shaman7 je napisao/la:Ovo je pravi komentar cijele situacije.pepe_signori je napisao/la:E ovako, imam pitanje za MostaracVelezovac? Po cemu Durakovic je narusavao atmosferu u klubu?
Jel ima sve redovno? Jel pije i pusi ko Okic, Hasanovic,Kajtaz,Lakicevic itd itd? Jel se drogira i smrce ko Kajtaz? Jel se tako kvari disciplina? Jel se ikad pobio i s kim na treningu kao sto se bio Kadric sa Kazazicem, jel udario ikad ikoga kao sto je Ivetic Balalica?... NIJE NIKAD! Nije nikad ni ostao preko 10 sati u gradu moj majstore... Najbolji je uzor maloj djeci kako treba da se ponasa jedan sportista. Milion puta sam ga vidio za vrijeme sezone u sjevernom logoru , trci , dodatno radi i cak i cujem onda komentare one djece i ljudi : pa nije ni cudo sto je najspremniji u ekipi...
Drugo pitanje je upuceno Analicu? Ko te onda ove sezone odusevio ako nije Durakovic, ove sezone nam je bio najbolji igrac! Protiv Celika on okrene utakmicu svojim ulaskom, protiv Slavije najjaci na terenu, protiv Sarajeva najbolji... I nigdje te nije odusevio??? Majstore onda fino svake subote ostani kuci gledaj Arsenala i Gervinha kako igra a ne Durakovica... I imam za sve vas pitanje? Jel znate vi sta je Durakovic uradio pa je izbacen... Momka znam extra... 10 dana je plakao, nije mogao sebi doci zbog toga sto je otjeran, ali plakao je samo zato sto se to desilo u Velezu u klubu koji najvise voli... Durakovic je sklonjen jer je zasluzeno kao i Lakicevic izborio mjesto te tako izbacio Okica i Rovcanina iz startne postave sto naravno ne odgovara menadzerskim talovima Sedina Tanovica... Dzanu je poslije utakmice sa Zeljom napao Velagic zato sto je pognuo glavu u svlacionici, i ovaj ga je napadao i govorio mu svasta i Dzanu mu rekao, a to mi je potvrdilo jos 5 igraca : Jesam li uvijek ja kriv? I Mirza sutradan napise suspenziju u klub da zbog crvenog kartona protiv Sirokog i odgovaranja na kapitenu zeli suspendovati Durakovica, uprava je to odbila jer takva suspenzija nema smisla, i onda je Varesanovic postavio ultimatum : Ili Djano ili ja?
Pepe - svaka prica ima 2 strane i obicno ona koja je MANJE LOGICNA ili SKROZ NELOGICNA ispadne ona koja nije tacna.
Prvo, odakle tebi tolika sigurnost da je upravo TA STRANA PRICE koju si ti cuo jedina strana i da je sve bas tako bilo. Vidis, moje informacije su da se Durakovic kofrcio ne samo treneru nego i Kajtazu i Velagicu i da je dobio nogu radi kofrcenja treneru i dvojici kapitena, sto se u Velezu gdje je Velagicu skoro 40 godina nemoze desit od jednog 20godisnjaka.
A tvoja verzija price se, kako ja svatih, svodi na to da je Durakovic izbacen zato sto se probio pored Okica i Rovcanina i time nametnuo treneru ali nisu smjeli da puste Durakovica da igra jer je Tanovic imao neki tal pa je Durakovic morao da sjedi na klupi??? E pa, haj da krenemo redom. Koliko je golova Durakovic dao u svojih 17-18 utakmica koje je igrao??? Da, tako je - nula golova. Po cemu je on toliko odskocio od Okica i Rovcanina? Prvo, ne branim ni jednog ni drugog - meni je Durakovic borbeniji od obojice njih i meni je licno drazi kao igrac. I pogotovo u Sarajevu mi je pokazao koliko je srcan i hrabar u igri - i ja ga radi toga postujem. A istina je i da zivi zivotom sportiste, ne pije, ne pusi - sve su to ogromni plusevi... ali to nije dovoljno. Igrac mora da bude i timski orijentisan i da slusa sta mu i trener kaze i kapiteni i oni koji su stariji od njega. Biti talenat i vrijedan nije dovoljno. Mora se lijepo i ponasat da bi bio igrac od njega - a Durakovic je upravo tu zakazao.
Sve ja mogu svatit. Mogu svatiti i to to sto si rekao gore ali nemogu da prihvatim tvoju verziju dogadjaja jer se bazira na necem skroz ocigledno nelogicnom ... a to je da je Tanovic izbacio Durakovica iz kluba jer se ovaj nametnuo ispred Okica i Rovcanina, dok u isto vrijeme, da je Tanovic stvarno imao neki tal da Durakovic ne igra, sve sto bi morao da uradi je da sjedne Durakovica na klupu i gotova prica. Nebi morao da ga izbaciva iz kluba nikako.
Ali haj polako. Krenimo redom - prvo, ne igra ni Okic ni Rovcanin svaku tekmu - to da smo na cisto. Drugo, Durakovic je dobivao sve vecu i vecu minutazu na terenu - tacno nije igrao stalno ali nije istina da nije igrao nikako. Trece i najvaznije - zasto bi neko (evo Tanovic u ovom slucaju) izbacio Durakovica iz kluba ako je vec htio da ova druga dvojica igraju (radi tog famoznog tala i silne love) kad jednostavno moze sjesti Durakovica na klupu i opet primati taj famozni tal, a Durakovic na klupi u slucaju da se ova dvojica povrijede i gotova prica???
Drugim rijecima, ako sam ja uzeo pare da mi 2 igraca igraju a imam boljeg igraca kojeg ne pustam da igra - zasto ga jednostavno ne sjednem na klupu i zasto bi ga izbacivao iz kluba ako ga mogu jednostavno sjest na klupu i na jos laksi nacin rijesit svoj problem?
Znaci ta prica "oni izbacili Durakovica jer je bolji od svoje konkurencije u klubu" nema ama bas nikakve logike iz gore navedenog razloga.
Ali nebi Mostar bio Mostar kad nebi bilo konspiracijskih teorija - jhebo Dan Browna i Andjele i Demone kakve mi scenarije u Mostaru mozemo smislit za 5 minuta.
Durakovic je otisao zato sto se ovaj kofrcio kad je na klupi - eto zasto. I zato sto su mu rekli "ok, mlad si, igraces, polako, sabur, ulazices, ulazis sve vise, polako, malo po malo" i ovaj poco kenjat i kenjat i kenjat i svadjo se sa trenerom i sa kapitenom i sa drugim kapitenom - i na kraju dobio nogu. E ta prica mi ima vise smisla od tvoje jer se slaze sa vec gore iznesenom tvojom pricom da se Velagic derao na Durakovca. A ta tvoja teorija da je izbacen jer je pokazao da je bolji od Rovcanina i Okica i da je neko vamo uzo lovu (a nidje love u Velezu da ga naopako okrenes) jednostavno nema nikakvog smisla jer su ga mogli sjest na klupu - i kraj price.
Jel ti to dobar odgovor? I Edin Dzeko je sjedio na klupi sa 27 miliona sto je primao - sto Durakovic nebi sjedio???
Nego druze okani se mahalskih.