BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Arnelinho
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Arnelinho » 15 nov 2011, 12:45

Kažu da su penali lutrija, al' i u penalima smo mi favorti. :mrgreen:

Izuzev imena ne vidim gdje su bolji. I to, da nemaju Ronalda rek'o bih da smo bolja ekipa. A i sa Ronaldom nisu ništa pokazali evo sa' će i godina, još od Španije. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 15 nov 2011, 12:45

Nego ako Keno veceras bude na klupi, a rezultat bude 0:0, treba obavezno ostaviti jednu izmjenu i 10ak minuta prije kraja produzetka poslati Hasagica u igru da se malo zagrije. Ako dodje do penala, Kenan skida 1-2 sigurno, a za Asmira nisam bas siguran
FKS❤️1946

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 15 nov 2011, 12:46

Edo_77 je napisao/la:
Ibizevic je napisao/la:Zar nismo, igrali smo 3 tekme i nikad nas nisu nadigrali posteno.
Da, isto tako je cinjenica da im u 3 meca nismo dali ni jednog gola.
A i cinjenica je da uvijek postoji prvi put, i da moramo kad tad barem jedan dat..
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 nov 2011, 12:47

Ako budu vodili 1:0 do 93' minute i mi budemo imali korner u toj zadnjoj minuti, neko skoči, bilo ko i uguramo je za 1:1, sudija svira kraj..... imam osjećaj da ću preselit' kao i pola navijača naših :D
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 15 nov 2011, 12:47

[youtube][/youtube]

Čuj ovog on bi golmana mijenj'o :lol:
Čelik Zenica 1945

ron9
Kontakt:

Post Postao/la ron9 » 15 nov 2011, 12:48

djokica je napisao/la:Nego ako Keno veceras bude na klupi, a rezultat bude 0:0, treba obavezno ostaviti jednu izmjenu i 10ak minuta prije kraja produzetka poslati Hasagica u igru da se malo zagrije. Ako dodje do penala, Kenan skida 1-2 sigurno, a za Asmira nisam bas siguran
dobar je i hasagic.a penali su lutrija.

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 15 nov 2011, 12:55

Sjećam se prije jedno 8-10 godina polufinale U21 EP igrale su Srbija i Ukrajina i trener Ukrajine mijenja golmana u produžetcima koji mu na kraju donosi pobjedu. Nadam se da do penala neće doći. Zakon veliki brojeva kaže da bi večeras trebali dati gol Portugalu. :mrgreen:

Adnanau
Kontakt:

Post Postao/la Adnanau » 15 nov 2011, 12:58

Hajde Boze obraduj nas jednom napokon!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 nov 2011, 12:59

To sa golmanom je cak i dobra ideja, kako su se samo Hrvati sjebali 08' kad nisu mjenjali Pletikosu. Mada nema teorije da dodje do penala veceras :)

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 15 nov 2011, 13:00

Bosna MOŽE

Index hr
Can you see the light?” govorio je jedan od blues brothersa Jake svom bratu Elwoodu. Estadio da Luz, u prijevodu stadion svjetlosti će nakon ove utakmice donijeti svjetlost jednoj ekipi. Ulog je veliki, plasman na završnicu EP. Portugal je prije prvog odmjeravanja snaga u Zenici postavljan u ulogu favorita. Na Bilinom Polju nisu stekli nikakvu prednost jer sa 0:0 nikako ne mogu spokojno dočekati neugodnu BiH u utakmici odluke.

Ako su se u prvoj utakmici žalili na nemoguće uvjete za igru zbog katastrofalnog travnjaka na Bilinom Polju, sada će imati idealne. Iz Zenice stižu vijesti da je nakon te utakmice konačno odlučeno da se nakon dugo vremena travnjak Bilinog Polja zamjeni novim. Za Ronalda i Ibiševića kasno jer su njih dvojica promašili velike prilike. Rupe i buseni trave na Bilinom Polju su odradile svoj posao. Jedan od njih, onaj koji je u bijesu nakon promašaja iščupao Ronaldo je postao vrijedan jer je prodan za 10.000 KM.

BiH nije ostvarila nikakvu prednost u prvoj utakmici iako je dobar dio njihovih navijača priželjkivao minimalnu pobjedu. Cilj je ostvaren. Sušićevi izabranici nisu primili gol na svom terenu, a to je svakako napredak u odnosu na prethodnu play off utakmicu protiv istog protivnika kada su na uzvrat morali ići sa manjkom od jednog gola zbog poraza 0:1.

U izjavi Džeke se jasno može vidjeti da je primarni cilj ostvaren: "Najvažnije je da nismo primili gol. Sada je pritisak na njima. Možda smo ih u prvom poluvremenu ipak malo precijenili. Neka oni misle da će im u Portugalu biti lakše, imamo i mi svoje adute. I nama odgovara dobar travnjak, šanse su 50:50”.

Tragičar u domaćim redovima je bio napadač Hoffenheima Vedad Ibišević sa svoja dva velika promašaja. "Kako neću biti deprimiran, lopta mi je poskočila ne jednom nego dva puta. Nadam se da ću imati priliku da se iskupim".

Reprezentativci BiH su jednoglasni u ocjeni: "Mi se ne idemo osvetiti, mi samo želimo prolaz na EP. To nam je cilj i sve ćemo učiniti da tu namjeru i ostvarimo. Pokazali smo u Parizu kako se igra protiv jake europske reprezentacije".

Pape na ovoj utakmici neće moći računati na požutjelog Seju Salihovića, ali mu se u momčad vraćaju dvojica koji su svoje kazne odradili – Boris Pandža i Saša Papac.

U BiH, ali i u europskim zemljama u kojima živi i radi dosta ljudi sa tih prostora vlada ogroman interes za ovu utakmicu. Ako je vjerovati napisima, očekuje se oko 10.000 navijača zmajeva. Neka ih bude upola manje, i onda će Džeko i ekipa imati sjajnu podršku na tribinama.
Sa sastavom BiH se špekulira, a očekuje se da ovih 11 istrči na teren:

(formacija 4-2-3-1): Begović, Jahić, Spahić, Pandža, Papac, Medunjanin, Rahimić, Pjanić, Lulić, Misimović, Džeko.

Ronaldo i Nani, od kojih se najviše očekivalo u Zenici, su zakazali. Nisu odradili onako kako se od njih očekivalo. Ronaldo se od prve utakmice stavlja u ulogu Kalimera i žali na nemoguće uvjete, da ga samo napadaju a da ga nitko ne brani. Na očekivane provokacije je u nekim situacijama reagirao neprimjereno. Od njega se i na ovoj utakmici očekuje da pokaže neku od svojih čarolija. Sada neće imati ispriku lošeg travnjaka. Trener domaćih Bento: ”Uvjeren sam da idemo na EP. Ja ne shvaćam ovu utakmicu kao pitanje života ili smrti. U svojoj karijeri sam i kao igrač bio puno puta u sličnim situacijama kada su se igrale izuzetno važne utakmice. Sada sam u poziciji glavnog odgovornog, a u slučaju eventualnog neuspjeha ću ja biti proglašen za glavnog krivca. Ipak, takvu mogućnost ne vidim jer smatram da smo bolja ekipa i da ćemo se plasirati na završnicu europskog prvenstva”.

U sastavu Portugalaca ne bi trebalo biti previše izmjena u odnosu na prošlu utakmicu. Čudno je da je Bento u špicu u prvoj utakmici dao prednost Postigi u odnosu na Huga Almeidu.

BetPlace.net preporučuje:

Potugal je na papiru veće ime. To im neće ništa značiti ako na terenu ne dokažu klasu. Remi iz prethodne utakmice nije dovoljan da bi se BiH ponovno izbacila sa velikog natjecanja. Problem za njih može biti činjenica da u Zenici nisu uspjeli postići gol kao na prethodnoj utakmici u kvalifikacijama za SP. Eventualan gol gostiju bi ih stavio u poziciju da moraju dobiti utakmicu. BiH je reprezentacija koja je sposobna postići pogodak na gostovanju protiv jake europske ekipe kao što je učinila protiv Francuza. Za Sušića bi bilo pogubno da na ovoj utakmici ide opet na 0:0 jer će gol kad tad primiti. Smatramo da je gost dovoljno kvalitetan da postigne gol i zbog toga bi naš prijedlog iz ove utakmice bio "oba daju gol".
Fi hajati.
GO Bosno.

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 15 nov 2011, 13:02

djokica je napisao/la:Nego ako Keno veceras bude na klupi, a rezultat bude 0:0, treba obavezno ostaviti jednu izmjenu i 10ak minuta prije kraja produzetka poslati Hasagica u igru da se malo zagrije. Ako dodje do penala, Kenan skida 1-2 sigurno, a za Asmira nisam bas siguran
branio je i begovic penale, ovako bez razmisljanja na pamet mi pada onaj kad su igrali sa sunderlandom.
a mescini da je to bio jedan jedini :)
Zadnja izmjena: panties, dana/u 15 nov 2011, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
...

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 15 nov 2011, 13:03

momci, slobodno gledajte utakmicu bez straha veceras.....mi prolazimo 100%!!!!!!!......samo opusteno gledajte!.....zivi bili pa vidjeli!!!!!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 15 nov 2011, 13:03

Edo_77 je napisao/la:
Ibizevic je napisao/la:Zar nismo, igrali smo 3 tekme i nikad nas nisu nadigrali posteno.
Da, isto tako je cinjenica da im u 3 meca nismo dali ni jednog gola.
A da nismo imali **** srece ni za lijeka !!!
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 15 nov 2011, 13:04

http://a.llahu.b.logger.ba/arhiva/2009/05/30/2192698" onclick="window.open(this.href);return false;

Ko je musliman nek prouci ovo, il nek cita prevod. bez tacke znate i sami kako to ide POMOZI BOŽE
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 15 nov 2011, 13:08

cuj ronaldo rekao jahicu da smo p...hahah..aa sto me nasmija :lol: :lol:
Unica grande amore

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 15 nov 2011, 13:09

slika

zdrav i ziv?
...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 nov 2011, 13:12

Jos samo nekoliko sati iscekivanja...
Iako nas svi smatraju ili ne bas svi autsajderom u vecerasnjoj utakmici, tako ne izgleda kada lopta krene sa centra.
Naime, samo na papiru stoji da su Portugalci favoriti, ali to im nije nikakva garancija da im Dzeko, Pjanic ili Misimovic nece zabiti gol. Lopta je okrugla i danas svi igraju ovu plemenitu igru. :D
Prolaz nam donosi mnogo toga, od uspona reputacije same repke do uspona drzave, pa makar to bilo samo na sportskom planu.
Veceras smo mi svi jedno, svi disemo istim plucima i zivimo jednim srcem i svi imamo jednu jedinu zelju a to je napokon plasman na jedno veliko takmicenje.
Neka nas sreca posluzi i rezultat obraduje.

Winner takes all!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 nov 2011, 13:14

Papac mi malo izgleda blijedo, ali ne toliko da mu je život u pitanju kao što su novinari to implicirali.
Ova slika me podsjeća na to da je sve bilo zafrkancija i dupla igra našeg stručnog štaba, malo unijeti netačne predstave u glave Portugalaca, postali smo nepredvidivi, a tako je svako opasan...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 15 nov 2011, 13:15

panties je napisao/la:slika

zdrav i ziv?
malo blijed ali spreman (valjda :? )
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 15 nov 2011, 13:16

Prvi put u odlucujucoj utakmici nismo u situaciji da jurimo pobjedu..Imamo ekipu koja je sazrila....Nasa velika pednost je sto ne jurimo rezultat...Naprijed ZMAJEVI

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.