storm_raider je napisao/la:Poslije slabo prospavane noci i kada se malo "spustila" lopta, da i ja nesto napisem.
Svi pricaju o nekim sudijskim greskama u korist Portugala, a niko ne prica o tim greskama koje su isle u nasu korist. Ja sam vidio dva penala koja su se mogla svirati komotno svirati. Rahimic je igrao rukom u nasem sesnaestercu, mozda to sudija nije vidio, ali je onaj isti linijski sudija, koji je vidio Contraovu ruku, morao. Prije toga, u prvom poluvremenu, bio je start Zahirovica na noge jednom Portugalskom napadacu, isto u nasem sesnaestercu. Jedino sto mu ja mogu zamjeriti to su 3-4 preostro svirana faula na nasu stetu, u prvom poluvremenu i odmicanje zivog zida vise nego sto treba. Iz jednog takvog faula je postignut gol. Nas drugi gol je postignut iz offside-a, pa eto neka to anulira taj jedan pogodak. Sjetite se sviranih offside-a Portugalu, kojih nije bilo.
Mi smo svoje sanse propustili u Parizu, i za ovu generaciju ce to biti jedna velika lekcija. Ne sumnjam da cemo se plasirati na SP i da ce nase nade izaci jace i pametnije iz svega ovoga. Treba biti realan i reci da se plasirala na EP ekipa koja je vise pokazala. Ovaj Portugal bi i onakvoj Francuskoj dao 5 golova. Jednostavno, igraci su im osim tehnicke potkovanosti, dosta fizicki cvrsci od nasih, izuzimajuci Dzeku (i to je njegov veliki kvalitet).
Ova dva gola uopste lose ne zvuce, buduci da nismo napravili nijednu pravu priliku. Polako dobijamo i to da iz nikakve igre mozemo zabiti gol, nesto na cemu su Italijani jedno vrijeme bili prepoznatljivi. Ali eto, mi cemo po defaultu traziti opravdanja, umjesto nacine.
ma ne vjerujem ja ni da je u francuskoj bila ta sansa, i tu se vidjelo koliko smo fizicki nejaki da izdrzimo do kraja utakmice, primanje gola bila nam je i tamo neminovnost jbg
nasi moraju jednostavno imati onog svapskog mentaliteta, i svaku utakmicu shvatati maksimalno ozbiljno, jer evo vidimo, ispalo je da nam je malo falilo u francuskoj vec, ali recimo da smo dobili albaniju ne bi nam nista falilo i bili bi prvi, al opet, ne moze se to ni tako gledati, da smo dobili albaniju ko zna kakav bi kasnije rasplet u grupi bio
jednostavno bodovi se ne smiju prosipati protiv slabijih, a protiv jacih igrati junacki i pokusati ih zahebati, to je jedini recept, a uz jos se i nadati da favoriti prospu neki bod protiv ovih slabijih
vidjet cemo sad za svjetsko, konacno smo dobili grupu gdje nemamo nekog apsolutnog favorita, sad cemo fino da se borimo sa grckom i slovackom za prvo mjesto, a recept je uzeti maksimalan broj bodova protiv litve latvije i lihtestajna, a protiv grcke i slovacke igrati onako kao da baraz ne postoji i kao da cemo na strijeljanje ako ne budemo prvi u grupi
u ovim kvalifikacijama za evropsko imali smo mozda i idealan raspored, samo da smo uspjeli izvuci barem bod kuci protiv francuza i dobili albaniju, al jbg nismo i ako cemo traziti gdje nam je bila sansa, vjerovatno je ta sansa prokockana vec na pocetku kvalifikacija