Potpis.Anti NWO je napisao/la:Da budes dobar igrac treba bi odreden talent, i donekle inteligencija. Koliko ces dobar biti, odluci ce tvoj vlastiti rad, red i disciplina.
Da budes dobar trener, treba ti pobjednicko iskustvo, koje si stekao svremenom da bi imao alternativu za svaki problem. Ako je problem kada ti fali dobar igrac, onda ti na najbolji moguci nacin moras odgovoriti. Za to ti treba znanje, iskustvo, inteligencija.
Sta se desi kada ga nemas?
Zavrsis kao Ciro, Huso, Mujo, Safet....
Imati tri do cetiri world class igraca a neotici na neko prvenstvo iz godine u godinu, dokazuje koliko je zaista bitan jedan dobar trener jednoj momcadi sa potencijalom.
Nama zaista treba jedan novi trener, trener koji ima mozak i sposobnost da obavlja ovako tezak posao kao sto je ovaj.
Nakon poraza protiv Rumunije je krivio iskljucivo igrace, nakon blamaze protiv Francuza je takoder krivio igrace. Nakon blamaze protiv Portugala je ponovo iskljucivo krivio kvalitet igraca.
Nadam se da ce sada i jedan igrac progovoriti o sposobnostima i limitiranim kapacitetima naseg trenera.
Nama treba jedan trener koji iza sebe ima REZULTATE, koji se moze pohvaliti da je sa nekim klubom osvojio ovo, osvojio ono, koji zna kako motivisati igrace pred vaznu utakmicu. Na stranu sto se Susic bio extra igrac, ali kao trener nema pojma. Pa izjavio je nesto kao meni u reprezentaciji raste rejting...pa halo... mi moramo imati selektora da se okoristimo vec njegovim stecenim rejtingom, a ne da gledamo kako se on uci poslu na nasoj jednoj jedinoj reprezentaciji. Nije uopste pripremio psihicki ekipu za Portugal, izasli su kao menekenke na modnu pistu. Kad pogledamo prvo poluvrijeme u Parizu i utakmicu u Lisabonu sticem utisak kao da se radilo o sabotazi baraza. Naravno da nije bilo nikakve sabotaze, ali se fakat stice takav dojam.
Recimo Vahid Halilhodzic, mislim da bi u ovom momentu on bio najbolje rjesenje. (Mada tesko, jer vodi Alzir), doveo je Lille iz trece lige do Lige sampiona, vodio je PSG sa uspjehom i jos neke francuske klubove, vodio je Obalu Slonovace, znaci ima taj rejting u svijetu i ima znanje. E sad, jedno su moje zelje, a drugo su mogucnosti...