Newcastle United F.C.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Newcastle United F.C.
Produžen ugovor sa Pumom (tako tvrde britanski mediji). Eh, to znači da Nike sigurno neće platiti tih 10 miliona funti godišnje za ime stadiona (i to se pričalo u posljednje vrijeme). U svakom slučaju, nek' je barem nešto riješeno.
Maiga je kaparisan (objavljuju skoro svi mediji). Eh, koliko je tu istine ostaje nam da vidimo. No, mora se priznati da je predugo povezivan sa prelaskom na St. James Park, tako da vjerujem da postoji šansa da su ove vijesti istinite. Transfer bi se treb'o završiti u narednih nekoliko dana, a 1. januara naredne godine bi ovaj Malijac došao u Newcastle. Dakako, nedugo zatim bi otputov'o na AKN, zajedno sa Tioteom i Dembom Ba. Jbt, tad će Newcastle baš biti u yebeno teškoj situaciji.
Jedna zanimljivost u vezi Pardewa.
Izgleda da je počinio samoubistvo.
Neka mu je laka crna zemlja.

Maiga je kaparisan (objavljuju skoro svi mediji). Eh, koliko je tu istine ostaje nam da vidimo. No, mora se priznati da je predugo povezivan sa prelaskom na St. James Park, tako da vjerujem da postoji šansa da su ove vijesti istinite. Transfer bi se treb'o završiti u narednih nekoliko dana, a 1. januara naredne godine bi ovaj Malijac došao u Newcastle. Dakako, nedugo zatim bi otputov'o na AKN, zajedno sa Tioteom i Dembom Ba. Jbt, tad će Newcastle baš biti u yebeno teškoj situaciji.

Jedna zanimljivost u vezi Pardewa.

Ne treba zaboraviti odati počast Gary Speedu.“A couple of months after he got here, the gaffer gave me a book by the NBA coach Phil Jackson. He gave me his autobiography ‘More than a Game’.” “It’s all about being a player and stepping up to being a coach and then on to being a successful manager.”
“It’s about his methods, how he does things.” “It’s the stuff he says in dressing rooms, how to motivate players and how to say it.” “He had read it himself and it was very interesting that he was taking things from all over the place, different sports and different walks of life.”

Neka mu je laka crna zemlja.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
R.I.P. Gary Speed
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a
R.I.P. Gary Speed

''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby
- Nick Hornby
- gloryhunter
- Kontakt:
Auu jbt,kako me razalostila ova vest,veliki Gary Speed.
Pocivaj u miru legendo !

Pocivaj u miru legendo !

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
RIP LEGENDO !
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Jes' se Ben Arfa razgoropadio. Neka, neka. Tako i treba. To je reći optimizam.Newcastleov ofanzivac Hatem Ben Arfa vjeruje da Svrake imaju snage da ove godine osvoje naslov engleskog prvaka.
Iako će mnogi reći da će žestoku bitku za naslov ove godine u Engleskoj voditi klubovi iz Manchestera - United i City, Ben Arfa je uvjeren da i Newcastle može do tog cilja.
"Ukoliko ćemo dovoljno vjerovati u naše mogućnosti i sposobnosti, možemo osvojiti naslov prvaka. Imamo dobre igrače, a samopouzdanje nam donosi razliku na terenu. Bude li ga dovoljno kod nas, možemo napraviti nešto veliko", izjavio je Ben Arfa koji je zbog teške povrede izostao većinu utkamicu u prošloj sezoni.
Newcastle je trenutno četvrtoplasirani sa 26 bodova nakon 13 odigranih utakmica. U sljedećem kolu na St. James Parku dočekuju Chelsea koji je s jednim bodom manje odmah iza njih.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- mexy_whites
- Kontakt:
Jest da je nerealno, ali dobro razmišljanje. Često timovi gube bodove zbog kompleksa niže vrijednosti, odnosno prevelikog respekta prema protivniku. Podržavam Ben Arfu 

Side before self
R.I.P. Gary Speed.
Samo da vam kažem da me Newcastle ove sezone pozitivno iznenadio, i da ćete ovako nastaviti do kraja sezone, al' ipak da završite ispod Liverpoola
Svaka čast!
Samo da vam kažem da me Newcastle ove sezone pozitivno iznenadio, i da ćete ovako nastaviti do kraja sezone, al' ipak da završite ispod Liverpoola

Klopp for the kop!
Haris Arapović, neka ti dragi Allah podari Džennet.
Haris Arapović, neka ti dragi Allah podari Džennet.
To znaci da ce onda Newcastle zavrsit na 8.mjestuThunder93 je napisao/la:R.I.P. Gary Speed.
Samo da vam kažem da me Newcastle ove sezone pozitivno iznenadio, i da ćete ovako nastaviti do kraja sezone, al' ipak da završite ispod LiverpoolaSvaka čast!

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Jako dobro igrate ove sezone, to vam niko ne može pobiti. Nadam se da će te pobjediti Cheslija na svom terenu u sutrašnjem ogledu, jer još uvijek nisam siguran da ste baš vi ta 4. ekipa EPL. Mislim da nemate dovoljno dobar igrački kadar da izdržite svih 38 kola i da na kraju završite kao 4.
Mislim da je neko pisao, vjerovatno Monolog, kako će Newcastle na kraju biti 7. Tu sada nastaje problem. Izvlačenje polufinala Carling Cupa vam nikako ne ide na ruku.
U prvom polufinalu se sastaju City vs Liverpool a u drugom Cardiff vs Palace. Jedina nada svih, uslovno rečeno manjih klubova jeste da Liverpool izbaci Cityija i da ga na kraju i osvoji.
Ako City prođe dalje, njegov protivnik će ići u EL, bez obzira na konačni ishod finala
Zaista je prava šteta, ako bi kojim slučajem završili na 7 mjestu i ostali bez evrope uz ovakvu odličnu gru
Moj Antifa, da sam na tvom mjestu, ne bih se baš prsio protiv Reedsa
Mislim da je neko pisao, vjerovatno Monolog, kako će Newcastle na kraju biti 7. Tu sada nastaje problem. Izvlačenje polufinala Carling Cupa vam nikako ne ide na ruku.
U prvom polufinalu se sastaju City vs Liverpool a u drugom Cardiff vs Palace. Jedina nada svih, uslovno rečeno manjih klubova jeste da Liverpool izbaci Cityija i da ga na kraju i osvoji.
Ako City prođe dalje, njegov protivnik će ići u EL, bez obzira na konačni ishod finala

Zaista je prava šteta, ako bi kojim slučajem završili na 7 mjestu i ostali bez evrope uz ovakvu odličnu gru

There got to be something for Liverpool big number nine ...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma yebo Europa League. U istoj bi vjerovatno igrali sa Vučkićem, Perchom, Lovenkradsom, tako da taj izlazak u ovo takmičenje i nije po volji. Mada, s druge strane to bi privolilo ove igrače koji se nećkaju oko prelaska u redove Svraka. Dakle, izlaskom na euroscenu bi pokazali kako je klub stao na noge i kako iz godine u godinu planira biti sve bolji i bolji.
Nerealno je očekivati ligu prvaka na St. James Parku. Nerealno. Al', ako se ovako nastave stvari odvijati, onda može ipak EL biti to "utješno" takmičenje za 'Castle. Svi znamo koliko su puta kiksali Arsenal i Liverpool, a Everton po običaju slabije pali. Tu bi Newcastle mog'o umiješati svoje prste.
Dijelim @Rizahovo mišljenje oko nedovoljno jakog igračkog kadra. Smio bih se kladiti da SAF ne bi ovako motivisao ekipu i sa ovom prosječnošću ovako dugo držati to mjesto koje vodi u CL. Ulažem pedesetku. Ima li dobrovoljaca?
Još sada kada shvatimo da će Ba i Tiote sigurno otići na AKN, to ne ulijeva neko pretjerano samopouzdanje navijačima i simpatizerima tima.
Prokleti AKN. Zašto se ne igra u ljetnom periodu?
Vjerujem da će biti nekoliko dolazaka u zimskom prelaznom roku. Dakako, ne očekujem neke bum transfere, al' barem 2 nova igrača koja će rasteretiti ove što će igrati 30+ utakmica u Premiershipu. Na kraju godine će se zahvaliti Smithu (previsok ugovor, a ne igra nikako), vjerovatno će tu biti još neki odlazak i to je to.
Bilo kako bilo, prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom (to govorim već 100 godina
). Jedan poraz do ovog trenutka (apsolvirani City, Manchester, Arsenal, Tottenham, Stoke u gostima, Sunderland), a od jačih ekipa tu su još Liverpool i Chelsea. Sutra u 13:45 je meč kontra londonskog kluba (koji je u krizi, a u utorak igraju i CL), tako da bi se i tu mogli nadati povoljnijem rezultatu. Ne bih se ja bunio kada bi Njukaš (@Hare_BvB
) izvukao remi, a pobjeda bi baš vratila momke na pravi kolosijek (2 kola su Svrake bez pobjede
).
Odoh sad na dnevnu dozu kofeina i glupiranja, pa se čitamo poslije.
Nerealno je očekivati ligu prvaka na St. James Parku. Nerealno. Al', ako se ovako nastave stvari odvijati, onda može ipak EL biti to "utješno" takmičenje za 'Castle. Svi znamo koliko su puta kiksali Arsenal i Liverpool, a Everton po običaju slabije pali. Tu bi Newcastle mog'o umiješati svoje prste.
Dijelim @Rizahovo mišljenje oko nedovoljno jakog igračkog kadra. Smio bih se kladiti da SAF ne bi ovako motivisao ekipu i sa ovom prosječnošću ovako dugo držati to mjesto koje vodi u CL. Ulažem pedesetku. Ima li dobrovoljaca?

Vjerujem da će biti nekoliko dolazaka u zimskom prelaznom roku. Dakako, ne očekujem neke bum transfere, al' barem 2 nova igrača koja će rasteretiti ove što će igrati 30+ utakmica u Premiershipu. Na kraju godine će se zahvaliti Smithu (previsok ugovor, a ne igra nikako), vjerovatno će tu biti još neki odlazak i to je to.
Bilo kako bilo, prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom (to govorim već 100 godina

Odoh sad na dnevnu dozu kofeina i glupiranja, pa se čitamo poslije.

Brate realno ti sve govorim , znam da Liverpool neigra ni cetvrtkom vise ,Rizah je napisao/la:Jako dobro igrate ove sezone, to vam niko ne može pobiti. Nadam se da će te pobjediti Cheslija na svom terenu u sutrašnjem ogledu, jer još uvijek nisam siguran da ste baš vi ta 4. ekipa EPL. Mislim da nemate dovoljno dobar igrački kadar da izdržite svih 38 kola i da na kraju završite kao 4.
Ako City prođe dalje, njegov protivnik će ići u EL, bez obzira na konačni ishod finala![]()
Zaista je prava šteta, ako bi kojim slučajem završili na 7 mjestu i ostali bez evrope uz ovakvu odličnu gru![]()

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Znaci sutra ocekujem istu postavu ko portiv man utd: Krul,Simpson,S.Taylor,Colocinni,R.Taylor,Obertan,Cabaye,Tiote(Guthrie),Jonas,Ben Arfa,Ba.
Best je jos uvijek povrijedjen,znaci igra Ben Arfa, ni Tiote nije igrao ne znam jeli se oporavio, ako je jos uvijek povrijedjen igrat ce Guthrie ili Gosling. I Jonas je suspendovan, samo ne znam ko ce igrati umjesto njega
A ako budemo gubili tu je joker s klupe Shola Ameobi 
Best je jos uvijek povrijedjen,znaci igra Ben Arfa, ni Tiote nije igrao ne znam jeli se oporavio, ako je jos uvijek povrijedjen igrat ce Guthrie ili Gosling. I Jonas je suspendovan, samo ne znam ko ce igrati umjesto njega

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da Tiote neće biti u kadru za meč kontra Chelsea. Što se tiče Jonasa, pa moguće da će sa Ben Arfom početi na toj poziciji, a da Sammy Ameobi bude taj polušpic (Obertan će biti desno). Sigurno je da će se izostanak Gutierreza primijetiti, al' koga nema bez njega se može i mora.
Ono što daje optimizam je slaba forma Chelsea. Ok, prošlo kolo su dobili Wolvese, al' sve je to i dalje sve samo ne idilična situacija. Dakako, to može biti dvosjekli mač, jer je pitanje vremena kada će se iskoristiti svi igrači do maksimuma. No, trenutno to nije slučaj, a AVB još uvijek nije usavršio defanzivu svoje ekipe.
To je veliki + za Svrake, a kako igraju Ba i kompanija, ne bih se iznenadio da sutra bude nekoliko lopti u mreži Cecha.
Neće biti nekih velikih promjena u ekipi (ono što se mora zamijeniti je druga priča), a i prošle godine je na St. Jamesu Chelsea došao do boda (sjetimo se gola Carrolla nakon nesporazuma Cecha i odbrane).
Mislim da je Kalou izjednačio, al' nisam siguran.
Dakako, Chelsea je tad bio mnogo bolji (ne samo protiv 'Castlea, već u sezoni općenito), dok je Newcastle igrao znatno slabije negoli je to slučaj danas. 

Ono što daje optimizam je slaba forma Chelsea. Ok, prošlo kolo su dobili Wolvese, al' sve je to i dalje sve samo ne idilična situacija. Dakako, to može biti dvosjekli mač, jer je pitanje vremena kada će se iskoristiti svi igrači do maksimuma. No, trenutno to nije slučaj, a AVB još uvijek nije usavršio defanzivu svoje ekipe.

Neće biti nekih velikih promjena u ekipi (ono što se mora zamijeniti je druga priča), a i prošle godine je na St. Jamesu Chelsea došao do boda (sjetimo se gola Carrolla nakon nesporazuma Cecha i odbrane).

Nadam se da će se Svrake vratiti na Europsku scenu jer Newcastle je veliko ime i zaslužuje da igra makar u Europa ligi. Odlascima najboljih igrača sa St. James' Parka mislio sam da će te se boriti za opstanak u društvu najboljih, ali ipak ste izenandili cijeli Otok sa odličnim partijama pod vodstvom Pardewa.
Pad forme je realan i mora se desiti, ali nadam se i vjerujem da možete ostati u Top 6 klubova ove sezone.
Pad forme je realan i mora se desiti, ali nadam se i vjerujem da možete ostati u Top 6 klubova ove sezone.

Il club più' titolato al mondo.
Per sempre Rossonero
Per sempre Rossonero
Izgleda da bi Leon Best mogao zaigrati sutra. "Leon Best is expected to be fit following a recent groin complain."
Ali ipak mislim da Ben Arfa ima prednost
Ali ipak mislim da Ben Arfa ima prednost
- gloryhunter
- Kontakt:
Nufc povezan sa Obraniak-om iz Lillea. Ludovic Obraniak je poljski reprezentativac.
Čeka se napadač. Maiga je navodno gotova stvar.

Čeka se napadač. Maiga je navodno gotova stvar.
Trenutno korisnika/ca: tutankamon1905 i 7 gostiju.