FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 28 nov 2011, 00:31

isakovich je napisao/la:jedino sigurno sto se tice bayerna je da nema kupovanja u zimskom prelaznom roku,a sve ostalo je otvoreno :oops:
Ne budi više ni u to siguran, ako prije zimske pauze ne budemo na prvom mjestu vrlo je moguće da uprava ipak napravi neki transfer, jer previše bi toga stavili na kocku ako ništa ne bi uradili. Ne smiju sebi dozvolit još jednu propalu sezonu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 nov 2011, 00:45

imam neki osjecaj kad gledam Bayern da im jednostavno fali motivacija u BL

Na momente previse lazerno djeluju
Thomas Müller - Fußballgott

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 nov 2011, 00:51

Sranje u Ruandi.
#divovi

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 nov 2011, 09:27

luzeri, pojma nemate.
dajem dvajs ko mi kaze zasto strasni bayo, koji je do unazad par kola derao i ponizavao protivnike, gubi od male borusije i jos manjeg majnca. ima li na forumu takav strucnjak? ima li neko ko se barem malo razumije u fucu?
ps
klare, hvala za one savjete vezano za mocilu. e, jos da mi kazes kako da ono skinuto prebacim u mp3 format...
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 28 nov 2011, 09:41

Ja sam tamo poslije prva četiri kola govorio da nećete bit ni treći na polusezoni, al par vas me prozvalo ludim i govorilo mi o nekakvim crvenim i plavim pilulama, nemam ništa protiv Bayerna drag su mi tim jako, samo me nervira to "najjaci smo na planeti" a sezona tek pocela.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 nov 2011, 09:50

Pilule su i dalje dobar izbor. ;)
#divovi

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 28 nov 2011, 10:00

Dobro ateisto, vidjet ćemo kome će trebat na kraju sezone ;)
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 nov 2011, 10:36

citam sad kicker objavio da smo zainteresovani za Papis Demba Cisse cijena 12miliona i mogao bih odma na zimu preci!
Nezz sto ali mi se ovaj potez ni malo ne svidja!!!
Stern des Südens

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 nov 2011, 11:03

secer je napisao/la:luzeri, pojma nemate.
dajem dvajs ko mi kaze zasto strasni bayo, koji je do unazad par kola derao i ponizavao protivnike, gubi od male borusije i jos manjeg majnca. ima li na forumu takav strucnjak? ima li neko ko se barem malo razumije u fucu?
Nemam previše vremena ali situacija je jednostavna.

1. Dortmund, Mainz, Hannover: što su oni odigrali protiv Bayerna? Kratko i jasno - bunker + presing.

Što je Bayern uradio u tim utakmicama? Odigrao veoma bezidejno jer se nisu znali postaviti u takvim situacijama. Kako se postaviti? Pa prije svega zaigrati okomitije, agresivnije i brže. Tipp: pa desno krilo u fazi napada prebaciti lijevo da kombinira sa Ribery-om i Kroos-om ili obrnuto a ne da nam protivnik zatvori krila i onda je mir. Tipp: pa postaviti brže igrače u napad umjesto Gomeza, dakle igrač tipa Olić.....

2. Kako je Bayern dobivao ostale protivnike u onoj seriji? Htjeli mi to priznati ili ne golovi su se davali brzo dakle tekma još nije ni trajala 10 minuta već smo vodili. Ovim se situacija olakšava 100%.

Naravno: mnogi protivnici nisu odigrali taj presing i nisu taktički odgovorili zahjevu koji je pred njih postavljen.

Momci Tuchela, Kloppa, Slomke su to uradili na fenomenalan način.

Villareal? Nemoj me nasmijavati. Ovo je nekad bila prava ekipa danas više nije. Bez volje, trkačkih mogućnosti i znalaca u ekipi Villareala situacija za nas je bila jednostavna.

3. Samo glupan može reći da nam ne fali Švajni.

4. Još kad Kroos odigra slabiju utakmicu onda je sama igra na niskoj razini jer Ribery više nije tako brz da svaki njegov prodor urodi asistencijom ili golom kao prije 2-3 godine. Da ne spominjem kako loše zadnjih 5 tekmi igraju Muller i Gomez.

5. Što dalje? Werder je preslab da taktički odgovori zahtjevima i zbog toga će pobjeda biti opet lagana. Ostali također tako da osim u tekmi protiv Citya očekujem sve pobjede.

Zbilja nemam vremena da bih malo dublje prokomentirao, no kasnije budem pa ću se nadovezati na tvoj slijedeći post jer sam siguran da su nam razmišljanja podjednaka ako ne i ista. Naravno, tvoje dugogodišnje iskustvo će naći još poneku grešku koje se nisam sjetio..... :D

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 28 nov 2011, 11:33

Ja bih ovako postavio ekipu kad je moguće...
Rafinha obavezno desno Lahm lijevo stoperi Boateng i Badstuber...
dva zadna vezna Timo i Gustavo isperd njih Riberi i Cros malo još isped
njih Roben i skroz naprijed Gomez, s tim što bi Gomez igrao samo 45 min
zavisno o učinku ostatak bi popunio Olić ,Miler ili Petersen,zatim mijenjao bi
o Robena u drugom poluvremenu i naravno neku promjenu kad se mora do povratka
Švajnija s tim što ta igra mora biti puno agresivnija ,imam utisak da golove dajemo
kad neko pogriješi ili kad prođu Riberi ili Cros ali to je premalo...

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 28 nov 2011, 11:52

sta reci ?? kome ??

slika
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Klare

Post Postao/la Klare » 28 nov 2011, 11:59

Da vidimo šta sam to lupao(nekakav lik kaže)sinoć? :?
JetSet_Hantraga je napisao/la:
Klare je napisao/la:Cijeli tim zakazo, primljeni golovi nesretni, nespretni, Lahma sam hvalio kao kapitena, ali danas od svog kapitenskog potencijala ništa nije pokazao, nije bio gdje je trebao. ;)
Nazalost, moram se sloziti.
Jos jedna stvar koja mi se kod njega kao kapitena ne svidja je ta sto ne protestuje kod sudija. On ima kapitensku traku oko bicepsa, pa je i logicno da ima pravo da poprica sa sudijom a da za to ne bude kaznjen.
A kada je ocigledno da je glavni mudonja protiv nas, onda je neophodno da se vrsi pritisak.
effe_sa je napisao/la:Za Tymu se slažem da nam nekako fali, pouzdan je, unosi red igrajući one svoje sigurne pasove i presijeca dosta akcija, nekad mu je sporost jedina mana. Al ev sad Tymo toliko fali jer je Gustavo baš u pravom Lochu što se forme tiče.
Dakle :? , dobio sam podršku dvojice momaka, ljudi čije mišljenje ovdje vjerujem izuzetno svi cijenimo, tako da su mislim moje tvrdnje jasne kome su to trebale biti, a ko će se praviti mangup, nek' to i dalje čini. ;)
geronimo je napisao/la:nisi mi vise drug
Naravno, tačka na ovo je stavljena.
bajern100 je napisao/la:kad neko pogriješi ili kad prođu Riberi ili Cros ali to je premalo...
Cros :o , vrlo zanimljivo :lol: , jednostavno razmišljanje, a kažu da je jednostavnost savršenstvo :? , da li je to istina? :?

@secer, ti se očito šališ? :D Kakav sada crni mp3, ideš nekakvom zaobilaznicom, ili tih numera nema naći u mp3 formatu? :lol: Dam ti odgovor, ako kažeš da si ozbiljan. :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 nov 2011, 12:51

proFCB je napisao/la:citam sad kicker objavio da smo zainteresovani za Papis Demba Cisse cijena 12miliona i mogao bih odma na zimu preci!
Nezz sto ali mi se ovaj potez ni malo ne svidja!!!
Nadam se da neće biti ništa od ovog , flop poput Cissea nije ni blizu vrijednosti tih 12 mil.

Uprava mora dovesti igrača koji će odmah praviti razliku na terenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 nov 2011, 12:56

don_burza je napisao/la:imam neki osjecaj kad gledam Bayern da im jednostavno fali motivacija u BL

Na momente previse lazerno djeluju
To je to.

Rjesenje - pustati himnu Lige pravaka prije svakog bundesligaskog susreta,.. Ako nista, onda u svlacionici prije izlaska na teren :mrgreen: :lol: .

Evidentno je da Bajern manje grize u BL nego u LP.

Klare

Veliki broj sansi za protivnika uglavnom pripisujem slaboj igri veznog reda i napada. Juce jesu bili losi. Al' to ne mijenja cinjenicu da je i odbrana bila losa. Previse su lako prolazili. U skoro svakom napadu se imao osjecaj da mogu postici pogodak.

Sto se tice Milera, slazem se da je u losoj formi. Ko ce znati koji je razlog za to,. Mozda psiholoske prirode!? Sjetimo se Ronalda u prvim sezonama za MU. Par tekmi odlican, pa onda katastrofa. Al' stari dobri Fergi odmah salje na klupu i time daje do znanja da nema opustanja, da se svaka tekma mora odigrati na vrhunskom nivou ako se zeli stalno mjesto u prvom timu. Mozda se Miler uljuljao u svoju nezamjenjivost, pa mu je malo popustila motivacija da grize kao nekada. Mozda ga treba 1-2 tekme preseliti na klupu, da mu se povrati glad za borbom. Mozda je to rjesenje.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 nov 2011, 13:27

Ne raspolazem statistickim podacima, ali onako iz glave, cini mi se da je Muller odigrao najvise utakmica od svih igraca Bayerna. Prema tome malo sjedenja na klupi mu sigurno ne bi skodilo. Jedini problem je sto su i njegove alternative van forme ili nisu jos zreli da igraju vaznije utakmice.
#divovi

GriFFoNi
Kontakt:

Post Postao/la GriFFoNi » 28 nov 2011, 13:44

sljedece kolo s vama :)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 nov 2011, 16:07

Valencia je napisao/la:Evo i mene da doprinesem kvalitetnoj raspravi na temi
:lol: :lol:
bavarci, ne osvrcite se na ovu valensiju. taj jedino moze povecati broj stranica na ovoj temi.
Klare je napisao/la:@secer, ti se očito šališ? :D Kakav sada crni mp3, ideš nekakvom zaobilaznicom, ili tih numera nema naći u mp3 formatu? :lol: Dam ti odgovor, ako kažeš da si ozbiljan. :D
ne salim se. stvarno me zanima mogu li se one pjesme prebaciti u mp3 format pa da ih slusam u autu.

stefan effenberg, zasto komplikujes kada je odgovor sasvim jednostavan?!
problem je u tome sto gospoda bavarci(ovo se ne odnosi na tebe) nece da mozgaju. jbg., internet je od njih napravio gotovane(zasto razmisljatikada je odgovor udaljen nekih 2-3 klika misem). e, ovdje ne pomaze internet, ne pomazu povrsinske analize koje koje se daju pokupiti na netu.
ja cu vam reci 8-), a ovo nek´ bude kritika pa da se u buducnosti sto manje oslanjate na mr. googlovica jer isti zaglupljuje. nema klikeranja ili ti mozganja, nema logicnog razmisljanja itd.
helem, predjimo na stvar 8-)
zasto je ovom bayernu lakse odigrati protiv prvoplasirane ekipe iz najjace lige na svijetu, nego protiv dortmunda kojeg kantaju drugorazredne ekipe evropskog fudbala?
vjerujtte drugu kad kaze da bi ovaj bayern bolje odigrao protiv barselone nego protiv dortmunda.
za mene nije problem razvuci temu i napraviti analizu u koju cu utrositi 1000 recenica. ali zasto bih to uradio kada se kompletan ´problem´ moze nagurati u jednu.
kao sto rekoh, odgovor je vrlo jednostavan i glasi: protivnici su nam dali loptu, tj. vratili su nas u van gaalovo vrijeme(mislim da svi znamo kakav smo fudbal igrali, tako da nema potrebe vracati se na tu temu).

vec sam rekao da smo na poluvremenu utakmice bayern - dortmund imali yeben posjed lopte(70:30) ali smo se mucili, bas kao u vrijeme gala. dok smo derali sve redom i bili najyebenija ekipa starog kontinenta, nismo imali taj posjed lpte - bili smo podjednaki. nasa prednost su bili riberi(najbolje lijevo krilo na svijetu), brzi rafinja, muler i lam. ekipa je stojala prilicno nisko i dopustali smo protivnicima da se na samom pocetku utakmice dosetaju vrlo blizu naseg kaznenog. uslijedila bi ultra - mega brza kontra i vodili smo prije nego sto bi utakmica i pocela(mislim prije nego bi se zahuktalo). protivnici bi se jos vise otvarali, jer nisu imali strah od bayerna koji ne dominira terenom, pa bi primili jos jedan. ostalo je vrlo jednostavno, jer nije problem dotuci vec razbijenu ekipu.

dodao bih i to da formacija 4-2-3-1 najbolje odgovara ekipama koje igraju na kontru, a nikako ekipama koje vole peglati loptu. za takve je stvorena ona 4-3-3.
ponavljam, dortmund bi rastavili da smo im dali loptu, izvukli humelsa, bendera i kela na nasu polovinu, te pustili njihove bekove da spartaju blizu naseg sesnaesterca.
dortmund je ekipa koja trosi 6-7 sansi za jedan gol, tako da nije smjelo biti mjesta nekom strahu.
don jup, pao si na ispitu :twisted:
Zadnja izmjena: secer, dana/u 28 nov 2011, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 nov 2011, 16:16

Nisam imao snage komentarisati jucerasnju utakmicu, a nemam ni danas.
Razocarenje je veliko.
Znam da ce mnogo reci, jedna utakmica, nije to nista, ali ono sto boli je sto se dozivio poraz od ekipe koja ni u snu nije smjela pobijediti.
Izgleda da smo u behutu teskom protiv manjih ekipica, narocito na gostovanju.

Iskreno, jucer nismo imali mu.da za nesto vise.

@secko: ako ti @Klare ne pomogne, obrati se drugu, ima lijeka i za taj mp3 a i za auto. 8-)
Jel' ono bi Benga? :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 28 nov 2011, 16:18

Kao dugogodisnji navijac Bayerna (preko 20 godina) mogu reci da ova sadasnja ekipa Bayerna ima problem mentaliteta, tacnije ima gubitnicki mentaliteta zbog velikog broja njemackih igraca u ekipi. A uprava Bayerna pretjerava sa dovodjenjem repreznetativaca Njemacke, i na taj nacin jos vise pogorsava stanje. Umjesto da pocne dovoditi strane igrace koji ce donjeti ekipi nesto onvo ne samo u igrackom nego i u karakternom smislu.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 nov 2011, 16:19

omo, vamok s tim rjesenjima :lol:
svaki savjet je dobrodosao, zato se ne ustrucavaj nego posalji jenu privatnu porukicu.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []