Claus je napisao/la:Primjetio sam ovu temu i prije, al' evo, nađoh vremena da sad, 30 minuta (pola sata) prije utakmice BiH - Portugal.
Dakle, prvo moramo razgraničiti pojmove "navijati" i "simpatizirati". Navijanje je aktivno praćenje kluba, odlazak na stadion, podržavanje ekipe u stvarnom životu (najjednostavnije rečeno). Navijati možemo za klub iz našeg grada, zemlje i za reprezentaciju, što se podrazumjeva. Dok simpazitirati možemo strane i poznatije klubove, čiji smo (veliki) fanatici, ili neke klubove koje isto tako (tajno) favoriziramo.![]()
Iskreno, ne osuđujem osobe koje govore "mi" za navedene klubove, niti mi nešto posebno smeta, ali ono što ne volim je svakako uživaljavanje u takvu ulogu te gluma nekog "navijača" i predstavnika istog, iako je to daleko od stvarnosti. Takvi mi ljudi nisu jasni, ne razumijem ih, tačnije.Možemo gajiti simpatije, pa i ljubav prema nekom klubu (nebitno da li je košarkaški/fudbalski/rukometni ili pak odbojkaški), ali u svemu treba imati mjeru i granicu.
Dakako, vrijedi prodiskutovati na ovu temu, razmjeniti mišljenja i stavove, popričati. No, jedno je sigurno - simpatizirati i navijati nije ista stvar.

Sledeci put se javi da ti nekako stvorim vreme da ranije napises ovakav pasus.