Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la KK_Bosna » 03 avg 2009, 09:20

Pasha je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:MB preporodio Bosnu??? Pa ekipu koju je on imao,ja bih mogao i dalje od 8 mjesta u NLB ligi. Treba nama jedan iskusan trener,s jedno 60 i vise godina. Pa sta me briga i ako se plasiramo na EP. Ja imam 21 godinu i jos nisam "osjetio"pobijedu BiH na velikom takmicenju (na EP).Koji je ono nas skor 0-15 ili 0-18. Mi bi trebali za selektora uzeti onog sta vodi Tursku repku,Tanjevic,ove godine istice ugovor i Jasminu Repesi u Hrvatskoj reprezentaciji,i on je jako dobar. A mogli bi uzeti i Vladu V,znamo sta on moze sa mladim igracima,a mi ih imamo i to jako dobre.
Eno ja ostavio post i o tome. Savez, odnosno gamad u savezu su problem, a o parama kojih nema (uglavnom zbog te gamadi) da ne govorim!
Ko misli da bi ozbiljan trener tipa Jaska Repese radio sa tim ljudima je veliki utopista.
Bosu mozda probati na emociju uzet, nesto ko Ciru u nogometu.
Vlado bi mogao, ali i za njega nisam siguran.
ciro vodi repku za emocije?

njegove emocije su veoma debele, odmah da ti kazem

i tanjevicu bi proradile emocije da mu nas savez da vise od turskog (a to je veeeeeeeeoma tesko jer mu turci placaju suhim zlatom)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 04 avg 2009, 13:57

Jos jedna od blamaza u KSBIH.
Naime ako je istina ovo sto pishu, da kadetima nece platiti put na EP, onda stvarno ni mi nit iko nema sta prigovoriti ovim djecacima ako izaberu drugu reprezentaciju da igraju :o
Odraditi pripreme sa djecacima i nakon toga poslati ih kucama.....
Sramota brate, sramota :cry:
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 07 avg 2009, 18:25

neko_iz_mase je napisao/la:Jos jedna od blamaza u KSBIH.
Naime ako je istina ovo sto pishu, da kadetima nece platiti put na EP, onda stvarno ni mi nit iko nema sta prigovoriti ovim djecacima ako izaberu drugu reprezentaciju da igraju :o
Odraditi pripreme sa djecacima i nakon toga poslati ih kucama.....
Sramota brate, sramota :cry:
To nije sramota nego realnost samo što punooooo ljudi to ne želi niti vidjeti niti priznati.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 avg 2009, 20:34

Poštovai forumaši,

Koliko sam vidio ova TEMA nosi naziv: Reprezentativci i potencijalni reprezentativci!
Međutim, iz mnogobrojnih postova (istina nisam mogao sve pročitati), pogotovo zadnjih 5 strana sve se 'vrti' i svodi na g.Mensura Bajramovića, o kojem ima otvoren poseban Topic!?

Vrlo malo sam procitao o potencijalnim reprezentativcima, skoro ništa, a i ono što sam pročitao svodi se na svađu o ličnim ukusima prema pojedinim igračima koji su igrali ili više ne igraju (ili neće) za reprezentaciju!

BiH nema baš veliku bazu košarkaša i to je činjenica. Takodjer, nema ni pravih stručnjaka, pa se bivsi igrači pojavljuju iz dresa u trenerskoj trenirci, ili se grupica 'poznatijih' trenera' godinama rotira po ovo nesto klubova sto imamo.
Da ne padnem u 'zamaku' price o trenerima, ja bih se vratio na igrače.

Nedopustivo je da se jedna mlada i mala (to je fakat) košarkaška reprezentacija olako odrekne kvalitetnih igrača.
Počelo je s Harisom Mujezinovićem a onda kao da se otvorila 'Pandorina kutija'!!!
Ko je za to odgovoran? Odgovor ne bi bilo tesko naći, kad bi se htjelo.

Istina, mnoge reprezentacije imaju problema s otkazima vrhunskih igrača jer su ljudi zasićeni stalnim igranjem - veoma 'gust' kalendar klupskih i reprezentativnih takmičenja. Međutim, kod nas ima i dodatnih problema - Saveze, selektori, menadžeri....

Da su nadležni bolje i mudrije radili ne bi morali izgubiti (i sad se za neke 'boriti') mlade igrače kao što su:
Preldžić, Begić, H.Rizvić, Omerhodžić-Markota, N.Sinanović, D.Hodžić....
Što Šehovići odlučiše da igraju za 'maticu'?
Zato jer je Dejan Radonjić maksuz zbog njih došao u SA, a u jednom intervjuu Suad reče da ih niko iz našeg Saveza, reprezentacije, nije ni pitao da li bi htjeli igrati za BiH!!!
Možda se i 'vade' ali .... mogli smo ih i mi 'ukrasti' kao što nama kradu da je bilo malo više volje, znanja....

O postupcima iskusnijih ne bih raspravljao, ali mnogo toga je postalo simptomatično - npr. Jasmin Hukić koji je naprasno počeo bježati od repke i to služeći se demagogijom, da ne kažem lažima! Zašto je to tako, i zašto je Hukić zadnje dvije reprezentativne sezone bio među slabijim igračima (a bio i kapiten) - odgovor traži malo dublju i širu analizu, a svi 'putevi' ponovo vode do Saveza i selektora.
Stoji i to da ne treba nikoga siliti da igra ako neće, ali ne smije se lako ni odricati svojih igrača. Postoje mehanizmi da se neki od njh i discipliniraju ako je to neophodno.

Problem, veliki, je i u tome što smo mi jedna od rijetkih reprezentacija koja nema mladu U-21 reprezentaciju!?
A „U-21“ je baza svake repke!

Nemamo ni dovoljno stručnih 'skauta' koji bi pratili mlade igrače po svijetu, ali i istina je da selektor i Savez ne reaguju brzo ako se neko od 'skauta' i javi s nekim prijedlogom.
Slučaj Gorana Sutona prije godinu-dvije kad je još uvijek bio samo potencijal....ove godine je to već druga priča i zašto se čuditi što momak sad neće da igra za reprezentaciju BiH u kojoj je rođen i u kojoj je započeo prve košarkaške korake, nego izabire Hrvatsku koja ima daleko bolji rejting (a ne toliko davno smo se s njima nosili i uzimali ih i u gostima – Split...).
Problem je dakle, poprilično i dubok i širok i nije od 'jučer'.

Također, kolaju (dez)informacije da mladi talenat Nebojša Anđelić nije htio igrati ni za mladu repku, jer ga je već Srbija počela 'kaparisati' i pripremati za svoje potrebe, a govorka se slično i za Slobodana Radulovića, mladog centra (1989) pa i mladog Mustapića kojeg je Hrvatska, po starom običaju, već 'zavrnula' ....
Ovo je neprovjereno, ali 'carsija priča'...a 'čaršija' počesto bude i u pravu...!?

Da ne duljim, s obzirom da ste većina vas odlično upoznati s ovim problemima predložio bih SVIMA da pogledaju video-clip o jednom momku po imenu Adnan Hodžić (205 – 1988) koji je u USA i da li iko iz Saveza i 'stručnog štaba' zna uopšte za tog mladića!?

I na kraju, BiH bez obzira na silne probleme mora napraviti „U – 21“ selekciju i može 'nafatati' 15-17 kvalitetnih košarkaša od kojih se može stvoriti ako ne vrhunska onda odlična ekipa, ali za tako nešto treba angažman Saveza i PRAVI SELEKTOR-STRUČNJAK.

Več provjereni N.Gordić, Z.Jovanović, S,Vasiljević, A.Nešović, N.Đedović G.Ikonić, I.Opačak, M.Milošević, M.Teletović K.Bajramović E.Bavčić, O.Stević, E.Kikanović, R.Varda, E.Zimić.... te perspektivni momci A.Hodžić, M.Halilović F.Adamović, S.Radulović, I.Vreća, M.Trikić (208-1990), N.Anđelić.... kao i uskoro, nadam se, E.Preldžić, su ipak solidna baza da se stvori, i to dugoročnije, jedna repka koja se ne bi bojala Portugala, Mađarske, Belgije, i kvalitativno sličnih reprezentacija koje su danas postale protivnici od kojih nam se "gaće tresu“ s obzirom kako ih naši 'stručnjaci' predstavljaju i tretiraju (njih ili nas - pitanje je sad?)!

Jeftini treneri su najskuplji treneri!
Bosno moja poharana....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 avg 2009, 11:22

Bravo triggeru bravo majstore ovako nesto dobro nisam dugo procitao samo da kazem svaka cast i drago mi je sto si tu odnosno reg. se ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 avg 2009, 12:20

triggeru, velikim dijelom posta si u pravu, ali si malo pretjerao sto se tice ovih imena..

provjereni stevic? zimic?

perspektivni hodzic? adamovic? radulovic? vreca? trikic?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 avg 2009, 12:53

Pozdrav,
Dobar post Trigger.
Sve je to istina sto si rekao i to je vec toliko puta prezvakana tema. Stvari se moraju mjenjati iz korijena da bi bilo i U-21 reprezentacije i mnogih drugih stvari.
Zimica ne bih spominjao u bilo kakvom kontekstu reprezentacije.
Vreca? Je li to onaj mali Vreca, iz Leotara, sto je igrao za kadetsku reprezentaciju BiH? Taj mali je tad bio veliki talenat, cak veci i od Gordica.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 16 avg 2009, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 avg 2009, 13:16

KK_Bosna je napisao/la:triggeru, velikim dijelom posta si u pravu, ali si malo pretjerao sto se tice ovih imena..

sve je ok u prethodnom postu,osim da je ta repka U-20...adamovic taraba,vreca,radulovic,zimic,stevic,hodzic,trikic nisu ni do koljena minji a kamoli nihadu ili na primjer nemanji.....sta je sa onim dinom iz cibone citao sam negdje da je otjeran iz cibone....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 16 avg 2009, 14:26

KK_Bosna je napisao/la:triggeru, velikim dijelom posta si u pravu, ali si malo pretjerao sto se tice ovih imena..

OK.
Postujem tvoje misljenje i ne bih puno polemisao.
Medjutim, problem je 'terminoloske' proride - kad napisem provjereni ond se to odnosi na odredjeno igracko iskustvo, a Stevic i Zimic to imaju. Zimic, kad je zdrav i spreman, je jedan od boljih odbrambenih centara (pokazao je to i u NLB ligi), a Stevic...pa ipak je u C.Zvezdi, igrao u inostranstvu...valjda nesto "zna".
Termin perspektivni se odnosi na mlade osobe koje imaju odredjeni potencijal, a da li ce postati igraci - o tom potom.
Adnan Hodzic? - Pogledaj video-clip, i statistiku zadnje godine u USA.
Trikic = Partizanova skola i uzdanica
Za ostale ne bih - to je stvar ukusa, vidjenja, necu reci znanja....a rekoh da necu polemisati o tom!

Sretno svima
Bosno moja poharana....

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 16 avg 2009, 15:02

Ja mislim da bi ti imao bar piće od "red01" kad bi ti vidio ovo za Zimića :D

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 16 avg 2009, 15:09

blazz je napisao/la:Ja mislim da bi ti imao bar piće od "red01" kad bi ti vidio ovo za Zimića :D
Hvala, ali moze samo bezalkoholno... :lol:
Bosno moja poharana....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 avg 2009, 15:27

Trigger je napisao/la:

OK.
Medjutim, problem je 'terminoloske' proride - kad napisem provjereni ond se to odnosi na odredjeno igracko iskustvo, a Stevic i Zimic to imaju. Zimic, kad je zdrav i spreman, je jedan od boljih odbrambenih centara (pokazao je to i u NLB ligi), a Stevic...pa ipak je u C.Zvezdi, igrao u inostranstvu...valjda nesto "zna".
Termin perspektivni se odnosi na mlade osobe koje imaju odredjeni potencijal, a da li ce postati igraci - o tom potom.
Za ostale ne bih - to je stvar ukusa, vidjenja, necu reci znanja....a rekoh da necu polemisati o tom!

Sretno svima
nemoj molim te za hodzica tvrditi da je potencijal na osnovu statistike i video-clipa, da ne bih pomislio da si ustvari ars ;)

statistika nije apsolutno nikako vazna, a video-clip ti isto tako ne moze pokazati o kakvom se igracu radi... da si vidio clip od izvijesnog rasheima wrighta rekao bi da se radi o najmanje dwyane wadeu :)

znam ko je trikic, on ima potencijal ali opet nije ni blizu djedovicevog recimo, pa ni halilovicevog

igor vreca se izgubio, nekada je obecavao ali je momak propao, tu se nema sta diskutovati ni imati ukusa ili nemati

adamovic nije taj kalibar, a radulovica nisam gledao ali sam se raspitao i nisam cuo da je bas nesto ekstra ;)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 16 avg 2009, 15:43

KK_Bosna je napisao/la:
Trigger je napisao/la:

OK.

Sretno svima
nemoj molim te za hodzica tvrditi da je potencijal na osnovu statistike i video-clipa, da ne bih pomislio da si ustvari ars ;)

statistika nije apsolutno nikako vazna, a video-clip ti isto tako ne moze pokazati o kakvom se igracu radi... da si vidio clip od izvijesnog rasheima wrighta rekao bi da se radi o najmanje dwyane wadeu :)

znam ko je trikic, on ima potencijal ali opet nije ni blizu djedovicevog recimo, pa ni halilovicevog

igor vreca se izgubio, nekada je obecavao ali je momak propao, tu se nema sta diskutovati ni imati ukusa ili nemati
adamovic nije taj kalibar, a radulovica nisam gledao ali sam se raspitao i nisam cuo da je bas nesto ekstra ;)
Rekoh necu, a opet...moram!!!

ars!?
Statistika nije uopste vazna!??? - Sto li je onda i najveci strucnjaci vode, prate....!? - Istina i ja smatram da nije presudna!
Video-clip! - OK, moze se lijepo 'namonitirati' sve najbolje o sebi....ali kako vidjeti svakog igraca "In Live"? Zato sam spominnjao 'skaute'....
A izvjesnog Rasheima Wrighta sam gledao i na video-clipu ali i "In Live"....a poredjenje sa Dwyane Wade je neumjesno. Uostalom, ja nikoga nisam poredio ni skim i ne znam zasto vam je, vecini, to 'glavni' parametar za odredjivanje kvaliteta ili potencijala nekog igraca!? I zasto to (poredjenje igraca) meni 'krpite'!?
Iznesite svoj stav, po mogucnosti s nekim relevantnim argumentom, i OK.
Manite se 'poredjenja'...sta bi bilo kad bi poceli naklapati - porediti, npr. Kobe-a, Wade -a, LeBron-a, Carmelo Anthony-a.....a da ne pominjem one starije, super zvijezde...svako je 'na svoj nacin' sjajan, a koga volimo - e to nema veze sa ozbiljnom polemikom!
Bosno moja poharana....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 avg 2009, 16:59

Trigger je napisao/la:Rekoh necu, a opet...moram!!!

ars!?
Statistika nije uopste vazna!??? - Sto li je onda i najveci strucnjaci vode, prate....!? - Istina i ja smatram da nije presudna!
Video-clip! - OK, moze se lijepo 'namonitirati' sve najbolje o sebi....ali kako vidjeti svakog igraca "In Live"? Zato sam spominnjao 'skaute'....
A izvjesnog Rasheima Wrighta sam gledao i na video-clipu ali i "In Live"....a poredjenje sa Dwyane Wade je neumjesno. Uostalom, ja nikoga nisam poredio ni skim i ne znam zasto vam je, vecini, to 'glavni' parametar za odredjivanje kvaliteta ili potencijala nekog igraca!? I zasto to (poredjenje igraca) meni 'krpite'!?
Iznesite svoj stav, po mogucnosti s nekim relevantnim argumentom, i OK.
Manite se 'poredjenja'...sta bi bilo kad bi poceli naklapati - porediti, npr. Kobe-a, Wade -a, LeBron-a, Carmelo Anthony-a.....a da ne pominjem one starije, super zvijezde...svako je 'na svoj nacin' sjajan, a koga volimo - e to nema veze sa ozbiljnom polemikom!
ajde stavi se u ulogu vlade vukoicica. trazis specijalistu za odbranu na poziciji beka-sutera. da vidim kako ces ti to "upratiti" preko statistike???

da, spominjes "skaute" kojih nemamo. ocito zaboravljas u kakvoj zemlji zivimo ili se varam? nemamo para za pripreme seniora, a da imamo skaute?!

sve je to lijepo, divno, bajno i krasno za neku normalnu zemlju .... a da smo mi ta normalna zemlja, onda bi normalno i imali "skaute" i mnogo vise od toga...

ocito nisi shvatio poentu poredjenja r. wrighta sa d. wadeom... kazem da je, sudeci po clipu i statistici (sto, koliko vidim, hoces da dokazes da je hodzic potencijal na osnovu ta dva parametra) on igracina, a eto vidio si i sam kakav je igrac...

i koliko sam shvatio ti tvrdis da poredjenje sa nekim nije bitno?

normalno je nekako da bi neko stekao predstavu o nekom igracu kojeg nikada nije vidio u zivotu da mu taj neko ko ga je vidio i zna ko je pokusa uporediti sa nekim da bi ovaj shvatio otprilike o kakvom se igracu radi...

znaci ako filipa adamoovica nije niko gledao, ja kazem recimo da je on na nivou muhameda pasalica, da igraju veoma slicno, i ljudi koji su gledali pasalica ce znati otprilike kakav je adamovic igrac...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 16 avg 2009, 17:16

@KK_Bosna

"Uzalud vam trud sviraci...."
Ja jedno, ti drugo...i tako moze beskonacno... skroz pisemo o razlicitim stvarima, a ti svaki put uvedes neki 'novi element' u polemiku...'normalna drzava', Vlada Vukoicic, Adamovic-Pasalic....a skoro nikako ne odgovaras kakvim argumentom! Niđe veze!
Ne slazes se s mojim stavovima - OK, to je tvoje pravo...

Ako zelis nekom opisati nekog igraca onda postoje mnogobrojni kosarkaski termini- karakteristike da 'docaras sliku tog igraca'....fizicke predispozicije, tehnika, brzina, inteligencija (sportska), pregled igre, odbrana, sut, skocnost, (ne)samopouzdanje, kretanjue sa i bez lopte, individualac - kolektivista...itd, itd...
Najlakse je to rijesiti odgovorom:...slici na tog i tog igraca ( a dva ista ne postoje, pa i kad 'naoko' slice, vjeruj da su 'debelo' razliciti....Npr. porediti Adamovica i Pasalica je katastrofa - to su dva potpuno razlicita tipa igraca!
Pitaj nekog strucnog,kome vjerujes...
Bosno moja poharana....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 avg 2009, 18:06

Trigger je napisao/la:@KK_Bosna

Ja jedno, ti drugo...i tako moze beskonacno... skroz pisemo o razlicitim stvarima, a ti svaki put uvedes neki 'novi element' u polemiku...'normalna drzava', Vlada Vukoicic, Adamovic-Pasalic....a skoro nikako ne odgovaras kakvim argumentom! Niđe veze!

Ako zelis nekom opisati nekog igraca onda postoje mnogobrojni kosarkaski termini- karakteristike da 'docaras sliku tog igraca'....fizicke predispozicije, tehnika, brzina, inteligencija (sportska), pregled igre, odbrana, sut, skocnost, (ne)samopouzdanje, kretanjue sa i bez lopte, individualac - kolektivista...itd, itd...
Najlakse je to rijesiti odgovorom:...slici na tog i tog igraca ( a dva ista ne postoje, pa i kad 'naoko' slice, vjeruj da su 'debelo' razliciti....Npr. porediti Adamovica i Pasalica je katastrofa - to su dva potpuno razlicita tipa igraca!
naravno, kao sto sam i ocekivao, na moje jednostavno pitanje nisi odgovorio. hvala.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 16 avg 2009, 19:02

KK_Bosna je napisao/la:
Trigger je napisao/la:@KK_Bosna

naravno, kao sto sam i ocekivao, na moje jednostavno pitanje nisi odgovorio. hvala.
Dragi moj "KK Bosna",

Na koje pitanje Ti, bolannebio, nisam odgovorio, a kako si ti,naravno, i ocekivao!?
Koje jednostavno pitanje?
I cemu te sarkasticne insinuacije..."narvno, kao sto sam i ocekivao....." - mozes Ti bolje od tog, mozes barem bolje procitati sta drugi napisu!
Pozdrav
Bosno moja poharana....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 avg 2009, 19:59

Trigger je napisao/la:Dragi moj "KK Bosna",

Na koje pitanje Ti, bolannebio, nisam odgovorio, a kako si ti,naravno, i ocekivao!?
na tvoju konstataciju:
Trigger je napisao/la:Statistika nije uopste vazna!??? - Sto li je onda i najveci strucnjaci vode, prate....!?
ja sam ti rekao:
KK_Bosna je napisao/la:ajde stavi se u ulogu vlade vukoicica. trazis specijalistu za odbranu na poziciji beka-sutera. da vidim kako ces ti to "upratiti" preko statistike???
i nisam dobio odgovor ;)

bas me zanima kako ces preko statistike to vidjeti jer je statistika, jelde, vazna pa je najveci strucnjaci vode i prate

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 16 avg 2009, 20:19

KK_Bosna je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Dragi moj "KK Bosna",

na tvoju konstataciju:
Trigger je napisao/la:Statistika nije uopste vazna!??? - Sto li je onda i najveci strucnjaci vode, prate....!?
ja sam ti rekao:
KK_Bosna je napisao/la:ajde stavi se u ulogu vlade vukoicica. trazis specijalistu za odbranu na poziciji beka-sutera. da vidim kako ces ti to "upratiti" preko statistike???
i nisam dobio odgovor ;)

bas me zanima kako ces preko statistike to vidjeti jer je statistika, jelde, vazna pa je najveci strucnjaci vode i prate
Eh!
Citaj prijatelju, citaj i to bez prethode ljutitosti, molim te!
Na tvoje jednostavno pitanje sam ti odgovorio, barem u dva segmenta - citiracu sam sebe, da ti bude lakse:
1. "Statistika nije uopste vazna!??? - Sto li je onda i najveci strucnjaci vode, prate....!? -
Istina i ja smatram da nije presudna!"
2. "Ako zelis nekom opisati nekog igraca onda postoje mnogobrojni kosarkaski termini- karakteristike da 'docaras sliku tog igraca'....fizicke predispozicije, tehnika, brzina, inteligencija (sportska), pregled igre, odbrana, sut, skocnost, (ne)samopouzdanje, kretanjue sa i bez lopte, individualac - kolektivista...itd, itd..."

I konacno, kad hoces ODGOVOR na jednostavno pitanje - evo ti i krajnja varijanta:
Odes ili dovedes tog 'zeljenog' igraca i vidis ga na djelu, isprobas i odlucis kao trener!
A, mnogi treneri povjeruju na 'rijec' i menadzerima igraca kad ih opisuju (hvale i pod nosom im guraju statisticke podatke, snimke....)!

Pa zar ovo po 1. i 2. nisu bili dovoljni da dobijes "odgovor na jednostavno pitanje"?

I sto si se tako zustro 'navalio' na mene, moj Bosnas!? Sta ti toliko smeta u mojim tekstovima?
Ma, zavrsili smo - a Ti ako zelis nastavi me 'glodati do kosti..." - vala mi je svejedno.
sretan ti meni bio, globalni moderatoru!
Bosno moja poharana....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 avg 2009, 21:33

Trigger je napisao/la:Eh!
Citaj prijatelju, citaj i to bez prethode ljutitosti, molim te!
Na tvoje jednostavno pitanje sam ti odgovorio, barem u dva segmenta - citiracu sam sebe, da ti bude lakse:
1. "Statistika nije uopste vazna!??? - Sto li je onda i najveci strucnjaci vode, prate....!? -
Istina i ja smatram da nije presudna!"
2. "Ako zelis nekom opisati nekog igraca onda postoje mnogobrojni kosarkaski termini- karakteristike da 'docaras sliku tog igraca'....fizicke predispozicije, tehnika, brzina, inteligencija (sportska), pregled igre, odbrana, sut, skocnost, (ne)samopouzdanje, kretanjue sa i bez lopte, individualac - kolektivista...itd, itd..."

I konacno, kad hoces ODGOVOR na jednostavno pitanje - evo ti i krajnja varijanta:
Odes ili dovedes tog 'zeljenog' igraca i vidis ga na djelu, isprobas i odlucis kao trener!
A, mnogi treneri povjeruju na 'rijec' i menadzerima igraca kad ih opisuju (hvale i pod nosom im guraju statisticke podatke, snimke....)!

Pa zar ovo po 1. i 2. nisu bili dovoljni da dobijes "odgovor na jednostavno pitanje"?

I sto si se tako zustro 'navalio' na mene, moj Bosnas!? Sta ti toliko smeta u mojim tekstovima?
Ma, zavrsili smo - a Ti ako zelis nastavi me 'glodati do kosti..." - vala mi je svejedno.
sretan ti meni bio, globalni moderatoru!
eh bravo. konacno smo dosli do poente.

a ona je da tvoj vrli Hodzic nije talenat kojeg ti (kao da si jedan od menadzera koje si opisao kako uvaljuju igrace) pokusavas nahvaliti preko video-clipa i statistike

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.