Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 dec 2011, 00:43

Lahko je pričati da se nije Napoli povukao, a niko ne razmišlja na način da smo mi zaslužni što se Napoli povukao.

Mi smo Napolija natjerali da se oni povuku, Conte je postavio visoko odbranu u formaciji 3-5-2, znao je da će oni fizički pasti, Licht i Esti su igrali visoko tako da su bekovi Napolija morali više obračati pažnju na odbrau nego na napad, Pirlo je još više igrao naprijed tako da smo tu pravili višak, naša tri igrača na sredini su igrali protiv dvojice iz Napolija.

Igrači su stajali bliže jedan drugom, naprosto smo neutralizovali njihovu igru iz prvog poluvremena, Mazzari nije imao odgovor, ti samo pogledaj način na koji smo mi igrali i kako smo olako dolazili u prilike, pored 3 data gola imali smo još 3 ili 4 čiste prilike za gol.

U drugom poluvremenu smo skoro svaki napad mi imali isto igrača u napadu kao i oni u odbrani.

A eto iako je nas Napoli izdominirao u prvom poluvremenu dali su nam golove našim greškama, prvi gol Bonucci nabaci Hamsiku, Pirlo slabo izbije i pravo Pandevu na gol.

Mislim mi smo razvalili Napolija gore u drugom nego što je on nas u prvom poluvremenu.

Najzaslužniji je Conte sa maestralnom taktikom koju je postavio.

Napoli je nas napadao onoliko vremena koliko je imao snage i dali su oni na vrijeme golove i sve to, ali nisu računali na onakvu reakciju Juventusa, očigledno su mislili da je ovo Juve iz prošle sezone i u tome su se prevarili.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 02 dec 2011, 00:46

Soni je napisao/la:Pa ti rece da necemo o tome sta bi bilo kad bi bilo.
Pa to sta bi bilo kad bi bilo se zove analiziranje tekme. Iskreno govoreci ja u zivotu nikada nisam vidio Juventusa u tako podredzenom polozaju kao u prvom poluvremenu i normalno da se pitam da li bi Juve imao snage da dodze do boda da je Napoli nastavio u istom tempu?? U svakoj analizi tekme se treba zapitam bas to "sta bi bilo kad bi bilo" i pokusati doci do odgovora da li bi ekipa mogla odgovoriti i na koji nacin u "tim i tim " situacijama. Nema tu nista lose ili ja nesto fulam ovdje?? Siguran sam da je trener Juventusa a takodze i cijela ekipa gledala tekmu i analizirala i bas postavila sebi pitanja u tom fazonu " sta bi bilo kad bi bilo"..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 dec 2011, 00:50

@zeljocity

Razumijemo se, malo češće piši :mrgreen:

Bit će od velike važnosti u januaru biti na tabeli ispred Bbilana. Evo sad pročitah da su oni ponudili 2,8 miliona za Montoliva, a mi 3,2. Montolivo je po meni idealno rješenje kao zamjena za Pirla. Jer ne vidim u Serie A nekog drugog igrača koji je bolji na toj poziciji, a košta jeftinije.
Ž '21!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 02 dec 2011, 00:57

zeljocity je napisao/la:
Pa to sta bi bilo kad bi bilo se zove analiziranje tekme. Iskreno govoreci ja u zivotu nikada nisam vidio Juventusa u tako podredzenom polozaju kao u prvom poluvremenu i normalno da se pitam da li bi Juve imao snage da dodze do boda da je Napoli nastavio u istom tempu?? U svakoj analizi tekme se treba zapitam bas to "sta bi bilo kad bi bilo" i pokusati doci do odgovora da li bi ekipa mogla odgovoriti i na koji nacin u "tim i tim " situacijama. Nema tu nista lose ili ja nesto fulam ovdje?? Siguran sam da je trener Juventusa a takodze i cijela ekipa gledala tekmu i analizirala i bas postavila sebi pitanja u tom fazonu " sta bi bilo kad bi bilo"..
Ja mislim da je Napoli krenuo ofanzivno i drugo poluvrijeme, da ne bi dali ni onaj jedan gol, nego bi juve dobio 3:2
Zbog formacija obje ekipe
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 02 dec 2011, 01:17

Bianconeri1988 je napisao/la:@zeljocity

Razumijemo se, malo češće piši :mrgreen:

Bit će od velike važnosti u januaru biti na tabeli ispred Bbilana. Evo sad pročitah da su oni ponudili 2,8 miliona za Montoliva, a mi 3,2. Montolivo je po meni idealno rješenje kao zamjena za Pirla. Jer ne vidim u Serie A nekog drugog igrača koji je bolji na toj poziciji, a košta jeftinije.
Pa nije on los samo ne znam nisam bas za njega. Jel se on smijo kad je bio minut sutnje prije neke tekme???
Prica se o nekom Palombu iz Sampdorie ali ne znam nista o njemu :mrgreen: od igraca koji bi mogli dobro doci Juveu je i De Rossi iz Rome istice mu ugovor na kraju sezone ne znam jel produzio. Uglavnom bilo bi ga tesko dovest jer je od malih nogu u Romi i izjavio je bio da ako ne produzi ugovor sa Romom da ce trazit angazman u inostrastvu i mislim da se suskalo o Arsenalu. A drugi kojeg bi volio je Guiseppe Rossi iz Viljareala i vec je bilo price o njemu pocetkom godine..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 02 dec 2011, 08:27

zeljocity je napisao/la:
Vjerovatno se ne sjećaš utakmice protiv Panathinaikosa u Atini 2000 (3:1 - 2 crvena kartona)
protiv Hamburga kući 2000 (3:1 - 2 crvena kartona)
protiv Celte Vigo proljeće 2000 (4:0 - 2 crvendaća)
protiv Rome 2004 (4:0 - 1 crvendać čik pogodi ko je fasovao :mrgreen: )

Bili bolji u prvom poluvremenu???
Pa šta??
'beš takvu utakmicu gdje vodimo u prvom 4:0 i protivnik se ne mož sastati sa loptom
Adrenalin, bitka, golovi, uzbuđenje, taktičko nadmuidrivanje to je Calcio
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 02 dec 2011, 11:10

Montoliva i Caceresa u Januaru i idemo po Scoudetto ;) ..

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 dec 2011, 11:51

[youtube][/youtube]

3 komada im u prvom uvaliti i to je to, ne treba ništa mjenjati ekipu, ipak 4. Laziu bježimo samo 4 boda, umjesto Pirla nek igra Pazienza, vraća se Marchisio, ne bi trebalo biti problema...
Ž '21!

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 02 dec 2011, 12:09

Giaccherini daje gol svojoj Ceseni :D :P
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 02 dec 2011, 14:12

Burberry46 je napisao/la:Giaccherini daje gol svojoj Ceseni :D :P
Kad ga nama Martinez :P
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 02 dec 2011, 15:24

kada se sjetim proslogodisnje razvaljotke od 3:0, mogu da budem sretan izvedbom nasih igraca na najtezem gostovaju ove sezone. Izgubit casno uz borbenost, htjenje, zalaganje i ulaganje truda do posljednje minute nije nikakav problem, al' biti izdominiran, ponizen, nokautiran, to zaista boli. Otprilike tako je Juve izgledao u Naplju predhodne sezone.

Vjerovatno Napoli izgleda jace nego lani, sto pokazuje napredak Juventusa pod vodstvom Contea. Posto sam gledao 2 puta utakmicu mogao sam otprilike, objektivno, reci nesto o tom duelu. Nakon uspjesnog gostovanja u Rimu, 90% juventina je bili zadovoljno sa nerjesenim rezultatom u vrucem i smrdljivom Napulju ,medju kojima sam i sam :).

Pun stadion, dodatni pritisak, nabrijani igrac i navijaci, naravno i kvaliteta napolitanaca su bili prepreka u osvajanju ovog "mjesta". Ali, pocetak utakmice me je odmah razuvjerio, gdje se vidjelo da je ovo novi Juve koji moze biti ne porazen i koji moze zadati udarac jakom Napoliu. Privih 15 minuta imali smo dominaciju i mogli smo vrlo lahko doci do vodstva kada su Matri i Vucko imali sanse, dok naplitanci nisu dosli do Bufonovog gola. Preokret u igri se desio nakon prejeftino poklonjenog penala Pirala, kojeg je kasnije promasio hamsik. Od tada napoli pocinje da igra, odnosno, zabija pogodak i konstantni prijeti uglavnom igrajuci na kontra napade. U tom periodu Juve je imao inicijativu, prvenstveno, drzanjem posjeda i u propalim pokusajima odgovora na vodstvo Napolia. Nakon sto Pandev zabija drugi gol uz dosta srece, posmislio sam na proslu sezonu i tri komada na kontu nase ekipe. Nisam bio zadovoljan rezultatom, zaostatak je bio 2 gola, ali se vec osjetio napredak ekipe u odnosu na ranije godine.

Pocetak drugog nagovjestava nevidjeni preokret, kao da se radilo o drugoj ekipi a ne o bezidejnom Juveo koji je uglavnom drzao loptu u svom posjedu ( period od 15 pa do kraja prvog dijela) i pokusavao da se vrati u igru. Rani pogodat Matrija donosi elan i moral nasoj ekipi koja pocinje da igra i opravdava prvo mjestu. Konstantni napadi i jos veca dominacija igraca Juvea su pokazali odlucnost i zelju za izjednacenjam, koje je kasnije odlozio Pandev, pogotkom iz jedine sanse napolitanaca u drugom djelu. Taj napredak Juvea koji igra 90 minuta a ne samo jedan period, urodio je plodom, pogotcima za izjednacenje. Cak, je na kraju malo i falilo da postignemo i 4 pogodak sto bi bilo izvanredno, ali se rezultat nije promjenio i ostalo je nerjeseno. Drugo poluvrijem pokazalo je snagu Juvea, koji i kada gubi, igra,zeli i tezi ka cilju, pobjediti ili biti ne porazen...

tesko da iko moze biti nezadovoljan rezultatom i igraom Juventusa, osim, nekih 30 minuta prvog djela. Moramo biti sretni na napredak i karakter nasih igraca koji u pravom smislu predstavljaju Juventus...

edit: od ukupnih 1080 minuta aktivne igre, po meni nismo bili u elementu nekih 30 minuta utakmice protiv napolitanaca, a ostatak je bio dominacija. Lazio, Palermo, Milan, Inter su izgledali smjesno u duelima sa Juventusom...
Forza Juve!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 dec 2011, 15:37

Ovih dana samo "pure emotions" na našoj temi :mrgreen: :lol:

Jeste li vi skinuli ovaj widget sa zvanične stranice kluba!?

Ima zanimljivih stvari, evo recimo na današnji dan smo pobjedili Fiorentinu 2:1, a dvostruki strijelac je bio današnji pomočnik Antonio Contea Angelo Alessio, mada su svi navijači očekivali da čovjek odluke bude Roberto Baggio.
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 02 dec 2011, 15:41

http://fcjuventus.info/vijesti/54-zvani ... ijetu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Daj Gigi, ti si i dalje najbolji... :)

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 02 dec 2011, 15:51

Juventus želi Montoliva i Kuzmanovića

http://fcjuventus.info/vijesti/56-nezva ... novia.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nezz zasto Kuzmanovica, beze je igrac...
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 02 dec 2011, 16:01

harebianconero je napisao/la:Juventus želi Montoliva i Kuzmanovića

http://fcjuventus.info/vijesti/56-nezva ... novia.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nezz zasto Kuzmanovica, beze je igrac...

glavni kotacic ekipe, Pirlo, nonstop igra, plus, reprezentativne utakmice , tako da je obaveza,uprave, naci adekvatne zamjene. Nisam za Kuzmanovica, dok bi Montolivo bio vrlo dobra zamjena. Eh, sad pitanje glasi da li oni zele biti zamjene koje ce ulaziti posljednji 15 minuta?. Dogodine, moramo pucati na neko zvucno ime jer igramo, aBd, ligu prvaka...

Citam vjest da je Kraske postao mamac za Walcota :lol:

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 02 dec 2011, 16:18

Marcello Lippi- "Antonio Conte gets a lot angrier on the bench than me, also because I was usually smoking a cigar..."

:D

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 02 dec 2011, 16:24

SoloJuve26 je napisao/la:Marcello Lippi- "Antonio Conte gets a lot angrier on the bench than me, also because I was usually smoking a cigar..."

Lippi, uvijek, stalozen, miran sa cigaretom prati i posmatra ekipu, dok Conte izgledao kao "luđak", pa nekad pomislima, kao da prijeti igracima zbog gresaka koje prava. Interesantno da uvijek ostane bez avaza nakon utakmica...

Legende... :)

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 02 dec 2011, 16:28

BigBen je napisao/la:
SoloJuve26 je napisao/la:Marcello Lippi- "Antonio Conte gets a lot angrier on the bench than me, also because I was usually smoking a cigar..."

Lippi, uvijek, stalozen, miran sa cigaretom prati i posmatra ekipu, dok Conte izgledao kao "luđak", pa nekad pomislima, kao da prijeti igracima zbog gresaka koje prava. Interesantno da uvijek ostane bez avaza nakon utakmica...

Legende... :)

Ma nedostajalo mi je ovo vidjeti kad jedan trener ima kontrolu i kad igraci trce ko nikad. Samo kad se sjetim prosle god kad nas je Del neri vodio ziva zajebancija, i onda one smjeskanje nakon poraza kod kuce protiv Milana :evil: ...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 dec 2011, 16:32

Pa i Delneri je galamio prošle sezone, svaku tekmu samo čuješ: "Miloš, Miloš, Miloš" :mrgreen: :lol:

Ali za razliku od Delnerija, Conte igračima govori ono što je korisno... :D

A Conte i igra istu formaciju kao što je igrao Lippi kad je tek došao, 4-3-3...

Dosta je sličnosti između Contea i Lippija, ali neka paralela će se moći povući tek za recimo 2-3 sezone kad osvojimo Ligu šampiona 8-) :mrgreen:
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 02 dec 2011, 16:33

Hahah, evo za one koji vole narodnjake ali sa fudbalskim vokabualorm... :D . Ovaj tip ima jUVENTUSOV DRES, JEDAN OD NAJBOLJI...

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.