Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
zadnjih 7 utakmica svi navijaci zeljeznicara su pisali kako mu pomaze ivica osim kako je i on zasluzan za pobjede a sad mu nije pomagoKeenan.- je napisao/la:Sad realno govoreci,dok ne dovedemo provjerenog trenera necemo nikada otici na neko veliko takmicenje bez obzira u kakvoj grupi se nalazili.Kao prvo,Susic otkad je sjeo na kormilo nase reprezentacije supljira kako mu je vazno da igrac igra redovno u svom klubu da bi igrao i u reprezentaciji-sta je sa Zahirovicem,Rahimicem,to oni redovni u Spartaku i CSKA?
Dalje,sam je vidio kako smo igrali u Zenici kad je uveo Ibisevica u 2 Poluvremenu i opet nakon toga se nije odlucio povuci isti potez u Portugalu kada smo na poluvremenu imali rezultat 2:1.Naravno,100% sam siguran da Pape nije niti jednom pogledao snimak utakmice izmedju Danske i Portugala jer se tu vidi koliko je njihova odbrana losa i da je ubacio Ibisevica sigurno bi bilo lakse(Pepe jeste igracina,ali nije tolika da moze cuvati i Dzeku i Ibisevica).Da im je odbrana katastrofa,pokazuje i cinjenica da smo napravili 2 napada (prvi-ruka-penal a drugi gol Spahe) jer da je na klupi nase reprezentacije sjedio imalo pamentiji trener sigurno ne bi zavrsili utakmicu sa 6 primljenih komada.Naravno,nakon svega ovoga dolazimo do toga da je Ciro izmislio rijec "selektor" za ovog znalca na baterije (sto dokazuje i baraz prije 2 godine kada smo igrali 2x bolje sa 2x losijom/neiskusnom ekipom).
...i da se nadovezem na ovo gore "dokazan trener":
1994-95 AS Cannes (Francuska)
1996-98 Istanbulspor (Turska)
2001-02 Al Hilal (Saudijska Arabija)
2004-05 Konyaspor (Turska)
2005-06 Ankaragucu (Turska)
2006-06 Rizespor (Turska)
2007-08 Rizespor (Turska)
2008-09 Ankaraspor (Turska)
Ovdje ne napadam ni Rahimica ni Zahirovica nego poenta tog dijela texta je ta da on hoce da se predstavi javnosti kao jedan veliki mislioc i trener a ustvari ne zna o cemu pricamarseille7 je napisao/la:Pa de mango koga bi ti stavio da si Trener umjesto Rahimića i Zahirovića?
Samo da naglasim, Xavi Alonso i Schweinsteiger nisu bosanci.
OHO JOJ pa ti si brilijantan. Ali hajde sad na posao, redaj cigle u magacinu.Keenan.- je napisao/la:Ovdje ne napadam ni Rahimica ni Zahirovica nego poenta tog dijela texta je ta da on hoce da se predstavi javnosti kao jedan veliki mislioc i trener a ustvari ne zna o cemu pricamarseille7 je napisao/la:Pa de mango koga bi ti stavio da si Trener umjesto Rahimića i Zahirovića?
Samo da naglasim, Xavi Alonso i Schweinsteiger nisu bosanci..
Ako je ono fantasticno onda ....marseille7 je napisao/la:Ma sama ideja je vijuuuu.panties je napisao/la:ne kazem da ga hoce suspendovati.marseille7 je napisao/la: Drago mi je vidjeti što imamo ovakve optimistače, stvarno, ali Wolfgang-a Starka suspendovati? PA DOKLE? Čovjek je odradio svoj posao fantastično, to će nam i UEFA potvriditi. Nijedan njemački sudija neće biti suspendovan, nikad.
Mi jednostavno moramo biti svjesni, da ćemo u sve-ili-ništa utakmicama protiv zapadnih zemalja, igrati protiv 12 protivnika. Biti će izuzetci, ali stvarno kad njima zatrpi onda smo doljni. Tako je bilo, tako će biti i ništa se neće promjenuti.
Nemučkajte više Kolu.
Treba se nadati da nikad više neće suditi, najbolje nijedan njemac i da će nas ti wannabe illuminati pustiti na miru da odigramo sledeće kvalifikacije.
Keenan.- je napisao/la:Sad realno govoreci,dok ne dovedemo provjerenog trenera necemo nikada otici na neko veliko takmicenje bez obzira u kakvoj grupi se nalazili.Kao prvo,Susic otkad je sjeo na kormilo nase reprezentacije supljira kako mu je vazno da igrac igra redovno u svom klubu da bi igrao i u reprezentaciji-sta je sa Zahirovicem,Rahimicem,to oni redovni u Spartaku i CSKA?
Dalje,sam je vidio kako smo igrali u Zenici kad je uveo Ibisevica u 2 Poluvremenu i opet nakon toga se nije odlucio povuci isti potez u Portugalu kada smo na poluvremenu imali rezultat 2:1.Naravno,100% sam siguran da Pape nije niti jednom pogledao snimak utakmice izmedju Danske i Portugala jer se tu vidi koliko je njihova odbrana losa i da je ubacio Ibisevica sigurno bi bilo lakse(Pepe jeste igracina,ali nije tolika da moze cuvati i Dzeku i Ibisevica).Da im je odbrana katastrofa,pokazuje i cinjenica da smo napravili 2 napada (prvi-ruka-penal a drugi gol Spahe) jer da je na klupi nase reprezentacije sjedio imalo pamentiji trener sigurno ne bi zavrsili utakmicu sa 6 primljenih komada.Naravno,nakon svega ovoga dolazimo do toga da je Ciro izmislio rijec "selektor" za ovog znalca na baterije (sto dokazuje i baraz prije 2 godine kada smo igrali 2x bolje sa 2x losijom/neiskusnom ekipom).
Ovaj komentar mi se sviđa, mislim boli me qrac za njegovim klubu ali razmišljanje i ovaj naglasak na mlade reprezentativce je odlično. Moramo shvatiti pojedine stvari, tj. ukoliko hoćemo da imamo neku Konkurenciju na najvećem nivou potrebno je hitno početi raditi na tome. Iako nam nedostaje novac za nešto veliko, treba početi u manjim razmjerima, po klubovima. Pa možda i investirati u jedan omladinski centar, gdje će ti talenti redovno okupljati i traziti im protivnike u svakoj mogućnoj pauzi. Dopustati toj djeci da se rano razviju, da steknu pouzdanost i karakter u mladim godinama, i ona ce nam biti vrijedni zlata. Kad budemo imali 3 Pjanica, 4 Lulica i 5 Salihovica onda ćemo i mi imati težinu u korijenu ali za to je potreban novac, kojeg, normalno, nema.Kevin je napisao/la:jedno mora biti jasno, repka dosadašnjih godina za **** bila, sve se po nacionale gledalo, izbornici matene smiješni bili igre nije bilo nigdje..mlađe repke da ne govorim..al pazi ove godine:
imas ok U-21 repku koja ima kvalitetnih igrača i što je najbitnije dobrog trenera Jagodić
imas U-19 repku koja ima kvalitetnih igrača i što je najbitnije dobrog trenera Karačić (kojega je mentalitet jedva dočekao popljuvat dok utakmice nisu ni počele i onda se svima pokakio u usta)
bez dobrih mlađih repki nema ni dobre seniorske repke, to mora biti jasno svima..
dok u klubovima u PL budu igrali stranci,a po 1 ili nijedan iz omladinskog pogona od toga nema nista..moramo razvijat igrače da bi ih kasnije imali..meni je drago što je moj ŠIROKI krenuo tim putem, ima u ekipi (seniori, juniori, kadeti) dosta, dosta reprezentativaca BiH i neka ima, tako treba i nadam se da će sve do jedan nekad igrat za seniore..ali isto tako treba istaknuti da Široki, mislim jedini da je (s obzirom na ambicije) koji ima 7 igrača iz Širokog u PRVOJ ekipi koja ima tek 1 poraz u 13 kola PL BiH..+ zakarić koji je došao i igrao je i za juniore ali je odmah prešao u seniore...+ Tomić i Zlomislić standardni u Gošku i Hrkać nešto manje..
i plus što se svako malo rade utakmice gdje trener daje šansu juniorima i priključuje ih prvoj ekipi..
meni je drago da je moj Široki krenuo tim putem i nadam se da će se tako nastaviti i dalje..
Valencia je napisao/la:Dobro je igrao Zahirovic, al' treba napisati da je im'o veliku pomoc u grbavom i uskom travnjaku Bilinog polja. U Lisabonu ce biti potpuno druga prica. Bice mnogo teze cuvati Ronalda, ko god bude zaduzen za njega. Ronaldo ce imati ravan teren i travnjak dosta sirih dimenzija sto itekako odgovara njegovoj igri.
Ne bih volio vidjeti Jahica na desnom beku. Ronaldo je mnogo brzi igrac, sigurno bi Jahicu zadao mnogo problema. Zahirovic se dobro pokazao u Zenici, al' ce u Lisabonu biti potpuno drugacije. Mislim da je Susic odusevljen Zahirovicem, pa od njega kao zicerasa ocekujem da isto ponovi u Lisabonu. I Maletic se pokazao dobro u Zenici, pa me ne bi iznenadilo da Pape i sa njim pokusa na desnom beku. To po meni ne bi bilo dobro. Lulic je brz momak, al' nema potrebnu dozu agresivnosti da bi mog'o uspjesno zaustaviti Ronalda. Protiv takvog igraca ponekad moras igrati prljavu igru, a Lulic nikako nije taj tip igraca. Ja bih volio na desnom beku vidjeti Spahica. On je nas najbolji odbrambeni igrac, pa je logicno da sa njim probamo zaustaviti najboljeg igraca Portugala. Stoperske pozicije vjerovatno ne bi ispastale, jer je tu iskusni Papac koji moze preuzeti ulogu 'vodje' u odbrani. Njemu pridodati Panzdu ili Jahica. Mislim da je pametnije Papca premjestiti u odbranu, jer nisam siguran da moze uspjesno cuvati znatno brzeg Nanija. Napadaci Portugala nisu tolika prijetnja, treba misliti kako zaustaviti njihova krila, kako ojacati nase bekovske pozicije. Lulic bi mog'o odigrati na lijevom beku. Ima brzinu da zaustavi Nanija. Opet je vazno da nasim bekovima pomazu defanzivni veznjaci i stoperi. Ronaldo i Nani se moraju duplati. To iziskuje dosta fizicke potrosnje, ali nam nema druge. Ako razbijemo lagodnu igru kratkih pasova na sredini terena, ako zaustavimo krila, uradili smo pola posla.
Prije tekme sam prizeljkivao da Pape krene sa dva napadaca,.. Napis'o sam da Dzeko sam nece moci puno napraviti protiv agresivnih portugalskih stopera. Najgore u svemu sto ce Portugal zesce napadati ako shvate da ih nas napad ne moze ugroziti. Kada smo uveli drugog napadaca, nasa igra se sasvim preporodila. Mi smo postali opasniji, a Portugal je manje napadao. Al' problem kod takve igre je sto se vezni red puno vise trosi nego kada se igra sa pet veznjaka. Da smo od pocetka krenuli sa dva napadaca, mozda bi pred kraj tekme pali na fizickom planu, sto bi Portugal mogao iskoristiti. Tesko je procjeniti da li je Pape odigrao dobru takticku partiju. Jedino nisam zadovoljan sto nisu cesce pokusavali dugim loptama uposliti Dzeku. Medunjanin je bezveze davio loptu, na onakvom terenu se ne moze igrati fudbal. Od pas igre na onakvom terenu nema nikakve koristi. Al' eto, bilo proslo,..
Nije ni cudo sto nam je liga krs. Na onakvom terenu jedan Ronaldo izgleda kao Dzelo Muharemovic. Nemoguce je da na onakvim terenima napravimo kvalitetne igrace za nasu reprezentaciju. Tereni su jedna od rak rana naseg fudbala. Dajte Nejmara u neki nas klub i za dvi godine ce se o njemu govoriti kao o propalom talentu. Ako vec ne mozemo odrzavati travnjak, onda bolje da svi ugrade plasticnu travu. Bez ravnog terena nema dobrog fudbala i dobrih igraca. Al' ovo je vec za neku drugu temu.
Mislio sam napisati poduzi komentar, ali nemam volje nakon partije od sinoc. Uostalom, u ova dva komentara pise dosta toga sto bi i sada napisao.Valencia je napisao/la:Ima Spaha viska agresivnosti, nikad nisi siguran sta moze napraviti. Nesto kao Pepe. Al' ko god cuvao Ronalda postoji opasnost da ispusi crveni karton. Mnogi su nakon tekme u Zenici umislili da su Zahirovic, Jahic i Maletic kvalitet koji bez problema moze ustopati Ronalda. Za takav utisak je umnogome odgovoran grbav i uzak teren. U Lisabonu ce biti druga pjesma, budite sigurni u to. Ronaldo i Nani ce nam praviti velike probleme po krilima (ko god ih bude cuvao). Vazno ih je izolovati, ne dozvoliti da ulaze u sredinu kada su posebno opasni. Samo neka nabacuju Postigi i Almeidi, to bi trebalo biti manje zlo nego da ulaze u sredinu.
Mislim da sam u ona dva posta prije tekme pogodio sve do najsitnijih detalja (sta ti je reci strucnjak![]()
),.. Al' stvarno je tesko biti pametan,.. Tesko je znati ko bi mogao najbolje zaustaviti Ronalda i Nanija,.. Tesko se odluciti za taktiku,.. Da li krenuti sa dva ili jednim napadacem!?
Ipak sam misljenja da bi moglo biti pogubno ako se povucemo. Mi se u sportu tesko vracamo nakon rezultatskog zaostatka. Nemamo mi psihu i mentalitet za brzinski oporavak od soka. Po pravilu kada tonemo - tonemo. Zato bi po meni bilo najbolje pokusati preuzeti incijativu i povesti,.. Ponoviti igru kao iz Pariza, mislim ponoviti napadacku igru (onako tesko da mozemo igrati). Ako bi poveli imali bi dobru sansu zadrzati prednost do kraja.
Ako dopustimo Portugalu terensku incijativu, samo nas vile mogu spasiti da tu incijativu Ronaldo ili Nani ne pretvore u pokoji pogodak. Opet je kljuc u veznom redu. Ne smijemo im dozvoliti lagodna dodavanja na sredini terena. Sto veci posjed lopte imaju - to ekipa u cjelosti ima vecu moc i samopouzdanje. Treba ici ostro i agresivno na Mejrelesa, Veloza i Mutinja. Treba utjerati paniku u njihov vezni red, ne treba im dozvoliti da slobodno pletu na 20-30 metara od naseg gola. To bi bilo pogubno, ubjedjen sam.
Oni imaju slican sistem igre kao Barselona. Formiraju trokut na sredini terena. Sam taj njihov stil igre je velika prednost u odnosu na nasu 'ne zna se ni ko pije ni ko placa igru'. Koga god ubace u taj sistem (vezni red), on po pravilu odigra dobro. Mejreles, Velozo i Mutinju nisu Buskec, Cavi i Iniesta, ali igraju isti sablon,.. I daleko od toga da nisu fudbalski majstori,.. Jesu, itakako. Imaju dobru pas igru, dobro se krecu, dobar pregled,.. Njihova igra ce tek doci do izrazaja na lisabonskom ravnom i sirokom terenu.
Al' nismo ni mi bez aduta,.. Imamo u veznom redu cetrki igraca koja imaju damu odigrati bez straha. Nije to ko prije, nema panicarenja, nabijanja ili konstantnog vracanja lopte prema nazad. Pjanic igra bolje nego ikada. Miske ima magiju u nogama. Rahimic igra na iskustvo. Medunjanin nema straha, odigrava rizicne pasove bez problema. Treba im u napad 'baciti' Dzeku i Ibisevica, pa sta bude - bude. Ako cemo vec ispasti, nemoj da ispadnemo bez ispaljenog metka. Ono, igras povuceno na rezultat i primis dva sugava gola da ne stvoris ozbiljniju sansu. Treba probati postici gol u prvom poluvremenu.
Neko je rekao da nista nije na strani Portugala,.. Jeste, itekako. Na njihovoj strani je Ronaldo. On pravi veliku razliku u kvaliteti. Na njihovoj strani je ogromno iskustvo, pobjednicki mentalitet i psiha u globalu. To je itekako vazan detalj u ovoj utakmici. Pape treba nase igrace osloboditi svakog pritiska,.. Treba ih ubjediti da nemamo sta izgubiti, da ih niko nece ruzno pogledati ako izgubimo. 'Hajmo odigrati muski i borbeno, ici na pobjedu, pa sta bude'. Kad igramo pod takvom parolom uglavnom dajemo najbolje od sebe. Kada igramo u grcu i pod strahom, pod velikim ocekivanjima, tada ne mozemo ni Vrbanjusu pobjediti.
Al' se raspisa jbg,.. Al' opet mogu reci da ne bi bio Papetu u kozi. Tesko je biti pametan u jednoj ovakvoj utakmici protiv ovakvog protivnika. Kada tekma pocne, sve napisano opet pada u vodu.
Dok ih ne budemo nasli/izmislili/ dok ne stasa Zakaric, Visca, nemamo ekipu za nesto vise. Ovako je to dobro, mozemo prosjeke poderati ali kada dodju vrhunski potom smo donji. Ma treba probati, Coca moze odigrati beka i desnog i lijevog, Cajic moze trcati ko Zaha, ali to je max u ovom trenutku.aleksandar_veliki je napisao/la:Trebajunam, ali mi ih nemamo. Ti sto si ih nabrojao su jedan obicni prosjek, tipa Zahirovica ili Medunjanina. To nisu igraci koji bi imali mjesto u iole ozbiljnijoj reprezentaciji. Nazalost, ali to je istina, niti jedan taj igrac ti neve donijeti kvalitet vise u odnosu na ovaj sto danas imamo. Sto prije to shvatimo bice nab lakse, Aco shvatio ima cetiri goddine, pa mi bas i ne padaju toliko tesko ovi porazi.mirzza je napisao/la:Bravo Aco, fali nam desni bek, desno krilo, pa i lijevi bek, Sasa je vise stoper. Trebaju nam nove mlade snage koje trce svih 90 minuta poput Zahirovica (Cocalic, Cajic), trebaju nam krila Visca, Mahmutovic, ima igraca u mladoj kojima se treba dati sansa.aleksandar_veliki je napisao/la:Begovic (Stoke stadnadardan)
Zahirovic (Nalcik - vise ne igra, no sto igra)
Spahic (Sevilla - standardan)
Jahic (APOEL - vise ne igra, no sto igra)
Papac (Glasgow standaradan, ali broji posljednje dane karijere)
Rahimic (CSKA - ne igra nikako i kao Papac)
Medunjanin (Maccabi - velik div iz Izraela, standardan)
Pjanic (Roma - u posljednje vrijeme ne igra i jos povreda)
Lulic (Lazio - standardan)
Misimovic (Dynamo, vise ne igra no sto igra)
Dzeko (jedina super klasa)
Hajmo biti malo realni. Da li se ovaj tim moze suprostaviti Portugalcima, da li ovaj tim moze na neko veliko takmicenje. Pred nama su kvalifikacije za SP i opet ce nam biti isto, ako ne i gore jer jednostavno nemamo igraca, nema ih na vidiku. Mi se kunemo u Besica, koji valjda igra u drugom timu HSV-a, Salihamidzic je u njegovim godinama dobrano igrao kod Magatha. Nemamo igraca i to je nas problem. Ove koji su na zalasku nema ko zamijeniti
svaka cast ! potpissKeenan.- je napisao/la:Sad realno govoreci,dok ne dovedemo provjerenog trenera necemo nikada otici na neko veliko takmicenje bez obzira u kakvoj grupi se nalazili.Kao prvo,Susic otkad je sjeo na kormilo nase reprezentacije supljira kako mu je vazno da igrac igra redovno u svom klubu da bi igrao i u reprezentaciji-sta je sa Zahirovicem,Rahimicem,to oni redovni u Spartaku i CSKA?
Široki sam istakao jer je moj klub i jer je počeo sa ovom politikom oko mladih, ali je nebitno tu koji klub..marseille7 je napisao/la:Ovaj komentar mi se sviđa, mislim boli me qrac za njegovim klubu ali razmišljanje i ovaj naglasak na mlade reprezentativce je odlično. Moramo shvatiti pojedine stvari, tj. ukoliko hoćemo da imamo neku Konkurenciju na najvećem nivou potrebno je hitno početi raditi na tome. Iako nam nedostaje novac za nešto veliko, treba početi u manjim razmjerima, po klubovima. Pa možda i investirati u jedan omladinski centar, gdje će ti talenti redovno okupljati i traziti im protivnike u svakoj mogućnoj pauzi. Dopustati toj djeci da se rano razviju, da steknu pouzdanost i karakter u mladim godinama, i ona ce nam biti vrijedni zlata. Kad budemo imali 3 Pjanica, 4 Lulica i 5 Salihovica onda ćemo i mi imati težinu u korijenu ali za to je potreban novac, kojeg, normalno, nema.Kevin je napisao/la:jedno mora biti jasno, repka dosadašnjih godina za **** bila, sve se po nacionale gledalo, izbornici matene smiješni bili igre nije bilo nigdje..mlađe repke da ne govorim..al pazi ove godine:
imas ok U-21 repku koja ima kvalitetnih igrača i što je najbitnije dobrog trenera Jagodić
imas U-19 repku koja ima kvalitetnih igrača i što je najbitnije dobrog trenera Karačić (kojega je mentalitet jedva dočekao popljuvat dok utakmice nisu ni počele i onda se svima pokakio u usta)
bez dobrih mlađih repki nema ni dobre seniorske repke, to mora biti jasno svima..
dok u klubovima u PL budu igrali stranci,a po 1 ili nijedan iz omladinskog pogona od toga nema nista..moramo razvijat igrače da bi ih kasnije imali..meni je drago što je moj ŠIROKI krenuo tim putem, ima u ekipi (seniori, juniori, kadeti) dosta, dosta reprezentativaca BiH i neka ima, tako treba i nadam se da će sve do jedan nekad igrat za seniore..ali isto tako treba istaknuti da Široki, mislim jedini da je (s obzirom na ambicije) koji ima 7 igrača iz Širokog u PRVOJ ekipi koja ima tek 1 poraz u 13 kola PL BiH..+ zakarić koji je došao i igrao je i za juniore ali je odmah prešao u seniore...+ Tomić i Zlomislić standardni u Gošku i Hrkać nešto manje..
i plus što se svako malo rade utakmice gdje trener daje šansu juniorima i priključuje ih prvoj ekipi..
meni je drago da je moj Široki krenuo tim putem i nadam se da će se tako nastaviti i dalje..
eh to je to.. ukopo se na jedno mjesto ... samo neka face slaze,onaj njihov trener uvijek je bio u pokretu,savjetuje onaj nistaJuve-TZ je napisao/la:Samo se pitam kako smo sa onako slabijom ekipom i sa cirom bili bolji protiv portugala, a sad sa izradjenim igracima i sa par pojacanja primimo 6 golova...do cega je do postavke igre koju je pripremio Safet Susic...
kako se covjek sinoc mutavo ponasao to je cudo jedno....ccc
nije prvi put, albanija,rumunija,francuska,protiv albanije u zenici nam i sam Bog pomogao,protiv Bjelorusije u zenici nam sudije pomagale na sve strane, protiv bjelorusije u minsku nam sviraju bezvezni penal....
nez vise sta smo to posebno uradili tj on kao covjek koji je vodio ekipu...
ali neka ostane mada su meni bazarevic,hadzibegic i kodro tri najbolje opcije za trenera...a pape me je stvarno iznenadio kako sinoc covjek u nekom knockdownu nista ne radi, nista 90 minuta da promijeni
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.