FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anton 1983
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anton 1983 » 30 nov 2011, 15:34

secer je napisao/la: kao sto rekoh, odgovor je vrlo jednostavan i glasi: protivnici su nam dali loptu, tj. vratili su nas u van gaalovo vrijeme(mislim da svi znamo kakav smo fudbal igrali, tako da nema potrebe vracati se na tu temu).

vec sam rekao da smo na poluvremenu utakmice bayern - dortmund imali yeben posjed lopte(70:30) ali smo se mucili, bas kao u vrijeme gala. dok smo derali sve redom i bili najyebenija ekipa starog kontinenta, nismo imali taj posjed lpte - bili smo podjednaki. nasa prednost su bili riberi(najbolje lijevo krilo na svijetu), brzi rafinja, muler i lam. ekipa je stojala prilicno nisko i dopustali smo protivnicima da se na samom pocetku utakmice dosetaju vrlo blizu naseg kaznenog. uslijedila bi ultra - mega brza kontra i vodili smo prije nego sto bi utakmica i pocela(mislim prije nego bi se zahuktalo). protivnici bi se jos vise otvarali, jer nisu imali strah od bayerna koji ne dominira terenom, pa bi primili jos jedan. ostalo je vrlo jednostavno, jer nije problem dotuci vec razbijenu ekipu.
Već ak si neš išo citirati onda je to trebalo biti ovo jer na ovaj post sam ti i ja odgovorio prije nego kaj si se uzjebo...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 nov 2011, 16:31

Super Mario se jutros povrijedio,tacnije Timoscuk ga je povrijedio na treningu. Nakon kratke sanacije povrede poksuao je nastaviti sa treningom no nije islo. Bayern je ipak javio da ce Gomez biti spreman za match protiv Werdera.
U Werderu najvjerovatnije nece biti Wiese-a kao ni napadaca Pizzara. Nadam se da ovdje prekidamo crnu seriju od dva poraza
Stern des Südens

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 nov 2011, 19:07

secer je napisao/la:kao sto rekoh, odgovor je vrlo jednostavan i glasi: protivnici su nam dali loptu, tj. vratili su nas u van gaalovo vrijeme(mislim da svi znamo kakav smo fudbal igrali, tako da nema potrebe vracati se na tu temu).

vec sam rekao da smo na poluvremenu utakmice bayern - dortmund imali yeben posjed lopte(70:30) ali smo se mucili, bas kao u vrijeme gala. dok smo derali sve redom i bili najyebenija ekipa starog kontinenta, nismo imali taj posjed lpte - bili smo podjednaki. nasa prednost su bili riberi(najbolje lijevo krilo na svijetu), brzi rafinja, muler i lam. ekipa je stojala prilicno nisko i dopustali smo protivnicima da se na samom pocetku utakmice dosetaju vrlo blizu naseg kaznenog. uslijedila bi ultra - mega brza kontra i vodili smo prije nego sto bi utakmica i pocela(mislim prije nego bi se zahuktalo). protivnici bi se jos vise otvarali, jer nisu imali strah od bayerna koji ne dominira terenom, pa bi primili jos jedan. ostalo je vrlo jednostavno, jer nije problem dotuci vec razbijenu ekipu.

dodao bih i to da formacija 4-2-3-1 najbolje odgovara ekipama koje igraju na kontru, a nikako ekipama koje vole peglati loptu. za takve je stvorena ona 4-3-3.
ponavljam, dortmund bi rastavili da smo im dali loptu, izvukli humelsa, bendera i kela na nasu polovinu, te pustili njihove bekove da spartaju blizu naseg sesnaesterca.
dortmund je ekipa koja trosi 6-7 sansi za jedan gol, tako da nije smjelo biti mjesta nekom strahu.
don jup, pao si na ispitu :twisted:

I drugi protivnici su nam dali loptu samo što nisu znali napraviti takav bunker i presing na našu veznu liniju i krila pa smo puno lakše dolazili do gola.

Po meni je to bitan razlog zašto smo lakše igrali protiv ostalih ekipa. I onda smo redovno zabijali u prvih 10-15 minuta utakmice što je isto veoma važna činjenica.

Najbitniji je Švajni. Jednostavno nemamo zamjenu za njega i to treba reći glasno i jasno. Klasa je klasa.

On i Kroos su bili das Traumpaar in die Mitte. Mislim da ne moram objašnjavati kako je to funkcioniralo...

E sad, činjenica u kojoj se apsolutno slažem sa tobom je da smo igrali bolju obranu. Svi su radili za momčad, bili smo kompaktni i mi smo bili ti koji su u sredini napravili presing zbog gustoće naših igrača i onda je išla ultra brza kontra.

Sada u fazi obrane imamo rupa kao francuski Roquefort.

Istina je što kažeš da smo se malo zatvorili da bi Dortmund i Mainz lakše probili da smo ih izvukli. To je do trenera da slijedeći put tako igramo protiv presinga. Slažem se s tobom da je to jedna od opcija protiv takve igre. No, griješili su i veći treneri od Heynckesa.....

Jupp je dosad mene osobno razočarao u samo u jednoj stvari a to je što Boateng nije standardan na stoperu i Rafinha na beku.

Tako da je možda zbog ovih utakmica pao na testu ali sam siguran da je on pravi izbor za Bayern.

Moram ponoviti: Schweinsteiger je ove sezone izrastao u vođu ekipe i njegov izostanak je trenutno nenadoknadiv.

Aha, da kažem samo da pritisnuh u polje pod rednim brojem 3 ove ankete. Zanimljiva anketa nema šta. :D :D :D :D :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 nov 2011, 19:51

Stefan Effenberg je napisao/la:
Najbitniji je Švajni. Jednostavno nemamo zamjenu za njega i to treba reći glasno i jasno. Klasa je klasa.
Slažem se , ali smo ipak trebali njegov izostanak bolje kompenzirat, ali neki igrači se kriju, ne žele da preuzmu odgovornost.

Stefan Effenberg je napisao/la: Sada u fazi obrane imamo rupa kao francuski Roquefort.
E ova ti je dobra :lol: :lol:

Stefan Effenberg je napisao/la: Jupp je dosad mene osobno razočarao u samo u jednoj stvari a to je što Boateng nije standardan na stoperu i Rafinha na beku.
To i mene najviše nervira. Možda je malo još i poremetio ritam ekipe ubacivši odmah protiv Dortmunda Robbena od početka. Sad je Jupp na ispitu sad mora podić ekipu i tu će pokazat svoje sposobnosti.

Stefan Effenberg je napisao/la: Aha, da kažem samo da pritisnuh u polje pod rednim brojem 3 ove ankete. Zanimljiva anketa nema šta. :D :D :D :D :D
E i ovde sam ti isti..... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 nov 2011, 21:06

effe_sa je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Najbitniji je Švajni. Jednostavno nemamo zamjenu za njega i to treba reći glasno i jasno. Klasa je klasa.
Slažem se , ali smo ipak trebali njegov izostanak bolje kompenzirat, ali neki igrači se kriju, ne žele da preuzmu odgovornost.
I sa jednim i sa drugim se....sta? Slazem naravno. Dok ga samoprozvani Mr. Football moze osporavati koliko hoce, samo ne znam ko ce mu povjerovati.
effe_sa je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Jupp je dosad mene osobno razočarao u samo u jednoj stvari a to je što Boateng nije standardan na stoperu i Rafinha na beku.
To i mene najviše nervira. Možda je malo još i poremetio ritam ekipe ubacivši odmah protiv Dortmunda Robbena od početka. Sad je Jupp na ispitu sad mora podić ekipu i tu će pokazat svoje sposobnosti.
Jupp nas, tu i tamo, svakog na osob pomalo nervira. Neke stvari su sitnice, neke se ponavljaju, negdje se vidi da je to ipak malo stariji gospodin, dok je kod mnogih (stvari, naravno :mrgreen: ) dobro uradio. Bar na relativno kratko vremensko razdoblje. Na malo duze staze njegova superiornost i odlike vrijedne spomena, mogu se jos vise istaci, ali isto tako moze pasti i to brze nego Ulijev pajper onomad, kada je jedini prezivio.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 nov 2011, 22:12

Ne volim kada moram pisati 2 posta zaredom, ali rekoh da iskoristim priliku dok gledam H96, a na stolu pored pive stoji i laptoponja. :mrgreen:
Uli ´Enes ponovo potvrdio da nece biti pojacanja u zimskom prijelaznom roku. Tako da se odmah okanite spekulacija cim vidite djeda mraza na krovu. :D
Istice, vrli Uli, kako Bayi novi igraci u tekucoj sezoni nece nista pomoci. Dosta je bitnije da igraci, koje imaju/mo, pruzaju svoj maksimum ili blaze receno, da pokazuju ono sto znaju.
Dokle god se to ne izmjeni, nema napretka. Novi igraci dolaze u obzir samo pred iducu sezonu.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 dec 2011, 00:22

geronimo je napisao/la:Ne volim kada moram pisati 2 posta zaredom, ali rekoh da iskoristim priliku dok gledam H96, a na stolu pored pive stoji i laptoponja. :mrgreen:
Uli ´Enes ponovo potvrdio da nece biti pojacanja u zimskom prijelaznom roku. Tako da se odmah okanite spekulacija cim vidite djeda mraza na krovu. :D
Istice, vrli Uli, kako Bayi novi igraci u tekucoj sezoni nece nista pomoci. Dosta je bitnije da igraci, koje imaju/mo, pruzaju svoj maksimum ili blaze receno, da pokazuju ono sto znaju.
Dokle god se to ne izmjeni, nema napretka. Novi igraci dolaze u obzir samo pred iducu sezonu.
I ja sam to vidio i pretpostavljam da smo obojica to vidjeli na istom Tv kanalu :lol:
I to kaže Uli: "Ne trebaju nama novi igrači, jer oni koji su tu su dovoljno dobri i trebaju samo da pruže ono što znaju i mogu." Citirao sam ga mislim dobro, bar sam ga citirao onako kako mi je u glavi ostalo :) :)
Ako malo dublje razmislimo ili malo unaprijed pogledamo s obzirom na ovu izjavu Ulija, onda bi neki igrači baš mogli "dobit po nosu" ako sad ne pruže maksimum. A vjerovatno onda nekima ne bi bio produžen ugovor, a znamo ko su ti kandidati, ostalima bi se već nekako drugačije obilo o glavu. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 dec 2011, 10:34

Sad Rafinha prijeti štrajkom ako ne bude igrao u prvoj postavi. Brazilac pokazuje sad ono svoje staro, dobro poznato skandalozno lice :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 dec 2011, 15:31

Rafinha demantovao ovo za štrajk, kaže da u tome nema opšte istine i ne zna koje to mogao reći novinarima.
Kroos se na treningu nije osjećao najbolje i prekinuo je trening, moguće da se radi o gripi, stručni štab se nada da će Toni biti spreman za Werder.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 dec 2011, 16:22

mogli smo kompenzirati robena i riberija, mogli bez mulera, gomeza... a ne mozemo bez svajnija :lol:
decko, nemoj vise, ziv bio.
gomez je trenutno jedini bajernov napadac za kojeg mozemo reci da je u prilicno dobroj formi, zar ne?
znaci li to da bayern nece zabijati golove ako bi gomez izostao par tekmi?
bayern vec 3 godine igra na isti nacin: lopta seta od beka do beka, dodje do robena ili riberija, pa oni pokusaju izvesti neko cudo. problem je sto su i djeca skontala kako se njih dvojica krecu, tako da ni bezze bekovima nije problem zaustaviti bayernovu udarnu iglu. osim toga, men´ se cini da je riberi bio der mann u svim utakmicama koje je bayern dobio, a nikako svajnstajga.
Stefan Effenberg je napisao/la:On i Kroos su bili das Traumpaar in der Mitte. Mislim da ne moram objašnjavati kako je to funkcioniralo..
svajnijev izostanak se primjeti tek onda kada nj. mjesto glupi trener pokusa popuniti alabom :o
stavi kroosa i gustu/timu na sesticu, riberija u sredinu pa cemo vidjeti hoce li se neko zaliti zbog svajnijevog neigranja.
Stefan Effenberg je napisao/la:Moram ponoviti: Schweinsteiger je ove sezone izrastao u vođu ekipe
fali mu par mjeseci pa da u gu-zici ima 28 godina i ti se usudjujes reci da je tek u ovoj sezoni sazrio u sta ja znam sta :o nemoj vise, molim te. ne bi valjalo da se vracam na tekme u kojima je taj ´über spieler´ bio flop of the match, a takvih je bilo i previse. nadam se da si taj svoj post pisao ´pod gasom´, jer nema sanse uzimati za ozbiljno insana koji indirektno sve pobjede pripisuje tamo nekom svajnstajgi.
za bayern su vazniji: riberi, roben, muler i gomez.
da je srece pa da u minhen sljegne neko ko se razumije u fudbal, pa da onim neznalicama objasni da bi bayern bio za 50 posto jaci ako kupe gocea, a krosa gurnu na svajnstajgino mjesto. kros je igrac sa vizijom, a bogme i tehnikom koja tu viziju pretvara u djelo.
svinju prodat´ :!: barem bi skinuli top-verdienera koji, ruku na srce, nikada nece opravdati novce koji su ulozeni i koji se ulazu u nj.
svajni je dobar, ali nikako der mann, niti je igrac bez kojeg bayern ne moze.
geronimo je napisao/la:Dok ga samoprozvani Mr. Football moze osporavati koliko hoce, samo ne znam ko ce mu povjerovati.
e sto mene boli hoce l´ mi geronimo ili tamo neki forumas povjerovati ili ne. sta je, da nisi uli ili hejnkes pa da te uvjeravam da je ono sto radis/radite pogubno za bayern?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 dec 2011, 17:09

effe_sa je napisao/la:Sad Rafinha prijeti štrajkom ako ne bude igrao u prvoj postavi. Brazilac pokazuje sad ono svoje staro, dobro poznato skandalozno lice :)
Nije bash tako sad sam citao. Rafinha je rekao da se slaze s tim da ne moze uvijek igrati i da zavisi od protivnika tj.koji igrac bolje odgovara (odnosno manje odgovara protivniku)...

BTW, Pizzaro se vraca protiv Bayerna!
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 dec 2011, 18:23

proFCB je napisao/la: Nije bash tako sad sam citao. Rafinha je rekao da se slaze s tim da ne moze uvijek igrati i da zavisi od protivnika tj.koji igrac bolje odgovara (odnosno manje odgovara protivniku)...

BTW, Pizzaro se vraca protiv Bayerna!
Nisi pročitao ovaj moj drugi post poslije, gdje sam napisao da je Rafinha sve demantovao.

@Šećko: Ma da Jupp vrati Kroosa na 6 ovaj bi se žalio jer je rekao da mu šestica nije draga, a prelijen mi je on nekako za šestice.....Ovo da nam je Ribery bio jedan od najjačih igrača to stoji, ali sa Schweinsteigerom u ekipi i Franck bolje izgleda ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 dec 2011, 23:36

effe_sa je napisao/la:Rafinha demantovao ovo za štrajk
Naravno, stigao Elber da ga posavjetuje. :D

Ma nije ni bila istina, Bayern je nakon dva poraza upao u medijsku zamku. Krokodili jedva cekaju da naprave skandal, pa ako ga nema, novinarski stakori ce ga stvoriti.

Mali Rafa je presretan u Bayernu (i sa ovakvom minutazom), veci je problem sto on ne iskoristava prilike koje mu Osram daje (moze on to bolje, ali svakako mu nije lako kada (ako?) nema povjerenje trenera).

Danas je Elber bio u Säbener str. i povodom Rafinhe rekao sljedece. Kada sjedis na klupi drzi jezik za zube, a kada si na terenu pokazi sta znas. Vjerujem da je Elber progovorio koju sa svojim Brazilcima u Bayernu. Od Gustava se sad najvise ocekuje, a nikad losije partije nije pruzao.

Kad vec spomenuh Brazilce, vrlo je moguce da nijedan ne istrci protiv Bremena. Heynckes planira Lahma ubaciti na "sesticu" (Lahmsteiger :mrgreen: ), Contenta na poziciju lijevog beka. Robben opet nece startati, nego Muller.
Izvor:Bild.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 02 dec 2011, 00:22

effe_sa je napisao/la:Sad Rafinha prijeti štrajkom
Je li glađu, štrajk glađu? :?
Nije to u pitanju effe, malo si proletio, došlo je do zabune, a kasnije se Rafko sam i ispravio, dakle nije to rekao, posrijedi je čista zabuna. ;)
Aha vidi :o , tek sad ugledah ovaj tvoj drugi post. :mrgreen:

Najavljuje se ofanzivna igra sa Kroosom, Mulerom, Robberyem i Gomom, dakle Alaba na klupu, tako da je to to, a Rafinha nastavlja sa štrajkom. :D

Šteta što Tymo i ovu mora pauzirati, svakako da bi tu bio korisniji od Guste, al' eto valjda i Gusto proradi sad kad je i najgušće. :D

Sudi iskusan lisac, Florian Meyer, mogu reći da sudi u odličnoj formi, zadnjih 10 susreta vrlo dobar, štaviše odličan, tako da barem tu neće biti zime, mislim da ćemo ovo dobiti, a i vrijeme je više, zar ne? :?

Kako sam načuo postoji mogućnost da Brenica osjeti teren u pripomoći drugoj ekipi, mada njima nema pomoći, al' eto neka Brene, nek' nastavi sa pravilnim treningom, a tu mu je i stari pajdaš Rafko, tako nam ostaje nada u bolje sutra što se debelog Brazilca tiče. :?

@Saurman, ne znam nekako sam ti ja skroman, pa kad mi daješ tu ulogu sve se nekako postidim :oops: , a vidi ovog 'vamo harambaše :D , jedva doček'o da se kiti svojim perjem, i još kaže:"Dakako da je tako, secko je trener svih trenera, znalac nad znalcima", a nisam ti ja taki, a vidiš njega :roll: ... :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 dec 2011, 00:48

geronimo je napisao/la:
Kad vec spomenuh Brazilce, vrlo je moguce da nijedan ne istrci protiv Bremena. Heynckes planira Lahma ubaciti na "sesticu" (Lahmsteiger :mrgreen: ), Contenta na poziciju lijevog beka. Robben opet nece startati, nego Muller.
Izvor:Bild.
Gustavu ne bi škodila jedna pauzica, Rafinha bi trebao istrčat, nek taj Jupp dalje s njim ne petlja, opšte nije zaslužio Rafinha da ga Jupponja maltretira, a ovaj eksperiment s Lahmom bi mogao biti zanimljiv, s obzirom da je to po koji put u DFB-elfu prolazilo pa moguće da bi dobra stvar bila i sada. Mislim da bi nam to donijelo nešto novo, a Lahm je tehnički potkovan da to odradi kako treba.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 02 dec 2011, 08:38

effe_sa je napisao/la:@Šećko: Ma da Jupp vrati Kroosa na 6 ovaj bi se žalio jer je rekao da mu šestica nije draga, a prelijen mi je on nekako za šestice.....Ovo da nam je Ribery bio jedan od najjačih igrača to stoji, ali sa Schweinsteigerom u ekipi i Franck bolje izgleda ;)
gdje je to on rek´o da nerado igra na sestici?
men´ se cini da i u ´elfu´ igra na ´sestici´, te da je briljirao gotovo u svakoj utakmici i s razlogom nosio epitet najboljeg igraca u najmanje dvije utakmice.
briljirao je i protiv dortmunda samo sto ta dominacija nije nosila nikakve plodove, jer je ostatak ekipe bio ´mrtav´.
sto se tice svajnija, izgleda da me nikako ne shvatate.
drug secko nikada nije rekao da je svajni kanturina(ok, mozda jesam, ali to bjese u afektu :mrgreen: ), naprotiv!
svajni je dobar igrac, ali nikako nije ono sto pojedini mediji, te odredjena grupa navijaca o njemu misli.
jos kad mi drug effenberg rece da je sazrio tek u ovoj sezoni, a znamo da mu se blizi trideseta... :lol:
zapitajte se sta bi bilo s njim da nije nijemac ;) igr´o je na desnom krilu, igr´o na ´sestici´, ´desetki´, lijevom krilu... sad, mene samo zanima na kojoj poziciji dogura do ´svjetske klase´?
trenutno igra na sestici... moze li mi neko reci je li basti ofanzicna ili, pak, defanzivna sestica?
kol´ko je sabrao asistencija, koliko golova, itd.
istina, znao je odigrati yebeno dobro, bas na nivou svjetske klase. problem je sto je mnogo cesce bio flop of the match.
ej, cova zaradjuje vise nego 10 dortmundovaca zajedno... :)
sto se tice trenutne krize i sramnih poraza od ekipa koje zajedno ne vrijede kao trecina bayerna, i dalje sam misljenja da je glavni krivac herr juppko sa svojom davno procitanom taktikom.
Klare je napisao/la:@Saurman, ne znam nekako sam ti ja skroman, pa kad mi daješ tu ulogu sve se nekako postidim :oops: , a vidi ovog 'vamo harambaše :D , jedva doček'o da se kiti svojim perjem, i još kaže:"Dakako da je tako, secko je trener svih trenera, znalac nad znalcima", a nisam ti ja taki, a vidiš njega
sta, je l´ trebam trpiti dok pojedini shu.pci koji se vucaraju po tv emisijama tvrde da je lopta kockasta, a znam da je okrugla(ok, nije 100% krug, al tu je negdje :lol: )?!
nego, dobavite mi juppkovu adresu pa da mu napisem jedno pismo. jbg., kad je vilas-boas mog´o pisati robsonu, zasto drug secko ne bi sastavio pismo za heynkesa 8-)

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

MauroACM
Kontakt:

Post Postao/la MauroACM » 02 dec 2011, 09:55

Nekako imam osjećaj da ste izgubili motiv igrajući protiv Augsburga i sličnih momčadi dok u CL igrate Bavarski način na koji smo i navikli gledajući vas. Ako ovako nastavite u BuLi BVB bi mogao vrlo lahko odbraniti titulu prvaka.
Il club più' titolato al mondo.

Per sempre Rossonero

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 dec 2011, 11:53

Dobro seceru, mozes li ti nama reci sta najvise "zamjeras" Schweinsteigeru?
Sto je u poznim godinama (po tebi) izrastao u svjetsku klasu (vec trecu sezonu igra na zavidnom nivou, sto ce reci, da od 25 godine raspolaze svim onim za koje se moze reci WC)?
Sto je previse lutao, trazeci pravu poziciju gdje bi mogao najvise pruziti? Dolaskom vGaala i to se pitanje rijesilo.
Sto se forsira/forsirao i previse jer je od mladih dana predstavljan kao velika njemacka nada i sto je ponikao u Bayernu?
Sto ima velika primanja?
Sto kurise Saru?
Sto se cesce ne farba?
Sto oblaci rukavice i to pored kratkih rukava?
Sto glumi sminkera a ne zna sastaviti 2 smisljene recenice zaredom?
Sto......

Ti bi barem trebao znati da pojedini igraci eksplodiraju bas u ovim godinama. Kupio je znanje sve ovo vrijeme (igrao i ispracao mnoge velike igrace) docekao svojih 5 minuta i ja ti garantujem da ce biti stub Bayernove ekipe jos 6-7 godina. Odbij mu one godine "ucenja" i trazenja sebe, dobijes igraca koji je/ce ostaviti neizbrisiv trag u ovoj ekipi najmanje jednu deceniju.

Sjeti se da je jedan Effenberg dosao u Bayern (drugi put) kada je imao 30 ljeta. Sta je pruzao i koliko je postigao ne treba ponavljati.

Tvog ljubimca Kroosa se sjecam jos kao pristavog djecaka kada je "tvojoj" Zvezdi uvalio pogodak iz slobodnjaka.
Ima Toni finu tehniku, mekanu nogu i jos "hicme" dobrih atributa. Sada je u Josefu dobio trenera koji ce ga forsirati i ako pod njegovom palicom ne napravi "durchbruch" i izadje iz sjene vjecitog talenta, nece nikad.

Sjeti se Scholla (Kroos dosta podsjeca na njega) i kako je najbolje igrao do neke 25-26 godine (znam da su povrede uradile svoje) i poslije toga samo tapkanje u mjestu ili "edelreservist" rola.
Sta zelim reci (jer znam da ces ponovo pitati je li Kroos bolji nego sto je Schweini bio u njegovim godinama)?
Da se nikad ne zna kad ce neki igrac biti na vrhuncu igracke moci i koliko se dugo moze zadrzati na tom levelu.
Dao sam ti dva primjera/usporedbe, ali imas takvih koliko hoces.

Ovo pitanje o Bastijana smo vec apsolvirali, ni sam ne znam zasto se ponovo ukljucujem u ovu raspravu (besmislenu, dakako), ali zato znam da necu vise. ;)

Mozes ti pricati koliko hoces, ali jedva cekas njegov povratak, kao i svi uostalom. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 dec 2011, 13:17

Geronimo nisi trebao, sad izlazi da trebam pomoć u ovoj (ne)zdravoj diskusiji. Iako to nije bilo potrebno, svejedno ti zahvaljujem na pokušaju ( iako mi se čini uzaludnom ) da ipak ubedimo našeg druga da je Švajni klasa.

Tek sam sad uhvatio nešto vremena pa da konačno i odgovorim na tvoj post @secer-u.

Dakle, ako jedan Hitzfeld kaže da je Švajni bitan Bayernu kao Xavi Barceloni onda je svaka naša diskusija na ovu temu poprilično dosadna i bespotrebna.

Za mene je Švajni igrač koji me stilom i igrom najviše podsjeća na Lamparda a meni osobno je Frank Lampard od 2005-2010 bio jedan od najboljih veznih igrača na svijetu.

Mislim da sam rekao dovoljno i da svaki pokušaj da dokažeš da je Švajni samo dobar igrač i ništa više ne drži vodu.

Imamo drugačija razmišljanja i možemo diskutirati unedogled a to mi se stvarno neda.

I da ne zaboravim, mene ne zanima statistika Švajnstajgera već ja vidim ( kao i 90% ljudi na forumu, ne samo na temi Bayerna ) koliko fali u samoj igri, vjerujem da razumiješ što želim reći pa nema potrebe da filozofiram.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 02 dec 2011, 16:12

ta je ovo, neka zayebancija, skrivena kamera :?:
citati, citati, pa tek onda komentarisati.
secer je napisao/la:rug secko nikada nije rekao da je svajni kanturina(ok, mozda jesam, ali to bjese u afektu :mrgreen: ), naprotiv!
svajni je dobar igrac, ali nikako nije ono sto pojedini mediji, te odredjena grupa navijaca o njemu misli.
ostalo je smijurija koju ne planiram komentarisati.
Stefan Effenberg je napisao/la:Dakle, ako jedan Hitzfeld kaže da je Švajni bitan Bayernu kao Xavi Barceloni
ishlapljeli starac cije je vrijeme vec davno proslo i koji se nije mogao presaltati sa prahistorijskog na ovaj moderni fudbal. u svoje vrijeme je bio kralj, ali vise ne.
xavi je za 5 klasa iznad svajnstajgera, zar ne? onda bi, ako poslusamo ishlapljelog hicfelda, trebali reci da je i barcelona za 5 klasa iznad bayerna.
osim toga, znamo da svaki cigo svoga konja fali, tj. hvali se onim sto ima. tako je za djenerala bayern bio ´maß aller dinge´ iako je u to vrijeme u evropi bio samo prosjek.
dakle, svajni je dobar, ali nikako svjetska klasa, niti je nezamjenjiv.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.