FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Omerbavarac » 03 nov 2011, 22:12

Realno, slabi su veceras, ali alibi se moze traziti u igranju B sastava.

Treba uvaljati jedan, sto mislim da bi moglo biti sasvim dovoljno da se dodje do pobjede iako je ovaj AEK rinaka u prvom dijelu imao nekoliko dobrih prilika.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 nov 2011, 22:13

geronimo je napisao/la:Pa evo ja sam se namercio da gledam, ali ne da Anton, jer kaze kako ih nije stid izvesti drugi sastav. Tja, nismo MI talijani. :D

Valjda ce do kraja zabiti koji.
Tu nije poanta o drugom sastavu. Poanta je da je taj krnji sastav dovoljno dobar da dobije to **** od ekipe. A kolko ja vidim sam 3 standardna igrača ne igraju protiv kluba za koji nikad nisam čuo i ne znam iz koje je zemlje...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 nov 2011, 22:21

ma znam, ali ocigledno ih je nesto omelo u toj namjeri da napune mrezu ovim...cipranima ( jesi me zbunio da sam morao provjeriti odakle dolaze :D ).
pogled na tabelu, nezainteresovanost ili su mislima vec na predstojeci buli mec?

jurado ozljedjen, osim toga farfi je usao. da vidimo sta ce biti do kraja.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2011, 23:00

Ne zelim nikome ZLO i NESRECU ali se nadam da ce Schalke izgubiti naredne tri utakmice zobg ove rotacije Stevensa. Majko mila AEK Larnaca ih nadigrala na Veltins Areni, i slazem se sa komentatorom na SKY-u koji kaze da je ovo blamaza za Njemacki fudbal. Umjesto da ostvarimo jos visu prednost nad Italijanima, Schalke nasao da izmislja toplu vodu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 03 nov 2011, 23:04

J*** li im umrle, bliže komšije, užu i širu familiju :twisted: :twisted: :twisted:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 nov 2011, 23:10

SChalke je odigrao katastrofalnu utakmicu.Zaslužili su poraz, ali je mladi golman Unnerstall spasio gol u par navrata.Ovako se ne predstavlja Bundesliga u Evropi.Večerašnja igra ispod svakog kriterija i sigurno je da Schalkea ne zelim ponovo u LP-u.Malo je reći bruka ne zato što su mi uzeli preko 300 km već iz razloga što Njemci propuštaju prilike da pobjegnu Italijanima.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 03 nov 2011, 23:11

amerosm je napisao/la:Ne zelim nikome ZLO i NESRECU ali se nadam da ce Schalke izgubiti naredne tri utakmice zobg ove rotacije Stevensa. Majko mila AEK Larnaca ih nadigrala na Veltins Areni, i slazem se sa komentatorom na SKY-u koji kaze da je ovo blamaza za Njemacki fudbal. Umjesto da ostvarimo jos visu prednost nad Italijanima, Schalke nasao da izmislja toplu vodu.
Umjesto da sam bogatiji za petobanku, ja se nerviram. Al' ne nerviram se sto je Salke kikso, neg' sto sam ja bio glup i odigro kvotu 1.10. Koji mi je to klinac trebalo. :roll:
U svakom slucaju, gledao sam samo zadnjih 10ak minuta, i hladno su mogli i izgubiti, da ovi levati znaju iskoristiti stopostotnu sansu. Na kraju se raduju, kao da su im petardu uvalili. Dovoljno govori protiv kakve ekipe su igrali, i kome nisu uspjeli zavalit jedan jedini gol. :twisted:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 03 nov 2011, 23:46

Gledao sam samo prvih 20 minuta i vidio sam jako lošu utakmicu. Ostatak nisam gledao ali je tu ipak ss.ba forum pa se na osnovu javljanja vidi da i do kraja nisu ništa pokazali. Šta reći.... :arrow: ... :lol: :lol: tipično, dok ne pobijede eto ih na temu da malo se-ru. Kad igraju dobro, jedva se dva forumaša jave. Tzv. ss.ba klasika. :D

Edit: Evo sad čitam da se Huntelaar povrijedio. A u MP3 (sa desna na lijevo). Konjina Stevens nije mogao i njega odmarati. Ionako je ova utakmica, skoro, beznačajna.

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 04 nov 2011, 00:07

FRANK RIBERY je napisao/la:SChalke je odigrao katastrofalnu utakmicu.Zaslužili su poraz, ali je mladi golman Unnerstall spasio gol u par navrata.Ovako se ne predstavlja Bundesliga u Evropi.Večerašnja igra ispod svakog kriterija i sigurno je da Schalkea ne zelim ponovo u LP-u.Malo je reći bruka ne zato što su mi uzeli preko 300 km već iz razloga što Njemci propuštaju prilike da pobjegnu Italijanima.
Bundesliga je nakon ovog kola u LP i EL povećala prednost u odnosu na Seriu A. Još malo i razlika će biti 13 bodova. To je ogromna prednost. Bundesliga je njima dovoljno pobjegla. Bolje bi vam bilo da obratite pozornost na rezultate portugalskih klubova u Evropi jer će oni, kako stvari stoje, biti najveća prijetnja Bundesligi za nekoliko godina:
http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Online/5JW.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Seria A će uskoro izgubiti i 4. mjesto, a velike su šanse da ispadnu iz TOP 5.

Schalke je ovo morao dobiti. I pored ovog kiksa, opet imaju jako dobre šanse da budu prvi u grupi. Pobjeda Steaue protiv Maccabi H. im ide na ruku. U sljedećem kolu igraju kući protiv Steaue i pobjedom će osigurati prolaz, a možda i prvo mjesto u grupi.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 nov 2011, 17:20

suicidesquad je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:SChalke je odigrao katastrofalnu utakmicu.Zaslužili su poraz, ali je mladi golman Unnerstall spasio gol u par navrata.Ovako se ne predstavlja Bundesliga u Evropi.Večerašnja igra ispod svakog kriterija i sigurno je da Schalkea ne zelim ponovo u LP-u.Malo je reći bruka ne zato što su mi uzeli preko 300 km već iz razloga što Njemci propuštaju prilike da pobjegnu Italijanima.
Bundesliga je nakon ovog kola u LP i EL povećala prednost u odnosu na Seriu A. Još malo i razlika će biti 13 bodova. To je ogromna prednost. Bundesliga je njima dovoljno pobjegla. Bolje bi vam bilo da obratite pozornost na rezultate portugalskih klubova u Evropi jer će oni, kako stvari stoje, biti najveća prijetnja Bundesligi za nekoliko godina:
http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Online/5JW.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Schalke je ovo morao dobiti. I pored ovog kiksa, opet imaju jako dobre šanse da budu prvi u grupi. Pobjeda Steaue protiv Maccabi H. im ide na ruku. U sljedećem kolu igraju kući protiv Steaue i pobjedom će osigurati prolaz, a možda i prvo mjesto u grupi.
Njemci će u godinama koje slijede gubiti bodove na startu.Bilo je prilika da se dodatno odlijepe , ali su svaki put razočarali.Mora da se šališ.Portugalski klubovi se nikad neće približiti Bundesligi, a kamoli biti ispred nje.Imaju 4 solidne ekipe koje u Lp ne mogu dalje od 1/8 finala (Benfika i Porto), a skoro da je nerealno očekivati da će neka od njih završiti u finalu Euroligu.To se teško može desiti.Prošla sezona je bila nestvarna i ona se neće ponoviti.I Braga i Porto su puno slabiji nego prošle godine, a Benfika i Sporting su na svom nivou možda zehru jači.Prije će Bundesliga preteći Primeru nego što će portugalska liga se približiti BL-u.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 05 nov 2011, 02:34

FRANK RIBERY je napisao/la:
suicidesquad je napisao/la:

Njemci će u godinama koje slijede gubiti bodove na startu.Bilo je prilika da se dodatno odlijepe , ali su svaki put razočarali.Mora da se šališ.Portugalski klubovi se nikad neće približiti Bundesligi, a kamoli biti ispred nje.Imaju 4 solidne ekipe koje u Lp ne mogu dalje od 1/8 finala (Benfika i Porto), a skoro da je nerealno očekivati da će neka od njih završiti u finalu Euroligu.To se teško može desiti.Prošla sezona je bila nestvarna i ona se neće ponoviti.I Braga i Porto su puno slabiji nego prošle godine, a Benfika i Sporting su na svom nivou možda zehru jači.Prije će Bundesliga preteći Primeru nego što će portugalska liga se približiti BL-u.
Zašto bi se šalio!? Pogledaj malo bolje koeficijente i startne pozicije u sezoni 14/15. ;)
Njemačka 07/08 - 13,500 Portugal 07/08 - 7,928
Njemačka 08/09 - 12,687 Portugal 08/09 - 6,785
Njemačka 09/10 - 18,083 Portugal 09/10 - 10,000
Bundesliga će u naredne 3 sezone na startu izgubiti dosta bodova u odnosu na Portugalce - blizu 20 bodova. Portugalska liga, prema trenutnom stanju, sigurno stiže Bundesligu. Već su prestigli Francuze, a uskoro će i Seriu A.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 nov 2011, 17:31

2 2 sa hanoverom..joooj ebem ti fudbal vise...koji ce racku jones u prvoj postavi...raul ko da nije ni igrao...farfan tek u zadnjih 20tak minuta poceo igrat ,,,inace to mi ide strasno na neku stvar ,lik jedan dio tekme igra ko zvijer drugi ga nema nigdje pa se opet vrati u tekmu....howedes nije za bocnog igraca,kao ni sto holtby nije za 8ce....draxler ,iako je vanserijski talenat se previse gura tj prevelik se pritisak stavlja na njega a on je dijete ba tek srednju zavrsio...bojim se da se neizgubi u svemu tome..zbog cega jurado odmara skoro svaku tekmu a na njega se potrosilo toliko para,,,pukki ma perverzija svaka cast momku jedini je on bio stalna opasnost po gol protivnika...bitno je napomenuti da smo tek nekih 10-12 minuta pred kraj imali incijativu,do tada ni holtby ni jones nisu okrestrirali sredinom terena ili bolje reci gubili su se ko hatidza u turskoj...odmah na polusezoni po salihovica ili schmidebacha ovako vise nemoze...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 nov 2011, 17:47

Ne vidim razloga da budete nezadovoljni. Ipak je ovo jedno od najtezih gostovanja u ligi. Ni Barci ne bi bilo lako da se snadje u ovom grotlu. Schalke je na kraju mogao i do pobjede, ali Zieler je dva puta odlicno reagovao.

HanoFine domace tekme su spektakularne u ovoj sezoni (BVB, Werder, Bayo, danas). Kakav tempo u drugom poluvremenu. :shock:

Pukki ima motor u gujci. :lol: Ali kakva majstorija Slafonje kod drugog pogotka za HanoFu. :o

PS: Katastrofalna predstava Starka i kompanije. Nista novo. :roll:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 nov 2011, 18:20

stark se najeo goFana momacki...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 06 nov 2011, 18:38

Prije svega... :arrow: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN. Frohes Opferfest (šteta što Slomkoni puleni nisu bili Opfer :lol: )

Ja sam zadovoljan rezultatom i mislim da je ovo bio realan rezultat.
Nikako ne mogu shvatiti zašto su u prvom poluvremenu igrali onako debilno. Jones, u većini slučajeva, šalje neke visoke lopte ka napadačima koji nemaju, apsolutno, nikakve šanse u zračnim duelima protiv centralnih branića Hanoffe.
Pri samo kraju smo imali i nekoliko dobrih šansi da susret riješimo u našu korist no dobro je i ovako. Ovo nam je ujedno i prva neriješena utakmica u Buli.

Sudija Stark :roll: . I sam više ne znam koliko sam puta ovdje pisao o tom nesposobnjaku.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 09 nov 2011, 19:48

Igrač 12. kola. ;)

slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 nov 2011, 12:50

slika :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 nov 2011, 13:49

Saurman je napisao/la:slika :roll:

Na ovom snimku se vidi da ga je čak Vaegas morao iznijeti sa terena. :( :o

[youtube][/youtube]

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 nov 2011, 13:56

Danas mi je dan prava katastrofa. Sinoć onaj poraz od cigana a danas ova vijest o povredi našeg najboljeg igrača.
Mora se to desiti baš pred derbi. :x

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 nov 2011, 18:42

Loše vijesti danas ne prestaju.

Höwedes se povrijedio. :(

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.