Dok je Ajdin Maksumić u subotu protiv Veleža imao jednu od onih noći kada čovjeku ama baš ništa ne ide za rukom, Muhamed Džakmić došao je u centar pažnje zbog incidenta pred svlačionicom Sarajeva.
Bezazleno koškanje
On i Emir Janjoš su optuženi da su napali gostujućeg igrača Amera Osmanagića s kojim se Muhamed još na terenu sukobio prije nego što će obojica biti isključeni.
Džakmić ne negira učešće u naguravanju, ali kaže da nije on taj koji je prvi počeo.
- Mislim da prije svega ni Osmanagić ni ja nismo zaslužili da dobijemo crvene kartone, jer je koškanje bilo bezazleno, kakvo se često dešava. Kada smo bili pred svlačionicom, Osmanagić je prvi napao mene i onda je nastala gužva. Nije to baš bila tuča u pravom smislu riječi, ali se zbog toga podiglo i previše prašine.
Trajalo je oko pola minute i onda nas je razdvojila policija. Bez obzira na sve, lično mi je jako žao što je uopće došlo do nečega takvog - kaže Džakmić.
Meč protiv Veleža je prošao, ali gorak okus dešavanja s utakmice i još jednog podbačaja nije. Na fudbalerima Sarajeva je da ga do četvrtka pokušaju saprati i u svlačionicu vratiti pozitivnu atmosferu pred jednim od najvažnijih duela u novijoj historiji kluba s Koševa. U Sarajevo dolazi snažni rumunski Kluž, u nokaut fazi za Evropsku ligu UEFA.
Rani golovi
Ne treba ni govoriti šta bi značio prolaz našeg predstavnika u grupno takmičenje.
- Imamo tri dana da dođemo sebi. Sigurno je da su nas rezultati u našoj ligi pomalo uzdrmali. Kući smo izgubili četiri boda, svakako da je sve to ostavilo dosta gorčine unutar ekipe. Međutim, u ova dva-tri dana moramo raditi na samopouzdanju i mobilizirati sve snage. Ovo je strašna prilika za klub i našu državu koju ne smijemo tako lako odbaciti.
U dva meča Premijer lige nismo imali sreće, realizacija nam je bila slaba, a primali smo golove rano. Protiv Kluža se to ne smije desiti - kaže Džakmić.
Utakmica s Klužom igrat će se u četvrtak u 20.15 sati na Koševu. Iz kluba još nisu objavili koliko će ulaznica biti u prodaji i po kojoj cijeni.
Sudije iz Poljske
Utakmicu protiv Kluža vodit će arbitri iz Poljske. Glavni sudija bit će Robert Malek, a asistirat će mu Kristof Mirmus (Krzysztof Myrmus) i Masiej Vjerzbovski (Maciej Wierzbowski).
Delegat UEFA-e je Hoze Giljerme Aguiar (Jose Guilherme).
Bilo bi mi žao da Janjoš ode
Džakmić je iz medija saznao da trener Mehmed Janjoš razmišlja o ostavci i nije mu drago što to čuje.
- Lično bi mi bilo jako žao da Janjoš ode. On je vrlo dobar trener i poštena osoba. Napravio je dosta dobrih stvari u ekipi - kaže Džakmić.
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo