BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 21 nov 2011, 14:19

@ Gero
Nisam zadovoljan anketom, jer je diskriminatorna. Na Bayernovoj anketi nema opcije da glasam da Bayern neće osvojit titulu, a kod nas si stavio tu opciju da BvB neće uspjet odbranit titulu. Tako da ćemo bit preglasani od strane Bayernovih navijača.
Sad shvatam Republiku Srpsku kad neće glasanje na nivou države jer ih je manje od nas i mogu lako biti nadglasani. Tako i ovde.

Ti si Bog i batina na forumu. Moćni pobjeđuju uvijek.
Znam da se nećete složit s ovom rečenicom jer je BvB-a pobijedio Bayerna 3 puta zaredom i osvojio titulu, a opet nisu moćniji. To je tako. Žalosno brate ;)
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 21 nov 2011, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 nov 2011, 14:29

Ne slusaj male ptičice, dobre su ankete. :mrgreen:

Zadnja opcija definitivno. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 nov 2011, 14:33

Semir bvb je napisao/la:@ Gero
Nisam zadovoljan anketom, jer je diskriminatorna. Na Bayernovoj anketi nema opcije da glasam da Bayern neće osvojit titulu, a kod nas si stavio tu opciju da BvB neće uspjet odbranit titulu. Tako da ćemo bit preglasani od strane Bayernovih navijača.
Sad shvatam Republiku Srpsku kad neće glasanje na nivou države jer ih je manje od nas i mogu lako biti naglasani. Tako i ovde.

Ti si Bog i batina na forumu. Moćni pobjeđuju uvijek.
Znam da se nećete složit s ovom rečenicom jer je BvB-a pobijedio Bayerna 3 puta zaredom i osvojio titulu, a opet nisu moćniji. To je tako. Žalosno brate ;)
Hahah gero uhvatio te semir !!! hahah ispao si ofiran , opet neke podmukle igrice ! :) hahah
:lol: :lol: :lol:

Anketa nije bitna , bitno je da cemo se klat do 34 kola !!!! 8-)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 nov 2011, 15:42

Jesu nam se komsije Bavarci poceli pucat ciframa koliko ce imat bodova prednosti....haman ih spucao neki optimizam :lol: :lol: :lol:

Da ih nije ko izvarao ??? ...pa im pustio snimak neki iz 2004/2005 ??? :lol: :lol:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 nov 2011, 16:01

Šta je bre, kakva je to frka? :D

Tek kada sam završio ankete sjetio sam se da na Bayernovoj temi fali ta opcija. Ostavio sam tako, kontajući da to neće niko primjetiti. Ali ne lezi vraže... :lol:

Ispravljeno, uživajte. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 nov 2011, 17:13

Der BVB ist nicht nur sportlich, sondern auch wirtschaftlich erfolgreich!
Dazu ein paar Fakten der diesjährigen Hauptversammlung:
- Umsatz: 151 Millionen Euro (vorher 110) -
- Gewinn vor Steuern: 12 Millionen Euro
- Gewinn nach Steuern: 9,5 Millionen Euro; Watzke: "Die Bayern haben da übrigens nur 1,2 Millionen"
- Anlagevermögen: 187 Millionen Euro

Ovo je finansijki izvještaj BvB-a:
- Promet novca 151 mil (prošle godine 110)
- Dobit prije plaćanja poreza : 12 mil
- Dobit nakon oporezivanja : 9,5 mil.

Watzke : Bayernova dobit je samo 1,2 mil.

slikaNUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 nov 2011, 17:34

Semir bvb je napisao/la:Der BVB ist nicht nur sportlich, sondern auch wirtschaftlich erfolgreich!
- Gewinn nach Steuern: 9,5 Millionen Euro; Watzke: "Die Bayern haben da übrigens nur 1,2 Millionen"

slikaNUR DER BVBslika
tih 9,5 miliona navodno ce biti za otpacivanje imena stadiona ako sam dobro skontao a dug za stadion iznosi 56mil eura ( jel moguce da je ovoliko ? )

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 nov 2011, 18:14

HzBvB je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Der BVB ist nicht nur sportlich, sondern auch wirtschaftlich erfolgreich!

slikaNUR DER BVBslika
tih 9,5 miliona navodno ce biti za otpacivanje imena stadiona ako sam dobro skontao a dug za stadion iznosi 56mil eura ( jel moguce da je ovoliko ? )
Ja mislim da se ovaj dug odnosi na ukupan dug BvB-a od prije par godina - koji je by the way više nego duplo smanjen i ono što je najvažnije više se ne bilježe dugovi ni od 1 eura.
Dug se najviše nagomilao jer smo od 1998 - 2002 uložili preko 100 mil eura u dovođenje igrača, a bez većih rezultatskih uspjeha tj. bez plasmana u LP - samim tim finansijski gubici su se gomilali.

Pa ja se sjećam nekih skupocjenih transfera npr.
Oliseh 7,5 mil.
Ikpeba 6 mil. -
Bobić 6 mil- koji je sam priznao da je zaradio ogromnu lovu u Dormundu.
Nerlinger.
Koller 13 mil.
Rosicky -15
Amoroso 25
Kehl 3 mil
Ewerthon 7 mil.

Koliko smo mi bili moćni, sjećam se kad je Ulli Rumeni verbalno napao BvB što smo im ispred nosa uzeli Kehla i Rosickog. Pa se sjećam prve Kehlove utakmice protiv Bayerna u Munchenu - kad mu je cijeli stadion zviždao (kao Figu protiv Barce dok je igrao za Real) jer je izabrao BvB ispred Bayerna itd itd.

Fala Bogu vraćamo se staroj slavi, kako rezultatski tako i finansijski - samo što ćemo sad puno pametnije uložit novac - bez dugova uz pozitivno poslovanje - moći ćemo se bez problema suprotstavit ostalim klubovima što se transfera tiče, ali to je već sad slučaj ;) .

NUR DER BVB

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 21 nov 2011, 18:25

Ne dajte se mozete do titule i ove godine psolije Uniteda najdrazi mi je klub Dortmund i zato spustite na zemlju ove bavarce :D

NUR DER BVB :)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Klare

Post Postao/la Klare » 21 nov 2011, 19:02

Semir bvb je napisao/la:Ovo je finansijki izvještaj BvB-a:

Da, a Bayern je tu doveo Neuera, Gustava, Boatenga, Rafinhu i ostale, dakle utrošeno nekih 50 miliona, naspram Borussijinom plusu u tom segmentu politike. To zanemaruješ, svjesno ili ne, ne zanima me. ;)

Važno da ste poslovali u plusu, samo naprijed. ;)

Treba na vrijeme reagovati, te početi produžavati ugovore ključnim igračima, to je ključ uspjeha, želim da Gotze postane legenda kluba. ;)

Samo naprijed, neka uz Bayern i Schalke Bundesliga dobije još jednog stabilnog moćnog predstavnika. ;)

Pokušati igrati protiv Arsenala, Topnici su u uzlaznoj putanji, držim fige, biće zanimljivo. Uh kad bi Borussia to uspjela uzeti. :P

I de recite još jednom da se ne sekiramo za Vas. :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 nov 2011, 19:34

Sta je Watzke za kratko vrijeme uspio uraditi od kluba koji je bio u velikim g..... je za svaki respekt i tom covjeku treba u Dortmunudu napraviti spomenik. Bukvalno je klub digao iz mrtvih i nema vise pravljenja dugova nego je sve podredjeno otplacivanju nagomilanih dugova iz ere Niebaum i Meier koji su se upustili u trku sa Bayernom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 nov 2011, 21:39

geronimo je napisao/la:@Adnane sry, mensčini da si ti bio taj kome sve ovo smeta.

Moram dečku odgovoriti, jer i sam vidiš kako je naporan. :mrgreen:

Dobro je sto se malo zakuhalo u ovih par dana ali problem je sto se neke stvari samo ponavljaju vec duzi period...nikako da se zavrsi sa nekim temama.
A kolega @Hz BvB se udaljio od ekipe...sad mu niko ne valja :mrgreen:
Semir bvb je napisao/la: Ovo je finansijki izvještaj BvB-a:

I dalje "nastavljamo" :mrgreen: u pozitivnom ritmu...jos par sezona u ligi prvaka i bice evrica za izvoz :D
Hare_BvB je napisao/la:Nek jos jednom neko napise da Grossonja ostane na klupi, saljem mu Mevlida. :lol:

Treba njega s vremena na vrijeme ostaviti na klupi...najbolji je kad treba da se dokazuje.
Hare_BvB je napisao/la:Klopp se konacno "uozbiljio". Nema vise bezglavog jurcanja naprijed, ekipa djeluje cvrsto i kompaktno. Samopuzdanje se dize iz tekme u tekmu. Ocekujem isti pristup an Emiratesu, a tad ni pobjeda nece izgledati neostvarivo.

Jest kad Bayern zeli da ima veliki posjed lopte...problem su one ekipe koje pustaju da ih se napada a onda se tu Hummels i drustvo izgube...i prosle sezone smo dobro igrali protiv Bayerna a onda smo dobili po usima protiv Marseillea i Pireusa i to sve na veci posjed lopte.
amerosm je napisao/la:Sta je Watzke za kratko vrijeme uspio uraditi od kluba koji je bio u velikim g..... je za svaki respekt i tom covjeku treba u Dortmunudu napraviti spomenik. Bukvalno je klub digao iz mrtvih i nema vise pravljenja dugova nego je sve podredjeno otplacivanju nagomilanih dugova iz ere Niebaum i Meier koji su se upustili u trku sa Bayernom.
+1 :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 nov 2011, 23:22

Der FC Bayern buhlt immer offener um Mario Götze. Auch Karl-Heinz Rummenigge bringt seine Wertschätzung zum Ausdruck.
Götze bleibt unbeeindruckt – ebenso wie sein Trainer Jürgen Klopp.

Wenn Mario Götze nach seinem Siegtreffer gegen den FC Bayern München ein schlechtes Gewissen gehabt haben sollte, war es dem 19-Jährigen bei seinem Torhubel nicht anzusehen. Dieser fiel so vergnügt aus wie immer. Auszugehen ist vielmehr davon, dass sich das Ausnahmetalent von Borussia Dortmund nach wie vor nicht mit einem Wechsel zum Deutschen Rekordmeister beschäftigt – selbst wenn die Avancen immer deutlicher werden.

„Götze ist trotz seiner erst 19 Jahre ein großartiger Spieler“, erklärt Vorstandsboss Karl-Heinz Rummenigge in der ‚Welt am Sonntag‘ und fügt an: „Dass wir solche Spieler beobachten, ist klar.“
Der Gelobte lässt sich von dem offenen Flirt nicht aus der Reserve locken. „Ich habe das Dortmund-Trikot an und fühle mich sehr wohl hier“, so der Mittelfeldspieler nach der Partie.

Götze trifft mit dieser Aussage den Nerv seines Trainers. „Zum Flirten gehören ja mindestens zwei. Ich habe selten erlebt, dass jemand so vor sich hin flirtet. Ich weiß, dass Mario im Moment nicht auf Partnersuche ist. Es ist einfach vertane Liebesmühe“, meint Jürgen Klopp, der seinen Schützling über den Sommer hinaus im Trikot des BVB sieht.

Die Zeichen verdichten sich, dass Götze länger als bis nach der laufenden Saison bei der Borussia bleibt. Sein Vertrag ist bis 2014 datiert. Wirtschaftlich wäre demnach ein Verkauf erst 2013 notwendig – sofern der Jungstar nicht vorzeitig verlängert.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja ljepote od teksta. Izgleda da i trener Klopp čita ovaj forum i sve oko Gotzea pa i njega iznervirali pa odlučio da objasni neke stvari.
Mi smo ovo i znali, ali dobro će doći malo bavarcima pa da se probude iz dubokog sna - ako ih već onaj poraz u subotu nije probudio ;) .

slikaNUR DER BVBslika

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 nov 2011, 23:43

Semir bvb je napisao/la:Der FC Bayern buhlt immer offener um Mario Götze. Auch Karl-Heinz Rummenigge bringt seine Wertschätzung zum Ausdruck.
Götze bleibt unbeeindruckt – ebenso wie sein Trainer Jürgen Klopp.

Wenn Mario Götze nach seinem Siegtreffer gegen den FC Bayern München ein schlechtes Gewissen gehabt haben sollte, war es dem 19-Jährigen bei seinem Torhubel nicht anzusehen. Dieser fiel so vergnügt aus wie immer. Auszugehen ist vielmehr davon, dass sich das Ausnahmetalent von Borussia Dortmund nach wie vor nicht mit einem Wechsel zum Deutschen Rekordmeister beschäftigt – selbst wenn die Avancen immer deutlicher werden.

„Götze ist trotz seiner erst 19 Jahre ein großartiger Spieler“, erklärt Vorstandsboss Karl-Heinz Rummenigge in der ‚Welt am Sonntag‘ und fügt an: „Dass wir solche Spieler beobachten, ist klar.“
Der Gelobte lässt sich von dem offenen Flirt nicht aus der Reserve locken. „Ich habe das Dortmund-Trikot an und fühle mich sehr wohl hier“, so der Mittelfeldspieler nach der Partie.

Götze trifft mit dieser Aussage den Nerv seines Trainers. „Zum Flirten gehören ja mindestens zwei. Ich habe selten erlebt, dass jemand so vor sich hin flirtet. Ich weiß, dass Mario im Moment nicht auf Partnersuche ist. Es ist einfach vertane Liebesmühe“, meint Jürgen Klopp, der seinen Schützling über den Sommer hinaus im Trikot des BVB sieht.

Die Zeichen verdichten sich, dass Götze länger als bis nach der laufenden Saison bei der Borussia bleibt. Sein Vertrag ist bis 2014 datiert. Wirtschaftlich wäre demnach ein Verkauf erst 2013 notwendig – sofern der Jungstar nicht vorzeitig verlängert.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja ljepote od teksta. Izgleda da i trener Klopp čita ovaj forum i sve oko Gotzea pa i njega iznervirali pa odlučio da objasni neke stvari.
Mi smo ovo i znali, ali dobro će doći malo bavarcima pa da se probude iz dubokog sna - ako ih već onaj poraz u subotu nije probudio ;) .

slikaNUR DER BVBslika

Mogao si ovo prevest ...jebg nismo svi bili u NjAmackoj !!! :P :P :P :P

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 21 nov 2011, 23:50

Četitam poslije Bayerna gajim simpatije u Europi prema svim klubovima iz Njemačke bar ja tako :) !
Volio bih da Borussia napreduje kao i ostali timovi iz Njemačke lige da bude malo zanimljivije . Bayern se obezbjedio ima titula dovoljno da ga za mnogo godina neče niko ni stiči ni približno a kamoli prestići ovako je zanimljivije kad se borimo do kraja .
Mada ja ne sumnjam u nas mi čemo zgaziti ostalo sve i kad udzemo u seriju tu je kraj .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 nov 2011, 23:57

Ajd prevest ću samo boldirano.

Na interesovanje Bayerna - Gotze nije impresioniran isto kao ni njegov trener Klopp.
Gotze: Nosim BvB dres na sebi i veoma mi je lijepo u njemu.
Klopp: Za flert je potrebno dvoje, nikad nisam vidio da neko flertuje sam sa sobom, a znam da Mario ne traži partnera - rekao je Klopp koji svog miljenika vidi u BvB dresu i nakon ove sezone.

Sve ukazuje da če Gotze ostat u BvB-u znatno duže nakon završetka ove sezone nego to svi misle. Finansijski gledajući zbog zarade trebalo bi ga bilo prodati 2013.g, jer mu ugovor ističe 2014. - ukoliko ga prijevremeno ne produži ;) .

To je otprilike to.

@HzBvB ajd i ti ba stavi neki fin žuto-crni avatar ;)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 nov 2011, 00:12

Nemojte me pogrešno razumiti, ali ne trebate se previše zamarati oko Gotzea. Kao najveći talenat trenutno u Evropi, sasvim je normalno da će biti na udaru javnosti, što stranih, što domaćih.
I tako će sve biti dokle god bude igrao u Dortmundu. S tim morate živjeti.

Kloppo lafo pokušava da spusti loptu, da odstrani sav taj silni stres koji bi njegovom najboljem igraču mogao praviti dodatni pritisak. Zna on za te zakulisane radnje, kojima su vični u Bayernovoj upravi. Oni žele jednim udarcem da ubiju dvije muhe (eto vam opravdane kritike usmjerene ka Bayernu :mrgreen: ), drugim riječima, ne odustaju od ovog igrača, a samo punjenje stranica oko Gotze-ovog odlaska/ostanka ide njima u prilog, jer će jedan 19-godišnjak morati psihički pasti nakon svega. Samim tim i igra Dortmunda, kao najvećeg konkurenta. Nažalost, tako je.

Nešto slično je bilo i prije 2 sezone, kada su novinari bliski Bayernu objavili vijest da je Neuer već kaparisan. Znamo kako je Schalke do tada fino gurao u prvenstvu.

Deja Vu.
Vom Jäger zum Gejagten

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 nov 2011, 00:32

Neuer ono-ovo je htio u Bayern, a Gotze to ne pokazuje. Neuer nije vidio mogućnost/perspektive da bilo šta osvoji s S04, dok Gotze i BvB imaju ogromnu perspektivu i već su osvojili i Ligu (T-Home Cup :D )i opet će. Neuer je pussy smoke od čojka pa je otišao u jednog od 2 najveća rivala, a Gotze to nije. Nije bio standardan golman Njemačke, neg može zafalit povredi Adlera, a da bi se dodatno osigurao prešo je u Bayern čiji igrači uvijek imaju prednost. Boateng/Badstuber ispred Hummelsa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Transfer nekog važnog igrača BvB-a u Bayern nije zapamćen u zadnjih 20-30 godina osim Fringsa, al kakva je situacija tada bila (2004-2008), za malo veće pare tada BvB bi se lako mogao sad zvati Bayern II.

Ako se sjećaš kad je Helmer 1992-1993.g. htio iz BvB u FcB, mi mu to nismo dali, nego smo ga prvo prodali u Lyon pa je onda iz Lyona prešao u Bayern.

Opasno pratiš bundesku pa bi barem trebao znat da su šanse da Gotze pređe u Bayern minimalne - mislim jedino ako mu istekne ugovor i on bude htio u Bayern. Jedino tako, ali znamo da do toga neće doći ;) .
slika

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 nov 2011, 00:43

Watzke malo ismijavao schesse 04 :D ...

Watzke: „Der typische Borusse ist echt und schwarz-gelb. Wir würden nie aus marketing-technischen Gründen auswärts in brombeerfarbenen Trikots spielen, wenn die eigentliche Klubfarben Blau-Weiß sind.“
BvB Echte Liebe !!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 nov 2011, 00:49

Semir bvb je napisao/la:Neuer je pussy smoke od čojka pa je otišao u jednog od 2 najveća rivala, a Gotze to nije. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nesto poput Sahina???
Nije bio standardan golman Njemačke, neg može zafalit povredi Adlera, a da bi se dodatno osigurao prešo je u Bayern čiji igrači uvijek imaju prednost. Boateng/Badstuber ispred Hummelsa

Eh to ti je rec gigant
Zadnja izmjena: proFCB, dana/u 22 nov 2011, 00:55, ukupno mijenjano 1 put.
Stern des Südens

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []