BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

LukasL33
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la LukasL33 » 16 nov 2011, 09:14

dinoze je napisao/la:
LukasL33 je napisao/la:
IVICA OSIM je napisao/la:realno gledajuci nismo ni zaslusili da idemo na euro portugal nas je razvalio
a ako pogledate utakmice kroz kvalifikacije nismo ni baraz zasluzili imali smo srece
dobili smo bjelorusiju oba puta jednom uz pomoc sudija (penal nad dzekom) drugi put u zadnjoj minuti na srecu
obje utakmice igra katastrofa
rumuni nas razvalli gore nego portugalci a i u zenici smo ih dobili na guzove ponovo igra nikaka
jedna albanija nam ocitala lekciju isto ko i francuska u prvoj tekmi i sta je se moglo ocekivati sa portugalom
jedino smo u parizu odigrali dobro ali i francuzi su igrali u kombinovanom sastavu trener bio primoran da zove naknadno igrace tako da su neki igrali prvi put zajedno
prijateljske utakmice isto tako veoma lose smo igrali
HOCU DA KAZEM POD PALICOM SAFETA SAMO SMO NAZADOVALI STO SE TICE IGRE
JER ZA OVE DVIJE GODINE DOK JE VODIO REPKU NIJE IMO U SVIM UTAKMICAMA KAD SABERES STO JE CIRO PRAVIO U JEDNOJ
SUSIC IGRA STAROMDNO MRTVO NEMA AKCIJA SA CIROM JE TO SVE IZGLEDALO DRUGACIJE
Joj sto te volim, samo jos dodaj, da smo u Francuskoj mi bili rastereceni a Francuzi pod odredjenim pritiskom, zato smo igrali dobro na pocetku, al kad su ljudi ubacili u brzinu vise nidje nas nije bilo. Kao sto si sve gore naveo, sto smo dobili, bilo je jedva. Da smo tako nadmocni bili kao sto se prica i da je samo sudija Francuzima pomogao, onda bi kod 1-1 do kraja napravili koji napad i priliku,a mi nismo presla centar nakon toga.
Ja se slazem sa ovim zandjim postom. Mnogi su se zavarli igrom portiv Francuske. Francuzi kada su ubacili u vecu brznu nasi nisu znali gdje je lopta. Hvala Bogu pa je Begovic imao svoj dan tada, inace bi nam i oni 3 komada slozili.
Ali ljudi to je nasa relnost i mi smo dosta uspjeha napravili. Realno nas nema vise od 2 miliona ( onih koji su spremni da igraju za repku ) Mi nemamo tog genetskog pula da napravimo nekog Nanija ili Ronalda.
Ne treba biti tuzan, treba to sve gledati hladne glave. Nas domet je baraz i sa nekom srecom mozda EP.
Ali opet razmisljam dali trebamo otici na EP i da se onda tamo sramotimo i budemo kanta za punjenje. Mozda je bolje ovako, nisu svi vidjeli nasu sramotu.
da da, hladne glave i prihvatiti stvari kakve jesu. Ne osporavam to da smo relativno mala drzava, mnogo vece zemlje nikad ne odu na velika takmicenja. Al s druge strane biti realan, kako smo Bjelorusiju dbili, RUmuniju i Albaniju? Svi znamo, pogotovo Bjelorusiju, a kakve su to repke-nikake. To je to, jaci smo od onih osrednjih repki, a od malo vecih smo slabiji i tu nam je mjesto. Imamo sa sansu za svjetsko, ici na pobjedu obavezno protiv rka na domacem, i sve dati kao da je utakmica baraza, jer tako u sustini i jeste.
Portugal-BiH
........best GK ever Begovic=our future.....
mladi Zahirovic.....Spaha kapetan....povratnik Jahic.....bolesni Papac
..........Medo....iskusni Rahimic.
mali Pjana....Miske car..........spidi Lula
.........Dzekson tapdjija......

samm
Kontakt:

Post Postao/la samm » 16 nov 2011, 09:18

Mi u ovoj grupi sa Grcima i Slovackom moramo ici na prvo mjesto i trebamo selektora koji to moze odraditi, mislim da treba dati šansu Barbarezu. Trebamo isprobati i pozvati neke nove igrače, treba nam širina u igri. Imamo vremena, moramo se dobro pripremiti.
Glavu gore, doci ce i taj dan......

Blueone
Kontakt:

Post Postao/la Blueone » 16 nov 2011, 09:24

Mislim da je ključ u tome da mi nismo nikad u kvalifikacijama dobili neku veliku reprezentaciju, dakle jesmo odigrali neriješeno sa Špancima na strani i Francuzima, ali mislim da je u pravo u toj "blokadi" problem.
Prolaz u baraž jeste djelomičan uspijeh i pomak naprijed, ali blamaža od sinoć nije nam nikako trebala. . .
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 nov 2011, 09:26

samm je napisao/la:Mi u ovoj grupi sa Grcima i Slovackom moramo ici na prvo mjesto i trebamo selektora koji to moze odraditi, mislim da treba dati šansu Barbarezu. Trebamo isprobati i pozvati neke nove igrače, treba nam širina u igri. Imamo vremena, moramo se dobro pripremiti.
E zašto on? Šta je to on bolji od Safeta? Govorite kako Safet nema iskustva kao trener, nije trenirao nikoga, uči se na repki...a onda tražite da Barbarez bude trener, pa šta smo sa tim dobili? To kao Barbarez iskusan, vodio dosad nekoga? Bože sačuvaj...ako će već Pape ići (svojom voljom, a ne nekih drugih), onda je bolje tražiti nekoga ko zna svoj pos'o, nekoga iskusnog, provjerenog...a ne opet nekoga ko će da uči zanat na reprezentaciji...

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 16 nov 2011, 09:26

PODRSKA PAPETU, OSTANI !!!!!
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 16 nov 2011, 09:28

Realno u Evropi ima mozda 10 reprezentacija kvalitetnijih od nas a jedna od njih je sigurno Portugal i to je to. Sinoc smo igrali protiv boljeg, zasluzeno izgubili od boljeg idemo dalje.
Mes Que Un Club

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 nov 2011, 09:29

Ja sam zato da se Pape ostane. Uradio je dobar posao i nije do njega. Do igraca je.
Sta jedino treba uraditi Pape to je da po evropi trazi nove i malde igrace, da bude sto veca konkurencija. Nazalost mladi igraci iz Premijer lige su amatei i nemaju kvaliteta. Tako da se trebamo nadati da ce nam neka zemlja odskolovati mlade fudbalere do jedno 17 -18 godine i da ih mi uzemmo onda sebi. Zato Pape i ekipa scouting po svijetu da se nadze jos pokoji igrac.

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 16 nov 2011, 09:31

bordo_Sarajevo je napisao/la:PODRSKA PAPETU, OSTANI !!!!!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 nov 2011, 09:31

amertiger je napisao/la:Realno u Evropi ima mozda 10 reprezentacija kvalitetnijih od nas a jedna od njih je sigurno Portugal i to je to. Sinoc smo igrali protiv boljeg, zasluzeno izgubili od boljeg idemo dalje.

Po tome smo mi jedanaesti, realno ni nema u Evropi vise ozbiljnih repki od toliko. :D
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 16 nov 2011, 09:32, ukupno mijenjano 1 put.

Tatko
Kontakt:

Post Postao/la Tatko » 16 nov 2011, 09:31

Nisam se odmah sinoc javljao ni na jedan forum, cekao sam malo da se smirim razmislim. Realno ljudi su nas naderali imao sam utisak da svaki napad njihov je sansa za gol. Mi smo ukupno do njihovog gola dosli 5-6 puta, dali dva gola sto u principu i nije lose, ali smo bili do bola losi u odbrani po boku stoperi su bili po meni odlicni, Begovic kriminalan prvi gol je toliko lose stajao da se to vidjelo iz aviona, preveliki strah je imao kod slobodnjaka kada je u zid stavio 5 ili 6 igraca, majstore to je previse jer se previse izvukao na drugu stativu i logicno nije stigao malo brzu loptu, tako i za peti gol. Zahirovic, tuga znam da on nije ni 5 kalasa u odnosu na Ronalda ali covjek ga je pretrcavao u prvom koraku, vjecito je za njim kaskao po 10 metara pa je Jahic krpio a i njega prelazio u koraku, ali tu opet dolazi pitanje imamo li mi uopste igraca koji moze ako nista trcati za Ronaldom (Maletic mozda???). Zasto Ibisevica nije bilo od starta drugog poluvremena? Zasto smo i kada smo gubili igrali kukavicki i ljudi nas opet nabili? To su pitanja za selektora.

Na kraju krajeva, imamo li mi uopste uporiste za nadu da mozemo do EP ili SP? Mozda i mozemo ili smo mogli da smo imali malo vise srece u zrijebu, ja sam misljenja da smo bilo koga osim Por. dobili da bi prosli. Ovako ostaje tuga i kolketivna depresija...

I na kraju....
[youtube][/youtube]

peyton
Kontakt:

Post Postao/la peyton » 16 nov 2011, 09:32

Imamo luzersku spiku skroz sto se tice sudija...Portugal nas je razvalio ko niko nikad do sada i tacka.

bilalx

Post Postao/la bilalx » 16 nov 2011, 09:33

Nije sramota izgubiti od ekipe kakav je Portugal. Ruku na srce ali ljudi su puno bolji bili. Cinjenica je da se mi slabo nosimo sa pritiskom i na terenu i van njega. Psihologija nam nije jaca strana. Hebiga nismo imali odgovor na onaj presing Portugala od prve minute. Krivca za poraz ne vidim. Svakom se moze desiti da izgubi utakmicu od boljeg protivnika. Ljudi su objektivno igrali puno bolje, bili su brzi, okretniji, borbeniji.

Ali krivca za primljenih 6 golova i onakvo ponizavanje vidim. Sramota je za jednog igraca da ostavi svoje kolege na cjedilu zato sto je on izgubio zivce. Kako su drugi igraci ostali sabrani koliko-toliko? Lulic nema nikakvo opravdanje za onakvo ponasanje. Isto kao sto ga nije imao ni Sejo Salihovic (iako mi je Sejo iznimno drag) kada je dobio crveni karton na zadnjem barazu. Nije mi jasno kako covjek ne razmislja kako ce se njegove kolege iz tima osjecati nakon onakve gluposti.

Sta je tu je. Sad idemo dalje. Po mom misljenju ekipa treba da ostane ovakva kakva je sad sa Papetom na celu. Ostaje nam da naucimo iz nekih trivijalnih gresaka i da trazimo svoju sansu u sljedecim kvalifikacijama gdje realno imamo velike sanse da ostvarimo sjajan rezultat. Sve u svemu u ovim kvalifikacijama bio sam vrlo ponosan na sve zmajeve i tako ce i ostati (osim u utakmicama protiv Francuske u Sarajevu pa i Rumunije u gostima).

P.S. A za ove klosare sto su jedva docekali poraz da bi mogli svrsavati i lijeciti svoje komplekse pljujuci po svom i svojim nemam nista drugo reci osim SRAM VAS BILO JADNICI! Glumite europejce prizivajuci se na neka moralna i ljudska nacela a nosom niste mrdnuli dalje od svoje avlije!

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 16 nov 2011, 09:36

amertiger je napisao/la:Realno u Evropi ima mozda 10 reprezentacija kvalitetnijih od nas a jedna od njih je sigurno Portugal i to je to. Sinoc smo igrali protiv boljeg, zasluzeno izgubili od boljeg idemo dalje.
repke liga petice + Holandija + Portugal (kako su mi postali mrski kroz ove dvije godine :mrgreen: ), i onda ovi ostali gdje se nalazimo i mi ;)
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 nov 2011, 09:36

mandraX je napisao/la:
samm je napisao/la:Mi u ovoj grupi sa Grcima i Slovackom moramo ici na prvo mjesto i trebamo selektora koji to moze odraditi, mislim da treba dati šansu Barbarezu. Trebamo isprobati i pozvati neke nove igrače, treba nam širina u igri. Imamo vremena, moramo se dobro pripremiti.
E zašto on? Šta je to on bolji od Safeta? Govorite kako Safet nema iskustva kao trener, nije trenirao nikoga, uči se na repki...a onda tražite da Barbarez bude trener, pa šta smo sa tim dobili? To kao Barbarez iskusan, vodio dosad nekoga? Bože sačuvaj...ako će već Pape ići (svojom voljom, a ne nekih drugih), onda je bolje tražiti nekoga ko zna svoj pos'o, nekoga iskusnog, provjerenog...a ne opet nekoga ko će da uči zanat na reprezentaciji...
Jedini koji ti je iskusniji od Papeta (licno sam za to da Pape ostane) i da je nas je Vaha. Vaha ocito ima pametnija posla. Mesa ima klub, Hadzibegic ima klub, neka nama Papeta :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 nov 2011, 09:37

soccerfan je napisao/la: Jedini koji ti je iskusniji od Papeta (licno sam za to da Pape ostane) i da je nas je Vaha. Vaha ocito ima pametnija posla. Mesa ima klub, Hadzibegic ima klub, neka nama Papeta :)
Naravno da treba ostati, i hoće aBd!

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 16 nov 2011, 09:40

Nikako Barbarez. Sta ovdje repka predstavlja? Skolu nekakvu ili? Trner bez iskustva nam ne treba. Ako ce vec nas trener biti imamo ih sa iskustvom. Jedan od njih je Vaha.
Portugal-BiH

Tatko
Kontakt:

Post Postao/la Tatko » 16 nov 2011, 09:43

Pape treba ostati, isuvise bi neozbiljno bilo mjenjati seletora poslije jednog uslovno receno neuspjeha. Mislim da smo dobili najtezeg protivnika i da je bilo ko drugi vodio ekipu isto bi bilo, jedina greska (ako je to greska uopste) je sto sinoc Ibisevic nije usao od starta drugih 45 min., pa i Maletic da, jer njih dvojca su u Zenici donjeli ubraznje nase ekipe i one dve 100% prilike. 8-)

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 16 nov 2011, 09:44

jednostavno ljudi su nas na sredini terena pojeli i kraj price krivac za ovaj poraz je pjanic miske medunjanin lulic i kraj price od njih sam ocekivo da ce sinoc samljet portugalce al pjanic prvesntveno me iznenadio nije mi jasno kako momak koji je brz odlicno barata loptom kako se onako prepadne kad je lopta kod njega samo da on nju proslijedi nije bitno gdje halo jarane driblaj pokusaj nema straha...samo bh porucio svim nasim igracima sledece UGLEDAJTE SE NA EDINA DZEKU jedini koji se sinoc nije prepao primjeti se da momak mnostvo onakvih tekmi ima iza sebe a tek mu je 25 godina to je bogatstvo i buducnost ove repke,ja sam siguran da ce nas edin odvest na svjetsko i evropsko prvenstvo...SAFETE OSTANI!!
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 16 nov 2011, 09:47

Jos nesto da dodam. Begovica sam gotivio i podrzavao, al brate mili totalno je podbacio, ili je fkt los, jbg, podbaci cesto, u Stoke cesto mu se desi po 4-5 komada, nije to malo.
Za ovo krivim nase novinare, digli su ga u zvijezde a ocigledno da nije za toga. Al eto, ne krivim ih, dobro rade svoj posao, prodaju pokoji clanak vise.
Portugal-BiH

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 16 nov 2011, 09:49

Vahi svaka cast ali taj je sa svakog svog trenerskog posla otjeran ne znam zasto....

A lako je i Papeta pljuvati i igracima prebacivati neke stvari ali iskreno da i Ferguson postavi taktiku, valja istrcati pred pun stadion, i u glavi znati da 4,5 mil ljudi gleda u tebe da ih ne iznevjeris, tesko je igrati kada te emocije jake nose, svako ko misli da moze bolje neka istrci pred pun stadion pa neka proba odigrati. Realno veliki pritisak, a dosta mladih igraca, a protivnik jak.
Problem za svaku reprezentaciju, jeste mali broj utakmica, ne mozes puno raditi sa igracima, tesko je provesti ono sto si zamislio, a u 3 dana ni jedan psiholog ne moze tu puno napraviti, na nasim igracima je da se trude i da veci broj igra za jake ekipe tamo ce usvojiti mentalitet koji nam treba.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.