MostaracVelezovac je napisao/la:RKO je napisao/la:
Ne pitaju se ni navijaci ko ce biti selektor!!!! Spahic je dao svoje misljenje na sta kao igrac i kapiten ima pravo.
Savez odnosno komitet ce odluciti da li ce ponuditi novi ugovor Safetu Susicu a na njemu je ako mu ponude da prihvati ili odbije isti.
Mozda nije problem ni u selketoru vise mozda je problem to sto nemamo dovoljno kvalitetnih igraca da se nosimo sa Spanijom,Francuskom,Portugalom...
Niko ne govori da nema pravo da kaze svoje misljenje. Ali zar je umjesno da on prica o apelu i trazi nesto od publike u BiH nakon onog debakla od 6:2????
Sta on ima da apelira i trazi? I sa kojim pravom? Nek se poklopi fishekom po glavi i on i svi u reprezentaciji nakon sramotnog izdanja. Da budemo posteni - oni kazu da su dali sve od sebe. Jesu li stvarno? Meni 3 zuta kartona zaradjena od prigovaranja sudiji koji nam je uracunao gol iz ofsajda nikako ne ide s tim "dali smo sve od sebe". Isto tako, bilo i setanja po terenu a Portugal sprinta 90 minuta gore dole. Bili su nadigrani u svim segmentima igre - i predali su se nakon 3:1 - jeli to "dali smo sve od sebe?"
Znaci, sta Spahic ima da apelira? I sa kojim pravom on ima da apelira?
On je igrac - i njega niko nije nista pito za trenera. Ako mu se igra nek igra - ako ne, nek razguli. Nije njegovo da bira trenera repke. I drugo, neumjesno je da nakon onakve sramote on trazi nesto od BiH javnosti. Bar da je sacekao mjesec-dva.
Pa nije on sam sebe to upitao nego mu je pitanje postavio Igor Kristić. A šta je trebao, vjerovatno je kao kapiten rekao stav igrača, jako bitno, i jako bitno da je onako nastupio. Sasvim normalno bi bilo čuti mišljenje igrača, onih koji čine snagu tima.
Što se tiče Papeta, treba ostati, na putu stvaranja ozbiljne reprezentacije bilo bi neozbiljno svaki ciklus ulaziti sa novim selektorom. Pape je pravio odlične stvari i greške, sasvim ljudski, ali ipak ovaj tim u zadnjih 16 godina je ono najbolje što imamo, a njegove zasluge su ogromne. I jako je bitno šta igrači misle, a oni su sinoć svoje rekli. Portugalci su nam očitali lekciju, ali ne toliko na nivou fudbalske vještine, koliko na nivou ponašanja, pristupa i ozbiljnosti. I to drugi put. I šta god mi mislili, Evropa nas necijeni, stadion na kojem igramo je kriminalan, i pokazuje i naš odnos prema toj Evropi. Mnogo toga je do sada bilo na ho ruk, ovaj put najmanje.
I na kraju šta mene najviše boli, nakon ove dvije utakmice, boli me najviše to što nismo pokazali niti 15% kvaliteta koje posjedujemo. Kad odgonetnemo što, bićemo puno bliži plasmanu na neko takmičenje.