Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

don_burza
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la don_burza » 16 nov 2011, 18:09

Evo opet na Euro ostaje mi da navijam za Elf

Masina su ljudi to se pokazalo i sinoc

A za ove dresove se nista drugo nije moglo ni ocekivati uvjek su bili giganti sto se tice toga
Thomas Müller - Fußballgott

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 nov 2011, 18:18

njemacka je beton, poslije spanije vjerovatno i najbolja reprezentacija u svijetu, al opet mislim da nisu jaci od spanije, i do sada su nijemci derali sve od reda, al i na zadnjem svjetskom i evropskom vidjeli smo da su ipak nejaki za spansku masinu

spanci ipak imaju puno bolje igrace, imaju i jakog trenera, a uz to su i puno uigraniji, jer ipak je tu 6-7 igraca iz jedne ekipe i uigrani su do savrsenstva.nijemci zaista izgledaju mocno protiv svakoga, medjutim kad ulete u masinu xavija inieste i ostalih, ne mogu nista i tako ce biti mislim i na evropskom, nijemci ce derati sve odreda dok ne nalete na furiju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 16 nov 2011, 18:22

don_burza je napisao/la:Evo opet na Euro ostaje mi da navijam za Elf

Masina su ljudi to se pokazalo i sinoc

A za ove dresove se nista drugo nije moglo ni ocekivati uvjek su bili giganti sto se tice toga
Potpis za sve navedeno iznad !
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 nov 2011, 18:30

Romariooo je napisao/la:njemacka je beton, poslije spanije vjerovatno i najbolja reprezentacija u svijetu, al opet mislim da nisu jaci od spanije, i do sada su nijemci derali sve od reda, al i na zadnjem svjetskom i evropskom vidjeli smo da su ipak nejaki za spansku masinu

spanci ipak imaju puno bolje igrace, imaju i jakog trenera, a uz to su i puno uigraniji, jer ipak je tu 6-7 igraca iz jedne ekipe i uigrani su do savrsenstva.nijemci zaista izgledaju mocno protiv svakoga, medjutim kad ulete u masinu xavija inieste i ostalih, ne mogu nista i tako ce biti mislim i na evropskom, nijemci ce derati sve odreda dok ne nalete na furiju
Jah, to je ta Barcelonina masina, dok ne naleti na jednu Svicarsku ili Kostariku. 8-)
Ne zaboravi da i Nijemci imaju u ekipi 7 do 8 igraca koji igraju u jednom klubu, sta mislis jesu li oni uigrani?
Spanija postaje sve slabija, to je evidentno, ali ni to ne mora znaciti da nece ponoviti raniji uspjeh.
Moje misljenje je da ako nalete na Njemacku nece biti kao u prethodnim godinama. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 16 nov 2011, 18:36

Romariooo je napisao/la:njemacka je beton, poslije spanije vjerovatno i najbolja reprezentacija u svijetu, al opet mislim da nisu jaci od spanije, i do sada su nijemci derali sve od reda, al i na zadnjem svjetskom i evropskom vidjeli smo da su ipak nejaki za spansku masinu

naravno spanci su jaci i bilo bi glupo da nisu

je pogledaj od 11 pozicija u timu oni na 8 imaju najbolje na svijetu plus fenomenalna klupa

a kod elfa mi se svidja ta mocnost i nekako onaj stil za koje ne znam koju rijec da upotrijebim da bih ih opisao

pa lik iz kelna igra u prvoj to ej isto sad gad bi neko za spance iz rasinga igrao
Thomas Müller - Fußballgott

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 nov 2011, 18:47

Omerbavarac je napisao/la:

Jah, to je ta Barcelonina masina, dok ne naleti na jednu Svicarsku ili Kostariku. 8-)
Ne zaboravi da i Nijemci imaju u ekipi 7 do 8 igraca koji igraju u jednom klubu, sta mislis jesu li oni uigrani?
Spanija postaje sve slabija, to je evidentno, ali ni to ne mora znaciti da nece ponoviti raniji uspjeh.
Moje misljenje je da ako nalete na Njemacku nece biti kao u prethodnim godinama. ;)
ne treba ove prijateljske utakmice i kikseva spanaca uzimati za ozbiljno, tek kad postane bitno vidjecemo opet njihovu snagu, a njemacke je i meni naravno simpticna i draga jer su nekako reformisali fudbal, i jer sa puno slabijim igracima nego mnoge navikane reprezentacije igraju mocno, nemam nista protiv toga da nijemci osvoje recimo euro, bilo bi to zasluzeno, al opet mislim da ne mogu protiv spanije, spanci imaju igraca za dvije reprezentacije da naprave i da obje igraju u finalu eura i mislim da ti ne stoji to kako oni sve vise slabe, ja mislim da su sve i jaci jer konstantno im stasaju neki novi mocni igraci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 16 nov 2011, 18:52

.................Neuer ..................
Lahm Mertesaker Badstuber Aogo

.....Khedira Swajni............

Muller Ozil Podolski

........Klose

........Adler.....

Boateng Howedes Hummels Jansen

......Bender Rolfes

Gotze Kroos Reus

......Gomez

Njemacka nema jos jednu mocnu repku na klupi?
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 nov 2011, 18:53

Nešto mi Bebeto opet horan za diskutovanja. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 nov 2011, 19:04

van gall je napisao/la:.................Neuer ..................
Lahm Mertesaker Badstuber Aogo

.....Khedira Swajni............

Muller Ozil Podolski

........Klose

........Adler.....

Boateng Howedes Hummels Jansen

......Bender Rolfes

Gotze Kroos Reus

......Gomez

Njemacka nema jos jednu mocnu repku na klupi?
imaju, al spanci imaju i mocniju, cak je i druga spanska reprezentacija vjerovatno bolja od prve njemacke

...................casiljas..............
ramos....puyol.........pike........jose enrique
..................sergio....................
.........xavi............iniesta...........
..pedro........vilja............silva...

.......................valdez......................

arbeloa.....marchena.....albiol........angel
................martinez...............
............xabi......fabregas
..navas.......tores.......mata.........

i jos tu ima igraca kao alcantra, loriente, cazorla itd, jbg ovi spanci su nastancali igraca za dvije mocne i trecu solidnu reprezentaciju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 nov 2011, 19:11

Romario da ga **** ti nisi Španjolac i zato se nemoj pokušavati niti praviti da si njihov odvjetnik. Ok je kad kažeš da Španci imaju jaču prvu ekipu jer imaju pojedinačno kvalitetnije igrače, ali kad veliš da im je druga repka jača od Njemačke prve onda s oproštenjem sereš kvake.

PS nemoj niti pokušati biti toliko glup da ideš objašnjavati nekome da je druga španjolska repka PO BILO KAKVIM KRITERIJIMA JAČA OD PRVE ŠVAPSKE REPKE. ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 nov 2011, 19:14

Romariooo je napisao/la:cak je i druga spanska reprezentacija vjerovatno bolja od prve njemacke
slikaslika
slikaslikaslika

Nemoj više, tako ti života pirinejskog. Ovdje se priča o Elfu, furiju veličaj na odgovarajućam topicu, a ako već tražiš usporedbe, vjerujem da ima tema i za tako nešto. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 nov 2011, 19:19

sta je to klose bolji od toresa, kedira od xabi alonsa, sweini od fabregasa, podolski od mate itd itd, al ajd, nema potrebe za raspravama, nit ja navijam za spaniju i zaboli me za njih, samo je cinjenica da su nastancali ovih igraca da to nije normalno, pa nije njemacka jedna bolja ni od pokrajinske reprezentcije katalonije heh, al posto pokrajinska reprezentacija ne moze nastupati, nemam nekih emocija za spaniju, jeste da vecina barcinih igraca igra za njih, al ne mogu navijati za drugu repku pored nasih zmajeva, a ne ovim eurima uvijek onako simpatisem neke slabije ekipe
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 16 nov 2011, 19:28

Romariooo je napisao/la:sta je to klose bolji od toresa, kedira od xabi alonsa, sweini od fabregasa, podolski od mate itd itd, al ajd, nema potrebe za raspravama, nit ja navijam za spaniju i zaboli me za njih, samo je cinjenica da su nastancali ovih igraca da to nije normalno, pa nije njemacka jedna bolja ni od pokrajinske reprezentcije katalonije heh, al posto pokrajinska reprezentacija ne moze nastupati, nemam nekih emocija za spaniju, jeste da vecina barcinih igraca igra za njih, al ne mogu navijati za drugu repku pored nasih zmajeva, a ne ovim eurima uvijek onako simpatisem neke slabije ekipe
Izvini @gero, posudicu malo ovih smajlica slikaslikaslikaslikaslika
Nisu Nijemci nista bolji od spanske druge ekipe, samo sto bi ih razvalili jedno 5-0 :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 nov 2011, 19:33

Romariooo je napisao/la:sta je to klose bolji od toresa, kedira od xabi alonsa, sweini od fabregasa, podolski od mate itd itd, al ajd, nema potrebe za raspravama, nit ja navijam za spaniju i zaboli me za njih, samo je cinjenica da su nastancali ovih igraca da to nije normalno, pa nije njemacka jedna bolja ni od pokrajinske reprezentcije katalonije heh, al posto pokrajinska reprezentacija ne moze nastupati, nemam nekih emocija za spaniju, jeste da vecina barcinih igraca igra za njih, al ne mogu navijati za drugu repku pored nasih zmajeva, a ne ovim eurima uvijek onako simpatisem neke slabije ekipe
Radis usporedbu pogresnih igraca.
Klose, Khedira i Podolski su druga postava Elfa, a Schweini je svakako bolji od Fabregasa. ;)

Evo ti stvarni sastav, vjerujem da ces malo promijeniti misljenje.

------------------------Neuer----------------------
Boateng-----Hummels----Badstuber------Lahm
------------------Kroos---------Schweini-----------
Muller----------------Ozil-------------------Gotze
-----------------------Gomez---------------------
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 nov 2011, 19:36

Klose, Khedira i Podolski su druga postava Elfa, a Schweini je svakako bolji od Fabregasa. ;)

Edit: Xabi Alonso je prva postava, kakav Sergio. :roll:
Cak je i Pedro sumnjiv, ali eto neka ti to bude.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 nov 2011, 19:42

Edit: Xabi Alonso je prva postava, kakav Sergio. :roll:
Cak je i Pedro sumnjiv, ali eto neka ti to bude.
pa uradio sam uporedbe po ovim gore formacijama i igracima sto je neki momak postavio, njegov prvi tim sa uporedjivao, mada je to sve relativno, ko zna ko ce biti prvih 11 do eura, ali stoji to da spanci mogu sklepati dvije reprezentacije i da obje pariraju nijemcima, barem onako gledano po igracima, naravno sad trenutno ne bi mogli jer treba to uigravati, al kad objektivno pogledate ove spance sto nisu medju prvih 11, nista to slabiji igraci nisu od ovih sto su u prvih 11 kod nijemaca
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 nov 2011, 19:45

Po trenutnoj formi Njemačka bi razbila Španiju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 nov 2011, 20:48

Razlika izmedju Njemacke i Spanske reprezentacije lezi u tome sto Nijemci imaju razvijen sistem zahvaljujuci Löw-u i Sammer-u i traze se igraci koji mogu igrati u tom sistemu, dok Spanci plodove svog uspjeha ubiru zahvaljujuci Barceloni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 nov 2011, 20:57

Njemačka je trenutno najbolja reprezentacija na svijetu.

Istina, Španija u punom sastavu je vjerovatno jača igrački, mislim na sredinu terena, koja i jeste glavna snaga Španije, ali ova Njemačka je strašna i do Eura, ko zna...

Još više su napredovali nakon SP i imaju jedan kontinuitet igara i rezultata i čak, šta više, stalnu tendenciju napretka zahvaljujući mlađim igračima koji su konstantno prisutni i razvijaju se.

Elf je mašina...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 nov 2011, 21:01

amerosm je napisao/la:Razlika izmedju Njemacke i Spanske reprezentacije lezi u tome sto Nijemci imaju razvijen sistem zahvaljujuci Löw-u i Sammer-u i traze se igraci koji mogu igrati u tom sistemu, dok Spanci plodove svog uspjeha ubiru zahvaljujuci Barceloni.

ma naravno, spanskom selektoru je puno lakse, ima gotove i igrace, sve je uigrano, savrseno se razumiju itd, tk del boske ima sve na tanjiru, a njemacki ovaj selektor je vjerovatno najbolji selektor od svih, strasno igra njemacka cak i kad su tu igraci kao klose ili podolski koji u klupskom fudalu i nisu neki kvalitet, engleska recimo ima bolje igrace, al nijemci bi ih uvijek oderali
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.