FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Monolog, znam da nije dugo (uostalom kao i ti
) evo sad sam provjerio... u septembru (24) u utakmici protiv Guzena.

Vom Jäger zum Gejagten
Rekoh ja davno... Kad zagusti, onda cemo vidjeti koliko je zapravo jak ovaj tim. Treba pobjeđivati i osvajati bodove i kad se relativno lose igra. Bayern previse zavisi od forme. Nesto kao Arsenal.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
pa dobro ljudi kome da se izjadam ako od šugavog Mainza primimo tri gola onda nemamo šta tražiti
u Bundesligi u ligi prvaka ćemo doći do četvrtfinala i to je kraj a bundesligu gubimo
jednostavno katastrofalna igra a gomez i kros se smiju na početku drugog poluvremena
jednostavno nema igre nema ničega ako neko vidi nešto pozitivno u ovakvoj igri volio bih
da napiše...
u Bundesligi u ligi prvaka ćemo doći do četvrtfinala i to je kraj a bundesligu gubimo
jednostavno katastrofalna igra a gomez i kros se smiju na početku drugog poluvremena
jednostavno nema igre nema ničega ako neko vidi nešto pozitivno u ovakvoj igri volio bih
da napiše...
XTrasimaco je napisao/la:Rekoh ja davno... Kad zagusti, onda cemo vidjeti koliko je zapravo jak ovaj tim. Treba pobjeđivati i osvajati bodove i kad se relativno lose igra. Bayern previse zavisi od forme. Nesto kao Arsenal.
Izmedju ostalog, volim tvoje postove sto tjeraju na razmisljanje (osim u sucaju kada nije provokativan).

Drugim rijecima, ovim si opisao da je kraj Dusel-Bayernu.

Vom Jäger zum Gejagten
Loše , loše bez ideje totalno ,
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
Eto bi ono neprijatno iznenađenje koje sam spomenuo da može biti ako pristup naše ekipe ne bude maksimalan.
Igra nam je bila katastrofalna bez daljnjeg i nema nikakvog izgovora za to, pa čak ni duži period Mainza za pripremu utakmice. Ne znam za koga bi rekao da zaslužuje prolaznu ocjenu. Prolaznu može dobit van Buyten koji se borio, trudio i 2 puta zabio al zato po koji put zaplivao u odbrani. Možda još Kroos zbog svojih ubačaja da jedva može dobiti prolaznu. Danas i Neuer loše izgleda, plivali su i Boateng, Badstuber, Gustavo je bio katastrofalan, Lahm smušen, Ribery prvi puta loš, Muller loš, Olić ušao ali je bio Totalausfall. Očajna partija naše ekipe i mnoge stvari se do subote moraju promijenit. Angažman ekipe tek ponekad vidljiv, nema prave trke, kretanja, totalna bezidejnost i nesigurnost, te loše postavljanje.
Igra nam je bila katastrofalna bez daljnjeg i nema nikakvog izgovora za to, pa čak ni duži period Mainza za pripremu utakmice. Ne znam za koga bi rekao da zaslužuje prolaznu ocjenu. Prolaznu može dobit van Buyten koji se borio, trudio i 2 puta zabio al zato po koji put zaplivao u odbrani. Možda još Kroos zbog svojih ubačaja da jedva može dobiti prolaznu. Danas i Neuer loše izgleda, plivali su i Boateng, Badstuber, Gustavo je bio katastrofalan, Lahm smušen, Ribery prvi puta loš, Muller loš, Olić ušao ali je bio Totalausfall. Očajna partija naše ekipe i mnoge stvari se do subote moraju promijenit. Angažman ekipe tek ponekad vidljiv, nema prave trke, kretanja, totalna bezidejnost i nesigurnost, te loše postavljanje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Đe su dubokoumne analize?
Može li mi neko ponuditi razuman odgovor na pitanje zašto je M. Gomez u toku utakmice samo četiri puta dotaknuo loptu?
24.04.1991.
Stern des südens
Stern des südens
Josef nam bolestan, Robben ima problema sa povredom, protivnik naostren ki uvijek (potpomognut svim ovim i osokoljen).
Gledao sam sinoc neku emisiju gdje je Tuchel bio gost i bilo mi je dovoljno da znam da danas nece biti lako.
Jos onaj kiseli osmijeh pri prvom vodstvu Mainza...
A tek kad im vidis golmana (ki rodjen za westerne
) onda mu pozelis dobrodoslicu na Westfalenu.
Nista, momci se opustili, nisu bili pri zadatku (koliko god to otrcano zvucalo), veliki samar kojeg ne bi trebali dobiti do kraja ove polusezone.
Gledao sam sinoc neku emisiju gdje je Tuchel bio gost i bilo mi je dovoljno da znam da danas nece biti lako.

Jos onaj kiseli osmijeh pri prvom vodstvu Mainza...

A tek kad im vidis golmana (ki rodjen za westerne

Nista, momci se opustili, nisu bili pri zadatku (koliko god to otrcano zvucalo), veliki samar kojeg ne bi trebali dobiti do kraja ove polusezone.
Vom Jäger zum Gejagten
Na TM-u navijaci razapese Josefa i pitaju se kako obicni navijaci mogu skontati greske u formaciji, a on ne moze. Takodjer traze od Ulija i Kallea da se probude i dovedu dva kvalitetna igraca, a njihove zelje za Januar su Montolivo i Farfan i kazu da bi to moglo biti gotovo za 20 miliona.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Evo i mene da doprinesem kvalitetnoj raspravi na temi
,..
Glavni problem Bajerna je katastrofalna odbrana. Vezni red i napad su usli fantasticno u ovu sezonu, te su samim tim branici imali puno manje posla. Tako se stvorio privid da je Stuber izrastao u vrhunskog igraca. Kada je vezni red pukao (zahvaljujuci povredi Svajna) na vidjelo je izasla suplja Bajina odbrana. Svaki napad Majnca je izgledao kao da ce zavrsiti pogotkom. Za to krivicu snosi vezni red i odbrana.
Kod igraca Bajerna primjecujem nezainteresovanost kao kod Barse u ovoj sezoni. Kao da se tesko motivisu protiv malih ekipa. Fale im energicni igraci kao sto je bio Jeremis, Salihamidzic, Basler, Lusio,.. Vezni red sa Gustavom i Krosom je cisto mrtvilo. Nimalo dinamike i agresivnosti. Fali im igrac koji ce konstantno upumpavati adrenalin u ekipu.
Sve sam blize misljenju da su ljudi kao Murinjo i Klop treneri buducnosti. Motivacija je od velike vaznosti u sportu. Barsa ima daleko najbolje igrace na svijetu, al' sta im je to juce pomoglo kada su igrali preko k*. Murinjo i Klop upumpavaju energiju u svoje igrace, prave od njih zvijeri gladne uspjeha. Motivacija je vjerovatno najvaznija karakteristika za uspjeh u sportu.

Glavni problem Bajerna je katastrofalna odbrana. Vezni red i napad su usli fantasticno u ovu sezonu, te su samim tim branici imali puno manje posla. Tako se stvorio privid da je Stuber izrastao u vrhunskog igraca. Kada je vezni red pukao (zahvaljujuci povredi Svajna) na vidjelo je izasla suplja Bajina odbrana. Svaki napad Majnca je izgledao kao da ce zavrsiti pogotkom. Za to krivicu snosi vezni red i odbrana.
Kod igraca Bajerna primjecujem nezainteresovanost kao kod Barse u ovoj sezoni. Kao da se tesko motivisu protiv malih ekipa. Fale im energicni igraci kao sto je bio Jeremis, Salihamidzic, Basler, Lusio,.. Vezni red sa Gustavom i Krosom je cisto mrtvilo. Nimalo dinamike i agresivnosti. Fali im igrac koji ce konstantno upumpavati adrenalin u ekipu.
Sve sam blize misljenju da su ljudi kao Murinjo i Klop treneri buducnosti. Motivacija je od velike vaznosti u sportu. Barsa ima daleko najbolje igrace na svijetu, al' sta im je to juce pomoglo kada su igrali preko k*. Murinjo i Klop upumpavaju energiju u svoje igrace, prave od njih zvijeri gladne uspjeha. Motivacija je vjerovatno najvaznija karakteristika za uspjeh u sportu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ma to što Robben nije ušao mislim nema veze s povredom iz razloga što se dugo zagrijavao a onda iz ko zna koji razloga ga Jupp nije ubacio.geronimo je napisao/la:Josef nam bolestan, Robben ima problema sa povredom, protivnik naostren ki uvijek (potpomognut svim ovim i osokoljen).
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ovo za igrača koji će upumpavat adrenalin to nam itekako fali i 100 % se slažem i to je trenutno veliki dio problema.Valencia je napisao/la:
Kad sve dobro ide u utakmici nema problema, a kad krene naopako taj igrač fali. Fali posebno Schweinsteiger , dok drugi nikako da se trznu pa da malo lidersku rolu preuzmu.
Za onaj prvi dio što nisam citirao mislim da prije nam fali organizacija u odbrani, jer često se golovi primaju iz prekida, tu trener mora uigrat zadnji red i ekipu uopšte. To me malo čudi, mislim to što se isti problemi ne otklanjaju nikako. Kad smo god izgubili ove sezone utakmicu, izgubili smo je na isti način.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
večeras sam se uvjerio da nama nema pomoći dok nas ovakvi vode i ovakvi igraju...
Jup napolje i još 5-6 igrača
Jup napolje i još 5-6 igrača
drago mi je da gubite i da vas salijecu iste nezgode kao i prosle sezone

Ybmu misha pa kako su onako grizli protiv Viljareala, niko nije stao ni sekunde, kao da je potpuno drugi tim igrao protiv domaćih žutalja i Majnca danas?!?effe_sa je napisao/la:Ovo za igrača koji će upumpavat adrenalin to nam itekako fali i 100 % se slažem i to je trenutno veliki dio problema.
Kad sve dobro ide u utakmici nema problema, a kad krene naopako taj igrač fali. Fali posebno Schweinsteiger , dok drugi nikako da se trznu pa da malo lidersku rolu preuzmu.
Za onaj prvi dio što nisam citirao mislim da prije nam fali organizacija u odbrani, jer često se golovi primaju iz prekida, tu trener mora uigrat zadnji red i ekipu uopšte. To me malo čudi, mislim to što se isti problemi ne otklanjaju nikako. Kad smo god izgubili ove sezone utakmicu, izgubili smo je na isti način.
Fkt ne razumijem.
24.04.1991.
Stern des südens
Stern des südens
Ja'na mu majka kad se naguzi ispred Sudtribune.geronimo je napisao/la:A tek kad im vidis golmana (ki rodjen za westerne) onda mu pozelis dobrodoslicu na Westfalenu.
![]()

Bayo je u losoj formi jos od poraza kod HanoFe. Izostanak Svinjceka je preveliki hednikep, zasad izgleda cak i nenadoknadiv. Muller je van svh desvanja, ne sjecam se kad je imao duzu crnu seriju. Jupp mnogo luta, pogotovo sa "sesticama". Zasto ne povuce Kroosa nazad??? LG i Alaba su totalno bezidejni. Unazad par dana neko je napisao (cini mi se Klare

Uglavnom, nek se malo zakuhalo

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Ja sam cuo da Robben ima problema sa nekom povredom (misici, peta, prepona ili stidna kost, manje bitno) pa zbog toga nije bio u planu da zaigra veceras. Tvoje informacije??effe_sa je napisao/la: Ma to što Robben nije ušao mislim nema veze s povredom iz razloga što se dugo zagrijavao a onda iz ko zna koji razloga ga Jupp nije ubacio.
Sjecam se prosle sezone i sve sam se nadao da ce Muller biti na golu Mainza, ali sad ce biti gusto. I neka ce.Hare_BvB je napisao/la: Ja'na mu majka kad se naguzi ispred Sudtribune.Titan je dobijao banane, a tko zna sta ce on dobiti po njusci.

Nema Schweinija nema organzacije. Ostalima dovoljno da saviju rep? Ne!
Malo njih ima damu da naprave iskorak, tj. da u najdelikatnijim situacijama pokazu sta mogu, odnosno, ne mogu.

Niko ne uzima previse rizika, staticnost i bezidejnost na pomolu, boje se odgovornosti, gresaka...
Vom Jäger zum Gejagten
- roy_makaay
- Kontakt:
Nastavlja se negativni trend.Kako se Švajni ozljedio nismo odigrali ni jedno dobro poluvrijeme(izuzev protiv Villareala),vezni red totalno statičan,nekreativan Alaba i Gustavo preloši,Kroos je kasnije malo povezao redove.Uz Kroosa prolazne ocjene mogu dobit Holger i Buyten,ovo se srednja žalost.Kako god,sezona je duga bit će još ovakvih utakmica ne trebamo "kopf hangen lassen".U subotu je pod moranjem da naprašimo zelembače.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."
Da se razumijemo, ovaj poraz nam je sjeo kao pametnom šamar. 
Moram vam otvoriti dušu i reći da sam prije tekme u dubini bio itekako uzj.eban, glava govorila dobivamo
, ali srce Bogami drugačije
, zbog toga ništa nisam pisao, nisam snage imao.
Cijeli tim zakazo, primljeni golovi nesretni, nespretni, Lahma sam hvalio kao kapitena, ali danas od svog kapitenskog potencijala ništa nije pokazao, nije bio gdje je trebao.
Gustavo je igračina, ali trenutno od prave forme udaljen poprilično, to je evidentno u zadnjih mjesec i više dana. Ne sumnjam da bi Tymo igrao danas, ali glupost i karton učiniše svoje, inače Tymo je paklen igrač, stara ruska škola, svojim iskustvom donosi prevagu u izostanku Bastiana, evidentno da Gustavo i Kroos još nisu spremni da odgovore tom pozivu, a Alabu tu ne ubrajam, jer smo složni da je njegovo mjesto, baš zbog te brzine i brzopletosti tik uz out-liniju, bilo naprijed ili nazad, potpuno svejedno.
Garantujem vam da je plavkan tu bio, situacija bi uveliko okrenuta bila, ovako smo osjetili gorak poraz, barem meni dosta teži, nego li onaj prošlosedmični.
Da @Vale, iako prihvato prošlosedmične iznijete činjenice, prvo udara po odbrani, dokle @Valencia, dokle više?
Odbrana nije kriva, ako ćemo tražiti poziciju, mada je to skroz nezahvalno, onda su tu vezna dvojka, a poslije njih i Muller sigurno više zaslužili tu kritiku.
Da Muller, nije to taj Tomi, to znamo ima mjesec dana, nešto se očekuje u samim utakmicama, ali ne ispunjava očekivanja. Ko igrati
, u ovakvoj situaciji ni sami neznamo, složni smo da se Kroosa ne dira, šta onda Juppu preostaje
, neosnovane su vam pljuvačine na njegov račun, mada ima i njegove krivice, ali sigurno ne u tolikoj mjeri.
Ola po prvi puta dobio čitavo poluvrijeme, stvarno ništa nije, ili nije mogao uraditi. Očekivali smo Robbena, a dobili još jednu razočaravajuću vijest, po koji put?
Bastian fali, to je evidentno, da li ovoliko puno fali
, barem je falio danas, opet se vraćamo na Rusa, kažem opet situacija bi potpuno drugačija bila, sasvim sam siguran.
effe, de ti reci, vidiš da ovaj puca u prazno.

Moram vam otvoriti dušu i reći da sam prije tekme u dubini bio itekako uzj.eban, glava govorila dobivamo

Cijeli tim zakazo, primljeni golovi nesretni, nespretni, Lahma sam hvalio kao kapitena, ali danas od svog kapitenskog potencijala ništa nije pokazao, nije bio gdje je trebao.

Gustavo je igračina, ali trenutno od prave forme udaljen poprilično, to je evidentno u zadnjih mjesec i više dana. Ne sumnjam da bi Tymo igrao danas, ali glupost i karton učiniše svoje, inače Tymo je paklen igrač, stara ruska škola, svojim iskustvom donosi prevagu u izostanku Bastiana, evidentno da Gustavo i Kroos još nisu spremni da odgovore tom pozivu, a Alabu tu ne ubrajam, jer smo složni da je njegovo mjesto, baš zbog te brzine i brzopletosti tik uz out-liniju, bilo naprijed ili nazad, potpuno svejedno.

Garantujem vam da je plavkan tu bio, situacija bi uveliko okrenuta bila, ovako smo osjetili gorak poraz, barem meni dosta teži, nego li onaj prošlosedmični.

Da @Vale, iako prihvato prošlosedmične iznijete činjenice, prvo udara po odbrani, dokle @Valencia, dokle više?

Odbrana nije kriva, ako ćemo tražiti poziciju, mada je to skroz nezahvalno, onda su tu vezna dvojka, a poslije njih i Muller sigurno više zaslužili tu kritiku.

Da Muller, nije to taj Tomi, to znamo ima mjesec dana, nešto se očekuje u samim utakmicama, ali ne ispunjava očekivanja. Ko igrati

Bastian fali, to je evidentno, da li ovoliko puno fali

Ne govori šta si čuo, nego reci šta znaš.geronimo je napisao/la:Ja sam cuo da Robben ima problema sa nekom povredom (misici, peta, prepona ili stidna kost, manje bitno) pa zbog toga nije bio u planu da zaigra veceras.

effe, de ti reci, vidiš da ovaj puca u prazno.

Katastrofa,u dvije utakmice smo prokockali sto smo 12 kola gradili uspjesno. Evidentno je da nam Svajni fali vishe nego i jedan drugi igrac,ocekivao sam Robbena danas,mada ko zna da li bi i on nesh napravio...
Stern des Südens