Manchester City FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

bambina
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la bambina » 22 nov 2011, 11:21

Vodstvo Milana želi dovesti napadača Manchester Cityja Carlosa Teveza, ali prvo se želi uvjeriti da je psihički stabilan

'Tevez je odličan nogometaš, ali morali bismo se prvo uvjeriti u njegovo psihičko stanje', rekao je pomoćni trener Milana Mauro Tassotti.

Tevez je već dva tjedna u Argentini i ne želi se vratiti u Manchester City, a sudeći prema izjavama menadžera Roberta Mancinija, vodeći klub Premijerne lige više ne računa na njega.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 22 nov 2011, 14:13

Mislim da bi adekvatno bilo postaviti @ Valenciju na mjesto trenera Barcelone , jer tu se nema sta mjenjati , das im loptu oni igraju i to je to.
Trazio bi manja primanja i bio bi bolja opcija od Guardiole cak sta vise uveo bi neku novinu.
Svasta cuti mozes ali ovakve gluposti jako rijetko.

Ako je ko napravio i stvorio ovu Barcelonu onda je to Guardiola i niko vise ;)
Manchini je prosjek od trenera.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 22 nov 2011, 14:32

Reuf je napisao/la:Mislim da bi adekvatno bilo postaviti @ Valenciju na mjesto trenera Barcelone , jer tu se nema sta mjenjati , das im loptu oni igraju i to je to.
Trazio bi manja primanja i bio bi bolja opcija od Guardiole cak sta vise uveo bi neku novinu.

NE bi da ulazim u kvalitete doticnih trenera al sto ne mogu ovog licemjerja u istom postu brani onog malog firgosa i zamjera drugima sto su rekli da bi svako mogao voditi tim koji on vodi a onda u drugom dijelu posta nam frajer kaze da bi svaki prosjecni trener, (a takvih ima na bacanje)mogao u engleskoj premierligi nakon 12 kola imati 11 pobjeda i jedan remi sa ovakvim kadrom kakav ima City, jer ipak Mancini je prosjecan trener.
Dio Arsenala

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 22 nov 2011, 14:46

-Paja je napisao/la:
Reuf je napisao/la:Mislim da bi adekvatno bilo postaviti @ Valenciju na mjesto trenera Barcelone , jer tu se nema sta mjenjati , das im loptu oni igraju i to je to.

NE bi da ulazim u kvalitete doticnih trenera al sto ne mogu ovog licemjerja u istom postu brani onog malog firgosa i zamjera drugima sto su rekli da bi svako mogao voditi tim koji on vodi a onda u drugom dijelu posta nam frajer kaze da bi svaki prosjecni trener, (a takvih ima na bacanje)mogao u engleskoj premierligi nakon 12 kola imati 11 pobjeda i jedan remi sa ovakvim kadrom kakav ima City, jer ipak Mancini je prosjecan trener.
Kad osvoji Premiership i LP u istoj sezni smatracu ga odlicnim trenerom , a do tada je obicni prosjek ;)
Treba dokaz a on ga nema.
Sa onakvim kadrom i trosenjem on mora uzmimati titule.Covjek ima na raspolaganju 22 fantasticna igraca koja su kupljena.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 22 nov 2011, 14:49

Ne moze biti prosjecan ako u 12 utakmica ima 11 pobjeda, to sto kazes prosjecan znaci da sa igrackim kadrom citya svaki prosjecan trener moze imati takav ucinak. Takodjer i Gvardiola je za mene ispodprosjecan neka ode u Inter i nek osvoji seriju a par godina zaredom pa cemo ga porediti sa Mancinijem.
Dio Arsenala

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 22 nov 2011, 14:53

-Paja je napisao/la:Ne moze biti prosjecan ako u 12 utakmica ima 11 pobjeda, to sto kazes prosjecan znaci da sa igrackim kadrom citya svaki prosjecan trener moze imati takav ucinak. Takodjer i Gvardiola je za mene ispodprosjecan neka ode u Inter i nek osvoji seriju a par godina zaredom pa cemo ga porediti sa Mancinijem.
15 trofeja za 3,5 godine i nije malo :lol:

On je za to kratko razdoblje osvojio trofeja vece vaznosti nego Manchini i Wenger zajedno u citavoj karijeri ;)

Al' on je nedokazan.

Jel Manchini uzeo Premiership ? NIJE
Jel uzeo LP ? NIJE

Hocel uzeti oba trofeja ? Ne mozemo znati ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 22 nov 2011, 15:18

Barsi ne treba vrhunski takticar. Oni uvijek igraju ISTO. Njima treba vrhunski psiholog - motivator. Sam je Pep izjavio da jedan trener ne moze dugo trajati u Barsi, jer se igraci brzo zasite.

Pitao sam vas gdje je sada Rajkard koji je osvojio sve sa timom koji je slabiji od ovog koji ima Gvardiola!?? I tada je bilo 'reufa' koji su Rajkarda proglasavali jednim od najboljih trenera u Evropi. Meni nije nimalo cudno sto se isto radi sa Gvardiolom.

Isto se radi i sa Skariolom kada je u pitanju kosarka. Spanija u kosi gazi jednako mocno kao Barsa u fudbalu. I to znaci Skariolo veliki strucnjak!? Mnogi su i to govorili. Sada uvidjaju da je jedno voditi mocnu Spaniju, a nesto sasvim drugo voditi Milano (koji uz to ima sjajan tim),..

I ne govorim da Gvardiola nije dobar trener. Jednostavno ga ne zelim porediti sa bilo kojim trenerom. Kada se dokaze u nekom drugom klubu, onda cu ga komentarisati. Isti sam princip imao kada je Rajkard bio trener Barselone.

Izvinjavam se na ovom komentaru. Definitivno posljednji. Necu dalje odgovarti na ovu raspravu :) .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 22 nov 2011, 15:54

Ovim si direktno rekao da je Del Bosque nedokazan trener.
Vodio nenadjebiv Real i Spansku repku koja je i suvise mocna.
Priznanje se daje igracima a ne njemu ili Guardioli.

ja nikada u zivotu isam rekao da je Rijkard dobar trener niti je bio.
Barcelona je u njegovo doba imala mnogo jaci tim nego li ovaj individualno.
Ronaldinho,Deco,Eto'o , Xavi,Iniesta,Messi,Gily,Larsson itd itd

Najveca imena je Pep otjerao i izgradio nevjerovatan kolektiv koji ne ovisi o pojedincu nego o vise njih.
Svaki igrac Barcelone i svaki covjek u struci ce reci da je Guardiola najzasluzniji za uspjeh tog tima , ali ti ces nama iznjeti dokaz da je puka sreca i da on sa taktikom ne zna 2 i 2.
Gdje je takticcar Ferguson bio kad je trebalo u finalima skovati plan ?
Gdje je Murinho kad je trebalo ?

Izgleda samo Guardiola vodi dobar tim , inace Real i United su ispod prosjecni.

Guardiolu da mogu sad bi ga doveo u Valenciju sa kojom bi garantovo da bi napravio za 1-2 godine jedan od najboljih timova na svijetu!
Il mozda tebe @ Valencija dovedem jer vi ste tu negdje , on ne zna taktiku.Ti znas.
Vjerovatno je samo bolji motivator i nista vise ;)

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 22 nov 2011, 16:57

Može li netko rastabiriti malo kombinacije za večeras koji rezultat bajerna odgovara sitiju uz eventualni remi i slično...
Valencia je napisao/la: Mislio sam da je njegov idealan potez premjestanje Mesija na centralni dio terena,.. Al' kako cujem to je odluka Mesija, koji je trazio da igra neku varijantu ofanzivnog veznog/poluspica. Tako je navodno izjavio Ibrahimovic.
Bilo da je ideja njegova ili je jednostavno poslušao Messijevu sugestiju to ga čini zaslužnim tj dobrim trenerom, jer ego je često prepreka kvaliteti i uzrokom neuspjeha...tj. ako je poslušao savjet igrača- to je dokaz njegove veličine!

Što se tiče rasprave o vrhunskim managerima rasprava je korisna, ali mislim da su riječi 'dobar', 'bolji', 'najbolji' pogotovo u kombinaciji sa riječju 'je' jednostavno preslabe i nedovoljne da izraze više životne realnosti pa tako i trenerske kvalitete...ništa na svijetu nije 'je' nego je u stalno promjeni i transformaciji...i ovisno o desetinama(pa do bezbroj) varijabli i stalno promjenjivih i neuhvatljivih faktora....

a siguran sam da su i Guardiola i Mancini i Sir Alex i Murinjo i Del Bosque sjajni manageri, ali malo koji od njih bi postigao bilo šta na kormilu NK Sloboda Tuzla, barem ne u prvih par sezona ;)
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 nov 2011, 18:33

OVO JE TEMA MANCHESTER CITY

Veceras pobjeda za prolaz dalje.
Nadam se da ce Dzeko biti THE man.
(ako ne on, nek onda bude neko drugi :mrgreen:)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 nov 2011, 19:00

Reuf je napisao/la:
-Paja je napisao/la:Ne moze biti prosjecan ako u 12 utakmica ima 11 pobjeda, to sto kazes prosjecan znaci da sa igrackim kadrom citya svaki prosjecan trener moze imati takav ucinak. Takodjer i Gvardiola je za mene ispodprosjecan neka ode u Inter i nek osvoji seriju a par godina zaredom pa cemo ga porediti sa Mancinijem.
15 trofeja za 3,5 godine i nije malo :lol:

On je za to kratko razdoblje osvojio trofeja vece vaznosti nego Manchini i Wenger zajedno u citavoj karijeri ;)

Al' on je nedokazan.

Jel Manchini uzeo Premiership ? NIJE
Jel uzeo LP ? NIJE

Hocel uzeti oba trofeja ? Ne mozemo znati ;)
Za razliku od drugih trenera ,kojima su klubovi više-manje usputne stanice na putu do uspjeha, Wenger je izgradio (planetarno popularni) Arsenal, a to je trofej veći nego sve i jedan drugi. Trofeji ponekad i ne predstavljaju opipljivi komad zlata, nego zadovoljstvo u stvaranju nečeg unikatnog i dobrog, a tu je Wenger iznad svih (dobro Alex SF je tu , sa njim ). ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 22 nov 2011, 19:49

Hart, Kompany, Zabaleta, Lescott, Kolarov, Milner, de Jong, Yaya, Dzeko, Silva, Balotelli
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 22 nov 2011, 20:02

ko god kaze za guardiolu, vengera, SAF, murinja, ancelotija i beniteza da su losi treneri taj il neprati fudbal il je budala il obicni kontraš. oftopic. Kao sto je neko rekao cini mi se piqe svaki iole poznatiji trener zna sve o fudbalu dok se izdvajaju oni koji znaju iskontrolisat svlacionicu u cemu je nahvalio fergusona ali ipak dao malu prednost guardioli.

ontopic e jedva cekam da vidim baloteli i dzeko zajedno kako funkcionisu do sad kad god su igrali zajedno baloteli se gubio na lijevom krilu i vracao u defanzivu. Nadam se pobjedi citya jer bi bilo daleko zanimljivije ukoliko oni prodju bar meni.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 22 nov 2011, 20:07

realan_coek je napisao/la:ko god kaze za guardiolu, vengera, SAF, murinja, ancelotija i beniteza da su losi treneri taj il neprati fudbal il je budala il obicni kontraš. oftopic. Kao sto je neko rekao cini mi se piqe svaki iole poznatiji trener zna sve o fudbalu dok se izdvajaju oni koji znaju iskontrolisat svlacionicu u cemu je nahvalio fergusona ali ipak dao malu prednost guardioli.

ontopic e jedva cekam da vidim baloteli i dzeko zajedno kako funkcionisu do sad kad god su igrali zajedno baloteli se gubio na lijevom krilu i vracao u defanzivu. Nadam se pobjedi citya jer bi bilo daleko zanimljivije ukoliko oni prodju bar meni.
Naravno bas ce bit zanimljivo vidit ovaj napadacki dvojac.Utakmica jako vazna pobjeda donosi osminu-finala.Naravno FTV prenosi sada Man6 Utd u utakmici koja nema neki specijalni znacaj a najvazniju utakmicu veceri ne prenosi.Nista Diema sport i gledat usput malo naucit Bugarskog jezika uz komentatora.Come on You Cityyyyy.........

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 22 nov 2011, 20:12

"Ovim si direktno rekao da je Del Bosque nedokazan trener. Vodio nenadjebiv Real i Spansku repku koja je i suvise mocna." Ma daj, pa Real je tih godina bio ocajan u svakom pogledu, al dosao Boske i uzeo sve sto su sanjali pred tim dugo godina ...

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 22 nov 2011, 20:17

samson je napisao/la:"Ovim si direktno rekao da je Del Bosque nedokazan trener. Vodio nenadjebiv Real i Spansku repku koja je i suvise mocna." Ma daj, pa Real je tih godina bio ocajan u svakom pogledu, al dosao Boske i uzeo sve sto su sanjali pred tim dugo godina ...
Jao ljudi sta vam je pustite vise Mourinha Guardiolu Del Bosquea Fergusona Wengera i ostale.Predlazem da otvorite sebi temu ko je najveci strucnjak i pisite tamo o tome.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 nov 2011, 20:32

Majka poslala Balotellija po peglu, a vratio se s dvije vespe
Mario, a gdje ti je glačalo, zapitala se Balotellijeva majka kad je sina poslala u dućan po peglu. No, igrač Cityja ju je šokirao vrativši se s trampolinom, autićima...

Silvia Balotelli došla je u Englesku malo paziti na nestašnog sina, napadača Manchester Cityja Marija Balotellija (21). Uredila mu je kuću i oprala rublje. No sin nije imao glačalo, pa mu je sastavila popis s još nekoliko stvari te njega i prijatelje poslala u kupnju. Nakon pet sati šokirala se jer se Mario kući vratio s kamionom punim stvari.

Kupio je dva skutera, trampolin, stol za stolni tenis, autiće na daljinski i mnogo drugih gluposti, ali je glačalo i sve s popisa zaboravio.

Ljutita Silvia navodno se izvikala na njega pred cijelim društvom i poslala ga natrag u trgovinu.
:lol: :lol: Legenda..
Celik!3,2,2.

shkembe990
Kontakt:

Post Postao/la shkembe990 » 22 nov 2011, 20:38

mozel mi neko link poslat posto nema city na tv-u

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 22 nov 2011, 20:41

Dajte ljudi kakav link ali da neštopa
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

aleksandarhz
Kontakt:

Post Postao/la aleksandarhz » 22 nov 2011, 20:46

http://www.hahasport.com/v-2/12/124/v-332481.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], nerkolfc i 1 gost.