FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 11 nov 2011, 17:36

Stvarno šteta za Robbena :cry:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 nov 2011, 18:12

Sind Rückschläge bei Robben eigentlich noch eine Meldung wert?

Dobro je ovaj jedan na TM-u napisao. :mrgreen:

Ništa se konkretno ne zna, valjda ne bude ništa ozbiljnije. Bol k'o bol, možda mjere predostrožnosti ili neki drugi kujac...

Edit: Evo da vas sve obradujem, nije ništa strašno. Bol na ožiljku ili tak' nešto.
Robben je sutra ponovo na treningu. :P
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 nov 2011, 23:19

Krenuh da napisem radosnu vijest, kad poglavica me preduhitrio i to sa editom. :D

Inace, kako kaze klupski doktor bol je nastala na mjestu gdje je rana sivena, sto je normalna pojava nakon operacije.

Bice on ABD spreman za Milionere. :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 nov 2011, 00:03

geronimo je napisao/la:Sind Rückschläge bei Robben eigentlich noch eine Meldung wert?

Dobro je ovaj jedan na TM-u napisao. :mrgreen:

Ništa se konkretno ne zna, valjda ne bude ništa ozbiljnije. Bol k'o bol, možda mjere predostrožnosti ili neki drugi kujac...

Edit: Evo da vas sve obradujem, nije ništa strašno. Bol na ožiljku ili tak' nešto.
Robben je sutra ponovo na treningu. :P
Ja danas to antonu govorim a on kukali, kuka.... :) Pretpostavljao sam odmah da nije ništa toliko strašno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 nov 2011, 12:16

Raduje me ova vijest oko Robbena , ja sam bio već digo ruke od Arjena :D
Sinoć su Bavarci cjepali mreže širom Europe : Buyten , Muller , Kroos , Olić - zavio Turke u crno :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 nov 2011, 11:27

Kako stvari stoje Robben bi stvarno mogao zaigrati protiv zutalja... a jeste vidjeli Manchester City se ukljucuje u borbu za Reus-a!
E bash jedva cekam da vidimo kako ce to zavrsiti...
Stern des Südens

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 nov 2011, 12:26

Ne treba žuriti sa Robbenom, jer kada su mu dali ovoliko vremena da se potpuno oporavi i kad su svi suglasni da prvo treba biti 100% fit i schmerzenfrei, onda ne igra ulogu hoće li zaigrati sedam dana prije ili poslije. 8-)

Ponovo se oglasila uprava u vezi odlaska/dolaska u zimskom prijelaznom roku. Rekli su ono što mi več znamo, a to je da Bayern ne smije sebi dozvoliti smanjivanje kadra. Ionako smo prvi po tom pitanju u Bundesligi (samo 23 igrača).

Odlasci Pranjića i Olića su sasvim realni, tako da će njihovim eventualnim odlaskom Bayern ponovo biti aktivan na tržištu. Kao mete se spominju Cisse, Montolivo. Nisam siguran ni da su zaboravili na Farfana, koji bi, gotovo sigurno napustio Schalke ukoliko ne dođe do produžetka ugovora. O tom' po tom'.

Bayern II je ponovo izgubio, iako je, pored Usamija, ovaj put i Petersen "pomogao". Loša (polu)sezona za cvajte gardu.

Pomenuti Usami bi (ako ga otkupe) mogao na pozajmicu u neki bundesligaški klub. Spominje se Augsburg i Nurnberg, kao i dobrostojeći F. Dusseldorf iz cvajtare. Stvarno je bilo neobično ovu sezonu pratiti bez ijednog posuđenog igrača. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 15 nov 2011, 12:44

I ja sam citao na nekim stranicama, kako postoji interesovanje za Montoliva. Po mom misljenju, ovog trenutka ne mozemo da nadjemo boljeg igraca za neku relativno "malu" cifru, a da pritom moze da igra u Ligi sampiona. Procitao sam kako je Milan ponudio 3m, ali da je ta ponuda odbijena. Navodno, traze oko 5-6m. Bilo bi lepo da pokusamo da ga dovedemo, nisam pratio njegove igre poslednjih meseci, ali mislim da bi se on odlicno uklopio, i prilagodio stilu igre. Podseca me na Svajnstajgera, nije toliko kvalitetan, ali imaju slican stil igre. Znam da su sve to samo nagadjanja, ali ukoliko bi se taj transfer realizovao, mislim da bi to bio odlican potez uprave. Dobar u defanzivi, ne kao Gustavo, ali sto tice ofanzive, poseduje dobar pregled igre, odlican pas, dosta dobar sut, sto je sasvim dovoljno. Daleko bolji od TImoscuka, koji ceo zivot vraca loptu unazad, zalece se na protivnicke igrace i ispada kao iz dzipa. :)
Od kako je dosao u Bajern, kad god treba njemu da se prosledi lopta, on pokazuje kome da se doda, kao da se plasi, kao da nije siguran u sebe. On je onaj tip igraca za neko remplovanje. U napadu skoro da uopste nije od koristI. Dok bi sa Montolivom dobili prakticno jos jednog Svajnija, manje kvalitetnog naravno, ali dovoljno dobrog.
Ko zna koliko puta sam video, kako se Riberi i Roben nerviraju, kad nema ko da ih proigra, treba da sevne kontra, i Timoscuk umesto da uputi neki dobar pas, on se okrece onde. Takodje i kad igramo protiv bunkera, pa kruzimo oko sesnaesterca, kad on primi loptu na 30-ak metara, jednostavno ne zna sta i kako, ili izgubi loptu, ili sutne, pa gde ode. Tu treba neko, ko zna da podeli dobru loptu, da posalje neki lucidan pas, ne kazem da je Montolivo Iniesta, ali je zahvalan igrac, i sigurno da bi ga Jupp doveo u red za kratak vremenski period. Nisam ja dosao ovde da kritikujem Timoscuka, imao je on dosta dobrih partija u Bajernu, ali jednostavno njegovo vreme je proslo, red je da se osvezi taj deo tima.
Sto se tice ostalih linija ekipe, u odbrani nista nije neophodno, do leta, kad ocekujem pojacanja u vidu stopera (Howedes, Hummels, itd) . U ofanzivnom delu sredine terena, mislim da nista nije neophodno toliko, mozemo da se krpimo, pod uslovom da imamo Robena, Riberija i Milera na raspolaganju. Njih ima kod da menja u rotaciji. A u napadu, mislim da su nam Gomez i Petersen sasvim dovoljni, Olic tesko da ce da dobije vise od 15-20 minuta ako je Gomez zdrav, a posto Ivici to nije dovoljno, najverovatnije ce da nas napusti u Januaru, kao i Pranjic, koga bih ja ipak ostavio do leta.

JESAM SE RASPISAO MALO, NIJE ME BILO 2-3 MESECA, PA DA SE JAVIM. POZDRAV! ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 nov 2011, 13:03

@farinelli123: pokusaj biti malo cesci na temi, ima se dosta toga kvalitetnog procitati s tvoje strane. ;)

U petak Neueru opljackan stan iz kojeg su provalnici pokupili nakit u vrijednosti nekoliko desetina hiljada. :evil:

Rummenige najavio da nema prodaje u januaru, tako da se i Olic i Pranjic koji su se dovodili u vezu sa transferima moraju strpiti do ljeta, kada im istice ugovor, ali do tad ko ziv ko mrtav.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 nov 2011, 13:55

@farinelli123: U večini se slažem s tobom. Samo ne da je baš vrijeme Tymoschtschukovo prošlo, nego on nije tip igrača da baš mnogo dijeli one prave lopte, one "killerske" pasove po protivničku ekipu. On je bolji ko "osigurač" u defanzivnom dijelu veznog reda. Ima dosta tog okretanja, kojeg ti spominješ kod njega i mene to nekad nervira, ali opet čovjek zna odlične utakmice odigrat. Međutim uz Tymu mora uvijek biti neki pokretljiviji, okretniji veznjak, koji brže šalta igru prema naprijed, a u tome je upravo Tymo spor. Njegove prednosti su zato velika preciznost pasova, borbenost i vrlo često startovi na loptu su na vrijeme (izuzev prošle utakmice :) ). Međutim mnogo više fudbalski kvaliteta po meni ima Gustavo i na njemu je budućnost, jer još je mlad, a i za sada je dobar, ali može biti još puno bolji.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 nov 2011, 14:51

da, da, farinelli. ali baš u zadnje vrijeme se šuška kako bi on mogao ostati u minhenu. :D
ko zna, možda mu i trener da zadatak da ne ide puno naprijed (jer je uvidio njegovu slabost :mrgreen: ). kao osigurač je vrlo dobar, e sad ako naletimo na kojeg boljeg, vamos s njim. :D gusta je isto tako odličan igrač, samo da mu ne opadne samopouzdanje nakon ovih silnih rotacija i donekle što Osram više vjeruje ukrajincu.
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 nov 2011, 10:56

Jedna radosna vijest na ovo tuzno jutro za sve Bosance i Hercegovce, naime Robben je spreman za BvB i ocekuje se u kadru.
Sumnjam da ce krenuti od pocetka, ali sam siguran da ce dobiti svoju sansu u drugom poluvremenu.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 16 nov 2011, 15:04

Švajni kaže da se osjeća olrajt i da oporavak ide po planu, ali kaže da ne može čarape obući ili staviti gel na kosu ;) Malo je trenutno ograničenjih kretnji ;)
@Omere: za muštuluka si :)
Sent from my Philips Smart TV.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 nov 2011, 22:56

http://www.realmadridfanklub.com/?p=699" onclick="window.open(this.href);return false;

Sto se mene tice bujrum. :P

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 nov 2011, 23:01

van Gaal je novi Glavni direktor Ajaxa i njegov ugovor ce poceti vaziti od 1.07.2012.godine, a Ajax ga vec zeli od 1.01.2012.godine i kako javlja NOS - Holandska drzavna televizija - stupice u pregovore sa Bayernom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 17 nov 2011, 00:32

@Omere, dosta nam jedan Robben u ekipi ;) Iako i dalje ima potencijala, ali sumnjam da on može puno pomoći Bayernu. Uzimo bi hljeb našim T momcima (Tomasu i Toniju) ;)
Sent from my Philips Smart TV.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 17 nov 2011, 00:43

Omerbavarac je napisao/la:http://www.realmadridfanklub.com/?p=699

Sto se mene tice bujrum. :P
Ako ovaj indijanac Perez ovo uradi da bi doveo Neymara treba ga Jigsaw-u poslati na mučenje ...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 nov 2011, 00:50

dr.adnan je napisao/la: Uzimo bi hljeb našim T momcima (Tomasu i Toniju) ;)
Klase nikad dosta, moj doki. Ako se može jeftino uzeti, tu ne treba oklijevati. Tračeva je i prije bilo za bivšu zlatnu loptu, ali onda kada se nije mogao sastaviti sa loptom, opterećen raznim povredama i slabom minutažom u ekipi Reala.
Ako ovo sa LvG završi u januaru, Karl će još više trljati ruke zbog finansijskog dobitka.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 nov 2011, 00:54

Kaka bi kod nas napravio mislim sličan boom kao Robben, pa makar opet pričali da uzimamo Realove otpatke, svejedno bi mi bilo. :) Kaka je takav kalibar što se u svakoj ekipi može uklopit i draži bi mi on bio nego na primjer Tevez, jer Kaka je ko čovjek prva liga. Samo Real jednostavno ima na toj poziciji veliki izbor, teško im se uklapa da igraju Ozil i Kaka zajedno i zato brazilac ispade ko višak. A ova njihova saga sa Neymarom postaje nevjerovatna :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 nov 2011, 01:04

Ukoliko cemo zbog njega dozvoliti da nam neki strani klub preotme Goetzea, onda nisam za ovaj transfer. Dugorocni ciljevi, ispred kratkorocnih!
#divovi

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []