FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Marković je sam sebe izbacio iz prvih 11 zbog svog bahatog ponašanja...
On bi i dalje igrao prvu postavu, a ovako sam pao sam se udario...
On bi i dalje igrao prvu postavu, a ovako sam pao sam se udario...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Bolji ili ne, možemo do sutra raspravljati za bilo koje igrače. Nekome se više sviđa Savić, nekome Jamak. Nekome Čolić a nekome Marković. Svaka čast svima na zalaganju, nije manjkalo ni kod koga.Jug je napisao/la:Mozete vi pricati o Markovicu sada sta god hocete, ali znam koje pisao ovdje da je bio jedan od boljih igraca u Zelji. Sama cinjenica, da kad smo uzeli titulu Markovic je bio bek, kako kad je los? Uzeli smo kup kad je igrao Markovic, kako kad je los ? slucajno ? To isto vazi i za Savica, kad nam je davao odlucujuce golove za prolaz u kupu penal i u Zenici u finalu gol za prolaz, tada je valjao. Sad odjednom Colic bolji od Markovica, a sve se ovo osvojilo, nema tu logike, to je samo upetljano nesto trece sto nije vezano za kvalitet. Ako cemo pisati o tome koje kada bio na kojo utakmici, vidim ocigledno da si slabo gledao Zelju za godine od kad je Colic u konkurenciji za tim, pa pricas da je dobar. Al hajd ..
Ali ja ne mogu biti ćorav pa ne primjetiti da imamo super seriju otkako su iz prve ekipe ispali Savić i Marković (Savića mi nije žao, ali Markovića jeste), a uletili Jamak i Čolić. Ekipa koja pobjeđuje se ne mjenja, tamam da su ovi na klupi svi bolji od ovih na terenu (ako se nekako objektivno može izmjeriti).
Jamak je dobio veliku odgovornost, sada radi dosta ranijeg Zebinog posla, a Zeba je dobio više slobode i to kako vidimo super djeluje. Jamak me je oduševio ove sezone. Čolić je protiv pitara bio jedan od najboljih igrača na terenu.
Isto mi je bilo žao Kružika kad je došao Hasagić, ali bože moj, valjda navijam za Želju i njegove što bolje rezultate a ne za Kružika, Savića, Markovića, Jamaka ili Čolića.
- KB-TM87
- Kontakt:
za neverne tomeJa znam da nekima ovde nemoze da dopre do mozga i zvuci nevjerovatno i da nemogu shvatiti da smo mi i pitari prije rata sve utakmice velike cetvorke bili zajedno,pogotovo protiv partizana i zvezde jer su masa "MANIJAKA" i "hordi" navijali osim ŽELJE i sarajeva za partizan i zvezdu,**** ga vi to nemozete da shvatite ali tako je bilo,ali cini mi se da se to desavalo vise iz prakticnih razloga nego iz neke velike ljubavi.Kad bi doslo do tih utakmica nas i pitara je bilo toliko malo u kopu(kako vi to danas zovete) da je to bilo smijesno,ma presmjesno,pa pogledajte stare slike sa tih tekmi i nase i njihove pa cete vidjeti.Ko bude dobro pogledao vidjet ce da u kopu niko nikom nije ni na pola metra,jer smo se sirili da bi izgledalo da nas je vise.Mi isli na kosevo sa svojim salovima i obiljezjima,oni dolazili na GRBAVICU sa svojim salovima kad bi se igrale ove utakmice protiv velike cetvorke,transparenti se nisu nosili na te tekme ni mi ni oni.Protiv zvjezde bas na ovoj tekmi 3:0 pitari su navijali sa nama cijelo vrijeme,pa poslije tekme se tukli zajedno protiv delija kod strojerada,automehanike i na zeljeznickoj stanici.Jednostavno to je tako bilo,nemoze se to objasniti jednostavno je to tako bilo.Sjecam se tekme 3:2 za pitare protiv zvjezde na kosevu kad je haman bilo MANIJAKA na sjeveru kao i hordi(karikiram,ali nas je fakat bilo dosta),jer je vecina "hordi" otisla na jug jer su u tim duelima bili delije i navijali za zvjezdu.Na toj tekmi smo bili na sjeverozapadu i bilo nas je fakat puno,bio je i Džilda rahmetli.Tad su delije razvili veliku srpsku zastavu sa 4c na jugu,koja je bila u bariju,prevelika zastava,a kad su je razvili cini mi se da je u tom trenutku cijeli stadion klicao srbija,srbija,tako je to grmilo.Cak smo jednom bili sa grobarima na jugu,a poslije tekme se tukli zajedno sa pitarima protiv grobara,prva frka bila kod kafane setaliste,a druga frka bila kod kina sutjeska i kod doma zdravlja vrazova,tada se dom zdravlja pravio pa grobari srusili ogradu kojom se ogradjuje gradiliste pa nas zaganjali sa letvama i zeljeznim stanglama koje su uzeli sa gradilista,pa onda konsolidacija redova nas i pitara kod kina radnik,dok je raja stigla i ufrstuljila sta se desava(i staro i mlado je tada krenulo na grobare) pa onda na sred ulice otprilike gdje je ulaz u internet ili kako se vec zove a onda nina ninu,milicija i bjezi eto tako je to bilo.Sjecam se ko danas kad su Džilda i Kimun(za one koji neznaju to je pitarska legenda) uletili medju 5-6 grobara beogradjana na parkingu ispred GRBAVICE i poceli ih kititi i nogama i rukama.Cak se jebote zajedno i na gostovanja islo,meni je malo falilo jedne prilike da odem sa rajom u Mostar sa hordama,ali ipak odoh na GRBAVICU,ali da ZELJO nije igrao taj dan na GRBAVICI 100% bih otisao,a da nepricam da se zajedno k.k.bosna pratila itd.Vjerujte mi da iako je to sve tako bilo,tada je bilo vece rivalstvo izmedju ŽELJE i sarajeva i MANIJAKA i piatara nego sad,majke mi po 15 dana prije derbija se u zraku osjeti da ce derbi,danas nazalost toga nema.Ovo danas sve se svelo na to ko je koga gdje sacekao i kako je neko razbio trolejbus ili autobus.**** ga tako je to bilo,to su vremena koja su mozda bila cudna ali je tako bilo,nemozemo to prekriziti i reci da nije tako bilo,onda bi bili isti cetnici koji kroje istoriju kako im pase,moramo govoriti onako kako je bilo,mozda je bilo pogresno,mozda je bilo ispravno,neznam,ali tako je,nasa navijacka istorija je takva i ponosan sam na nju,jer je obiljezila jedan divan dio moga zivota,ne zato sto smo bili u "dobrim" odnosima sa pitarima,vec zato jer su furke bile orginalne i dolazile po prirodi stvari,danas je cini mi se sve nazor,ali nije raja kriva,**** ga takav vakat
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
Ne pisi nebuloze,Markovic nije igrao u sampionskoj sezoni!!!
Tada je igra Sime,bajic..itdddd
Tako ne pisi gluposti!!
Tako ne pisi gluposti!!
Amar Osim!!!!
Kraj price!!!!!
Kraj price!!!!!
Sve i da jeste igrao to nije nikakav dokaz da je bolji od Colica ili nekog drugog. (ne kazem ni da nije)ScooTeR je napisao/la:Ne pisi nebuloze,Markovic nije igrao u sampionskoj sezoni!!!
Tako ne pisi gluposti!!
Igrao je Popovic pa znamo da nije bolji spic od Adilovica.
...
Da,ja sam upravo govorio o B.ČOLIĆU....Pričajte vi šta hoćete i pišite bajke o njemu ali istina je malo drugačija.JBG na žalost je tako...
Nije ni čudo što je na pomolu angažman desnog beka 

Einigkeit und Recht und Freiheit
U ovoj ligi su po meni jedino Krunić i Wagner prava pojačanja za Želju.Ostalo je ili slabije ili tu negdje sa postoječim kadrom. 

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
sarajevo trazi desnog beka, zeljo cini mi se ne trazidomorocki je napisao/la:Nije ni čudo što je na pomolu angažman desnog beka
Za zivot cijeli!
U šampionskoj generaciji je Benjamin Čolić je bio standardan na desnom beku u prvom dijelu sezone (jesen), dok je u drugom dijelu igrao nešto manje. Tada je B. Čolić imao 18 godina. Marković tada nije bio u Želji. Čoli je tek dvadeset godina. On je budućnost kluba.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Mozete vi pricat o malim Coli sta hocete al ja sam skeptik sto se tice njega
mislim da je njemu prvi tim Zelje vrhunac daj boze da grjesim
U svakom slucaju mi je drazi od Markovica al to da cemo na njemu uzet pare mislim okacite macku o rep .
U svakom slucaju mi je drazi od Markovica al to da cemo na njemu uzet pare mislim okacite macku o rep .
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Čolić nije niti če ikada biti vrhunski desni bek ali za ovu ligu je i više nego dobar.Uostalom mlad je i može napredovati.Nemojte otpisivati neki solidan transfer za njega (menađeri su čudo).Samo ove kritike na njegov račun da živi nesportskim životom su smiješne , naime više puta dokazano najspremniji igrač Želje.Tako da je očigledno da tu ima i neke lične netrepeljivosti.Nemojte nipošto zaboraviti da je on Željino dijete.propuh je napisao/la:Mozete vi pricat o malim Coli sta hocete al ja sam skeptik sto se tice njega

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Mislim da bezveze polemišete oko Čolića, znamo kako je on dobio priliku i zahvaljujući kome...
On je za naše lige pristojan igrač, a ukoliko želimo da napravimo nešto u Europi moramo tu dovesti boljeg igrača, koji je podjednak i u ofanzivi i u defanzivi kao recimo Kvesić.
On je za naše lige pristojan igrač, a ukoliko želimo da napravimo nešto u Europi moramo tu dovesti boljeg igrača, koji je podjednak i u ofanzivi i u defanzivi kao recimo Kvesić.
Ž '21!
Pa hajde reci nam kako je dobio priliku ?Bianconeri1988 je napisao/la:Mislim da bezveze polemišete oko Čolića, znamo kako je on dobio priliku i zahvaljujući kome...
Kako mi pogan mentalitet imamo to je strašno, pa nismo izgubili ima bruku, a oni našli pljuvati po Čoli

DRUG NEBI TI PUNCA
Dobio je priliku zahvaljujući Amaru. Čim je Amar došao prekomandovao ga iz juniora u prvi tim u startnu postavu.Bianconeri1988 je napisao/la:Mislim da bezveze polemišete oko Čolića, znamo kako je on dobio priliku i zahvaljujući kome...
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
isplivaše odlike navijača na baterije. Vidi se da se ne zna uživat u pobjedama i uspjehu. I kad ne ide loše, nađe se poneki od nas Bosanaca da kenja, a dosta drugih se zalijepi ono baš fino. U redu je da svako ima svoje mišljenje, ali kome ba dokazuješ 2 dana da neko ne valja? Šta ćeš dobit ti? Ništa..možda nahranit lični ego. Marković je bio pravo dobar većim dijelom prošle sezone, ali je imao par početničkih kikseva ljetos. Ne znam da li još ima nešto pored toga, ali od kad malac igra nemamo nekih problema (osim tekme protiv Zvijezde gdje je dva puta isp'o) na toj poziciji. S njima dvojicom imamo riješenu poziciju desnog boka..bar što se naše lige tiče.
Gdje je tu pljuvanje , ovo je iznosenje vlastitog misljenja i razmjena istih cemu forum i sluzibagrcavi je napisao/la:Pa hajde reci nam kako je dobio priliku ?Bianconeri1988 je napisao/la:Mislim da bezveze polemišete oko Čolića, znamo kako je on dobio priliku i zahvaljujući kome...
Kako mi pogan mentalitet imamo to je strašno, pa nismo izgubili ima bruku, a oni našli pljuvati po Čoli![]()
![]()
.Šta će biti kad budemo loše igrali, kakve ćete onda postove pisati ??? ccc
a ne ko telad svi u jedno da guramo i sta ako nismo izgubili mislis da cvjetaju ruze i da je sve za 10 al nebi o tome ..
ovdje ako neko napise neku stvar o nebitno kom igracu u klubu ili nedaj boze Osimu odma pljuvanje i svi na njega
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Ovo nije pljuvanje, jel ??? Potencira da je Čolić dobio mjesto u timu preko štele i da ga nije zaslužio trudom i radom,a ne spominje da je Čola zadnje dvije godine najspremniji igrač Željezničara.Bianconeri1988 je napisao/la:Mislim da bezveze polemišete oko Čolića, znamo kako je on dobio priliku i zahvaljujući kome...
DRUG NEBI TI PUNCA
Ne znamo, kako je dobio priliku i zahvaljujući kome? Ako nisi najobičniji pljuvač odgovori.Bianconeri1988 je napisao/la:Mislim da bezveze polemišete oko Čolića, znamo kako je on dobio priliku i zahvaljujući kome...
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Lekqqq1921, WeekendOffender i 63 gosta.