NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Donnie Darko
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la Donnie Darko » 01 dec 2011, 01:15

Nesto kontam, ako je istina ovo da Celticsi zele trejdati Ronda, mozda ne bi bilo lose ni da obave neki trejd sa Sunsima.

Nesto tipa Rondo/Krstic/Wallace i neki pik <---> Nash/Gortat/Warrick

Gortat/O'Neal
Garnett/Warrick
Pierce/Green
Allen/West?
Nash/Bradley

Ono, dobili bi zadnji push na titulu, i budimo realni sanse za istu bi im se uveliko povecale sa Nashom i Gortatom. Izgubili bi u defanzivi, ali to ne bi bilo ni blizu dobitku na suprotnoj strani.

A Sunsi bi dobili mladog playa sa kojim bi krenuli u rebuilding. Poslije ove sezone bi pod ugovorom imali samo Ronda, Dudleya i Fryea, i bili bi 37 miliona ispod salary capa i bezbroj opcija.

:D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 dec 2011, 01:47

@Donnie Svidja mi se kako zelis da tvoja ekipa ide naprijed,da se potpise neki dobar FA,trejduje neko itd itd To receno,dodacu da stvarno dugo pratim ekipu za koju navijam( Spurse) i nekako mi se kod njih sve zasniva i pocinje od ljudske osnove,pa se onda gleda biznis i posmatrajuci tvoje Sunse kroz tu prizmu,ne mogu da zamislim da neka ekipa moze trejdovati igraca tipa Nasha(koji je toliko ucinio za njih).Razlog je ,sto treba ispostovati njegove zelje,a ako cemo ici u krajnost nije on jedina prepreka nekom rebuildingu,vec naprotiv,uz takvog igraca svi postaju bolji,pa trejduj nesto drugo li otpustaj....Druga je stvar,ako on hoce da ide...U SA je slicna situacija,imas Duncana koji je osnova i nista i dalje ne moze bez njega,ali on vise sam ne moze donijeti titulu,pa opet svi postuju njegove zelje i pokusava se dodati extra talenta,koji bi,kombinujuci sa onim sto on trenutno moze,pokusao osvojiti novu titulu.Dokaz za to je,da su Spursi,potpisivanjem RJ prije 2 god te jos nekih ugovora,prvi put u svojoj historiji otisli preko salary cap-a,jer se POSTUJE ono sto je TD dao za tim i svi nastoje donijeti i njemu i klubu 5titulu.Moj je zakljucak da se takve osobe prije svega nikada ne trejduju i treba im pustiti da budu u klubu i igraju dok ne odluce da se povuku ili zele otici sami...Citam neke komentare na forumima SA i svi gledaju trenutni uspjeh,pa se cak ide tako daleko da bi neki amnestirali Duncanov ugovor(koji je za ovu god 21mil)i potpisali,recimo,Nene-a i cekali da se TD vrati za minimalac kroz mjesec-dva po isteku roka za povratak :o :o Takvi likovi nemaju pojma o stvarnim vrijednostima kluba i za mene uopste nisu njegovi navijaci...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 dec 2011, 02:10

Steve Nasha trebaju trejdati u nekog contendera cisto iz zahvalnosti za sve sto je donio Sunsima. Mislim takav trejd bi bio u najboljem interesu za obje strane jer bi Sunsi barem nesto dobili zauzvrat, dok bi Nash dobio posljednju priliku za lov na titulu. Mislim, nece ga trejdat sve dok Nash to sam ne zatrazi, sto ovaj nikada nece uraditi jer jednostavno nije takva osoba. A Sarver je svjestan da je Nash jedini razlog zasto su tribine i dalje popunjene, i da bi eventualnim trejdom i neminovnim rebuildingom izgubio fine novce. Mada iskren da budem, ne bi se iznenadio ni da Steve Nash produzi ugovor sa Sunsima za neke manje novce. Nash i ne ostavlja bas utisak ring chasera, a moze igrati jos 3,4 godine na vrhunskom nivou bez beda.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 dec 2011, 02:25

Donnie Darko je napisao/la:Steve Nasha trebaju trejdati u nekog contendera cisto iz zahvalnosti za sve sto je donio Sunsima. Mislim takav trejd bi bio u najboljem interesu za obje strane jer bi Sunsi barem nesto dobili zauzvrat, dok bi Nash dobio posljednju priliku za lov na titulu. Mislim, nece ga trejdat sve dok Nash to sam ne zatrazi, sto ovaj nikada nece uraditi jer jednostavno nije takva osoba. A Sarver je svjestan da je Nash jedini razlog zasto su tribine i dalje popunjene, i da bi eventualnim trejdom i neminovnim rebuildingom izgubio fine novce. Mada iskren da budem, ne bi se iznenadio ni da Steve Nash produzi ugovor sa Sunsima za neke manje novce. Nash i ne ostavlja bas utisak ring chasera, a moze igrati jos 3,4 godine na vrhunskom nivou bez beda.
Pa o tome ti i pricam,postovati njegove zelje.....Mnogo cijenim osobe poput njega,ostajem tu i pokusavam stvoriti svoj tim,pa makar i ne osvojio titulu,a ne ove danasnje 'zvijezdice' koje ce izigrati svaku vrijednost ne bi li sklopili neki dream team i osvojili titulu....Gledaju samo sebe,a zaboravljaju da je kosarka jos uvijek ekipni sport,pa ti ni 5 najboljih individualaca ne znace i sampionsku ekipu ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 01 dec 2011, 02:44

Fina rasprava.Dirk je na kraju dočekao prsten za Nasha ne vjerujem,ali Nash nikada nije ni bio toliko željan tog prstena kao Dirk.Ima različitih tipova ljudi,košarkaša Amare je otišao u Knickse ne zato što će tamo imati šanse za prsten niti što će biti najveća zvijezda čak se može reći da je to imao u Sunsima.On je otišao jer želi da igra košarku koja se njemu sviđa run'n'gun.
Nasha nešto drži u Sunsima i pogrešno bi ga bilo tradeovat,ako on to ne želi isto tako bi pogrešno bilo da ga ne tradeaju,a on to zatraži.Teško da će ijedan košarkaš ikad imati status u Sunsima kao on i onim što je učinio za Sunse zaslužio je da ga istrpe makar još par godina.
Ne volim košarkaše kojima je cilj da osvoje prsten na bilo koji način LBJ mi je zbog toga opao puno u očima.Također mi nikada neće biti jasni Allen i KG ili Artest pardon Metta World Peace koji je osvojio i onda počeo da se zajebava :lol: :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 dec 2011, 02:52

Amare je otisao u Knickse iskljucivo radi novaca. Phoenix mu nije htio ponudit max ugovor za razliku od Knicksa. ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 01 dec 2011, 03:04

Donnie Darko je napisao/la:Amare je otisao u Knickse iskljucivo radi novaca. Phoenix mu nije htio ponudit max ugovor za razliku od Knicksa. ;)
I novac i D'Antoni čitao sam negdje o tome
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 01 dec 2011, 09:59

Donnie Darko je napisao/la:Nesto kontam, ako je istina ovo da Celticsi zele trejdati Ronda, mozda ne bi bilo lose ni da obave neki trejd sa Sunsima.

Nesto tipa Rondo/Krstic/Wallace i neki pik <---> Nash/Gortat/Warrick

Gortat/O'Neal
Garnett/Warrick
Pierce/Green
Allen/West?
Nash/Bradley

Ono, dobili bi zadnji push na titulu, i budimo realni sanse za istu bi im se uveliko povecale sa Nashom i Gortatom. Izgubili bi u defanzivi, ali to ne bi bilo ni blizu dobitku na suprotnoj strani.

A Sunsi bi dobili mladog playa sa kojim bi krenuli u rebuilding. Poslije ove sezone bi pod ugovorom imali samo Ronda, Dudleya i Fryea, i bili bi 37 miliona ispod salary capa i bezbroj opcija.

:D
ja sam na ESPN gledao kao ova kombinacija Rondo za Paul ali nista od nje
http://espn.go.com/boston/nba/story/_/i ... ource-says
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 dec 2011, 11:26

LBJ MVP je napisao/la:Ono adriano napisa da bi Griffin i Howard bili jači par od Robinsona i Duncana.Poštujem tvoje mišljenje no to mi se čini kao pretjerivanje.Howard jeste najdominantniji centar ikad(prvenstveno zbog nikakve konkurencije možda Bogut ili Bynum,a oni zajedno ne odigraju 82 utakmice po sezoni)dok na 4 sigurno ima 20 igrača koji u svakom trenutku mogu izdominirati Griffina.Duncan je u svoje vrijeme bio najbolji i pored velike konkurencije dok je od Robinsona jedino Shaq bio bolji,a svi znamo šta je Shaq radio tih godina
Ja kazem mislim da bi bili bolji, ali ne stavljam ih u proslost, kada je kosarka bila mnogo kvalitetnija, nego u sadasnjost, kada nemas vise toliko kvalitetnih igraca, te po uspjesima bi mogli biti bolji od Twin Towers-a. Svakako da tesko da ce ikada vise biti tako kvalitetnih igraca kao nekada, jer drugacije se danas igra kosarka.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 01 dec 2011, 18:10

LBJ MVP je napisao/la:Ono adriano napisa da bi Griffin i Howard bili jači par od Robinsona i Duncana.Poštujem tvoje mišljenje no to mi se čini kao pretjerivanje.Howard jeste najdominantniji centar ikad(prvenstveno zbog nikakve konkurencije možda Bogut ili Bynum,a oni zajedno ne odigraju 82 utakmice po sezoni)dok na 4 sigurno ima 20 igrača koji u svakom trenutku mogu izdominirati Griffina.Duncan je u svoje vrijeme bio najbolji i pored velike konkurencije dok je od Robinsona jedino Shaq bio bolji,a svi znamo šta je Shaq radio tih godina

ajde nabroji takvih 10 trenutno

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 01 dec 2011, 19:25

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

5*
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 dec 2011, 01:25

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

I ja sam mislio 10,ne 20 zajebo sam se u pisanju.Evo tih 10.Dirk,Gasol,Z-Bo,KG,Duncan,Amare,Love,Bosh,Horford(i on je 4),Aldridge.Nisu oni bolji od Blakea,ali nisu ni drastično lošiji.I meni je Blake drag igrač,ali treba još dosta da napreduje trenutno je fizički najjači,jači je i od LeBrona no na nekim stvarima mora raditi :idea:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 dec 2011, 05:26

ma Horford ga nije bolji da ga ebes , dok ostali su tu sa njim svakako, ali Horford ma kakvi
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 dec 2011, 14:23

Ljudi, bilo kako bilo moj Boston je u banani slijedeće 3-4 godine.

Ja ne vidim kako se oni mogu izvući iz gabule u koju su upali. Svaka čast Aingeu ali ne vjerujem da on može nešto učiniti kako bi spasio da Boston slijedeće godine ne provede u prosjeku.

No moram podcrtat da ne žalim jer sam sve ove godine sa užitkom gledao majstore na djelu i stvarno sam bio presretan kad su osvojili naslov i to je meni osobno dovoljno. Svaka čast velikoj trojki i skidam im kapu za sve što su pružili Bostonu i navijačima!!! Zbog toga mi ovo slijedeće razdoblje suše ne pada toliko teško!!!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 02 dec 2011, 14:49

Stefan Effenberg je napisao/la:Ljudi, bilo kako bilo moj Boston je u banani slijedeće 3-4 godine.

Ja ne vidim kako se oni mogu izvući iz gabule u koju su upali. Svaka čast Aingeu ali ne vjerujem da on može nešto učiniti kako bi spasio da Boston slijedeće godine ne provede u prosjeku.

No moram podcrtat da ne žalim jer sam sve ove godine sa užitkom gledao majstore na djelu i stvarno sam bio presretan kad su osvojili naslov i to je meni osobno dovoljno. Svaka čast velikoj trojki i skidam im kapu za sve što su pružili Bostonu i navijačima!!! Zbog toga mi ovo slijedeće razdoblje suše ne pada toliko teško!!!
pa eto dobr vjest je sto Rondo nece nigdje, nece ga trejdovati ove sezone, e sada koliko je to pametno ako ne produzi ugovor slijdece sezone....vrijeme ce reci :D
Pa sam poslije reko tata

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 dec 2011, 14:58

Rondu ugovor istice tek 2015.godine ;)

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 02 dec 2011, 15:01

Donnie Darko je napisao/la:Rondu ugovor istice tek 2015.godine ;)
dobro moja greska...:)
Pa sam poslije reko tata

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 dec 2011, 15:04

That's been the rumor out everywhere (ESPN, Yahoo, all league insiders, etc.)

The new system is once a player is waved, all teams under the cap can place a bid on that player. The highest bidding player receives that player for the remainder of his contract. The original team has the player's contract removed completely and pays for the difference between original contract and new contract.

For Example (all hypothetical)
*Cleveland amnesties Baron Davis who currently makes $15 mil/yr
The following teams place the bids...
Sacramento ($3 mil), Indiana ($2.5 mil), NJN ($5 mil), GSW ($5.5 mil)

GSW "wins" the bidding war and now receives Baron for the remainder of his contract at $5.5 mil a year. In return Cleveland removes Baron's $15 mil contract from their team salary and pays him $9.5 mil for the remainder of his contract duration.

The new system is essentially a "trading" system. Which ever team offers the most "value" (money) to the original team, now gets that amnestied player. The players have no say in a normal trade, they won't have a say in this system either.
Nacin funkcioniranja amnestije. Toliko od Barona i Lewisa u Lakersima.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 dec 2011, 03:03

Los Anđeles lejkersi spremni su se odreći svog prvog centra Endrjua Bajnama (Andrew Bynum) ukoliko bi dobili pravu ponudu, prenose američki mediji.
"Jezerani" su Bajnama (213 centimetara) učinili najmlađim igračem koji je ikada zaigrao u NBA nakon što su ga izabrali kao 10. u prvom krugu drafta 2005., a on u ligi debitirao 2. novembra 2005. sa 18 godina i šest dana.
Ključni operativac Lejkersa Džim Bas (Jim Buss), sin vlasnika kluba Džerija (Jerry), ranije se žestoko opirao odlasku Bajnama, odnosno razmjeni za nekog drugog igrača, čak i kad je to tražila najveća zvijezda ekipe Kobi Brajant (Kobe Bryant).
Taj se potez pokazao kao dobar s obzirom na to da je Bajnam postao važan član tima koji je u tri uzastopna finala od 2008. do 2010. osvojio dvije titule (2009., 2010.).
No, "staklena" koljena, odnosno sklonost povredama zbog kojih je samo jednom u šest sezona odigrao sva 82 susreta, a od ukupno 492 moguća propustio čak 160 te velike oscilacije u formi razlog su da Bas počne mijenjati mišljenje.
Već se uveliko kalkulira da će Lejkersi u zamjenu za Bajnama (prosjek karijere 24,3 minute, 10,1 poen, 7,1 skok) pokušati dovesti najdominantnijeg centra NBA lige Dvajta Hauarda (Dwight Howard). U normalnim okolnostima nema te sile koja bi natjerala Orlando medžik da samo i pomisli na sličan trejd.
Međutim, kako Supermen sa Floride iduće sezone može raskinuti ugovor, a nakon sedam sezona bez titule ne pokazuje preveliki entuzijazam da ostane, razmjena sa nekim drugim klubom mogla bi postati jedina opcija "Čarobnjacima" da izvuku nešto zauzvrat.
Magnet za velikane
Transfer Hauarda (26 godina, 211 centimetara) u Lejkerse ne bi uopće bio iznenađenje s obzirom na to da je tim iz Los Anđelesa pravi magnet za velike centre.
Dovoljno se sjetiti da su dres "Jezerana" kroz historiju nosile vodeće NBA "petice" - Džordž Majkan (George Mikan), Vilt Čembrlejn (Wilt Chamberlain), Karim Abdul-Džabar (Kareem Abdul-Jabbar) i Šakil O'Nil (Shaquille O'Neal).
Tradiciju bi mogao nastaviti Hauard prosjek karijere 36 minuta, 18,2 poena, 12,9 skokova u 567 utakmica.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 03 dec 2011, 10:27

odlicna vjest Majstiche :D jos ako se to desi odlicno bi bilo
Pa sam poslije reko tata

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.