Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Reuf
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Reuf » 26 nov 2011, 19:39

Surovo je postalo ovo sto radi RBR ostatku konkurencije.
Donekle se sa njima moze nositi Mclaren ostali su nivo ispod pa cak i Ferrari.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 26 nov 2011, 20:31

Najbolja ekipa i najbolji vozac dovode do totalne dominacije ... da samo dobra ekipa nije dovoljna govori i "uspjeh" Webbera koji je jedan od boljih vozaca u F1 ali eto kako stvari stoje zavrsit na poziciji broj 4, eventualno jedno mjesto gore-dole.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 26 nov 2011, 22:27

Genghis je napisao/la:Najbolja ekipa i najbolji vozac dovode do totalne dominacije ... da samo dobra ekipa nije dovoljna govori i "uspjeh" Webbera koji je jedan od boljih vozaca u F1 ali eto kako stvari stoje zavrsit na poziciji broj 4, eventualno jedno mjesto gore-dole.
:lol:
Webber je presmjesan vozac isto kao i sto je Massa presmjesan.
Webber vozi najbolji moguci bolid a ima ocajne rezlutate , Massa vozi solidan bolid a ima isto tako ocajne rezultate.
Ako je Webber mjerilo kvaliteta Vettela sta bi onda rekao u odnosu Rosberg-Schumacher ?

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 26 nov 2011, 22:33

pa realno gledajuci Webber je opet medju najboljih 6-7 vozaca koji trenutno voze u F1, a opet ne moze naravno biti pravo mjerilo on Vettelu, kao i niko drugi, jednostavno Vettel ove zadnje dvije sezone (pogotovo ove) pokazuje da ima dobre sanse da postane jedan od najboljih u ovom sportu, a ukoliko mu se neke stvari poklope u buducnosti , mozda i najbolji.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 27 nov 2011, 04:53

Genghis je napisao/la:pa realno gledajuci Webber je opet medju najboljih 6-7 vozaca koji trenutno voze u F1, a opet ne moze naravno biti pravo mjerilo on Vettelu, kao i niko drugi, jednostavno Vettel ove zadnje dvije sezone (pogotovo ove) pokazuje da ima dobre sanse da postane jedan od najboljih u ovom sportu, a ukoliko mu se neke stvari poklope u buducnosti , mozda i najbolji.
Treba jos mnogo da radi i da se dokazuje da bi uopste bio najbolji trenutno.

Webber nije ni u top 10 vozaca trenutno.Evo od prve od nejga su bolji : Alonso,Hamilton,Vettel,Button,Sutil,Schumacher,Rosberg,Kubica(iako je povrijedzen trenutno),pa cak i Massa.

On je ocajan vozac koji jedino dobro odveze kvalifikacije.U utrci je jadan jako cesto dok je nejgov timski kolega dominator pravi.

Utrka u Brazilu bi mogla biti jako zanimljiva.Nema DRS zona medjutim DRS je availlable tokom citave utrke.Dakle na bilo kojem djelu staze ga vozaci mogu koristiti.
Koliko je tacno,nacuo sam da ce sutra kisiti tokom citave utrke.Vrlo vazno ce biti kako koja ekipa postavi setup na bolidu , mislim da nece biti jake kise i moci ce se voziti na intermedijama.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 nov 2011, 11:36

Sebastian Vettel rutinski do nove PP i obaranja rekorda Mansella iz 1992.godine. Nadam se da ce danas pobjedom krunisati ovu uspjesnu sezonu u kojoj je oborio odredjene rekorde.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 nov 2011, 13:47

@ reuf - e **** sad, pa sta moze covjek vise postici od onog trenutno da bi dokazao da je najbolji trenutno ... ja mislim i kad bi sve utrke pobijedio , neki bi se nasli opet reci - pa treba on jos dosta raditi da bi bio najbolji TRENUTNO ...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 nov 2011, 17:48

Joj koji su ovo kreteni na TV1. Ima li iko toliko glup da bi njima dao kompliment za dobar rad?? Kako izmisljaju mater yebali.

P.S

Nema kise :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 nov 2011, 17:54

Vettel ima problema sa "saltanjem" brzina i tesko da ce zavrsiti utrku.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 nov 2011, 18:38

Cestitike Webberu na zasluzenoj pobjedi, a Vettel je i pored problema koje je danas imao dokazao o kakvom se vozacu radi i zavrsio kao drugi.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 27 nov 2011, 19:22

Premocan je ove sezone bio RBR , ovo je surovo koliko su bolji od konkurencije.
Pcekujem malo jaci Ferrari i Mclaren da bi se moglo pricati da bi neko mogao svrgnuti Vetela.

Ocekujem da Alonso ucini narednu sezonu zanimljivom u koliko dobije konkurentan bolid.
Jer rjec je o genijalcu za vlanom,zaista svaku utrku uradi pregrst bravura sa nikad losijim Ferrarijem

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 nov 2011, 20:56

majestic24 je napisao/la:Ima li iko toliko glup
Nema.

Reuf je napisao/la:Premocan je ove sezone bio RBR , ovo je surovo koliko su bolji od konkurencije.
Pcekujem malo jaci Ferrari i Mclaren da bi se moglo pricati da bi neko mogao svrgnuti Vetela.

Ocekujem da Alonso ucini narednu sezonu zanimljivom u koliko dobije konkurentan bolid.
Jer rjec je o genijalcu za vlanom,zaista svaku utrku uradi pregrst bravura sa nikad losijim Ferrarijem
Alonso je jedini vozac koji moze u istu recenicu sa Vettelom, tj. ukoliko bi imao sličan bolid mozda bi ga mogao ugroziti. Ovi ostali nemaju sanse kad bi imali i bolji bolid. Ubrzo ocekujem nekog Hamiltonovog fana da dodje ovdje blebetat' kako ja nemam pojma i kako je Hamilton najbolji.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 27 nov 2011, 21:33

Genghis je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Ima li iko toliko glup
Nema.

Reuf je napisao/la:Premocan je ove sezone bio RBR , ovo je surovo koliko su bolji od konkurencije.

Alonso je jedini vozac koji moze u istu recenicu sa Vettelom, tj. ukoliko bi imao sličan bolid mozda bi ga mogao ugroziti. Ovi ostali nemaju sanse kad bi imali i bolji bolid. Ubrzo ocekujem nekog Hamiltonovog fana da dodje ovdje blebetat' kako ja nemam pojma i kako je Hamilton najbolji.
Hamilton nije najbolji,al' ti nemas pojma...Je l' moze ovako? :mrgreen:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 nov 2011, 21:49

moze (ako je Vettel najbolji) :mrgreen:

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 28 nov 2011, 09:00

Genghis je napisao/la:Alonso je jedini vozac koji moze u istu recenicu sa Vettelom, tj. ukoliko bi imao sličan bolid mozda bi ga mogao ugroziti. Ovi ostali nemaju sanse kad bi imali i bolji bolid. Ubrzo ocekujem nekog Hamiltonovog fana da dodje ovdje blebetat' kako ja nemam pojma i kako je Hamilton najbolji.
Ma imas ti pojma...i previse. Pazi samo da se "fildzan" ne prelije. ;)

Cudi me samo zasto sjedis za computerom i tipkas u forumu...zasto nisi na proslavi sa svojom ekipom?
Valjda jedan strucnjak tvoje velicine radi kod aktuelnog prvaka, RedBull Racinga...?

Ovakvi postovi su najjaci. Tvrdis nesto, sta niko do sada nije vidio i za sta niko nema ikakvih dokaza. I to radi na nacin kao "ja znam 100% da bi to tako bilo" a istovremeno ostalima kako oni "blebetaju" :D
Pa ne mora tebi niko govoriti da da nemas pojma. Ti si se sam potrudio da nama to pokazes.
To finish first, first you have to finish.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 28 nov 2011, 09:43

Eto na kraju da se sumira: Red Bull definitivno najbolji bolid, zaslužena konstruktorska titula. U stvari, poredak sto se tiče konstruktorske titule je ono sto je najrelevantnije u ovoj sezoni: Red Bull za klasu bolji od McLarena, ovi za klasu bolji od Ferrarija, pa oni za klasu od Mercedesa, pa ostali... Malo me Renault razocarao, mislio sam da ove godine mogu bar zadrzati nivo od proslih godina, ali su bili jos slabiji. Naravno, primijetio se nedostatak Kubice, koji je iz tog bolida izvlacio maksimum. Force India standardna u sredini, uvijek se uzme pokoji bod. Ostali nisu vrijedni spomena, pogotovo one 3 nove ekipe koje su opet završavale kvalifikacije u prvom krugu i koje nisu napravile nikakav pomak. Moje misljenje je i dalje da oni samo smetaju na stazi i da je bolje voziti sa 18 ili 20 bolida, nego sa 24 ili 26, a da se ovi jedva izbore sa 107% u kvalifikacijama.
Što se tiče vozača, Vettel zasluženo prvi. Može se to pripisati nadmoćnom bolidu, ali svejedno... maksimalno ga je iskoristio i oborio neke rekorde. Da li je on u ovom trenutku bolji od Alonsa, Buttona ili Hamiltona, teško da ćemo objektivno saznati, ne vjerujem da će nam se ikada ispuniti želja da vozači nastupaju u istim bolidima. Ali za razliku od prosle sezone, dosta je napredovao, zajedno sa ekipom, i nije cinio greške kao prosle sezone.
Button me pozitivno iznenadio, sumnjao sam u njegov kvalitet, mislio sam da ona titula iz 2009. godine ništa ne znači, jer je i Barrichello u onakvom bolidu te godine mogao postati prvak. Medjutim, ove godine je pokazao da ipak zna voziti i jedini je koliko-toliko parirao Vettelu ove godine.
Webber je opet potvrdio ono što sam i mislio o njemu: dobar - za drugog vozača. I mislim da takav vozač ekipi Red Bulla trenutno odgovara, da se ne petlja u Vettelov posao.
Alonso je izvukao maksimum iz dosta lošeg Ferrarija, ostvario je tu jednu pobjedu, da sezona ne bude totalno loša. Do zadnje trke se borio za drugo mjesto, ali je na kraju završio tek četvrti.
Hamilton je izgleda ove godine imao nekih svojih privatnih problema, pa je "vruća glava" presudila da završi sa više od 40 p. zaostatka iza svog momčadskog kolege, zbog raznih kazni koje je pokupio tokom sezone. Mislim da je mogao puno bolje.
Massa - vidi opis za Webbera (pa još slabije - nije nijednom dosao do pobjednickog postolja). U jakom Ferrariju Massini nedostaci se ne primijete previše, u slabom Ferrariju to dođe na vidjelo.
Rosberg - odradio solidno sezonu, opet bolji od svog timskog kolege.
M. Schumacher - vrijeme mu je za penzije definitivno! Ne moze se vaditi na slab bolid, ako je Rosberg bolji od njega na gotovo svim kvalifikacijama, a evo i u ukupnom poretku.
Od ostalih, izvojio bih dvojac Force Indie - standardno dobrog Sutila (koji bi mogao pokazati sav svoj talenat u nekom boljem bolidu) i Di Restu. Kobayashi je mogao bolje, očekivao sam više od njega, Petrov takodje.
Eto, to je neko moje vidjenje sezone 2011.
Nadam se da ce naredna sezona biti zanimljivija što se tiče borbe za prvo mjesto. Ja bih opet uveo dosipanje goriva tokom trke, tako da taktika timova dodje do izražaja, uz već standardno taktiziranje sa gumama koje se brzo troše.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 28 nov 2011, 10:11

Nek' nam vrate Ayrtona, Montoyu i Kimija
Evo im kersovi i sve od Bernieja
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 28 nov 2011, 13:27

alonso je ovdje jedini koji ima to nesto...covjek je u svih ovih 10 godina izvukao maksimum

hamilton je isto na neki nacin poseban vozac...

ta dva vozaca su ono sto cine ovaj sport, a ovo ostalo nije da ne volim i da mrzim ali brate unistavaju formulu 1...

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 28 nov 2011, 16:03

Reuf je napisao/la:
Genghis je napisao/la:pa realno gledajuci Webber je opet medju najboljih 6-7 vozaca koji trenutno voze u F1, a opet ne moze naravno biti pravo mjerilo on Vettelu, kao i niko drugi, jednostavno Vettel ove zadnje dvije sezone (pogotovo ove) pokazuje da ima dobre sanse da postane jedan od najboljih u ovom sportu, a ukoliko mu se neke stvari poklope u buducnosti , mozda i najbolji.
Treba jos mnogo da radi i da se dokazuje da bi uopste bio najbolji trenutno.

Webber nije ni u top 10 vozaca trenutno.Evo od prve od nejga su bolji : Alonso,Hamilton,Vettel,Button,Sutil,Schumacher,Rosberg,Kubica(iako je povrijedzen trenutno),pa cak i Massa.

On je ocajan vozac koji jedino dobro odveze kvalifikacije.U utrci je jadan jako cesto dok je nejgov timski kolega dominator pravi.

Utrka u Brazilu bi mogla biti jako zanimljiva.Nema DRS zona medjutim DRS je availlable tokom citave utrke.Dakle na bilo kojem djelu staze ga vozaci mogu koristiti.
Koliko je tacno,nacuo sam da ce sutra kisiti tokom citave utrke.Vrlo vazno ce biti kako koja ekipa postavi setup na bolidu , mislim da nece biti jake kise i moci ce se voziti na intermedijama.
Odakle si ovo iscupo?
Na kvalifikacijama se smije svugdje koristiti, odnosno gdje je moguce, a na utrci samo u DRS zoni. U brazilu je odredjena samo jedna DRS zona.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 nov 2011, 18:54

sead_f1 je napisao/la:
Genghis je napisao/la:Alonso je jedini vozac koji moze u istu recenicu sa Vettelom, tj. ukoliko bi imao sličan bolid mozda bi ga mogao ugroziti. Ovi ostali nemaju sanse kad bi imali i bolji bolid. Ubrzo ocekujem nekog Hamiltonovog fana da dodje ovdje blebetat' kako ja nemam pojma i kako je Hamilton najbolji.
Ma imas ti pojma...i previse. Pazi samo da se "fildzan" ne prelije. ;)

Cudi me samo zasto sjedis za computerom i tipkas u forumu...zasto nisi na proslavi sa svojom ekipom?
Valjda jedan strucnjak tvoje velicine radi kod aktuelnog prvaka, RedBull Racinga...?

Ovakvi postovi su najjaci. Tvrdis nesto, sta niko do sada nije vidio i za sta niko nema ikakvih dokaza. I to radi na nacin kao "ja znam 100% da bi to tako bilo" a istovremeno ostalima kako oni "blebetaju" :D
Pa ne mora tebi niko govoriti da da nemas pojma. Ti si se sam potrudio da nama to pokazes.
Eto nek si mi ti neki veliki strucnjak, valjda zato sto imas to "f1" automatski znaci da mozes prdit unaokolo bezveze ... Messi je sranje od igraca, otkud ti znas da je on bolji od Kojasevica ?? Ja mislim da je Kojasevic bolji od Messija, ali nikad necemo znati, jer vjerovatno nikad nece zaigrati u Barceloni ...

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.