FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ograničen ? Dobro je da znam, da vas nagazim nekad dobro pa da pijemo kafu poslije kad ste tako fini i tolerantni. Jel može ?Početak II svjetskog rata Željezničar je dočekao takmičeći se u u Prvom razredu Sarajevskog podsaveza. Kao prepoznatljiv radnički i slobodarski klub odbio je poziv da se registruje i takmiči u nogometnoj ligi NDH. Stoga je klub ugašen, klupske prostorije opljačkane, a brojni igrači i funkcioneri kluba su se priključili narodnooslobodilačkoj borbi. Ubrzo nakon oslobođenja, u julu 1945. klub obnavlja svoj rad i osvojivši prvenstvo grada već 1946. godine, u konkurenciji Borca i Veleža, postaje prvak Republičkog finala i član prve poslijeratne Savezne lige. Klub se seli na Marindvor na stadion „6. april“.
Upravo u tom periodu politički establišment odlučuje da osnuje FK Torpedo i dekretom naređuje Željezničaru, koji se u tom periodu bori za ostanak u saveznoj ligi, da mu ustupi svoje najbolje igrače: Lovrića (kapiten), Alajbegovića, Konjevoda, Lazarevića, Rajlića, Golca i Šilića. Jedini igrač koji se odupro svim ucjenama je Joško Domorocki, koji je kasnije zbog toga imao problema. Nedugo prije toga Željezničar je za zelenim terenom deklasirao FK Torpedo rezultatom 9:1.
Zbog smanjenja Prve savezne lige, klub je ne samo ispao u niži rang takmičenja, nego je zbog tolikog odlaska igrača Savez jednostavno brisao Željezničar i iz Druge savezne lige. Ipak nakon žalbe klub je nastavio takmičenje u Drugoj saveznoj ligi. Narednih 7 godine Željezničar se borio i pokušavao konsolidirati igrajući u Drugoj, Republičkoj, pa čak, zbog reorganizacije saveznih liga i u Sarajevskoj ligi.
Opet smo tamo gdje nam je mjesto!
Ja sam sanjao da smo jesenji prvaci i ostvari mi se san. Bas noc prije tekme protiv Portugala sanjam Zelju kako osvaja jesenju titulu.
P.S. Da mi je kako usniti da uzimamo Ligu Prvaka hehe.... ali to ni u snu ne moze.
Ja sam sanjao da smo jesenji prvaci i ostvari mi se san. Bas noc prije tekme protiv Portugala sanjam Zelju kako osvaja jesenju titulu.

P.S. Da mi je kako usniti da uzimamo Ligu Prvaka hehe.... ali to ni u snu ne moze.

samo u javiSamoZeljo je napisao/la:Opet smo tamo gdje nam je mjesto!
Ja sam sanjao da smo jesenji prvaci i ostvari mi se san. Bas noc prije tekme protiv Portugala sanjam Zelju kako osvaja jesenju titulu.![]()

Sa teme OlimpiCa
Pa lik se nije htio javiti na prozivku u Žilini, mrsko mu bilo pa dobio nogu. Evo sad je isto uradio u OlimpiCu. Dobar igrač i loša glava. Nije Amar budala da takve dovodi u ekipu i još da ih plaća. Vladavić može u Želju ako plati da bude među 22 igrača. Mada ni u to nešto nisam siguran
Khm, toliko o stručnjacima i Vladaviću. Jel se neko sjeća kuknjave na početku sezone što nismo doveli Vladavića, kao lik je strašan igrač. Greška, kiks, fula, najbolji igrač lige, kataklizma, nema dalje.AlemC85 je napisao/la:Vladavić trenutno odmara u Mostaru, i kako piše jedan site, navodno bi trebao na proljeće obući ponovo Veležov dres...tako piše, e sad jel istina, ne znam..Inkognito je napisao/la:Ono što me zanima jeste gdje nestade Vladavić ?
Pa lik se nije htio javiti na prozivku u Žilini, mrsko mu bilo pa dobio nogu. Evo sad je isto uradio u OlimpiCu. Dobar igrač i loša glava. Nije Amar budala da takve dovodi u ekipu i još da ih plaća. Vladavić može u Želju ako plati da bude među 22 igrača. Mada ni u to nešto nisam siguran

- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Sve me strah ove jesenje titule,zasluzili smo je sigurno tu nema govora ekipa koja pobijedu 9 za redom a ne izgubi vise ni ja ne znam koliko.Stvarno zasluzuje naslov vrlo je bitno da udemo sigurno u drugi dio prvenstva i da se nastave ove dobre partije presudujuci dio je sami pocetak kada ce nam biti najteze.Ali vec se ispostavljalu da oni sto su jesenji sampioni rijetko budu sampioni.Ipak sve cestitke nasim momcima koji su pokazali kvalitet i snagu.Ja se ovo godine nadam nekom boljem izlasku na euro sceni pa i vrijeme je da se prode u neku grupnu fazu ako ista.Hvala plavi !!!
svoj ti pos'o !
šta se može, on je takav, kakav je, disciplina mu je izgelda slabija strana...
Obratno. Jesenji šampioni uredno budu šampioni na kraju. Jedino je Široki bio jesenji šampion kad je Željo uzeo titulu(prva sezona nakon povratka Amara).Grbavica moj zivot je napisao/la:Sve me strah ove jesenje titule,zasluzili smo je sigurno tu nema govora ekipa koja pobijedu 9 za redom a ne izgubi vise ni ja ne znam koliko.Stvarno zasluzuje naslov vrlo je bitno da udemo sigurno u drugi dio prvenstva i da se nastave ove dobre partije presudujuci dio je sami pocetak kada ce nam biti najteze.Ali vec se ispostavljalu da oni sto su jesenji sampioni rijetko budu sampioni.Ipak sve cestitke nasim momcima koji su pokazali kvalitet i snagu.Ja se ovo godine nadam nekom boljem izlasku na euro sceni pa i vrijeme je da se prode u neku grupnu fazu ako ista.Hvala plavi !!!
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
A Željo,kad je Leotar sampion bio bilo ih je jos ja se nejsecam u tom sam periodu molio boga samo da ne ispadnemoInkognito je napisao/la:Obratno. Jesenji šampioni uredno budu šampioni na kraju. Jedino je Široki bio jesenji šampion kad je Željo uzeo titulu(prva sezona nakon povratka Amara).Grbavica moj zivot je napisao/la:Sve me strah ove jesenje titule,zasluzili smo je sigurno tu nema govora ekipa koja pobijedu 9 za redom a ne izgubi vise ni ja ne znam koliko.Stvarno zasluzuje naslov vrlo je bitno da udemo sigurno u drugi dio prvenstva i da se nastave ove dobre partije presudujuci dio je sami pocetak kada ce nam biti najteze.Ali vec se ispostavljalu da oni sto su jesenji sampioni rijetko budu sampioni.Ipak sve cestitke nasim momcima koji su pokazali kvalitet i snagu.Ja se ovo godine nadam nekom boljem izlasku na euro sceni pa i vrijeme je da se prode u neku grupnu fazu ako ista.Hvala plavi !!!
svoj ti pos'o !
Nope
2001/02
Zeljo 30-62
Siroki 29-51
Brotnjo 26-47
Sarajevo 23-47
2002/03
Leotar 42-85
Zeljo 38-82
Sarajevo 38-69
2003/04
Siroki 32-61
Sarajevo 26-56
Zeljo 22-59
2004/05
Zrinjski 34-61
Zeljo 32-51
Siroki 25-45
2005/06
Siroki 34-63
Sarajevo 31-60
Zrinjski 29-54
2006/07
Sarajevo 32-57
Zrinjski 25-54
Slavija 21-53
2007/08
Modriča 34-55
Siroki 30-54
Celik 27-52
2008/09
Zrinjski 35-57
Slavija 29-52
Sloboda 24-50
2009/10
Siroki 32-55
Borac 31-53
Željo 25-61
2010/11
Borac 33-64
Zeljo 28-55
Sarajevo 28-57
2011/12
Zeljo 35-?
Siroki 34-?
Sarajevo 29-?
široki prvo gostuje želji pa treće kolo idu borcu tu smo već na +6 ako dobijemo u prijedoru
Rano je za kalkulacije, al nek crknu dusmani
ajd popustite s tim brojanje bodova unaprijed 

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
cestitke na jesenjoj tituli 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- KB-TM87
- Kontakt:
imal ko da prodaje ista iz tm asortimana ( majice, dux ) ?
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
ima ti haver na fejsu ....sve zivo ima hahahah bas sad mu gledam asortiman ,a znam gdje zivi hahahhaKB-TM87 je napisao/la:imal ko da prodaje ista iz tm asortimana ( majice, dux ) ?

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- zmaj_Bosne
- Kontakt:
biće i to ako Bog dazmaj_Bosne je napisao/la:Čestitke na tituli bez pehara![]()
![]()
![]()
![]()
Jel' ti problem da postavis ovu sliku 1921 sa avataranime_tm87 je napisao/la:biće i to ako Bog dazmaj_Bosne je napisao/la:Čestitke na tituli bez pehara![]()
![]()
![]()
![]()

1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
Trenutno korisnika/ca: b00t, Ferroviere1987, Laudrup, Napapijri i 97 gostiju.