Ima puno stvar koje bi se mogle uraditi ka cijelokupnom napredku kluba.Treba privuci odredjene sponzore,sa 2 cilja.Jedne iskoristiti da ulozenim parama ojacamo kadar i skolu,a druge kao koncesionare.Zasto npr Sirbegovicu ne ponuditi da pravi stadion i sve popratno sto ide uz to.Za uzvrat nositi njegovu firmu na dresu,dati mu polovinu poslovnih prostora na koristenje ,ili vec iznaci neko trece rijesenje.Zasto npr ne bi uradili sponzorski ugovor sa BH Telecomom.Da napravi kao neki Zeljo paket,kao sto ima u Srbiji.Neke pogodnosti,mobieli pretplate.Sto bi navuklo musterije Telecomu ,a oni bi iskesirali lovu za koristenje naseg imena.Ima tu dosta mogucnosti.Djeci omoguciti najbolje uslove,napraviti fitnes centar,jednostavno krenuti ka stvaranju igraca i onda uzimati lovu za njih.Mislim da bi i navijaci trebali malo da podignu svoju svijest i ljubav prema Zelji na veci nivo.Kako je bilo lijepo gledati pun stadion ,kada smo bili sampioni.Mi imamo armiju navijaca,ali kod mnogih ljudi sa padom neke euforije ,dolazi do zasicenja.Treba napraviti i navijacku kampanju,da vratimo navijace na stadion.Svi ste dozivjeli ,da nakon sto pogledate atmosferu sa Grbavice ,a niste duze otisli na tekmu,da vam proradi adrenalin da pozelite istog momenta da ste tamo.Treba animirati ljude ,i vratiti ih na stadione.Ja znam da je mnogo raje prestalo ici,jer nece da gleda seljacine po tribinama.Ali isto tako znam,da im je malo falilo i poceli su se vracati.Jednostavno ,kada bi popravili prosjek na tribinama,na jedno 10000 milja,to bi puno pomoglo klubu.Hajde mozda da mi navijaci krenemo prvi,da potaknemo nasim dolascima,da onda pocnu ljudi uvidjati da bi i Fan Shop bio isplativa investicija.Znas kako kod nas razmisljaju,ma ko ce kupiti dres 90 km .Treba nam jedna pozitivna euforija.Hajmo praviti brend,hajmo pokazati zasto je Zeljo gigant.Mnogi od vas ,su vise upuceni u navijacke strukture,bilo bi lijepo da se to pokrene,i da ljudi koje je zivot malo udaljio od stadiona,pocnu da se vracaju,pocnu ponovo da osjecaju ono zbog cega su kao mladji ,vise voljeli gledat Zelju ,nego biti sa trebom,ili raditi bilo sta drugo.
Ja sam prvi izbivao sa stadiona,4-5 godina,i ove godine sam poceo ici na svoje staro mjesto.Bilo mi je drago sto sam vidio neke ljude koje nisam znao,ali sam ih vidjao i prije 10-15 godina.Onda se jednostavno zapitas,sta si ti radio sve ove godine,gdje si bio.Znam da sam bio najvjerniji fan,da sam Zeljino dijete,i da sam se zbog njega osjecao sretnim i ponosnim.Jednostavno zbog onog adrenalina koji sam osjecao na tekmama Zeljinim,zbog svih onih treninga koje sam odradio i koje sam isao gledati,zbog svih para potrosenih na novine i iscekivanje transfera.Zbog svih kupona iz avazovog sporta ,koje sam skupljao da pobijedimo kao naj klub i naj navijaci,zbog svake tekme koju bi snimio i gledao po 100 puta,znao sam da je taj klub dio mene i da cu uvijek biti uz njega.
Znam da sam otisao ,malo na privatno ,jer sam poceo pricati o marketingu i ulaganjima,ali kad sam vec pomenuo tu navijacku ljubav,i znam da je mnogi u sebi slicno dozivljavaju.Za kraj ,nedavno se sretnem sa svojim starim drugom Cocalicem.Kad sam ja trenirao,svi smo imali trenerke,koje smo dobili na putovanju u Italiji.Kako je Edo Cocalic,dosao iz bubamare,on nije imao tu trenerku.Ja mu dam tu trenerku i kazem mu da ce mi se oduziti,kad zaigra za prvi tim,tako sto ce mi dati dres Zelje.On je tada bio klinac od 13-14 godina.Sretnemo se mi ljetos i ,kazem ja njemu sjecas li se ti sta si ti meni obecao.Kaze on ono u cudu,ne znam o cemu govoris.Kazem ja njemu.Kaze on meni ma koji dres,Panionisa ,reprezentacije,koji hoces.Ma reko Zeljin jarane,sta ce mi to drugo.Jednostavno Zeljo je za zivot cijeli.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE