BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

NoName
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la NoName » 16 nov 2011, 00:39

Ibiševića nije trebao ubacivati, on je prodao utakmicu u Portugalu prošli put (odbranio čist pogodak Muslimovića) i u Zenici (fulao 2 dobre šanse).

:mrgreen:

Glavu gore, bit će bolje, sve smo bolji i bliži tom plasmanu. Ja sam nekako smiren, da smo prošli ne bih znao šta bih od sebe, ovako sam svoj na svome :P
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 nov 2011, 00:39

*p!p!t@* je napisao/la:
CLS je napisao/la:Vedo je mucko kolu, zato nije usao....pa realno koga bi izbacio da ubacis njega :)
Po njihovoj logici Spahić je treb'o na klupu :?
Kakav ba Spahic. Begovic. Da ostavimo prazan gol i svi u napad. Sta sve mozak nece skontati, nikad mi nece biti jasno.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

CSIBilinoPolje
Kontakt:

Post Postao/la CSIBilinoPolje » 16 nov 2011, 00:39

I samo da znate ja od sutra vježbam crnu magiju,bacanje uroka a možda sklopim i pakt sa đavolom pa ću pokušati da pomognem našoj reprezentaciji :twisted:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 16 nov 2011, 00:40

Evo ga,po 74-ti put cemo ustvrditi da imamo najperspektivniju generaciju ikada i da cemo u sledecim kvalifikacijama sigurno uspjeti.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 16 nov 2011, 00:40

ne mogu da vjerujem ali fakat...veloso, moutinho, vremesni meireles, oni su nam pojeli sredinu
Unica grande amore

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 16 nov 2011, 00:40

Treba biti realan i reci da su ljudi za klasu kvalitetniji od nas.Prvih 20 min nismo mogli iznijeti loptu iznad 30m,primili 2 gola,ostalo je bilo rutina. .Fali nam uigranost na sredini terena,jos jedan iole raspolozen napadac,nekim igracima iskustva(mislim na onu Lulicevu glupost i deranje na sudiju dok ima 1 zuti).Ne treba traziti krivce u sudijama,Platiniju i drugim pm jednostavno su bolja repka i treba cestitati nasim momcima sto su dogurali do baraza ali preko ovakvog Portugala se nije moglo
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 16 nov 2011, 00:40

Kakav smo mi narod ? Odigramo 7 utakmica sa gol razlikom 11:1 ( 4 pobjede i 3 remija) i to jedan gol znamo svi kako smo ga primili. Držimo Francusku u sred Pariza u šahu 70 minuta i nakon jednog poraza sve to dobro pada u vodu, a taj jedan poraz je jedino što se vidi. Ako se tako gleda, onda zaista i ne zaslužujemo bolje od ovog večeras.

Pape ostani !

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 16 nov 2011, 00:40

Sarajlijc@ je napisao/la:Jedino se Zeljo moze vise obrukat od reprezentacije :lol:
Dječače upravu si :lol:

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 16 nov 2011, 00:40

Arnelinho je napisao/la:
*p!p!t@* je napisao/la: Treba vremena da se ovaj termin napaćeni bošnjo izbije nama iz glava, pa da napokon krenemo napredovati :?
@marseille7 još jednom dokazao da je jako inteligentan ...
Ovo ti ja zovem jednom riječju- dosada. :D Od dosade ne znaju šta bi. Idem ti ja spavat, valja meni u pola 7 ujutro, aj budi pozdravljen ,kao jedan od rijetkih normalnih. Da li smo? :mrgreen:
Molim Boga da jesmo :mrgreen:

Valja i meni u ista doba raniti :D

Ostaj mi normalan prijatelju ;)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 16 nov 2011, 00:40

Sto nismo napali ? Odgovor: Nasi kljucni igraci Misimovic (kriv za 3 gola) i Pjanic su odigrali izuzetno LOSE. Kada je Lulic otisao na desno krilo igrali smo dobro, na pocetku 2 poluvremenu kada je Medunjan igrao poluspica igrali smo dobro ,ali sta sljedi 2-3 neposotjeca kontra faula i onda gol iz ofside-a i neopravdani crveni Lulicu i tu je The End. Kasnije pranje ruku nas gol iz offside-a. E onda Susic mislio da izvede naseg kljucnog ali najslabijeg igraca Pjanica i ovede defanzivca da brani 3-2 do 80-te min i onda da svi krenemo u napad. Nazalost pali smo u odbrani i primismo i 4-ti e onda smo totalno pali. Btw. Nemoj da neko krivi Begovica, covjek nije kriv nizasta !

baboitata
Kontakt:

Post Postao/la baboitata » 16 nov 2011, 00:41

BiH nije imala sansu, kad se rezultat lomio nije nam sudija dozvoljovao da igramo yebes ono poklonjeno kad je i najvecem laiku bilo jasno da nemamo sanse...Za iste preksaje nasim igracima je davao zute i crvene kartone, ako je vec Lulic dobio, zato majmune svapski nisi pokazao i onom plavom ciganinu posle penala kada ti je mahao pred ocima i nogama i rukama? Jedini prekrsaj od pet koji je sudija dosudio iz zone suta je ono Papkovo igranje rukom. Begovic je kriv za tri gola i nije slucajno sto prima petice i sestice, Hasgaic je za njega Lav Jasin. Imamo spore igrace i tu se definitivno nesto mora promjeniti. Posle ovih kvalifikacija od reprezentacije treba da se oproste Rahimic, Papac, Medunjanin, Maletic, Muslimovic, Mravac. Besica prekomandovati u mladu i ne dati mu da prismrdi A reprezentaciji sve dok negdje ne pocne da igra. Unutra Vranjes, Subasic, Visca, Bilbija, Stevanovic ...Susic je pokazao da moze izvuci maksimum od onoga sto imao a vecerasnji rezultat je realan odraz odnosa izmedju BiH i najacih svjetskih reprezentacija.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 nov 2011, 00:41

Baraz za SP2010

Od Irske, Portugala, Grcke i Rusije mi izvucemo najjaceg protivnika Portugal

baraz za Euro2012

Od Irske, Hrvatske, Ceske i Portugala mi opet na najjacu ekipu Portugal

valjda nam se sve ovo jednom vrati u nekom pozitivnom smislu :D

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 16 nov 2011, 00:41

Ono sto mogu reci i ono sto osjecam kao patriota kao sportista i kao drzavljanin BiH je Da ovo veceras kao ni utakmica sa Francuskom u sebi nemaju ni S od Sporta ovo je jad i bijeda Fife i Uefe ovo je uzas ....
Mnogi ce3 psovati igrace pljuvati na sva usta Papeta a ja kao neko koje prolio krv za BiH i kojhe izgubio mnogo toga za BiH samo vu reci HVALA VAM ZMAJEVI za sve sto ste uradili bar ste pokusali da razveselite sve istinske patriote i one koji vole BiH ipak mala smo mi zemlja da bi mogli da se nosimo sa Platinijem i ostalom mafijom u FiFi i UEFI ..
Ipak jedino sto zamjerim Susicu jeste sto nije poceo utakmicu sa dca napadaca ili ako vec nije poceo utakmicu zasto nije ubacio drugog napadaca odmah na pocetku drugog poluvremena to je ono sto sam ja zamjerio i na to pitanje samo Susic zna odgovor jer nemogu da vjerujem da sa negativnim rezultatom i dalje se forsira igra sa jednim spicom ..
A Starku mogu samo pozeljeti dabogda rak dobio i dugo dugo bolovao od raka i naravno iste takve zelje idu i Platiniju i mafiji iz UEFE i FIFE ...
Zadnja izmjena: LFCBiH, dana/u 16 nov 2011, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 nov 2011, 00:41

Objektivno, realno gledajuci, hladne glave - bolji protivnik je prosao dalje.

Vidim da se i dalje jako pljuje po sucu, mislim bez potrebe. Sudac je bio generalno gledajuci los, ali nije nekome namjestio pobjedu niti je mogao sta posebno utjecati, budimo realni.
BiH nije imala mozda 3 prave sanse u ovoj utakmici, a Portugal je s druge strane bio na visokoj razini. Cak stavise, da ljudi pogledaju realno, vidjeli bi da je vise gresaka kardinalnih napravio na stetu Portugala (pa evo npr. nekoliko ofsajda svira Portugalu koji nisu bili, a dobre prilike, pa dva cista penala im ne sudi, pa gol BiH je iz ofsajda, i sl.), nego BiH, tako da mislim da je skoro sve sto se desilo plod neznanja, odnosno nesnalazenja te veceri, al realnost je da je BiH na terenu podbacila, a Portugal u pojedinim momentima briljirao. Svaka prica nakon toga je suvisna.

Kad se sve zbroji, rezultat mozda jest visok, bolan, ali je manje-vise, mozda vise manje, nego vise, realan odnos snaga te veceri. Prepovucena igra i prekvalitetan posjed lopte od strane Portugala je donio zasluzeni prolaz dalje.
To je realnost situacije, no, balkanski sindrom ce nas uvijek tjerati da trazimo i neke druge faktore i razloge, iako su, duboko u sebi, svi svjesni da se jednostavno vec u zdrijebu nije imalo srece.

Kako god, dobro odigrane kvalifikacije, iskustvo vise, motiv vise, jednom ce se vec i isplatiti.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 16 nov 2011, 00:44, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 16 nov 2011, 00:41

Scof1eld je napisao/la:do 22:00 su bili zvijezde, a sad pljuj koliko mozes... yebes takav narod.. zbog takvih bolida ovakva nam je drzava :roll:
Potpis!

Neko gore napisa nesto sto svako malo ko logicnije razmisli u Tirani smo zajebali kvalifikacije i tada se sjecam Papeta kad se naljutio sa konferencije i otisao i kada je reko nisu oni ni I od igraca nijedan yebiga u tom momentu je imao pravo jer smo igrali katastrofalnu utakmicu i ako smo imali sansi ali nije nam se dalo.

Realno Lulic je sve zajebo svojim kartonom onako na glup nacin, i Dzeko dobi isto tako bzv zuti ali ruku na srce nadigrali su nas veceras.

Papetu ne mogu zamjerit puno samo jedno sto nije startovao sa 2 napadaca ja mislim da bi sve drugacije igralo i oni bi se mozda pribojavali i drugacije mislili ovako su imali utisak mi smo se dosli i u Lisabonu branit.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 16 nov 2011, 00:42

juveboy je napisao/la:Sta reci koju posluku porati ? Komeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ? Dokle vise, kad cemo ici na neko takmicenje, ljudi moji svaki oavakav neuspjeh me zdravstveno kosta 10 god. Prije tekme visio 2h u WC-u, cijelo poluvrijeme sjedim na solji, sve zbog utakmice, sto, zasto, zbog cega ? Ovaj glupi nas mentalitet, dok ga ne promjenimo nema nam nigdje ici a-a.

Kako mozemo primiti 6 golova ? Alo ba 6 golova, pa nismo Luxic ? Svaka ekipa koja primi sesticu u ovakvim utakmicama je neozbiljna ekipa. Sest golova primit, ne znamo autoritet graditi, nemamo dostojanstva, zbog ove sestice i jesmo na nivou Mađarske, Rumunije kod sudija i tako ce uvijek i biti dok se ne rijesimo naseg slijepila, glupog mentaliteta i dizanja u nebesa.

Ako mi je ista drago veceras to je ubjedljiv poraz da ne bi rekli opet nam je malo trebalo. Portugal je bolja ekipa, realno razbili nas u obje utakmice, dobro smo i prosli.

Na kraju zelim ponoviti ono sto sam vec davno napisao, mi smo Euro izgubili protiv Rumunije i Albanije, vadit se protiv Francuske i Portugala je smijesno.

Dakle izvuci pouku i naredne kvalifikacije odigrati sve utakmice kao da su odlucujuce i ne cekati tu srecu, koja nam je evidentno okrenula ledja, zahvaljujuci nama, naravno. Sve ovo na celu sa Safetom. Sretno Bosno i Hercegovino.
#samoRudar #zauvijek

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 16 nov 2011, 00:42

AllAbout je napisao/la:ne mogu da vjerujem ali fakat...veloso, moutinho, vremesni meireles, oni su nam pojeli sredinu
Mladji ti je od pola BiH reprezentacije.

U prvih 11 Portugala je 29-godisnji Bruno Alves bio najstariji.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 16 nov 2011, 00:43

Utakmicu smo odigrali veoma lose kao i sve ove "historijske". Jednostavno padnemo psihicki kao da imamo betonske ploce u nogama.
Portugalci su dokazali da su ovciji brabonjci. Mi njima pljesak oni nama zvizduk na himnu.
Rezultat ne pokazuje realnu sliku ali sta je tu je. Znao sam da ispadamo nakon 20minuta. Svaki kontakt prekrsaj nad portugalcima,obrnuto ne. Kad portugalci steknu prednost onda Stark sudi kao posteno :lol:
Odlucio je treci gol Portugala koji je postignut nakon ofsajda(mislim da je bio nisam 100% siguran,nisam vidio ponovljenu situaciju) nakon kojeg je i Lula pocrvenio. Kad oni protestvuju mi dobjemo zuti kad mi opet mi dobjemo zuti.
ovom prilikom bi pozdravio Real Madrid, Platinija i Starka kao i njihove porodice ;) takodjer da ne zaboravim potugalsku naciju :!:
Moramo stec prvo ime pa tek onda razmisljat o plasmanu. Treba nam stadion, dobar proizvodjac opreme, jaki sponzori....

Trebamo bodrit nase zmajevi i dalje sa jos vecom snagom. Ostavit Susica i uvesti 5-6 novih igraca medju 25. Nekima se zahvalit i to je to. Cekamo sljedece kvalifikacije, sreca pa nema u grupi reprezentacije koja se mora plasirat (Spanija,Italija,Njemacka,Portugal....)
Zadnja izmjena: RKO, dana/u 16 nov 2011, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.
RIP SALE VILENJAK

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 16 nov 2011, 00:43

ma nema ljudi su bili bolji čitavu utakmicu i našim svaka čast nema se šta zamjeriti , jedina zamjerka Sušiću bila bi zato što je ubacio Bešića , a ne npr. Pandžu , jer dijete nije uopšte standardno u svom timu , a Pandža bi svojom borbenošću možda spasio koji gol , u svakom slučaju glavu gore ;)
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 16 nov 2011, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 nov 2011, 00:43

armin je napisao/la:Kakav smo mi narod ? Odigramo 7 utakmica sa gol razlikom 11:1 ( 4 pobjede i 3 remija) i to jedan gol znamo svi kako smo ga primili. Držimo Francusku u sred Pariza u šahu 70 minuta i nakon jednog poraza sve to dobro pada u vodu, a taj jedan poraz je jedino što se vidi. Ako se tako gleda, onda zaista i ne zaslužujemo bolje od ovog večeras.

Pape ostani !
To je to !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.