Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Anti NWO
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la Anti NWO » 25 nov 2011, 23:30

@harishp
Ja nisam sutio ko hinja, nego sam uvijek probao biti realan u svakoj sitvaciji. Uvijek sam govorio o dobrim stvarima koje je trener donio i o losim.

Trenutno ja nevidim da ovaj trener moze izvuci vise iz igraca negoli je do sada izvukao. To i on sam donekle tvrdi u onom donedavnom intervju-u. Sa racionalnog pogleda, nema vise od njega koristi, prema tome, neznam cemu tolika zelja da ostane trener.?
Ako on sam nezna dali ce otici ili ostati, jer ima dileme u vezi kvaliteta ekipe, kako onda ti mozes vjecito zauzimati isti stav.? Harise, lik se sam dvoumi, kako ti onda mozes toliko stojati uz njega kada on sam nezna kud ce ni sta ce?

Od pocetka do kraja njegovog mandata bilo je raznih sitvacija koje su se komentarisale, naravno da je svaka sitvacija bila drugacija i da je zahtjevala drugaciji uvid. Zato je normalno da se misljenja mjenjaju kao sto se mjenja i sitvacija. Samo izgleda kod tebe se nemjenja nikada, a argument ti je, nismo u proslih 16 godina, ne moramo ni sada. Iz konzervativnog ugla se da reci, ako imas uspjeh bices voljen, ako ga nemas, neces biti voljen, nego nogiran. To je zivot trenera, a on je trener. Ja nikada nisam bio vulgaran prema njemu u bilo kojem smislu, nego sam uvijek komentarisao trenutan (ne)uspjeh repke. U sustini sam uvijek bio blag prema njemu, jer pravog uspjeha nemamo dan danas. Sto smo 23 na svijetu nema vajde, kada nas nema ni na mapi.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 25 nov 2011, 23:43

Anti NWO je napisao/la:Ako on sam nezna dali ce otici ili ostati, jer ima dileme u vezi kvaliteta ekipe,
Potkrijepi?
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 26 nov 2011, 00:05

EDIX je napisao/la:pa ljudi sta toliko imate protiv susica daleko smo i dogurali sa obzirom da disemo na skrge sa finansijama da su nam stadioni los od losijeg da smo imali kakav uslovan stadion pa da steknemo bilo kakvu prednost kod kuce pa da u pordugalu bude lakse nemogu ni jace ekipe od bosne ici u portugal i trazit neku prednost protiv velesile kakav je portugal prednost se stice kod kuce a u gostima se pokusa odbraniti ta prednost ..............susic neka ostane pa cemo pregaziti ove u grupi za SP i da konacno ugledamo to svjetlo na kraju tunela............
uslovan stadion ti odma daje prednost od 1 gola jel :roll: :roll:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 nov 2011, 00:11

kinder_jaje je napisao/la:
uslovan stadion ti odma daje prednost od 1 gola jel :roll: :roll:
1 ili više. :mrgreen:

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 26 nov 2011, 00:14

Arnelinho je napisao/la:
Anti NWO je napisao/la:Ako on sam nezna dali ce otici ili ostati, jer ima dileme u vezi kvaliteta ekipe,
Potkrijepi?
Kada je dosao, izjavio je da sada osjeca da moze nesto uraditi, nesto napraviti, jer ekipa ima kvalitet. Znaci tu se vec moglo vidjeti kako razmislja, na koji nacin.

U zadnjem interview-u je rekao da je uvidio neke stvari tokom utakmice u Lisabonu koje nije u toliko izrazenom djelu uvidio tokom njegovog mandata, i da nezna dali ce nastaviti dalje.

Po meni se on to odnosi na po njegovom misljenju nekvalitet igraca, na limitiranost pojedinih igraca u odredenim segmentima.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 nov 2011, 00:18

Anti NWO je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Potkrijepi?
Kada je dosao, izjavio je da sada osjeca da moze nesto uraditi, nesto napraviti, jer ekipa ima kvalitet. Znaci tu se vec moglo vidjeti kako razmislja, na koji nacin.

U zadnjem interview-u je rekao da je uvidio neke stvari tokom utakmice u Lisabonu koje nije u toliko izrazenom djelu uvidio tokom njegovog mandata, i da nezna dali ce nastaviti dalje.

Po meni se on to odnosi na po njegovom misljenju nekvalitet igraca, na limitiranost pojedinih igraca u odredenim segmentima.
A po meni ne odnosi, 'ta ćemo sad ? :mrgreen: Tražio sam argument, a ne mišljenje, al' aj nema veze...

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 26 nov 2011, 00:22

Moje misljenje je validan argument :D .

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 nov 2011, 00:27

Anti NWO je napisao/la:Moje misljenje je validan argument :D .
Moje onda dodje invalidan aa? :lol:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 26 nov 2011, 00:34

gdje sad onaj nas fini moderator da nam ponovi jos jednom kako je Komitet vec donio odluku o raspustanju Susica... :roll:

na tvoju zalost Pape ce odluciti zeli li nastaviti saradnju ili ne...
I kako god da odluci tako ce biti najbolje za reprezentaciju, ja ga podrzavam sta god kaze
15.10 - 15.06 ...

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 26 nov 2011, 00:34

Arnelinho je napisao/la:
Validno, invalidno, sve su to argumenti :D . Uistinu, tesko je reci sta je zaista mislio, jer mislim da je trenutno jos sam indiferentan izmedu ostatka i kraja. Kratko, nezna ni sam dje ce trenutno.

baboitata
Kontakt:

Post Postao/la baboitata » 26 nov 2011, 00:37

Da malo sumiramo sta je to napravio Safet Susic sa reprezentacijom

1.doveo reprezentaciju do najveseg mjesta po plasmanau u itoriji BiH
2. kvalifikacije poceo kao treca ekipa u grupi po plasmanu na svjetskoj rang listi, zavrsio kao druga stim sto 12 minuta falilo do potpune senzacije
3. Osvojio najvise bodova u kvalifikacijama ikada
4. Prvi put u istoriji BiH je pobjedila Rumuniju
5. Prvi put u istoriji BiH je igrala nerjeseno sa Francuskom u jednoj zvanicnoj utakmici
6. Prvi put u istoriji BiH nije izgubila od Portugala u jednoj zvanicnoj utakmici.
6. Od potpunih anonimaca ucinio Zahirovica, Lulica, Medjedunjanina, Pjanica (mala ograda kad je on u pitanju od onoga anonimac)...respektabilnim fudbalerima sto im je omogucilo da naprave dobre trensfere.
7. Podigao Misimovica iz mrtvih
8. Stvorio sjajnu atmosferu u i oko reprezentacije pa su igraci na celu sa kapitenom jednoglasni u PAPE OSTANI !!!

Malo li je ze pet hiljada crkavice mjesecno???????

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 nov 2011, 00:41

Anti NWO je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Validno, invalidno, sve su to argumenti :D . Uistinu, tesko je reci sta je zaista mislio, jer mislim da je trenutno jos sam indiferentan izmedu ostatka i kraja. Kratko, nezna ni sam dje ce trenutno.
Mah, Pape je skroman dečko i nikad nije letio grlom u jagode zato vas (mene bgmi ne :P ) i ostavlja u nedoumici. Siguran sam da ne čeka ponudu, jer on ponude sigurno već ima.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 26 nov 2011, 00:46

nakon odlaska Susica cekamo Klocima...Hajde Klocimeeee
15.10 - 15.06 ...

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 26 nov 2011, 00:47

on ostao ne ostao, forumasi nemaju utjecaja na to (kao ni moderatori foruma :)). ova tema je u tom smislu bespotrebna.
...

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 26 nov 2011, 00:50

panties je napisao/la:on ostao ne ostao, forumasi nemaju utjecaja na to (kao ni moderatori foruma :)). ova tema je u tom smislu bespotrebna.
Naravno da forumaši niti moderatori nemaju utjecaj na odabir selektora bh. reprezentacije. I jedni i drugi samo diskutuju o toj temi. Nekima je Pape dobar, nekima ne. Šta se tu može.

Činjenica je da je nebitno ko će biti selektor u narednom kvalifikacijskom ciklusu, bitno je da se pronađe put do cilja. Istina, okolnosti su takve da smo u labirintu. Ali, šta je tu, do cilja se mora.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 26 nov 2011, 00:52

moderatori imaju pitaj svog kolegu, ta ce Spahic
15.10 - 15.06 ...

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 26 nov 2011, 00:53

panties je napisao/la:on ostao ne ostao, forumasi nemaju utjecaja na to (kao ni moderatori foruma :)). ova tema je u tom smislu bespotrebna.
Forumasi nemaju uticaja ni na jednu odluku, bilo trenera ili igraca. Mislim da bi prema toj teoriji mogli zakljucati dosta tema, mozda sve, ako idemo po toj argumentaciji.

Meni je ova tema najzivlja, najaktualnija i pokazuje ponajvise razlicita misljenja svih vrsta forumasa u jednom kriticnom svjetlu. Po meni jedna od najinteresantnijih tema trenutno.

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 26 nov 2011, 01:02

mislim vise ovo u smislu zazivanja

pape ostani
pape odlazi

i anketa :roll:
...

nihco

Post Postao/la nihco » 26 nov 2011, 01:05

neko je gore napisao , a i ja prije, da susic nema sta vise ponuditi reprezentaciji. njegovo nepovjerenje i sumnje su , same po sebi, dokaz da ne vidi nacin i da ne vjeruje da moze napraviti kvalitetan tim.
cini mi se i da je njegov premisljanje o ostanku uvjetovano relativno laganom grupom, kroz koju bi se. po misljenju mnogih, uz dozu srece mogli domoci prvog mjesta. skoro sam siguran, da u nasoj grupi ima jedan izrazito jak protivnik, susic ne bi prihvatio da bude i dalje selektor.
steta je da ovu selekciju, najbolju koju smo imali , vodi covjek koji ne vjeruje u uspjeh.
sto se tice igre, prakticno smo na pocetku, to se takodje moze procitati u susicevim izjavama, ne cini se da je , iz 20-ak utakmica ,naucio ista vise nego da neki igraci ne mogu odgovoriti onome sto od njih ocekuje.
Sent from my Commodore 64

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 26 nov 2011, 11:02

baboitata je napisao/la:Da malo sumiramo sta je to napravio Safet Susic sa reprezentacijom

1.doveo reprezentaciju do najveseg mjesta po plasmanau u itoriji BiH
2. kvalifikacije poceo kao treca ekipa u grupi po plasmanu na svjetskoj rang listi, zavrsio kao druga stim sto 12 minuta falilo do potpune senzacije
3. Osvojio najvise bodova u kvalifikacijama ikada
4. Prvi put u istoriji BiH je pobjedila Rumuniju
5. Prvi put u istoriji BiH je igrala nerjeseno sa Francuskom u jednoj zvanicnoj utakmici
6. Prvi put u istoriji BiH nije izgubila od Portugala u jednoj zvanicnoj utakmici.
6. Od potpunih anonimaca ucinio Zahirovica, Lulica, Medjedunjanina, Pjanica (mala ograda kad je on u pitanju od onoga anonimac)...respektabilnim fudbalerima sto im je omogucilo da naprave dobre trensfere.
7. Podigao Misimovica iz mrtvih
8. Stvorio sjajnu atmosferu u i oko reprezentacije pa su igraci na celu sa kapitenom jednoglasni u PAPE OSTANI !!!

Malo li je ze pet hiljada crkavice mjesecno???????
Jeli ostvario zacrtani cilj?
Prošle godine smo iz 4 šešira ušli u baraž, upali u treći šešir...a kako smo otjerali prošlog selektora, drvljem i kamenjem!
Ovoga većina poziva da ostane, od igrača, velikog broja navijača do komiteta, a on razmišlja!
To dovoljno govori da mu reprezentacija nije na prvom mjestu i tu treba biti kraj priče!
Nema potrebnu viziju i vjeru u ovu reprezentaciju, pa mjerka!
Možda mjeri, čeka..da li će ga pozvati koji francuski klub, ili ipak može kroz nikad laganiju grupu pokušati drugi put!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, guadalupe, IgmanskiVukovi, Micron, Oerde i 56 gostiju.