FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

storm_raider
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la storm_raider » 25 nov 2011, 13:05

za_zivot_cijeli je napisao/la:Svratih na par tema ovog foruma da vidim kakva je situacija i vidim ima nasih, provociraju na sve strane. Ako mogu samo da tim pojedincima nabacim jednu mudrost. Tek toliko da se malo zamisle.

"U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi"
:!:
Sport je lijek za tijelo i duh.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 25 nov 2011, 13:12

KB-TM87 je napisao/la:slika
Najljepsi poklon od naseg Strausa.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 25 nov 2011, 13:15

Zar je tesko u zivotu imati malo dostojanstva i ne kriviti druge i traziti opravdanje u posve nekim drugim stvarima zbog neuspjeha i losih igara svoga kluba.Kada je Sarajevo bilo prvo(u prvih sest kola kao i svake godine(nije li i to malo cudno) igra cetiri kola kuci a dvije na strani,ovaj put sa "jakim" Goskom i Slavijom) onda je sve u redu i sudije i liga i regularnost,ali kada na prvo mjesto dodje Siroki ili Borac onda je u pitanju nacionalni kljuc(sreca nasa pa ostale nacionalnosti u BiH nemaju svoje predstavnike u takmicenju jer bi tom shvatanju cekali titulu svakih pet godina) ili kada prvo mjesto preuzme Zeljo onda je je to djelo Ivice Osima.Kada je Zeljo nekoliko sezona imao lose rezultate niko drugi mi nije bio kriv nego samo njegovi igraci,uprava i strucni stab i nisam trazio opravdanje u nekim drugim stvarima (a i u tom vremenu Sarajevo je osvojilo jednu titulu,znaci nije im Ivica Osim stajao na putu).Komsije bez ikakve provokacije licno mislim da je za vas neuspjeh i lose igre najveci uzrok (ne) kvalitet i zalaganje igraca koji ne postuju dres koji nose i koji se vuku po terenu kao sline i bezvoljno osim par pojedinaca.Zato smognite snage i imajte dostojanstva i nemojte kriviti druge i u njima traziti opravdanje za vase lose igre nego pocistite svoj prag pa ce vam vjerovatno doci bolja vremena.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 25 nov 2011, 13:18

@Seyo_TM Ono ti je bivši sastav sudijske komisije a izabrana je nova kao i ostale komisije.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Seyo_TM
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 nov 2011, 13:41

Mancini je napisao/la:@Seyo_TM Ono ti je bivši sastav sudijske komisije a izabrana je nova kao i ostale komisije.
Jos gore (nisam provjeravao samo sam se sjetio ovog posta)...kada smo osvojili dva trofeja bila je ova komisija za sudije, a tada smo sve zive sudije kupili i ukopavali druge po navodima kompleksasa...oni glupani javno napisu da su namjestali i imali fond za te stvari (u pravnoj drzavi bi i procesuirani bili zbog toga) i niko to ne spominje, ali zato I.Osim sve zivo namjestio nama...cak je i naredio da se malo lopte ispusu kada nam treba...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 25 nov 2011, 14:11

alan ford 26 je napisao/la:Koji serijal, Željo TV ? :lol: To je džaba urađeno. Kad se trebalo platiti odsustalo se od toga. Veze ti nemaš.

Pametan čovjek kada nije upućen šuti i sluša a ne laprda. Imam više gostujućih utakmica nego ti domaćih a i malo sam upućeniji od tebe u cijelu priču. Nisam ja hejter nego si ti neupućeni glupan.

Sve što si napisao je u suštini netačno i ja sam ti to argumentovao. Jer si napisao da klub radi svoj posao a nije tako. Svoj posao radi stručni štab + Dino Pekić i ljudi koji održavaju stadion(a i njima se duguje puno para). Ovo ostalo je katastrofa.

Izjednačavanje uloga u Željinom uspjehu samo daje neradnicima alibi da nastave sa neradom. To nam ne pomaže u bilo kojem slučaju i sasvim je kotraproduktivno. Treba ukazivati na greške neradnika i treba ih prozivati a ne biti bleaćak ko ti. Vjeruj da ne pomažeš sa takvom pričom.
[/quote]

Izvini a ko si ti, neki insider ili se krije licno Amar iza tog nicka pa si pun tih "novih" informacija? Dajes sebi za pravo da nekog ovdje nazivas glupanom nicim izazvan. I nek si ti nas prosvijetlio pa nam rekao da imamo sve same sposobne ljude u upravi, marketing na "nivou" na celu s Bukijem i da Amar nosi najveci teret i da je Amar ulozio svoju lovu i klub, to stvarno niko do sada nije znao, hvala ti, sad cemo ih protjerati sve do jednog. I nek si ti nama rekao da imas vise gostovanja nego neko domacih tekmi, sad cemo svi kolektivno da ti se klanjamo i jednoglasno te proglasimo najvecim i najvjernijim navijacem.[/quote]

Ma pusti ga bolan, nikada na ovom forumu nisam nikoga nazvao papkom ali evo za njega @inkognito ti si pravi papak!! Na ovom forumu je bilo milion razlicitih misljenja ali se mi manijaci nismo oslovljavali sa glupane itd.. Namjerno kazem da si hejter jer nisam zelio da koristim grublje rijeci iz postovanja jer eto kontam da si pravi navijac Zelje medzutim ti si dokazao da si papak.. Na tvoj nivo se ne spustam jer sam siguran da ces me dotuci sa iskustvom ;) .. Haj zdrao..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 25 nov 2011, 14:16

Zadnja izmjena: miki 90, dana/u 25 nov 2011, 16:17, ukupno mijenjano 4 puta.
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 25 nov 2011, 14:29

Molim administraciju da nesto poduzme po pitanju ULJEZA koje unose nemir u plavom taboru :!: :!: :!: Ocigledno da ima nekih likova koji namjerno zeli uvesti nemir ovdje :!: :!: :!: Meni nije jasno zasto takve automatski ne odstranite sa foruma. Ne moze netko nekoga optuzivati radi mahalske price. Kada budu imali kakvih dokaza, neka se jave, ali do tada neka sute. Stvarno ovo prelazi svaku granicu, kada kod dodem na forum, odmah neki se levat nade i nekoga optuzuje za nesto, naravno to proizvodi buru nezadovoljasta u plavom taboru. Pa jbg, ovo izgleda postalo pravi zenski forum, sve same zenice i mahalkse price :!: :!: Pravo pitanje je, do kada :?: :?: :?:

uvjeren sam da incognito ne pokusava da unese nemir i pokvari atmosferu vec samo govori onako kako stvari stoje , dovoljno je da pogledate neke stvari svojim ocima i da vidite kako ostali segmenti kluba "rade".pocevsi od organizacije dijeljenja magazina , do proslave rodjendana pa i do vjecite patnje sa ulazima na jugu.niko ne govori da nesto treba mjenjat al ne treba ni zatvarat oci pred neradom odredjenih ljudi vec im se treba staviti do znanja da moraju da rade bolje, onako kako nas klub zasluzuje.

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 25 nov 2011, 14:39

Necu se osvrtati na ove sto nas pljuju jer ce takvih uvijek biti kod nas,a razlog je sto ti nas narod sve moze oprostiti osim uspjeha. U svom skromnom postu cu pokusati uticati na svijest ljudi koji se nesto pitaju u nasem ŽELJI!
S obzirom da imamo ovako impozantan niz bez poraza, nizemo uspjehe na sportskom planu, narocito u zadnje tri godine u kontinuitetu, imamo armiju vjernih navijaca kojima je ŽELJO u srcu, potrebno je da taj pozitivan zamah iskoristimo i dodatno pospjesimo finansijski napredak kluba.
Po meni veci posao na promociji odradjuje navijacka skupina nego i sam klub, jer ljudi na sve moguce nacine gledaju da prezentuju grupu i da se zaradi novac za bolji izgled tribine.
U nastavku cu dati par svojih prijedloga kako bi se poboljsale finansije i predstavljanje kluba u sto boljem svijetlu
1.Neophodno je dovesti istocnu tribinu u funkcionalan rad (u konstrukciji kakva je sada), jer ocekivati da ce biti nekih vecih gradjevinskih zahvata u skorijoj buducnosti je apsurdno s obzirom na ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi kompletna drzava pa i region a da ne govorimo o svjetskim razmjerama. Mi godisnje gubimo dosta novca zbog nefunkcionalne istocne tribine gdje bi se iskupljali simpatizeri koji zele u miru pogledati utakmicu a sad su prisiljeni biti na jugu medju vatrenim navijacima ili na sjeveru koji je ipak malo skuplji i ljudi nekad i zbog te karte ne dodju na utakmicu jer im je tesko odvojiti novac a zeljeli bi doci. Opet ima onih koji bi i doveli dijete ali im je puno placati na sjever a boje se sa djetetom doci medju vatrene navijace na jug zbog buke,baklji,dimnih i sl. kao i zbog svih desavanja sa navijacima u BIH.
Zato pod hitno srediti istok koji bi se iste te godine sam otplatio od prodatih karata ( kao da je mnogo novca izbetonirati taj dio tribine i postaviti 2000 stolica, mislim da vise i nemoze stati... ako treba mozemo organizovati i radnu akciju, siguran sam da bi se za vikend iskupilo toliko ljudi da cak ni radnike na pripremi i betoniranju nebi trebalo angazovati osim platiti materijal,a i to se moze izvesti sa nekim sponzorskim ugovorom sa firmom koja se bavi nabavkom i prodajom gradjevinskog materijala, sto u konacnici ostavlja cinjenicu da bi nabavka i postavljanje stolica bila najveci trosak, a ni to nije toliko mnogo koliko bi bili na dobitku. Ovo sve moze biti pripremljeno preko zime i izvedeno s prvim danima gradjevinske sezone na proljece 2012 g.
2.Druga veoma bitna stavka je FAN SHOP koji bi bio bogato opremljen raznim rekvizitima jer zasto da neko drugi zaradjuje na imenu naseg kluba kad to mozemo mi raditi. Zasto svaku kucu navijaca ŽELJE nebi krasio sat,kalendar,zbirka raznih keramiskih,staklenih i metalnih predmeta sa logom naseg kluba, u fan shopu odvojiti i jedan dio kao butik sa odjecom za svakodnevne prilike jer nemora to uvijek biti samo dres i trenerka, nas dobavljac sportske opreme ima jako lijepe polo majice i jakne koje se mogu uvijek nositi, zatim tu su potkosulje,t-shirt majice,carape i da ne nabrajam vise.
Siguran sam da bi ovaj FAN SHOP bio izuzetno posjecen a kao primjer cu dati posljednju prodaju navijackih salova u udruzenju gdje je komletna garnitura pukla za nevjerovatnih 10 minuta, i da se razumijemo ta prodaja nije najavljivana u medijima pa vi saberite 2+2.
3. Kao treci prijedlog sam ostavio jedan koji bi bio novitet na nasim prostorima (na zapadu je uveliko ukorijenjen) a to je pored klubskog magazina koji je vec zazivio i sa cijom kvalitetom nisam zadovoljan ali drago mi je da je pokrenut te se nadam da ce biti mnogo bolji, napraviti i neku vrstu polugodisnjeg ili godisnjeg albuma sa samoljepljivim slikicama za nase najmladze, to nebi bio klasicni album za sakupljanje slikica jer bi sve koje su potrebne dosle u paketicu skupa sa albumom a na njima bi se naravno nalazili nasi igraci, kao i clanovi strucnog staba i uzeg rukovodstva kluba, te slikice stadiona i navijaca. Uz ove samoljepljive slikice mogu se napraviti i karte igraca na cijoj bi se pozadini nalazila kratka igracka biografija i statistika igraca a na prednjoj strani i potpis igraca na slici te bi se sve navedeno moglo prodavati kao jednokratni komplet i mislim da bi bilo pravi hit na nasem trzistu i medju nasim najmladzim navijacima
MOLIM LJUDE KOJI IMAJU VEZE SA MARKETINGOM I RUKOVODSTVOM NASEG KLUBA DA IM OVAJ MOJ SKROMNI PRIJEDLOG PRENESU A I JA CU SE LICNO ANGAZOVATI I POTRAZITI NACIN DA SE OVO OSTARI JER NISU POTREBNI MILIONI DA BI OVI PRIJEDLOZI ZAZIVJELI... POTREBNA JE SAMO DOBRA VOLJA I ANGAZMAN

SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA CESTITAM 25.NOVEMBAR DAN DRZAVNOSTI BIH

LIJEP I SRDACAN POZDRAV
26.05.2010-TITULA

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 25 nov 2011, 14:43

sandokan_TM87 je napisao/la:Necu se osvrtati na ove sto nas pljuju jer ce takvih uvijek biti kod nas,a razlog je sto ti nas narod sve moze oprostiti osim uspjeha. U svom skromnom postu cu pokusati uticati na svijest ljudi koji se nesto pitaju u nasem ŽELJI!
S obzirom da imamo ovako impozantan niz bez poraza, nizemo uspjehe na sportskom planu, narocito u zadnje tri godine u kontinuitetu, imamo armiju vjernih navijaca kojima je ŽELJO u srcu, potrebno je da taj pozitivan zamah iskoristimo i dodatno pospjesimo finansijski napredak kluba.
Po meni veci posao na promociji odradjuje navijacka skupina nego i sam klub, jer ljudi na sve moguce nacine gledaju da prezentuju grupu i da se zaradi novac za bolji izgled tribine.
U nastavku cu dati par svojih prijedloga kako bi se poboljsale finansije i predstavljanje kluba u sto boljem svijetlu
1.Neophodno je dovesti istocnu tribinu u funkcionalan rad (u konstrukciji kakva je sada), jer ocekivati da ce biti nekih vecih gradjevinskih zahvata u skorijoj buducnosti je apsurdno s obzirom na ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi kompletna drzava pa i region a da ne govorimo o svjetskim razmjerama. Mi godisnje gubimo dosta novca zbog nefunkcionalne istocne tribine gdje bi se iskupljali simpatizeri koji zele u miru pogledati utakmicu a sad su prisiljeni biti na jugu medju vatrenim navijacima ili na sjeveru koji je ipak malo skuplji i ljudi nekad i zbog te karte ne dodju na utakmicu jer im je tesko odvojiti novac a zeljeli bi doci. Opet ima onih koji bi i doveli dijete ali im je puno placati na sjever a boje se sa djetetom doci medju vatrene navijace na jug zbog buke,baklji,dimnih i sl. kao i zbog svih desavanja sa navijacima u BIH.
Zato pod hitno srediti istok koji bi se iste te godine sam otplatio od prodatih karata ( kao da je mnogo novca izbetonirati taj dio tribine i postaviti 2000 stolica, mislim da vise i nemoze stati... ako treba mozemo organizovati i radnu akciju, siguran sam da bi se za vikend iskupilo toliko ljudi da cak ni radnike na pripremi i betoniranju nebi trebalo angazovati osim platiti materijal,a i to se moze izvesti sa nekim sponzorskim ugovorom sa firmom koja se bavi nabavkom i prodajom gradjevinskog materijala, sto u konacnici ostavlja cinjenicu da bi nabavka i postavljanje stolica bila najveci trosak, a ni to nije toliko mnogo koliko bi bili na dobitku. Ovo sve moze biti pripremljeno preko zime i izvedeno s prvim danima gradjevinske sezone na proljece 2012 g.
2.Druga veoma bitna stavka je FAN SHOP koji bi bio bogato opremljen raznim rekvizitima jer zasto da neko drugi zaradjuje na imenu naseg kluba kad to mozemo mi raditi. Zasto svaku kucu navijaca ŽELJE nebi krasio sat,kalendar,zbirka raznih keramiskih,staklenih i metalnih predmeta sa logom naseg kluba, u fan shopu odvojiti i jedan dio kao butik sa odjecom za svakodnevne prilike jer nemora to uvijek biti samo dres i trenerka, nas dobavljac sportske opreme ima jako lijepe polo majice i jakne koje se mogu uvijek nositi, zatim tu su potkosulje,t-shirt majice,carape i da ne nabrajam vise.
Siguran sam da bi ovaj FAN SHOP bio izuzetno posjecen a kao primjer cu dati posljednju prodaju navijackih salova u udruzenju gdje je komletna garnitura pukla za nevjerovatnih 10 minuta, i da se razumijemo ta prodaja nije najavljivana u medijima pa vi saberite 2+2.
3. Kao treci prijedlog sam ostavio jedan koji bi bio novitet na nasim prostorima (na zapadu je uveliko ukorijenjen) a to je pored klubskog magazina koji je vec zazivio i sa cijom kvalitetom nisam zadovoljan ali drago mi je da je pokrenut te se nadam da ce biti mnogo bolji, napraviti i neku vrstu polugodisnjeg ili godisnjeg albuma sa samoljepljivim slikicama za nase najmladze, to nebi bio klasicni album za sakupljanje slikica jer bi sve koje su potrebne dosle u paketicu skupa sa albumom a na njima bi se naravno nalazili nasi igraci, kao i clanovi strucnog staba i uzeg rukovodstva kluba, te slikice stadiona i navijaca. Uz ove samoljepljive slikice mogu se napraviti i karte igraca na cijoj bi se pozadini nalazila kratka igracka biografija i statistika igraca a na prednjoj strani i potpis igraca na slici te bi se sve navedeno moglo prodavati kao jednokratni komplet i mislim da bi bilo pravi hit na nasem trzistu i medju nasim najmladzim navijacima
MOLIM LJUDE KOJI IMAJU VEZE SA MARKETINGOM I RUKOVODSTVOM NASEG KLUBA DA IM OVAJ MOJ SKROMNI PRIJEDLOG PRENESU A I JA CU SE LICNO ANGAZOVATI I POTRAZITI NACIN DA SE OVO OSTARI JER NISU POTREBNI MILIONI DA BI OVI PRIJEDLOZI ZAZIVJELI... POTREBNA JE SAMO DOBRA VOLJA I ANGAZMAN

LIJEP I SRDACAN POZDRAV
Svaka čast, još kad bi se ovo realizovalo, ali ...
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 25 nov 2011, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 25 nov 2011, 14:57

Moze brate i hoce samo treba malo dobre volje
26.05.2010-TITULA

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 nov 2011, 15:03

zeljocity, mozda je pretjerao sa tim "glupan" ali sa "neupucen" nije.
Misljenje i tvrdnja se razlikuju, yebemu zar treba skretati paznju na elementarne stvari.
Primjer, da si rekao da je Zeljo TV super projekat (to je misljenje) - istina i svi ce to potvrditi, ali ti si rekao da je uprava uasluzna za Zeljo TV (to je tvrdnja) - notorna laz. Moras se informisati da bi tvrdio nesto. (ima search i trazi, svaka tema i ideja se je prepricala 100 puta)

Pustite se jednoumlja, to cemo ostaviti divovima. Nama se ne moze donijeti LED ekran da u njega blejimo a da nam ga s ledja zabijaju.
Lose stvari treba kritikovati i skretati paznju na njih kada nam super ide, jer smo u mogucnosti da ih tada popravimo, a ne kada nam ne ide...tada treba podrska i gledati prioritete da se izadje na "zelenu granu".
Al eto, stvari u klubu se trebaju uskoro popraviti, pa ce biti neke stvari bolje...barem bi trebale biti.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 25 nov 2011, 15:07

sandokan_TM87 je napisao/la:Necu se osvrtati na ove sto nas pljuju jer ce takvih uvijek biti kod nas,a razlog je sto ti nas narod sve moze oprostiti osim uspjeha. U svom skromnom postu cu pokusati uticati na svijest ljudi koji se nesto pitaju u nasem ŽELJI!

LIJEP I SRDACAN POZDRAV
Mislim da ovdje ima par ljudi koji bi mogli to nešto i prenijeti određenim ljudima koji su kao nešto bitni, ali ostaje veliki upitnik da li bi išta imalo sluha kod dotičnih... Nažalost. Mene srce boli kad vidim da se grade i dograđuju stadioni u BiH a Grbavica stoji od 80-neke onakva kakva je... Ja kad dođem na onaj nama najdraži Jug i kad pogledam prema istoku i onom PROSTORU iza njega, kad pogledam "kapije" od Juga nešto mi bude baš žao što je tako. Ali nadam se da će se to uskoro promijeniti u narednim godinama koje dolaze ako nastavimo ovako ako Bog da. Ono što me posebno frapira je nepostojanje FAN Shopa... Kad vidim da su kitari mogli prije nas otvoriti i to na svoju tamo 60 i neku godisnjicu a mi 90 godina i nismo mogli FAN Shop otvoriti. Ja iskreno mislim da je to SRAMOTA. Ostale stvari koje se tiču igre i rezultata je besmisleno komentarisati. Ovo je u posljednjih nekoliko godina najljepši period za Želju. Sada je igra kao protiv Šerifa i Makabija na Koševu. Sada imamo ono što smo očekivali i bili ubjeđeni da ćemo imati i na početku sezone. Ali eto zadesilo se par nesretnih poraza i remija... Sad je extra. I samo kad se sad sjetim onih likova koji su dovodili u pitanje Amarov ostanak muka mi je. Ne mogu ovdje da psujem i da alarmiram administratore, ali im se toplo prisjećam ženskih članova porodice. Ako vas ima ovdje i ako ovo čitate: KAKO VAS NIJE SRAMOTA? Ja ne bih više nikada ušao na ovu temu da sam blatio Amara zbog par kikseva kao što ste to vi radili. Vama na dušu ide. Da se može ikako Amar doživotno obavezati za klub to bi bilo savršeno :D Očekujem pobjedu sutra sa minimalno 2 -3 gola razlike. Realan domet. U zdravlju i veselju navijam za Želju!
Osim - drugo ime za Želju !

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 25 nov 2011, 16:06

Sanjao sam da smo prekinuli seriju protiv zvijezde gubili 1:0 i zavrsilo 1:1 zeba u 80...
I svi svjetski mediji su prenijeli kako smo prekinuli seriju :D
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 25 nov 2011, 16:42

-Proslava titule i kup-a kakvu zasluzuju navijaci nakon toliko susnih godina
-Proslava 90-te godisnjice kako dolikuje najvecem klubu u drzavi
-Fan shop (nista pretjerano, samo da se ima negdje kupiti neki rekvizit, suvenir, dres, majica i sl)
-Nastavak projekta Zeljo TV, nije moralo svaki dan al makar jednom sedmicno ili mjesecno ako nista
-Odrzavanje stadiona (pranje stolica, nova zastitna mreza na sjeveru..)

Naveo sam stvari koje mene licno bodu u oci, a misljenja sam da se ovo sve navedeno moglo i moze, samo da je bilo i da ima volje. Govorim o periodu od dolaska Amara i nove uprave, generalno mozemo i moramo biti zadovoljni, posebno rezultatima ekipe, u odnosu na period prije dolaska Amara & co, al su ovo svari koje takodjer znace (posebno navijacima) i odlikuju ozbiljnost kluba i ljudi koji rade u tom klubu. Mislim da nije stvar nesposobnosti uprave vec nezainteresovanosti za ovakve stvari.
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 25 nov 2011, 16:59

Ima puno stvar koje bi se mogle uraditi ka cijelokupnom napredku kluba.Treba privuci odredjene sponzore,sa 2 cilja.Jedne iskoristiti da ulozenim parama ojacamo kadar i skolu,a druge kao koncesionare.Zasto npr Sirbegovicu ne ponuditi da pravi stadion i sve popratno sto ide uz to.Za uzvrat nositi njegovu firmu na dresu,dati mu polovinu poslovnih prostora na koristenje ,ili vec iznaci neko trece rijesenje.Zasto npr ne bi uradili sponzorski ugovor sa BH Telecomom.Da napravi kao neki Zeljo paket,kao sto ima u Srbiji.Neke pogodnosti,mobieli pretplate.Sto bi navuklo musterije Telecomu ,a oni bi iskesirali lovu za koristenje naseg imena.Ima tu dosta mogucnosti.Djeci omoguciti najbolje uslove,napraviti fitnes centar,jednostavno krenuti ka stvaranju igraca i onda uzimati lovu za njih.Mislim da bi i navijaci trebali malo da podignu svoju svijest i ljubav prema Zelji na veci nivo.Kako je bilo lijepo gledati pun stadion ,kada smo bili sampioni.Mi imamo armiju navijaca,ali kod mnogih ljudi sa padom neke euforije ,dolazi do zasicenja.Treba napraviti i navijacku kampanju,da vratimo navijace na stadion.Svi ste dozivjeli ,da nakon sto pogledate atmosferu sa Grbavice ,a niste duze otisli na tekmu,da vam proradi adrenalin da pozelite istog momenta da ste tamo.Treba animirati ljude ,i vratiti ih na stadione.Ja znam da je mnogo raje prestalo ici,jer nece da gleda seljacine po tribinama.Ali isto tako znam,da im je malo falilo i poceli su se vracati.Jednostavno ,kada bi popravili prosjek na tribinama,na jedno 10000 milja,to bi puno pomoglo klubu.Hajde mozda da mi navijaci krenemo prvi,da potaknemo nasim dolascima,da onda pocnu ljudi uvidjati da bi i Fan Shop bio isplativa investicija.Znas kako kod nas razmisljaju,ma ko ce kupiti dres 90 km .Treba nam jedna pozitivna euforija.Hajmo praviti brend,hajmo pokazati zasto je Zeljo gigant.Mnogi od vas ,su vise upuceni u navijacke strukture,bilo bi lijepo da se to pokrene,i da ljudi koje je zivot malo udaljio od stadiona,pocnu da se vracaju,pocnu ponovo da osjecaju ono zbog cega su kao mladji ,vise voljeli gledat Zelju ,nego biti sa trebom,ili raditi bilo sta drugo.
Ja sam prvi izbivao sa stadiona,4-5 godina,i ove godine sam poceo ici na svoje staro mjesto.Bilo mi je drago sto sam vidio neke ljude koje nisam znao,ali sam ih vidjao i prije 10-15 godina.Onda se jednostavno zapitas,sta si ti radio sve ove godine,gdje si bio.Znam da sam bio najvjerniji fan,da sam Zeljino dijete,i da sam se zbog njega osjecao sretnim i ponosnim.Jednostavno zbog onog adrenalina koji sam osjecao na tekmama Zeljinim,zbog svih onih treninga koje sam odradio i koje sam isao gledati,zbog svih para potrosenih na novine i iscekivanje transfera.Zbog svih kupona iz avazovog sporta ,koje sam skupljao da pobijedimo kao naj klub i naj navijaci,zbog svake tekme koju bi snimio i gledao po 100 puta,znao sam da je taj klub dio mene i da cu uvijek biti uz njega.
Znam da sam otisao ,malo na privatno ,jer sam poceo pricati o marketingu i ulaganjima,ali kad sam vec pomenuo tu navijacku ljubav,i znam da je mnogi u sebi slicno dozivljavaju.Za kraj ,nedavno se sretnem sa svojim starim drugom Cocalicem.Kad sam ja trenirao,svi smo imali trenerke,koje smo dobili na putovanju u Italiji.Kako je Edo Cocalic,dosao iz bubamare,on nije imao tu trenerku.Ja mu dam tu trenerku i kazem mu da ce mi se oduziti,kad zaigra za prvi tim,tako sto ce mi dati dres Zelje.On je tada bio klinac od 13-14 godina.Sretnemo se mi ljetos i ,kazem ja njemu sjecas li se ti sta si ti meni obecao.Kaze on ono u cudu,ne znam o cemu govoris.Kazem ja njemu.Kaze on meni ma koji dres,Panionisa ,reprezentacije,koji hoces.Ma reko Zeljin jarane,sta ce mi to drugo.Jednostavno Zeljo je za zivot cijeli.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

posmatrac sa juga 87
Kontakt:

Post Postao/la posmatrac sa juga 87 » 25 nov 2011, 17:06

pintol_TM87 je napisao/la:Sanjao sam da smo prekinuli seriju protiv zvijezde gubili 1:0 i zavrsilo 1:1 zeba u 80...
I svi svjetski mediji su prenijeli kako smo prekinuli seriju :D
i ti svasta sanjas, to je samo ruzan san jer mi uzimamo sve do kraja :lol:
Ja volim Želju za njega sve, ooo naprijed Željo do pobjede, u boj kad krenemo sve pred sobom rusimo, Željo mi te volimo kako god zavrsio...

posmatrac sa juga 87
Kontakt:

Post Postao/la posmatrac sa juga 87 » 25 nov 2011, 17:09

neg vazel godisnje sutra :lol:
Ja volim Želju za njega sve, ooo naprijed Željo do pobjede, u boj kad krenemo sve pred sobom rusimo, Željo mi te volimo kako god zavrsio...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 25 nov 2011, 17:33

http://www.nfsbih.net/savez.aspx?id=K4" onclick="window.open(this.href);return false;

Volio bih da mi neko kaže, od ovih 130-tak članova u raznim komisijama, da li je iko vezan na bilo koji način uz Želju, osim Predsjednika Komiteta za normalizaciju gospodina Ivice Osima.
U ovim Komisijama ima ljudi koji su u direktnoj vezi sa pojedinim klubovima, a neki su čak bili i kandidati za najveću funkciju u tim klubovima.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 25 nov 2011, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 25 nov 2011, 18:30

alan ford 26 je napisao/la:
Izvini a ko si ti, neki insider ili se krije licno Amar iza tog nicka pa si pun tih "novih" informacija? Dajes sebi za pravo da nekog ovdje nazivas glupanom nicim izazvan. I nek si ti nas prosvijetlio pa nam rekao da imamo sve same sposobne ljude u upravi, marketing na "nivou" na celu s Bukijem i da Amar nosi najveci teret i da je Amar ulozio svoju lovu i klub, to stvarno niko do sada nije znao, hvala ti, sad cemo ih protjerati sve do jednog. I nek si ti nama rekao da imas vise gostovanja nego neko domacih tekmi, sad cemo svi kolektivno da ti se klanjamo i jednoglasno te proglasimo najvecim i najvjernijim navijacem.
1. upadaš u prepisku kao padobranac
2. normalno smo komunicirali, odnosno dokazivao sam mu da griješi, dok me levat nije nazvao hejterom
3. pogledaj šta je lik pisao, njemu to ponovi. Pročitaj malo, ne leti sa zaključcima. Nikakvu toplu vodu nisam izmišljao, samo ponovio činjenično stanje.
4. što se tiče utakmica, tako je kako je. Ne znam što ti to smeta. Nisam ti se obraćao, niti sam te uvrijedio. Šta tebe briga uostalom ?
Inkognito je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:
reks je napisao/la:Nisu ovo vremena da se žuri sa "bacanjem"para.Niko pa ni Ješe ne može biti iznad kluba.Ja bih pored evidentne dominacije na sportskom terenu podsjetio da ova uprava ma šta se o njoj mislilo uspjeva u ovim dobro hebenim vremenima da pliva i da nemamo zemljotres u financijama i svemu što prati jednu logistiku kluba.Maltene se svaka prilika koristi da se ode van grada i obave mini pripreme i osvježenja koja su nužna.I odlazak u Hercegovinu i na Bjelašnicu su dijelovi mozaika koji se sklapa na terenu.Kad samo pogledam šta se dešava u jednoj Hrvatskoj koja je pred samim ulaskom u EU to mi je Željo još uspješniji.Nažalost tamo iza rata kad je bilo para propuštena je prilika da se uradi nešto sa grbavicom,a kakvo je stanje ovdje u BiH teško će se doći do nekog stranog kapitala.Tužno je da najbolji tim trenira na onakvoj oranici,ali šta je tu je.zato je ovaj niz još vrijedniji.I ja mislim da nam treba smjena igrača koji nisu odavno u prvom planu ali bez žurbe i bilo čijeg uslovljavanja
U potpunosti se slazem ali cekaj samo prvi kiks i vidjet ces hejtera ovdje koji bi odmah otjerali i Amara i upravu jer eto marketing sluzba nista ne radi :lol: itd...
Vama očito nije jasno da skoro niko osim stručnog štaba ne radi svoj posao. Šta smo imali za proslavu 90 godina. Grb koji liči na helmans majonezu, utakmice sa drugim timovima Dinama i Hajduka i reprezentaciju. Izdali ljudi bilten za kraj.

Pare u klub je donio Amar. Prvo je plaćao iz svog džepa igrače a poslije plasmanom u kvalifikacije za LŠ, pametnim prodajama Bekrića, Šehe i Višće. Šlag na tortu su pare od Džeke kojeg je Amar i ubacio u prvim tim Želje ako već tjeramo mak na konac. Đe je tu uprava, makreting služba i qurci-palci. Laprdate bezveze.

@reks je napisao da uprava dobro radi svoj posao, ovaj je to potvrdio.Moj odgovor. Bez uvreda osim ako se laprdanje smatra uvredom.
zeljocity je napisao/la:@inkognito mislim da pricas bez pokrica ili si ti mozda jedan od onih koji se okomio na marketing sluzbu pa ti sad nesto krivo. U svakom slucaju nije mi bila namjera nikog licno prozivat niti to radim. Svi smo jedno ovdje tj. Zeljo..
A sad to sto neko misli da Amar sve radi u klubu i da on vuce konce u svemu sa tim se ne slazem apsolutno nikako. Uprava mu se ne mjesa u dovodzenje i "tjeranje" igraca iz kluba I TO MI JE BAS DRAGO JER TAKO SE RADI PROFESIONALNO. Da je on placap igrace iz svog dzepa u to ne vjerujem jer imali smo prosjek po domacoj tekmi nakon njegovog povratka oko 8-8.5 hiljada pomnozi to sa 5KM i vidi da se samo tu po tekmi klepalo preko 40.000 maraka itd.. A onda dolazi titula i sponzori prodaja igraca, nesto od evrope itd..

I opet da ponovim nije mi cilj nikog uvrijedit tu smo jdnostavno da iznesemo svoje misljenje.
Opet neupućeni se javlja. Nema namjeru da prestane.
Inkognito je napisao/la: Misliš da je 40.000 KM po tekmi dosta para :lol: Bože me sačuvaj. Koga smo to prodali u prvoj sezoni kada je Amar došao ? Nikoga. Cocalić otišao džaba. Pare od Europe smo dobili tek naredne sezone. Mislim da je 40.000 KM po utakmici dovoljno da pokrije sve troškove :lol:

Ti misliš da ja pričam bez pokrića :roll: Napisao sam ti šta je urađeno. Ljudi koji su imali kontakta sa marketingom, odnosno Bukijem su redom bili razočarani. To što ti misliš je potpuno nebitno.
Dalje, niko ne misli da li Amar vuče sve konce u Želji nego je to potpuna istina.
Ti ne vjeruješ da je Amar kada se vratio plaćao igrače iz svog džepa. E pa zajebo si se malo. To je također tačno.

Opšte poznata činjenica je da u Želji par ljudi radi svoj posao ovo ostalo hladi muda i živi na Željinim i Amarovim uspjesima.

Ti vrijeđaš jer pišeš a objektivno veze nemaš o čemu pišeš. Naš klub nije bio u stanju da očisti snijeg sa Juga prošle sezone. Organizovali su utakmice sa DRUGIM timovima Hajduka i Dinama što je samo po sebi uvreda. Utakmica sa reprezentacijom je PRIJEDLOG NAVIJAČA. Klub nije bio u stanju da ofarba one stepenice na Jugu u žutom kada su Manijaci POPRAVILI onaj zid na Jugu. Nisu u stanju da otvore fan šop evo druga godina. Uspjeli su da izdaju bilten. Jeee.

Jel ti se to čini kao da neko radi osim stručnog štaba. Ne radi. Sad su se kao nešto pokrenuli jel im raja iole upućena **** sve po spisku. Tako i treba da bude. Trenotna situacija je: Amar da ode mi smo najebali. A ne bi smjelo tako da bude.

Nemoj živ bio. Ne znaš.
Ja mu odgovaram, normalno. Ponovo mu objašnjavam trenutno stanje.

Inkognito je napisao/la:Nije u pitanju pesimizam u pitanju je postavljanje stvari na pravo mjesto. Željo ima 16 utakmica bez poraza u ligi i kupu. 8 pobjeda u nizu u ligi sa tendencijom da to ide barem na devet jer nam Leotar dolazi na Grbavicu :mrgreen: . Problem je što nesposobnjakovići nisu u stanju to da iskoriste, zarade još više para.

Evo primjera, delegacija navijača je otišla kada je bio onaj sastanak za 90 godina. Navijači su predložili retro dresove, navijači su predložili utakmicu sa reprezentacijom. Navijači su predložili još masu stvari. Znaš šta se desilo. Ljudi se povukli i poslali ih u tri pizde materine jer su ovi NESPOSOBNI I NEĆE. Mrsko im valjda, šta li već.

Ne treba dalje pričati.
I još jednom.
zeljocity je napisao/la:
E sad kad bi covjek moga razumjeti sta sam htjeo reci sve bi bilo super ali ovako roman frustracije..
Nigdje nisam rekao da je 40.000KM po tekmi dovoljno za rad kluba medzutim skontaj ba da u to vrijeme plate nisu bile ni priblizne ovim danas!! Drugo eto i onaj serijal koji se vrtio na Tv:eu je Amar placao pa evo i magazin Amar placa itd.. Neda mi se vracat unazad i prevrtat svaki potez sto Amara sto rukovodstva itd.. jednostavno nisi toga vrijedan!! Vidim ti po pisanju da si frustriran i da si tipican HEJTER kome nista ne stima niti odgovara.. Odgovori mi na pitanje: KOLIKO TO PARA ZELJO DUGUJE AMARU??
Ostavši bez argumenata, vidi da veze nema, počinje da se vrijeđa. Meni je uvreda kada neko napiše za mene da sam hejter a mnogo sam dao za Želju i Manijake. Slino bi malo da piše po forumu, onda mu objasniš da ne zna, slino se uvrijedi pa te proziva da si hejter ničim izazvan.
Inkognito je napisao/la:
Koji serijal, Željo TV ? :lol: To je džaba urađeno. Kad se trebalo platiti odsustalo se od toga. Veze ti nemaš.

Pametan čovjek kada nije upućen šuti i sluša a ne laprda. Imam više gostujućih utakmica nego ti domaćih a i malo sam upućeniji od tebe u cijelu priču. Nisam ja hejter nego si ti neupućeni glupan.

Sve što si napisao je u suštini netačno i ja sam ti to argumentovao. Jer si napisao da klub radi svoj posao a nije tako. Svoj posao radi stručni štab + Dino Pekić i ljudi koji održavaju stadion(a i njima se duguje puno para). Ovo ostalo je katastrofa.

Izjednačavanje uloga u Željinom uspjehu samo daje neradnicima alibi da nastave sa neradom. To nam ne pomaže u bilo kojem slučaju i sasvim je kotraproduktivno. Treba ukazivati na greške neradnika i treba ih prozivati a ne biti bleaćak ko ti. Vjeruj da ne pomažeš sa takvom pričom.
Odgovor po mjeri.
zeljocity je napisao/la:
Ma pusti ga bolan, nikada na ovom forumu nisam nikoga nazvao papkom ali evo za njega @inkognito ti si pravi papak!! Na ovom forumu je bilo milion razlicitih misljenja ali se mi manijaci nismo oslovljavali sa glupane itd.. Namjerno kazem da si hejter jer nisam zelio da koristim grublje rijeci iz postovanja jer eto kontam da si pravi navijac Zelje medzutim ti si dokazao da si papak.. Na tvoj nivo se ne spustam jer sam siguran da ces me dotuci sa iskustvom ;) .. Haj zdrao..
Nisam ja papak nego ti ne znaš a misliš da znaš. Umjesto da skontaš da ne znaš i nešto eventualno naučiš ti vrijeđaš. Obriši sline prvo, uputi se i normalno komuniciraj. Bez uvreda. Hejter je uvreda. Na uvredu se odgovara uvredom. Nemoj da cviliš bezveze. Doduše ja sam gori kad uopšte raspravljam sa tobom. Bolje bi bilo sa zidom da komuniciram.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Napaceni87, Paromlinac i 21 gost.