Moderni fudbal - DA ili NE?
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Moderni fudbal - DA ili NE?
Evo nove teme koje smo najavili pre par sedmica.Dakle novi predmet diskusije je da li ste za Modernizaciju fudbal i uopsteno gledanje na odnos fudbala sad i npr.sa pocetka 90-ih. 

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Re: Moderni fudbal-Da ili Ne
Protiv modernog fudbala !
Fudbal bi prije svega trebao da se igra zbog navijaca,zbog nadmetanja.... , a ne zbog para
Fudbal je za mene i tebe , ne za biznis!
Fudbal bi prije svega trebao da se igra zbog navijaca,zbog nadmetanja.... , a ne zbog para

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Sjedi 5Sarajlijc@ je napisao/la:Protiv modernog fudbala !
Fudbal bi prije svega trebao da se igra zbog navijaca,zbog nadmetanja.... , a ne zbog para![]()

Moderni fudbal(kako ga zovu)nosi neke dobre stvari,a i neke loše stvari.Iskreno puno je manje strasti tu i ako bi samo tako gledali ja sam protiv modernog fudbala no ovako nemam stav

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Zasto to mislis? I po cemu mislis da je prvenstvo u Juznoj Africi bilo zanimljivije od tih,ili onog u Italiji 1990?Dalje, ja se recimo pomalo sjecam SP 1982 u Spaniji, a onog u Meksiku dosta dobro. Mozda da pogledate koju utakmicu sa tih prvenstva, ko se ne sjeca, garantujem da bi u 20 minuti gasili telku.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
[youtube][/youtube]
Nema se tu šta dodat.
Nema se tu šta dodat.

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- spielführer_21
- Kontakt:
Prvo neko mora reći šta se tačno podrazumijeva pod modernim fudbalom ili nogometom?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Daj nemoj se praviti lud molim te.spielführer_21 je napisao/la:Prvo neko mora reći šta se tačno podrazumijeva pod modernim fudbalom ili nogometom?
[youtube][/youtube]
LBJ nisi mi jasan i ti spadas u kategoriju ovih koji su zaludjeni modernim fudbalom

teško pitanje da ili ne ali uvijek ćemo imati etape i u svakoj narednoj evolucija fudbala je očigledna, moj odgovor bi bio uvijek Zidane ispred Maradone a i Pelea..zato što nisam siguran da bi ijedan od njih dvojice u današnjem fudbalu imao uspjeha kao prije 25 ili 45 godina
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Za uvodjenje pomagala, apsolutno da. Zasto ne, kad vec u tenisu, NFL-u, NBA i na raznim mjestima imamo mogucnost izazivanja sudijskih odluka ( i oni su ljudi). Sto je sinoc onaj gol Osvalda morao biti ponisten i zasto bi ekipe morale biti zakinute kad sudije ne vide da je lopta presla liniju.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
- spielführer_21
- Kontakt:
Ništa mi ovaj clip ne govori.. Ovdje se kao primjeri navode Abramović, City i sl. da uništavaju nogomet.. Zašto? Zato što imaju para da kupe igrače? Onda ste zakasnili malo jer su Real i Barca s takvom praksom davno počeli, Real još 50-ih a Barca kupovinom Cruyffa.Sarajlijc@ je napisao/la:Daj nemoj se praviti lud molim te.spielführer_21 je napisao/la:Prvo neko mora reći šta se tačno podrazumijeva pod modernim fudbalom ili nogometom?
Dalje, nije ista situacija u Njemačkoj i Engleskoj, a i jedni i drugi se ubrajaju u zemlje modernog fudbala, zar ne?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
- dr.van nostrand
- Kontakt:

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Definicija pojma??
Al dans kad gledaš taj biznis marketing,premije igrača,pa sva ta mafijoza koja vlada i ekstra brendovi!
Mi na Balkanu još puno toga imamo da stignemo njihov nivo mislim na standarde modernizacije .
Iskreno meni je fudbal iako ne navijam nije moj klub , al kad gledam Barceloninu igru to je za mene fudbal
Al dans kad gledaš taj biznis marketing,premije igrača,pa sva ta mafijoza koja vlada i ekstra brendovi!

Mi na Balkanu još puno toga imamo da stignemo njihov nivo mislim na standarde modernizacije .
Iskreno meni je fudbal iako ne navijam nije moj klub , al kad gledam Barceloninu igru to je za mene fudbal

- Sarajlijc@
- Kontakt:
Re: Moderni fudbal - DA ili NE?
Fuck modern football , support your local football team 

Čemu Hofenheim na listi. Jbg mali klub ali pošteno do 1 lige dogurali nisu mjenjali ni ime ni nista.dr.van nostrand je napisao/la:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Poenta i ljepota fudbala je u trcanju,a ne sutu,akciji,driblingu,proigravanju,vicu?
Kad si poslednji put vidio dribling?
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
[youtube][/youtube]
ovo mi pade na pamet a svakog vikenda širom europe ljudi igraju fudbal a ne bave se rekreacionim trčanjem,ponovo rasprava ide krivim tokom
[youtube][/youtube]
ovo mi pade na pamet a svakog vikenda širom europe ljudi igraju fudbal a ne bave se rekreacionim trčanjem,ponovo rasprava ide krivim tokom
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 21 nov 2011, 18:10, ukupno mijenjano 2 puta.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- spielführer_21
- Kontakt:
E, jbga.. šta ti misliš kako je došlo do promjene u načinu igre? Nisu se dogovorili "ajmo prestati driblati, sad ćemo samo trčati".. Nope, ne ide to tako..Dule 078 je napisao/la:Poenta i ljepota fudbala je u trcanju,a ne sutu,akciji,driblingu,proigravanju,vicu?
- katalinski
- Kontakt:
,,Moderni fudbal'' je u stvari vise vezana za navijace, nego za fudbal na tereu. Navijaj po za tradiciju ,klub za koji navijaju ,,tvoji'' ,klub iz grada itd. i za taj klub ces dati sve sto je u tvojim mogucnostima . I naravno fudbal je za sve a ne samo za bogate koji mogu priustiti sebi odlaske na utakmice i finala SP,L.Sampiona itd. Moderni i bogati klubovi ipak sad namecu standard ,placaju skupo igrace cim i karte ,tv/prava posataju skuplja /te skupe karte zahtjevaju i sminka tretman-stolice ,krovove da ti ne kisne gl0va itd.
Modernim fudbalom se dosta kvari i kult reprezentacija...cije utakmice neke zvijezde bojkotuju ,a treneri klubova omalovazavaju utakmice repki.
Moderan fudbal je realnost, a ove borbe protiv njega su borbe macke i misa...navijaci klubova ,narocito malih mogu samo uzivati u OVOM FAZONU retro fudbala i bez stolica sa puno vise slobode tvrditi da su makar blize onim velikanima i onom pravom starom fudbalu kakav se igrao u PROSLOST
Modernim fudbalom se dosta kvari i kult reprezentacija...cije utakmice neke zvijezde bojkotuju ,a treneri klubova omalovazavaju utakmice repki.
Moderan fudbal je realnost, a ove borbe protiv njega su borbe macke i misa...navijaci klubova ,narocito malih mogu samo uzivati u OVOM FAZONU retro fudbala i bez stolica sa puno vise slobode tvrditi da su makar blize onim velikanima i onom pravom starom fudbalu kakav se igrao u PROSLOST
Ajvatar
Vidim nekima nije jasno o cemu se rasprava ustvari vodi.
Dakle osnovni cilj teme je da se vidi da li je uvodjenje 16 sudija,da li je ponovljeni snimak ispravna stvar,da li je izbacivanje ofsajda ispravna stvar,da li je finansijski fair play ispravna stvar,da li je uopste menjanje pravila ispravna stvar,da li su zahtevi za stadione ispravna stvar,i jos mnogo mnogo drugog sto FIFA i UEFA pokusavaju da nametnu ili su vec uspeli u tome.
Dakle osnovni cilj teme je da se vidi da li je uvodjenje 16 sudija,da li je ponovljeni snimak ispravna stvar,da li je izbacivanje ofsajda ispravna stvar,da li je finansijski fair play ispravna stvar,da li je uopste menjanje pravila ispravna stvar,da li su zahtevi za stadione ispravna stvar,i jos mnogo mnogo drugog sto FIFA i UEFA pokusavaju da nametnu ili su vec uspeli u tome.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
samo šta je ovim levatima s parolom moderni fudbal???
fudbal je samo ono na terenu, a on samo napreduje... i većina vas govori kako je Engleska najljepša liga jer se tamo puno trči, ovdje prosipate drugu priču, a recimo u seriji A ćeš u jednoj tekmi vidjeti 10 proigravanja petom 20 driblinga i to vam onda izgleda sporo
fudbal je samo ono na terenu, a on samo napreduje... i većina vas govori kako je Engleska najljepša liga jer se tamo puno trči, ovdje prosipate drugu priču, a recimo u seriji A ćeš u jednoj tekmi vidjeti 10 proigravanja petom 20 driblinga i to vam onda izgleda sporo
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.