Njemacke..a onda tisina,nit su zaigrali ni za BiH nit koga drugoga..Ne treba podcjenjivati igrace iz nase lige na ustrub tih dijasporskih "supertalenata",pa smio bi se kladiti da bi recimo npr. o Zakaricu da je u Njemackoj svaki dan izlazili novinski natpisi kako se radi o jednom od najvecih talentata u Njemackoj i da mora dobiti poziv za A tim da ga kaparisemo..
Al ne,cim igras u nasoj ligi odma u startu skepticizam,zato su krivi i novinari,pa ljudi nisu clanka o Zahirovicu napisali kako treba dok je bio u BiH,ali bitno je da mi razvoj dijasporske djece pratimo u novinama i portalima od njihove 14-te godine.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
- Principatus
- Kontakt:
Da zasto da ne. Pa to je praksa upravo, sa igracima iz mnogo losijih ekipa. Pogledaj moj odgovor iznad.Dylan Dog je napisao/la: 18-godisnjak bez ijednog nastupa za prvi tim a da dobije poziv za reprezentaciju U21![]()
Moram se ponavljati: O njima niko ne prica. To su ti koji sebi narucuje clanke po nasim novinama.Dylan Dog je napisao/la:Mozda je on zaista iznimka i izraste u velikog igraca,ali meni je puna kapa vise tih 374 supertalenta BiH koje imamo sirom evrope,ta onaj odbija poziv Austrije,onog proglasili novim Ibrahimovicem,onaj kapiten Njemacke..a onda tisina,nit su zaigrali ni za BiH nit koga drugoga..
Jos jedanput vazi ono sto sam vec rekao.Dylan Dog je napisao/la:Ne treba podcjenjivati igrace iz nase lige na ustrub tih dijasporskih "supertalenata",pa smio bi se kladiti da bi recimo npr. o Zakaricu da je u Njemackoj svaki dan izlazili novinski natpisi kako se radi o jednom od najvecih talentata u Njemackoj i da mora dobiti poziv za A tim da ga kaparisemo..
No ti "supertalenti" nisu opravdanje, ako gubimo igrace koji igraju u jacim ligama i ekipama. A izgubiti cemo ih.
Zahvaljujuci pozivima selektora mladih reprezentacija. Na stranu uspjeh U-repki, ovo nam direktno unistava novu A reprezentaciju. Kad se za nekoliko godina ljudi budu cudili zasto, tu nece pomoci kukanje na "dijasporske supertalente".
ne govori se ovdje o dijasporskim "supertalentima" nego o igracima koji su standardni u ceskoj ligi, talijanskoj serie b, prvotimcu bundesligasa, nemojte sada razvodnjavati tim pricama o propalim talentima.
kako cemo imati rezultate kada je danas igrao neki handzic ,koji je rezerva u sarajevu, a poziv nije dobio scuk ili cajic koji su standardni u natprosjecnim ceskim ekipama?
naravno , sada ce neko da mi tvrdi da je nasa liga bolja od ceske.......
kako cemo imati rezultate kada je danas igrao neki handzic ,koji je rezerva u sarajevu, a poziv nije dobio scuk ili cajic koji su standardni u natprosjecnim ceskim ekipama?
naravno , sada ce neko da mi tvrdi da je nasa liga bolja od ceske.......
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.