Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Da,i ja pratim City radi Džeke ali ono je totalno nezdrav klub.
Neke stvari se ne mogu kupiti novcem,ne mogu Mancini.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
-
JohnnyDinamitas
- Kontakt:
Nazalost, komentari na blue moonu su realni (u vezi sinocnje utakmice, ne generalno) sto se tice njegove igre. Kad niko nije igrao, odakle Balloteliju 10 dobrih prilika sinoc? Dzeko nikad nije stojao tu gdje bih morao, Ballonja se ubaci prije,stoji bolje i to je to.
ne bih se slozila.JohnnyDinamitas je napisao/la:Nazalost, komentari na blue moonu su realni (u vezi sinocnje utakmice, ne generalno) sto se tice njegove igre. Kad niko nije igrao, odakle Balloteliju 10 dobrih prilika sinoc? Dzeko nikad nije stojao tu gdje bih morao, Ballonja se ubaci prije,stoji bolje i to je to.
dzeko se vracao na centar po loptu, izbacivao se sa strane na krila, sto po mom misljenju cak i nije njegovo da radi al to je puno vise nego sto je balotelli uradio. sansa iz koje su dali go, on je napravio.
city je tim pojedinaca, nekad ih opuca nesto pa odigraju kao tim, al sinoc se vidjelo da svak igra za sebe. ko je dobio loptu on je trcao da predribla odbranu i sutira na go, konkretno kad je silva opucao nidje veze po golu a sa obje strane je imao otvorenog igraca.
dzeko dobiva i kritike i lose ocjene zato sto gola nije dao (a to mu je posao). a kako da da go pored onakvih sebicnjaka? pogotovo ove kritike na racun njegovog primanja lopte, po meni on to savrseno radi, i ako nista, tu mu se ne moze nista prigovorit. al djabe kad nema sta primit.
...
Dzeko je sinoc odigrao O.K. On je nazalost obiljezen u Engleskoj zbog prvih par mjeseci tamo koji su bili teski za njega, tako sad sta god da uradi uvijek ce biti stalna meta osporavanja, nebuloznih analiza i cega sve ne. Uvijek ce se neosnovano osporavati njegov talenat, vjestina, prema tome gledajte utakmicu svojim ocima umjesto sto idete po 'pamet' na engleske forume i portale.
Yaya je bio najslabiji kao i odbrana cijela, napadacki trojac Napolia ih lomio trkom, inace cijela ekipa City-a je bila nekako usporena, jos kad udje Nasri, uspori igru jos vise. Silva nije bio los samo je previse zadrzavao loptu, Balo je dobro odigrao, prvo je slabo krenuo, ali kasnije u drugom poluvremenu igrao je dobro. On i Dzeko su dobro igrali u napadu pogotovo kad se uzme u obzir da upotrebljivih lopti nisu imali i da ih je odbrana Napolia tukla, a sudija je sve to dopustao, radili su sta su htjeli. Sudija je bio kriminalan, pustao je Napoli da radi sta hoce, dok City nije smio ni pogledati igrace domacina. Katastrofa od sudjenja, izvukao mi je zivac u kasna doba, jedva sam poslije zaspao
I onaj sta je sudio United - Benfica, bio je ocajan.
Yaya je bio najslabiji kao i odbrana cijela, napadacki trojac Napolia ih lomio trkom, inace cijela ekipa City-a je bila nekako usporena, jos kad udje Nasri, uspori igru jos vise. Silva nije bio los samo je previse zadrzavao loptu, Balo je dobro odigrao, prvo je slabo krenuo, ali kasnije u drugom poluvremenu igrao je dobro. On i Dzeko su dobro igrali u napadu pogotovo kad se uzme u obzir da upotrebljivih lopti nisu imali i da ih je odbrana Napolia tukla, a sudija je sve to dopustao, radili su sta su htjeli. Sudija je bio kriminalan, pustao je Napoli da radi sta hoce, dok City nije smio ni pogledati igrace domacina. Katastrofa od sudjenja, izvukao mi je zivac u kasna doba, jedva sam poslije zaspao
-
JohnnyDinamitas
- Kontakt:
Pa po golovima ga nikako nemogu kritikovati, pusti to sto sinoc nije zabio, trenutni prosjek mu je fantastican. Balotelli je imao nekoliko izvrsnih prilika, zasluzio je losu ocjenu jer ih nije iskoristio. Krivo mi je sto Dzeko tu nije stojao.panties je napisao/la:JohnnyDinamitas je napisao/la: dzeko dobiva i kritike i lose ocjene zato sto gola nije dao (a to mu je posao). a kako da da go pored onakvih sebicnjaka? pogotovo ove kritike na racun njegovog primanja lopte, po meni on to savrseno radi, i ako nista, tu mu se ne moze nista prigovorit. al djabe kad nema sta primit.
Džeko je prvi strijelac kluba, a oni nek se p.....da izvinete sa svojim kritikama, ali navijaci su svugdje takvi . Nek za vikend da gol opet ce biti kralj, tako je sa navijacima. Došlo je Manciniju glave njegovo rotiranje i višak dobrih igraca. Sinoc izvodi sastav koji nikad nije, a tek kad se igraci pocnu buniti, jer mislim da nije potrebno toliko odmarati kako on opravdava rotiranje.Igraci ce se voditi logikom što cu na klupi, a u formi sam, u svemu tome City ce se pogubiti. Džeko nek ti je Bog na pomoci
ma to je to, sve i jedan igrac u cityju, pa i dzeko, su zrtve tog eksperimenta...ZOI84 je napisao/la:Džeko je prvi strijelac kluba, a oni nek se p.....da izvinete sa svojim kritikama, ali navijaci su svugdje takvi . Nek za vikend da gol opet ce biti kralj, tako je sa navijacima. Došlo je Manciniju glave njegovo rotiranje i višak dobrih igraca. Sinoc izvodi sastav koji nikad nije, a tek kad se igraci pocnu buniti, jer mislim da nije potrebno toliko odmarati kako on opravdava rotiranje.Igraci ce se voditi logikom što cu na klupi, a u formi sam, u svemu tome City ce se pogubiti. Džeko nek ti je Bog na pomoci
...
Prigovaraju mu jer slabo igra u polju i ne ucestvuje dovoljno. U Engleskoj se ocekuje vise od samo golova. U Njemackoj podnose tipove poput Gomeza ili Klosea, ali u Engleskoj ne. Barem ne u velikim klubovima. Nisam gledao protiv Napolia pa necu nista govorit za tu tekmu, ali zna se Dzeki desit da se ne vidi u citavoj utakmici, onda naravno dobije kritike ako uz to ne postigne gol.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
et man utd,chelzi,liverpool su zdravi...ganjaju runija po cjelom svijetu da potpise, sve je to istotepsija je napisao/la:Da,i ja pratim City radi Džeke ali ono je totalno nezdrav klub.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Ne mozes u isti kos stavit' ManU i Liverpool sa ova druga dva kluba, ama nikako !!nick je napisao/la:et man utd,chelzi,liverpool su zdravi...ganjaju runija po cjelom svijetu da potpise, sve je to istotepsija je napisao/la:Da,i ja pratim City radi Džeke ali ono je totalno nezdrav klub.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Da ne bi išli daleko od teme...samo brzinski odgovor.nick je napisao/la:et man utd,chelzi,liverpool su zdravi...ganjaju runija po cjelom svijetu da potpise, sve je to istotepsija je napisao/la:Da,i ja pratim City radi Džeke ali ono je totalno nezdrav klub.
Klub koji ja cijenim je Athletic Bilbao....niti jedan od ovih navedenih
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
[youtube][/youtube]
Zanimljiv video
Zanimljiv video
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- Goalgetter
- Kontakt:
Edinova noga nakon utakmice sa Napolijom.
Komentar na stranici City-a:
Edin's battlescars from Napoli, not that it stopped him training. I told you these Balkan lads are tough.
sa stranice.Ako na nešto moramo biti ponosni to je naša Bosna i Hercegovina. Kakva je da je, od ove ne može biti bolja, ali za nas mora biti najbolja. Sve nas život nosi na razne krajeve svijeta i kroji nam različite sudbine, ali ne smijemo zaboraviti da smo svi krenuli iz Bosne i Hercegovine, države bez koje ni mi ne bismo bili ono što danas jesmo.
Svagoga dana, na svakom koraku i u svakom razgovoru trebamo i moramo sa ponosom govoriti da smo Bosanci i Hercegovci, da smo rođeni u maloj zemlji sa velikom dušom i srcem koji je otvoren za svakoga.
Danas naša Bosna i Hercegovina slavi svoj dan državnosti, svoj rođendan i zaslužuje da joj barem na ovaj način izrazimo zahvalnost za sve ono što nam je pružila, jer bez nje ovakva kakva je, ni mi ne bi bili ovakvi kakvi smo.
Sa ponosom nosimo našu državu u srcu.
SRETAN DAN DRŽAVNOSTI !!!
Vaš Edin Džeko
...
koliko trose real, barca, united, liverpool??????? ronaldo je placen kao dzeko i aguero zajedno, kaka, pepe.... to je obicna hajka.... onaj odron od Carolla je placen 37 miliona funti.... to da city trosi istina je ali nista vise od ostalih...tepsija je napisao/la:Da,i ja pratim City radi Džeke ali ono je totalno nezdrav klub.
4-IN-A-ROW
Dzeko kod tebe je najvaznije da nisi ckapi a to si dokazo 100 puta,dokazo si i da ti nije lova udarila u glavu i da nisi zaboravio ko pojedini ko su i odakle su a za to ces bit nagradjen golovima,uspjesima jer takvi idu samo naprjed.Da se ja pitam ako ode Van Persi iz Arsenala i slucajno da tebe zamjene sa njim to bi za tebe bio vrhunac karijere jer onaj tim se ubio za tebe.Ovaj City ce trajat malo i ode u prdekanu zato odradi ovdje kolko mzes i nadam se tvom prelasku negdje drugo a kazem moje zelju su Arsenal jer tamo bi te pitali loptama sto tebi i treba.Druga opcija je Totenhem jer oni osim Abidayora nemaju spica dobrog.
I ja se slazem da Man City nije ekipa za Edina, gledao sam svaku utakmicu odkada je presao u City, napredovao je Edin u svim segmentima ali opet kazem, dosta je bio opasniji u Wolsfburgu, tako da mislim da je do ekipe. To znaci da bi mozda bilo bolje da predje u Arsenal ,Tottenham, ljudi bi ga pitali loptama. PS. Ide na zivce svaki put pred utakmicu gledati da li ce uopste igrati, treba preci u ekipu gjde ce biti uvjek u prvih 11 ( ako nije povrijeden, ili odmara jednu partiju).
- Goalgetter
- Kontakt:
Kolarov: Edin mi je poput brata

Kada sam potpisao za City, bio sam prilično usamljen, a onda je klub doveo Edina Džeku u januaru, a poslije njega je stigao i Stefan Savić. Sada, njih dvojica su mi poput braće i uvijek smo zajedno. Dobro je uvijek imati nekoga ko govori tvojim jezikom, ko dolazi sa tvog govornog područja, ko te razumije. Mnogo mi je lakše, a vjerujem da se isto tako osjećaju i Edin i Stefan kojem je ovo prva evropska avantura. Međutim, on ima Edina i mene i sigurno mu je mnogo lakše nego što je meni bilo kada sam tek došao", kazao je Kolarov, te dodao kako je City mnogo jači nego protekle sezone, jer...
"Potpisali smo tri-četiri nova igrača i za nas je velika stvar što smo prvi na tabeli. Sada, upoznali smo jedni druge, bolje znamo Premier ligu i mnogo nam je lakše igrati i nositi se sa ostalim timovima. Uživamo u igri i utakmicama koje dolaze i trudimo se ispunjavati zadatke koje pred nas postavi Mancini", riječi su Kolarova...

Kada sam potpisao za City, bio sam prilično usamljen, a onda je klub doveo Edina Džeku u januaru, a poslije njega je stigao i Stefan Savić. Sada, njih dvojica su mi poput braće i uvijek smo zajedno. Dobro je uvijek imati nekoga ko govori tvojim jezikom, ko dolazi sa tvog govornog područja, ko te razumije. Mnogo mi je lakše, a vjerujem da se isto tako osjećaju i Edin i Stefan kojem je ovo prva evropska avantura. Međutim, on ima Edina i mene i sigurno mu je mnogo lakše nego što je meni bilo kada sam tek došao", kazao je Kolarov, te dodao kako je City mnogo jači nego protekle sezone, jer...
"Potpisali smo tri-četiri nova igrača i za nas je velika stvar što smo prvi na tabeli. Sada, upoznali smo jedni druge, bolje znamo Premier ligu i mnogo nam je lakše igrati i nositi se sa ostalim timovima. Uživamo u igri i utakmicama koje dolaze i trudimo se ispunjavati zadatke koje pred nas postavi Mancini", riječi su Kolarova...
Upravu si, zamisli da naš Edo igra svaku utakmicu koliko bi golova imao, van Persi igra svaku, pa samo gol ima više od Dijamantasanji je napisao/la:I ja se slazem da Man City nije ekipa za Edina, gledao sam svaku utakmicu odkada je presao u City, napredovao je Edin u svim segmentima ali opet kazem, dosta je bio opasniji u Wolsfburgu, tako da mislim da je do ekipe. To znaci da bi mozda bilo bolje da predje u Arsenal ,Tottenham, ljudi bi ga pitali loptama. PS. Ide na zivce svaki put pred utakmicu gledati da li ce uopste igrati, treba preci u ekipu gjde ce biti uvjek u prvih 11 ( ako nije povrijeden, ili odmara jednu partiju).
Trenutno korisnika/ca: Beduin, Benko123, CAGarfia, Edincapitano, General505, Goalgetter, L-Train, Micron, RacioEmocionalan, rukometubih23, Sheyi, signalidunapark i 79 gostiju.