FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 27 nov 2011, 21:46

geronimo je napisao/la:Josef nam bolestan, Robben ima problema sa povredom, protivnik naostren ki uvijek (potpomognut svim ovim i osokoljen).
Ma to što Robben nije ušao mislim nema veze s povredom iz razloga što se dugo zagrijavao a onda iz ko zna koji razloga ga Jupp nije ubacio.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 nov 2011, 21:50

Valencia je napisao/la:
Kod igraca Bajerna primjecujem nezainteresovanost kao kod Barse u ovoj sezoni. Kao da se tesko motivisu protiv malih ekipa. Fale im energicni igraci kao sto je bio Jeremis, Salihamidzic, Basler, Lusio,.. Vezni red sa Gustavom i Krosom je cisto mrtvilo. Nimalo dinamike i agresivnosti. Fali im igrac koji ce konstantno upumpavati adrenalin u ekipu.
Ovo za igrača koji će upumpavat adrenalin to nam itekako fali i 100 % se slažem i to je trenutno veliki dio problema.
Kad sve dobro ide u utakmici nema problema, a kad krene naopako taj igrač fali. Fali posebno Schweinsteiger , dok drugi nikako da se trznu pa da malo lidersku rolu preuzmu.
Za onaj prvi dio što nisam citirao mislim da prije nam fali organizacija u odbrani, jer često se golovi primaju iz prekida, tu trener mora uigrat zadnji red i ekipu uopšte. To me malo čudi, mislim to što se isti problemi ne otklanjaju nikako. Kad smo god izgubili ove sezone utakmicu, izgubili smo je na isti način.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 27 nov 2011, 21:56

večeras sam se uvjerio da nama nema pomoći dok nas ovakvi vode i ovakvi igraju...
Jup napolje i još 5-6 igrača

Orijent
Kontakt:

Post Postao/la Orijent » 27 nov 2011, 21:58

drago mi je da gubite i da vas salijecu iste nezgode kao i prosle sezone :lol: :mrgreen:

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 27 nov 2011, 22:00

effe_sa je napisao/la:Ovo za igrača koji će upumpavat adrenalin to nam itekako fali i 100 % se slažem i to je trenutno veliki dio problema.
Kad sve dobro ide u utakmici nema problema, a kad krene naopako taj igrač fali. Fali posebno Schweinsteiger , dok drugi nikako da se trznu pa da malo lidersku rolu preuzmu.
Za onaj prvi dio što nisam citirao mislim da prije nam fali organizacija u odbrani, jer često se golovi primaju iz prekida, tu trener mora uigrat zadnji red i ekipu uopšte. To me malo čudi, mislim to što se isti problemi ne otklanjaju nikako. Kad smo god izgubili ove sezone utakmicu, izgubili smo je na isti način.
Ybmu misha pa kako su onako grizli protiv Viljareala, niko nije stao ni sekunde, kao da je potpuno drugi tim igrao protiv domaćih žutalja i Majnca danas?!?

Fkt ne razumijem.
24.04.1991.
Stern des südens

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 nov 2011, 22:14

geronimo je napisao/la:A tek kad im vidis golmana (ki rodjen za westerne :lol: ) onda mu pozelis dobrodoslicu na Westfalenu. :mrgreen:
Ja'na mu majka kad se naguzi ispred Sudtribune. :lol: Titan je dobijao banane, a tko zna sta ce on dobiti po njusci. :lol:

Bayo je u losoj formi jos od poraza kod HanoFe. Izostanak Svinjceka je preveliki hednikep, zasad izgleda cak i nenadoknadiv. Muller je van svh desvanja, ne sjecam se kad je imao duzu crnu seriju. Jupp mnogo luta, pogotovo sa "sesticama". Zasto ne povuce Kroosa nazad??? LG i Alaba su totalno bezidejni. Unazad par dana neko je napisao (cini mi se Klare :? ) da Tymo mora vise igrati. Definitivno se slazem. Ak' se ne varam, LG je igrao protiv: H96, BVB-a, SAP-a, danas, a za BMG se ne mogu sjetiti. I to valjda nesto govori. :?

Uglavnom, nek se malo zakuhalo :mrgreen: , ceka nas paklena sezona, bas kako je vecina i prizeljkivala. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 nov 2011, 22:26

effe_sa je napisao/la: Ma to što Robben nije ušao mislim nema veze s povredom iz razloga što se dugo zagrijavao a onda iz ko zna koji razloga ga Jupp nije ubacio.
Ja sam cuo da Robben ima problema sa nekom povredom (misici, peta, prepona ili stidna kost, manje bitno) pa zbog toga nije bio u planu da zaigra veceras. Tvoje informacije??
Hare_BvB je napisao/la: Ja'na mu majka kad se naguzi ispred Sudtribune. :lol: Titan je dobijao banane, a tko zna sta ce on dobiti po njusci.
Sjecam se prosle sezone i sve sam se nadao da ce Muller biti na golu Mainza, ali sad ce biti gusto. I neka ce. :D

Nema Schweinija nema organzacije. Ostalima dovoljno da saviju rep? Ne!
Malo njih ima damu da naprave iskorak, tj. da u najdelikatnijim situacijama pokazu sta mogu, odnosno, ne mogu. :D
Niko ne uzima previse rizika, staticnost i bezidejnost na pomolu, boje se odgovornosti, gresaka...
Vom Jäger zum Gejagten

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 27 nov 2011, 22:39

Nastavlja se negativni trend.Kako se Švajni ozljedio nismo odigrali ni jedno dobro poluvrijeme(izuzev protiv Villareala),vezni red totalno statičan,nekreativan Alaba i Gustavo preloši,Kroos je kasnije malo povezao redove.Uz Kroosa prolazne ocjene mogu dobit Holger i Buyten,ovo se srednja žalost.Kako god,sezona je duga bit će još ovakvih utakmica ne trebamo "kopf hangen lassen".U subotu je pod moranjem da naprašimo zelembače.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Klare

Post Postao/la Klare » 27 nov 2011, 22:57

Da se razumijemo, ovaj poraz nam je sjeo kao pametnom šamar. ;)

Moram vam otvoriti dušu i reći da sam prije tekme u dubini bio itekako uzj.eban, glava govorila dobivamo :? , ali srce Bogami drugačije :? , zbog toga ništa nisam pisao, nisam snage imao. :(

Cijeli tim zakazo, primljeni golovi nesretni, nespretni, Lahma sam hvalio kao kapitena, ali danas od svog kapitenskog potencijala ništa nije pokazao, nije bio gdje je trebao. ;)

Gustavo je igračina, ali trenutno od prave forme udaljen poprilično, to je evidentno u zadnjih mjesec i više dana. Ne sumnjam da bi Tymo igrao danas, ali glupost i karton učiniše svoje, inače Tymo je paklen igrač, stara ruska škola, svojim iskustvom donosi prevagu u izostanku Bastiana, evidentno da Gustavo i Kroos još nisu spremni da odgovore tom pozivu, a Alabu tu ne ubrajam, jer smo složni da je njegovo mjesto, baš zbog te brzine i brzopletosti tik uz out-liniju, bilo naprijed ili nazad, potpuno svejedno. ;)

Garantujem vam da je plavkan tu bio, situacija bi uveliko okrenuta bila, ovako smo osjetili gorak poraz, barem meni dosta teži, nego li onaj prošlosedmični. ;)

Da @Vale, iako prihvato prošlosedmične iznijete činjenice, prvo udara po odbrani, dokle @Valencia, dokle više? :?
Odbrana nije kriva, ako ćemo tražiti poziciju, mada je to skroz nezahvalno, onda su tu vezna dvojka, a poslije njih i Muller sigurno više zaslužili tu kritiku. ;)

Da Muller, nije to taj Tomi, to znamo ima mjesec dana, nešto se očekuje u samim utakmicama, ali ne ispunjava očekivanja. Ko igrati :? , u ovakvoj situaciji ni sami neznamo, složni smo da se Kroosa ne dira, šta onda Juppu preostaje :? , neosnovane su vam pljuvačine na njegov račun, mada ima i njegove krivice, ali sigurno ne u tolikoj mjeri. ;) Ola po prvi puta dobio čitavo poluvrijeme, stvarno ništa nije, ili nije mogao uraditi. Očekivali smo Robbena, a dobili još jednu razočaravajuću vijest, po koji put? :?

Bastian fali, to je evidentno, da li ovoliko puno fali :? , barem je falio danas, opet se vraćamo na Rusa, kažem opet situacija bi potpuno drugačija bila, sasvim sam siguran. ;)
geronimo je napisao/la:Ja sam cuo da Robben ima problema sa nekom povredom (misici, peta, prepona ili stidna kost, manje bitno) pa zbog toga nije bio u planu da zaigra veceras.
Ne govori šta si čuo, nego reci šta znaš. :D
effe, de ti reci, vidiš da ovaj puca u prazno. :D

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 nov 2011, 23:17

Katastrofa,u dvije utakmice smo prokockali sto smo 12 kola gradili uspjesno. Evidentno je da nam Svajni fali vishe nego i jedan drugi igrac,ocekivao sam Robbena danas,mada ko zna da li bi i on nesh napravio...
Stern des Südens

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 nov 2011, 23:17

Klare je napisao/la: Moram vam otvoriti dušu i reći da sam prije tekme u dubini bio itekako uzj.eban, glava govorila dobivamo :? , ali srce Bogami drugačije
Kod mene sasma suprotno, kao i kod svih normalnih ljudi :D ...srce govorilo dobivamo, ali razum me smirivao i govorio mi non-stop, pogledaj kes u Tuchela i to treba nesto znaciti, odnosno, oprez pod obavezno. :?
Klare je napisao/la: Cijeli tim zakazo, primljeni golovi nesretni, nespretni, Lahma sam hvalio kao kapitena, ali danas od svog kapitenskog potencijala ništa nije pokazao, nije bio gdje je trebao. ;)
Mili moj, kada cijeli tim zakaze i kada se ne ustrucavas (ili da?) da odreda ocjenis ekipu, preskoci i ovo. Pametnije ti je.
Cuj Lahma proziva a ne Neuera koji je primio gol sa 30-ak metara. :shock:
Klare je napisao/la:Da se razumijemo
Razumijemo se mi, mili moj :lol: , ali mene hastra da ne ubijedis jos nekoga u svoje misli. :mrgreen:
Cuj Rujo falio, Rujo bi to drugacije uradio, Tymo bi....

Bi, bi, kada ostali zakazu. Necu reci ko. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 27 nov 2011, 23:30

geronimo je napisao/la:Razumijemo se mi, mili moj :lol: , ali mene hastra da ne ubijedis jos nekoga u svoje misli. :mrgreen:
Garant si prvo na temu HSV-a, pa hoćeš ovdje da i ti meni kontriraš. :D
Eto nek' ti znaš. :roll:, svi su zakazali, ali Bogami kapiten, k'o kapiten, e tu moram nešto dodati, nije mi nešto fino izgledao, nekako mi eto on za oko zapeo, a o Mulleru i Gustavu ne trebam ništa ni govoriti, mislim da smo svjesni koliko malo od nnih u ovim trenucima možemo očekivati. ;)
Po trenutnoj formi, plavkan je trenutno naš najbolji centralni igrač, koliko god se to njegovim osporavačima ne sviđalo, a ti si baš jedan među njima, to osjećam. :mrgreen:

Nemam ti više šta reći. :lol:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 nov 2011, 23:41

Klare je napisao/la: Nemam ti više šta reći. :lol:
Meni i ne trebas nista reci, raja te gleda moj Reufe. :D
Klare je napisao/la: Po trenutnoj formi, plavkan je trenutno naš najbolji centralni igrač, koliko god se to njegovim osporavačima ne sviđalo, a ti si baš jedan među njima, to osjećam. :mrgreen:
Osjecas? Blago meni kada imam cast sa takvima "razgovarati".

Bitno je da si ti osjetio da ja tebi kontriram, pa sad ono....

Zivio care.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 nov 2011, 23:42

Robben se cijelu utakmicu zagrijava, il recimo veći dio nje i onda poslije utakmice kaže Nerlinger da Robben nije ušao zbog muskularnih problema. Pa stvarno ko im to još može sad povjerovat. Neko je tu bio nesiguran, ili Heynckes nije imao petlje da ga uvede, ili je Robben izmislio razlog kako ne bi pogoršao svoju trenutnu situaciju, jer mnogi su po njemu udarili nakon zadnje dvije utakmice u kojima nije briljirao (Dortmund i Villareal). Čak se i komentator na Sky-u čudio i govorio kako se Robben toliko dugo zagrijava a Heynckes ga ne namjerava uvest, jer vidio je da je par minuta prije kraja utakmice Jupp odustao od te namjere. Ali ipak ćemo pametniji biti narednih dana....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 nov 2011, 23:52

effe_sa je napisao/la:Robben se cijelu utakmicu zagrijava, il recimo veći dio nje i onda poslije utakmice kaže Nerlinger da Robben nije ušao zbog muskularnih problema. Pa stvarno ko im to još može sad povjerovat.
Ja poznajem jednog koji ce pasti na te patke. :D
effe_sa je napisao/la: Ali ipak ćemo pametniji biti narednih dana....
To svakako.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 27 nov 2011, 23:58

Za sve je kriv taj Avatar, pa previše ozbiljno situaciju shvataš :D , ili je možda kriv ovaj stvor (:roll: ) , najvjerovatnije, što jest, jest stvarno je grdan. :lol:

Ako ćemo tako, živio i ti meni care.

Robben :? , kome vjerovati :? , da li je prišteda u pitanju, ili nova stara povreda, sumnjam da su nekakve trzavice bile. :?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 nov 2011, 00:05

Klare je napisao/la:Za sve je kriv taj Avatar, pa previše ozbiljno situaciju shvataš
:lol: :lol: :lol: :lol:

Suti bolan, morao sam nekoga naci s kim cu podijeliti ovu "bol" (sa´s viditi kad onaj bosnia admin uleti :lol: ).
Ti si bio pogodan i nisi mi vise drug ako si se naljutio. :(

Sutra vise za Robbena. Ako ja zakazem, tu je effe-sefe. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 28 nov 2011, 00:11

A sezona je tako dobro pocela...
Deremo, meljemo, pobjedjujemo bez primljenog pogotka 15204623488 minuta, a onda takav pad. :cry:
Haj' sto je to kriza rezultata, nego je, ocigledno, i igre. Poklopilo se to s povredom Bastiana, alfe i omege veznog reda najveceg tima na dunjaluku.
Ali da li je to bas jedini razlog ovakvog pada?

Ne vjerujem bas. Naravno, veliki je to udarac za tim, ali nemoguce da je to jedini ralog. Umor, zasicenje ili sta vec je sigurno podjednako bitan faktor u cijeloj prici.

Ali ako se nasi igraci tako lako zasite, pa im se nakon desetak briljantnih partija vise ne igra, sta bi se onda desilo da osvojim LP? Pitam se pitam... :?

Sad si ja u glavi zamilsljam situaciju da se Schweini nije povrijedio, a da se Robben odmah nakon povratka ustalio u prvom timu, a mi igramo ovako. Kakve li bi onda price kruzile? Vjerovatno nesto tipa: ''treba ga nogom u gujcu'', ''nije njega Real dzaba pustio'', ''nije nikad ni valj'o'' itd.

Ali eto, haman, sad imamo druga objasnjenja za pad forme. Schweini ti si kriv!!! :lol:
Klare je napisao/la:Cijeli tim zakazo, primljeni golovi nesretni, nespretni, Lahma sam hvalio kao kapitena, ali danas od svog kapitenskog potencijala ništa nije pokazao, nije bio gdje je trebao. ;)
Nazalost, moram se sloziti.
Jos jedna stvar koja mi se kod njega kao kapitena ne svidja je ta sto ne protestuje kod sudija. On ima kapitensku traku oko bicepsa, pa je i logicno da ima pravo da poprica sa sudijom a da za to ne bude kaznjen.
A kada je ocigledno da je glavni mudonja protiv nas, onda je neophodno da se vrsi pritisak.
geronimo je napisao/la:Sutra vise za Robbena. Ako ja zakazem, tu je effe-sefe. 8-)
Nesto imam osjecaj da se opet povrijedio, pa ni sami nemaju hrabrosti da izadju pred navijace i to objave. :?
Al' za nadati je se da grijesim.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 28 nov 2011, 00:22

jedino sigurno sto se tice bayerna je da nema kupovanja u zimskom prelaznom roku,a sve ostalo je otvoreno :oops:
VOLIM BAYERN

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 nov 2011, 00:29

Ako nam Scweinsteiger toliko fali onda je novi Stefan Effenberg. A on jeste jako bitan, pa skoro da kažemo alfa i omega ali do jednog Effenberga mu još nešto fali. Zato ja mislim da neki 60 % je do izostanka Bastiana, a ostalih 40 % do ostalih igrača.Već duže vremena mi imamo problem sa preuzimanjem odgovornosti. Malo igrača preuzima odgovornost da idu ispred, da vode ekipu. I kada je npr. otišao Effenberg imali smo Kahna, pa jedno vrijeme su ti lideri bili Kahn i Ballack, pa poslije se Kahnu pridodavao Van Bommel, pa poslije Van Bommel sam. Ali i Oli je bio ličnost koji je znao igrače razdrmat, znači bio je lider, al npr. Effenberg, Ballack , Van Bommel su bili igrači u polju i zato je njihova liderska funkcija bila bitna. A sad je Schweini počeo preuzimat tu ulogu i dosta je dobro obavljao. E sad kad se vrati ja hoću da vidim dal je 100 % lider.
Za Tymu se slažem da nam nekako fali, pouzdan je, unosi red igrajući one svoje sigurne pasove i presijeca dosta akcija, nekad mu je sporost jedina mana. Al ev sad Tymo toliko fali jer je Gustavo baš u pravom Lochu što se forme tiče.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []