BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Tatko
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Tatko » 16 nov 2011, 10:06

scorpion je napisao/la:
Tatko je napisao/la:scorpion, da si gledao Avdukica 5 puta u zivotu nebi ti izvalio takvu glupost.... ;)
Pratio sam doticnog cijelu karijeru, ne mora mi se nalaziti "strucnjak" da mi suflira. Porediti golmana engleskog premijerligasa, covjeka koji je STATISTICKI medju top 7,8 golmana najjace lige svijeta, covjeka koji je i pored sinocnih 6 golova spasio da ne primimo barem jos 2,3 sa golmanom koji ne moze dalje od ove nase lige je smijesno i zalosno. A na sve to dodati iskustvo golmana od nekih 30 godina i momka od 24 je nezamislivo.
Ti zaista mislis da je u 7-8 golmana u Eng. PL? :roll: :roll: :roll: :roll:
Avdukic nije otisao dalje od PL BIH jer, kao sto sam rekao, uvjek su neke vece rupe dobijale sanse da brane za rep. Supic, Guso, Hasagic itd.

P.S. Golmani su najbolji od 30 do 34 godine...

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 16 nov 2011, 10:08

Tatko je napisao/la:
scorpion je napisao/la:
Tatko je napisao/la:scorpion, da si gledao Avdukica 5 puta u zivotu nebi ti izvalio takvu glupost.... ;)
Pratio sam doticnog cijelu karijeru, ne mora mi se nalaziti "strucnjak" da mi suflira. Porediti golmana engleskog premijerligasa, covjeka koji je STATISTICKI medju top 7,8 golmana najjace lige svijeta, covjeka koji je i pored sinocnih 6 golova spasio da ne primimo barem jos 2,3 sa golmanom koji ne moze dalje od ove nase lige je smijesno i zalosno. A na sve to dodati iskustvo golmana od nekih 30 godina i momka od 24 je nezamislivo.
Avdukic nije otisao dalje od PL BIH jer, kao sto sam rekao, uvjek su neke vece rupe dobijale sanse da brane za rep. Supic, Guso, Hasagic itd.

i buric u lechu i sehic u mersinu trenutno brane bolje od avdukica. ipak, on se nasao na klupi umjesto njih.
o asmiru da ne pricamo, on 100% prelazi u neki jaci klub u EPL.
...

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 16 nov 2011, 10:08

Tatko je napisao/la:
scorpion je napisao/la:

To na menadzeru mozda :D
>>No body likes us but we dont care<<

CSIBilinoPolje
Kontakt:

Post Postao/la CSIBilinoPolje » 16 nov 2011, 10:09

Tatko je napisao/la:
scorpion je napisao/la:

De mi nabroj tih 7 golmana u Eng. PL koji su ispred njega.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 16 nov 2011, 10:09

Tatko je napisao/la:
bordo_Sarajevo je napisao/la:hahah, i mene zaista zanima za koji gol je Begovic kriv :?: svasta se ovdje procita
Prvi i peti, oba puta je on kriv, prvi je probao stici, ali je previse je igraca na gurao u zid i stao skoro na drugu stativu (tada sam rekao gol 100%) pa je Ronaldo samo malo brzu loptu poslao sa 25 m (ejjj 25 metara) i golcica da je stavio jednog manje u zid stigao bi loptu bez problema, za peti nije ni probao stici loptu.
no comment
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 nov 2011, 10:10

Mene bi bilo stid pisati nesto kontra Susica, od kako je on selektor mi postigli najbolje rezutate.

Nase najvece greske u ovim kvalifikacijama su:

1. Francuska - trebalo je da se prva utakmica igra u Zenici a ne na Kosevu.
2. Rezultat u Albaniji 1:1, a mogli smo komotno da slavimo.
3. Poraz u Rumuniji.

Portugal je mnogo jaci od nas, a pogotovo jaci of Francuske - nema se sta tu reci posteno su nas pobjedili, cak smo imali i srece.

Nama nedostaje samo malo te sportske srece, mislim da bi bilo odlicno da Susic ostane da vodi momke kroz kvalifikacije za SP 2014.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 16 nov 2011, 10:10

scorpion je napisao/la:
LukasL33 je napisao/la:Jos nesto da dodam. Begovica sam gotivio i podrzavao, al brate mili totalno je podbacio, ili je fkt los, jbg, podbaci cesto, u Stoke cesto mu se desi po 4-5 komada, nije to malo.
Za ovo krivim nase novinare, digli su ga u zvijezde a ocigledno da nije za toga. Al eto, ne krivim ih, dobro rade svoj posao, prodaju pokoji clanak vise.
Za koji od sinocnih sest je Begovic kriv??? Da te cujem???
Jbg primi dva sa 30 iz slobodnjaka, jedan sa 30 iz igre, onaj mu iz prve pored njeg roknu, Ronaldo ga pretrcaitd. Sve osim Nanijeve bombe, i Ronalda kada ga je pretrco je mogao odbraniti ako je golman kakvim se smatra i kako se pise. Ne kazem da je grijesio, al ako je golman, valjda nekad treba i spasiti tim kad odbrana pogrijesi.
Portugal-BiH
........best GK ever Begovic=our future.....
mladi Zahirovic.....Spaha kapetan....povratnik Jahic.....bolesni Papac
..........Medo....iskusni Rahimic.
mali Pjana....Miske car..........spidi Lula
.........Dzekson tapdjija......

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 nov 2011, 10:12

Od samog početka smo loše stajali po svim linijama i to je rezultiralo ovim najsramotnijm porazom od kako se takmičimo.
Nakon prvog poluvremena se vidjelo da smo loši i trebalo je nešto promjeniti formacijski (Ibišević) ili te linije približiti, kako nam ljudi ne bi pravili onolike probleme. Kompletna postavka na terenu je bila pogrešna (preširoko postavljene linije), ali je lako biti pametan nakon meča. Čudi me da to naš stručni štab nije vidio na poluvremenu.
Prvi gol smo primili iz slobodnjaka, a da niko nije u živom zidu skočio osim Jahića, koji je bio krajnji desno, a lopta prolazi iznad dvojice u sredini. Bila su čini mi se 4 igrača u živom zidu. Kod još jednog slobodnjaka, Ronaldo puca, Papac u živom zidu sklanja glavu i Begović poludi, što je i normalno.
Pored taktički loše postavke i sami fudbaleri su imali početničke greške - primjer živog zida.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 16 nov 2011, 10:12

Eh da i ja koju napišem...

Šta reći nakon sinoćnje utakmice? Tuga. Nema druge riječi. Stvarno mi je bilo teško gledati naše momke onako razmontirane. Mene nisu osramotili, borili su se od prvog do zadnjeg! Crveni nas je koštao toliko primljenih golova, al' Bože moj, ovo je fudbal...

Pojedinačno u ekipi ne znam koga bih izdvojio, onaj šut Ronalda ni dva Begovića ne bi odbranila... Odbrana nije bila loša u prvih 45 minuta, al' nakon crvenog sve je palo u vodu. :roll: Vrijeme za Zahu i Bešića tek dolazi, oni se nikako nisu snašli sinoć... Zaha je imao par dobrih startova, al' su opet previše prolazili po desnoj strani (dobro, opet to nije njegova prirodna pozicija). Miske i Pjanić? Trud je očigledan, ali portugalski pritisak na našu odbranu i vezni red je bio strašan! Pa ništa nismo uspjeli uraditi... Maletić je strašan igrač, ali mislim da od idućih kvalifikacija neće igrati za nacionalni tim. Džeko jednostavno ništa nije mogao pored Pepea i Alvesa. Reći ću opet, pariški Mujdža nam je itekako falio!

I da, da se zahvalim portugalskim navijačima na onakvim zvižducima, pa ja himne nisam mogao otpjevati od buke.

slika

Ekipa, svaka čast! Čekaju nas Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu! Jel idemo u Brazil? :mrgreen:
Zadnja izmjena: Nimla_RZ, dana/u 16 nov 2011, 10:13, ukupno mijenjano 1 put.
Čelik Zenica 1945

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 16 nov 2011, 10:13

CSIBilinoPolje je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
CSIBilinoPolje je napisao/la:selektora netreba mjenjati.dok novi selektor posloži ekipu opet ćemo izgubiti nekoliko bitnih utakmica.
Sta ima slagati?Pravi strateg skupi najzvucnija imena (koje i ptice znaju) i odradi par kardio treninga i par treninga sa loptom i zna otprilike sta se moze sa kim,nema tu puno pameti kad si pametan al kad si dosao od ovaca iz Vozuce e to je problem!!!

joj kada mi netko ovako nešto napiše :evil: :evil: :evil: pa što ti nisi selektor neke reprezentacije kad si tako pametan :?:
Iz istog razloga zbog kojeg jedina prava Mujdzina zamjena(Vranjes) nije dobila poziv ili jedan fenomen na poziciji zadnjeg veznog Ljevakovic pa Buric...
Da smo jasno ja se bavim sportom i znam da tu nema puno mudrovanja ako znas ali ako si coban i 2+2 je tesko!!!!
Pogledaj te samo Utakmicu Cire sa onakvom ohabanom repkom u Portugalu a pogledajte ovo rasulo sa nikad boljim igracima pod palicom Cobana!!!

Po meni jedan od faktora krvaca za poraz ne pozivanje Vranjesa jer mi 180 minuta nismo imali Desnu stranu ,a pokusaj da Pjanic (baletan) i Zahirovic na neprirodnoj poziciji cuvaju Ronalda i jos da pokusaju napadati sa te strane,SMJESNO ovo jesamo jedan je od dokaz ko nas je vodio ove 2 godine ...Jadna nam, majka... :(

Bolje niko nego COBAN!!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 16 nov 2011, 10:16

gringobih je napisao/la:
Bolje niko nego COBAN!!!
vracaju se mali misevi iz rupe

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 16 nov 2011, 10:18

bordo_Sarajevo je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
Bolje niko nego COBAN!!!
vracaju se mali misevi iz rupe
ma djeca su ovo brate nemoj se sikirat malo im roditelji dali komp. pa oni dosli na ovaj forum da pricaju nebuloze ;)
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 16 nov 2011, 10:19

Ljudi su nas jednostavno dobili psihicki. Prvo su nas je*ali u psihu, pogubili smo zivce i onda su nas fizicki nadoknadili. To im je bio cilj. O tome se je pisalo i prije tekme.

To je ustvari bila i nasa taktika, da ih pokusamo psihicki "zaje*at", da ronaldo i pepe izgube zivce pa ih onda ganjati al eto odbi nam se o glavu. Sto je i sudija pridonio time (mozete vi pricati sada da je spaha dao iz ofsajda i sl) prvih 20 minuta je svirao 10 faula nad portugalcima koji nebi bili dosudjeni ni u nasoj kukuruz ligi.

Dzeko je pokusao iznervirati pepea al mu nije islo na ruku, tada je iznervirao sebe.. Lulic takodje je pogubio zivce a i svi smo, mozete vi sad pricati on je profesionalac bla bla bla.. Svi bi se u onakvim situacijama onako ponijeli.. Ja ga razumijem.. Inace taj covjek je miran, nismo nikad mirnijeg igraca imali u repci ali ono od sinoc mu je prekupilo sto bi svakom.

Jednostavno psihologija nam je je*ala znanje.

Papetu samo zamjeram sto zadnjih 20 minuta sa Zahirovicem igra kao dodatnim napadacem a na klupi Ibisevic.
Zadnja izmjena: Buducnost, dana/u 16 nov 2011, 10:20, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 nov 2011, 10:20

Da smo mi kojim slucajem sinoc kreuli ofanzivnije sa dva napadaca, jos bi gore nastradali.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 16 nov 2011, 10:21

Buducnost je napisao/la: Papetu samo zamjeram sto zadnjih 20 minuta sa Zahirovicem igra kao dodatnim napadacem a na klupi Ibisevic.
To je Zaha malo pritisno kad nema ko, a da je ušo Ibišević primili bi još dva komada do kraja utakmice...
Čelik Zenica 1945

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 16 nov 2011, 10:22

Elegant je napisao/la:Da smo mi kojim slucajem sinoc kreuli ofanzivnije sa dva napadaca, jos bi gore nastradali.
Bolje izgubiti 32103:2 nego se u tako vaznoj utakmici samo braniti.Samo da su napali makar primili jos milju golova
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 16 nov 2011, 10:23

Jos raspravljate ? Ljudi su nas poderali ko Focak rodni list i tu nema price ;) Svaka cast bolja ekipa ide na EP mi realno nismo zasluzili jer ekipa koja primi 6 komada je smijesna ekipa.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 16 nov 2011, 10:24

Elegant je napisao/la:Da smo mi kojim slucajem sinoc kreuli ofanzivnije sa dva napadaca, jos bi gore nastradali.
i ja tako mislim, neki nikako da shvate da je Portugal jedna svijetska klasa, a jos ih krenulo od pocetka

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 nov 2011, 10:24

Nove igrace, u zadnjoj liniji jedini spas Koji su brzi, naravno ovo sve penzioneri sem malog Zahirovica svaka mu cast.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 16 nov 2011, 10:26

Sarajlijc@ je napisao/la:Jos raspravljate ? Ljudi su nas poderali ko Focak rodni list i tu nema price ;) Svaka cast bolja ekipa ide na EP mi realno nismo zasluzili jer ekipa koja primi 6 komada je smijesna ekipa.
pa dobro i oni su primili 4 komada protiv Kipra ali su i dali 4 protiv Spanije..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.