Proslo je gotovo 48 sati od tekme protiv palerma,slegle se emocije i stekli su se utisci o igri najboljeg kluba na cizmi.Ali i vise od 20 dana od zadnje tekme koju smo gledali nas klub,mnogi su se pribojavali,racunajuci i mene da ce duga pauza uticati na igru na rezultate,Ali ispalo je da smo se uzalud pribojavali,dobili smo sicilijance,uz maestralnu predstavu na terenu,ma to je bila rapsodija,to je bila Betovenova simfonija u reziji Maestra Contea i njegovog savrsenog orkestra koji su predvodili virtuoz Pirlo,i za mnoge odbaceni sin IL PRINCIPINO-MARCHISO.Dobili smo ekipu koja protiv nas uvijek odigra inspirisano,kao dokaz tome serija poraza od njih,najvise bole oni porazi doma,ali da svakoj seriji bude kraj svi znaju,ali nacin na koji je prekinuta je impresivna.
Sjedio sam tu vece sa nekim prijateljima,neki su vatreni navijaci svojih timova poput Reala,Barce il Ma.utd,ali centralna tema te veceri bio je naravno JUVE.Da nisam pretjeravao potvrdili su mi oni,rekli su izmedju ostalog koliko se Juve promjenio unutar samo jedne kalendarske godine,da je tolika transformacija jedne ekipe,od gubitnicke do ekipe koja polako ali sigurno vraca svoj izgubljeni sjaj,svoj ugled,da je toliko nevjerovatna da se ne moze rijecima opisat.Najvise ih se dojmio podatak da je gotovo 90 % te iste ekipe igrao prosle sezone,kao da je rijec o drugim igracima.Svi su konstatovali da je JUVE na pravom putu i sto je najvaznije da ce liga prvaka sledece sezone biti bogatija za jedan legendarni klub,u to vise nema nikakve dileme.
Bili su neki govorili protiv njega,kao nema iskustva,kako ce se boriti sa tolikim pritiskom,medijima,navijacima, ali tko ce bolje shvatiti sam mentalitet kluba,ako ne covjek koji je kao prvo bio Capitano,kao drugo covjek koji je simbolizirao samu igru,sam STILE JUVE !!! Covjek koji je veci i skreniji JUVENTINO od vecine navijaca ovdje,naravno rijec je o CONTEU,nevjerovatno je koliko je uticao na igrace,koliko mu oni vjeruju,koliko je postigao za samo par mjeseci koliko je na klupi.Naravno,on je jos mlad kao trener,grijesit ce sigurno,ali ne bojim se,sa njim na klupi ja sam miran,jer zna kako motivisat igrace,jer oni znaju da moraju dati 200% od sebe,jer njihovo mjesto nije sigurno,vec samo sa rezultatom i zalaganjem mogu izborit mjesto u prvom timu.
Zato je Conte,po meni nase najvece pojacanje,ne igraci,jer mozete imati i najbolje na svijetu ali ako ih ne znate usmjeriti ne pise vam se dobro.
Kako god bilo,mi smo na pravom putu,vracamo se tamo gdje pripadamo,na vrhu.
Slijede nam teske tekme,ali ja sam miran vjerujem Conteu,vjerujem igracima da ce da ti sve od sebe,samim tim rezultat nece izostat,ali mi smo ti koju su najveca prijetnja,jer nas je veoma tesko zadovoljit,ali takvi smo,jer smo naucili da ocekujemo samo najbolje i najvise....
STORIA DI UN GRANDE AMORE !!!
FINO ALLA FINE FORZA JUVE !!!
"Postao sam Juventino onog dana kada sam kročio u Torino,i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji.njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juveu.Protiv svega i svakoga "Paolo Montero"