Sigurna igra, po jedan rani rani break za pobjedu 6:4 6:3!
GO, ROGER!
Evo i statistike.

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

olimpijsko neće uzeti.....gubi finale od rafe garant....ako dođe do finalasarajlija89 je napisao/la:Do kraja sezone uzeti ovaj turnir u Parizu i zavrsni Masters u Londonu, sve drugo bi bilo iznenadjenje...
A naredne sezone se dobro pripremiti i po Olimpijsko zlato i bar 2 GS-a....
Onda se oprostiti....![]()
POETRY IN MOTION
Naravno da ne verujem da ih moze uzeti. Uvek sam govorio da turnire na kraju sezone osvajaju najsveziji top teniseri, te da ti turniri nisu nikakav garant za sledecu godinu.Edin TM87 je napisao/la: @Magica, vjerujes li sad da moze osvojit cak i Monte Carlo i Rim? Potrebno je malo srece i malo vise znanja i to je to! Perfektno, igrao finala 14 (ili vise, posto je prije bio i Hamburg masters i mozda jos neki) najboljih turnira na svijetu i od tog samo 3 nije osvojio, a sutra ce imati sansu da smanji na 2To je nedostizno...
Sto se tice same statistike, idalje ga sluzi servis, 91% poena, strasnoWinneri su tu, po dva brejka dovoljno za Berdycha, sutra najvjerovatnije Isner koji ce se zadovoljit sa prvim finalom mastersa
A ti mislis da Roger ne bi dobio Mannarina, Monaca, Gasqueta, Berdycha i Isnera ili slicne igrace na sljaci?MaGiCa je napisao/la:Naravno da ne verujem da ih moze uzeti. Uvek sam govorio da turnire na kraju sezone osvajaju najsveziji top teniseri, te da ti turniri nisu nikakav garant za sledecu godinu.Edin TM87 je napisao/la: @Magica, vjerujes li sad da moze osvojit cak i Monte Carlo i Rim? Potrebno je malo srece i malo vise znanja i to je to! Perfektno, igrao finala 14 (ili vise, posto je prije bio i Hamburg masters i mozda jos neki) najboljih turnira na svijetu i od tog samo 3 nije osvojio, a sutra ce imati sansu da smanji na 2To je nedostizno...
Sto se tice same statistike, idalje ga sluzi servis, 91% poena, strasnoWinneri su tu, po dva brejka dovoljno za Berdycha, sutra najvjerovatnije Isner koji ce se zadovoljit sa prvim finalom mastersa
Roger ce iduce godine imati 31 i jos ce vise biti pobediv nego ove. A ove ga skoro nigde nije bilo do jesenje dvoranske sezone. MC i Rim se igraju na sljaci, a to je RFova najlosija podloga.
A dobice bas takav zreb u Monte Carlu i RimuEdin TM87 je napisao/la: A ti mislis da Roger ne bi dobio Mannarina, Monaca, Gasqueta, Berdycha i Isnera ili slicne igrace na sljaci?
Zavisi od Rogerove forme i nivoa igre u tom trenutku ! Sve što gledamo od Federera su bljeskovi i iako su rijetki uživanje ga je gledati u svom elementu !Edin TM87 je napisao/la:A ti mislis da Roger ne bi dobio Mannarina, Monaca, Gasqueta, Berdycha i Isnera ili slicne igrace na sljaci?
Monolog je napisao/la:Ne vjerujem da će šljaka biti podloga na OI u Londonu.Dakle, ja ne vidim Rafu na samom kraju. Ok, daleko su OI, te će nekome porasti, a nekome opasti forma. No, u svakom slučaju ne vidim Rafu na samom kraju.
![]()
A današnji meč je baš rutinski odrađen. Očekiv'o sam veći otpor Berdycha, al' kombinacija umora od jučerašnjeg meča kontra Murraya i nevjerovatno dobre igre Federera = prvo finale za Rogera.![]()
Sutra kontra Tsonge ili Isnera. Favorit je bez obzira na protivnika. Volio bih da se tamo nađe Tsonga, pa da mu se Roger osveti za posljednji poraz.
Zasto ne? Kad se potrefilo ovdje, moze i tamo, al' ne mora bit' bas vako lagan, samo da se izbjegne Nadal, ostale moze dobiti na sljaci, al' Nadalu varira forma i muci se sa povredama, ko zna kakav ce on bit' naredne sezone, rano je govoriti o tom, al' sansa postoji.MaGiCa je napisao/la:A dobice bas takav zreb u Monte Carlu i RimuEdin TM87 je napisao/la: A ti mislis da Roger ne bi dobio Mannarina, Monaca, Gasqueta, Berdycha i Isnera ili slicne igrace na sljaci?![]()
Fakat sam se nadao pobjedi Isnera i upisah titulu Rogeru, al' preokrenu Tsonga i sad se valja mucit, Tsonga ovdje ima titulu, dok Roger nema, publika ce navijati za Samoanca kao i lani za Monfilsa, al' ja opet mislim da je Roger svjeziji i ima puno vece sanse da pametnom igrom dobije udaraca. Zeljno iscekujem sutrasnji mec.retro je napisao/la:5![]()
Finale protiv Tsonge, ne mogu reci da ce biti lako, ali morao bi Roger iskoristiti ovu sansu da uzme prvi Masters u Parizu.
Imat ce Tsonga publiku uz sebe, iako Federer uvijek ima podrsku ma gdje kod igrao, slicno kao protiv Gasqueta, kada je domaca publika vise navijala za njega.
Tsonga je dobio dva duela ove godine, onda je Federer prekinuo tu mini seriju, rutinskom pobjedom u 1/4 Us Opena.
Sto vise servisa ce morati vratiti, jer ukoliko Tsonga udje u ritam servisa, onda ga je tesko breaknuti(Wimbledon ove godine).
Tsongi se otvorio put prema finalu, iako je danas igrao tezak mec.
RF jeste favorit, i ako krene mec kao sto je to cinio ove sedmice, onda ne vjerujem da ce ispustiti ovaj trofej.
Mec ce biti slican danasnjem, jer su Berdych i Tsonga isti tip igraca, jedino Tsonga malo jace "samara" po loptici.
Slajs ritern ce biti kljucan, jer ukoliko uspije vratiti sto vise prvih servisa, veliku ce prednost imati u igri sa osnovne, servis ce biti perfektan kao sto je i bio citave ove sedmice.
Come on!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.