BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

proFCB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la proFCB » 03 dec 2011, 17:26

Ajmo magla sa vrha tabele
Stern des Südens

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 17:28

Nismo vise ni zasluzili posteno 1:1. Ipak ce nam se obijati o glavu taj kvalitetni vezni igrac kojeg nemamo, Gundogan prelos ne zasluzuje igrat u prvoj nije on dzaba na klupi, Gotze takodje ocajan nista napravio nije, osim sto je iskusno iznudio 2 kornera ... Primili smo bezze gol, Wajdi kriv 100% za gol po sredini gola al hajd. Kagawa dosta dobar, Kehl, gundogan metar greski a to su igraci koji igraju na kljucnim pozicijama i to ce nas kostati jer onda se lopta mora drzat ne smije se prodavat bezveze kako su to oni danas radili ...

Bod je dobar, ali nakon prvog poluvremena i vodstva i neigranja Reusa malo je to moralo se ovdje uzet 3 boda .... Lewa i Santana najbolji danas...

Ocjene :
Wajdi - 2
Piszcek 3
Santana 4
Hummels 3+
Schmellzer 3+
Kehl 2
Gundogan 2
Groskreutz 3
Gotze 2-3
Kagawa 3+
Lewandowski 4

Igrac utakmice za mene je Santan-kowski :) ( Santana, Lewa ) ...
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 dec 2011, 17:28

Kojeg najboljeg igraca? Gotzea? Pa danas je zasluzio da mu odbiju od plate zbog ovakve igre(bar u drugom poluvremenu). Frajer :mrgreen: je 5 puta kada je mogao centrirati izgubio loptu zbog kojekakvih poteza sa termina.

I onda kod 1-1 Kagawa mu ostavlja loptu na tanjir a on je nesto plasira,jedva dodje do golmana...maksimalno me je iznervirao danas :twisted:

Moglo se danas mnogo vise ali ocigledno je da Gladbach ovih dana igra sa odredjenom dozom srece...dosta stvari im se poklopilo i danas.

Ne znam samo kod gola k'o je napravio gresku pa Heinke ostade sam ni iz cega(mislim da je Hummels u pitanju).

Sad slijedi par relativno laksih utakmica tako da ocekujem dobar zavrsetak ovog prvog dijela sezone.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 dec 2011, 17:31

Treb'o je ovo Dortmund dobiti, al' jbg, nije se dalo,.. Nesto slicno kao protiv Stutgarta, bili su bolji, al' nisu uspjeli doci do pobjede. Desava se i desavat ce se.

Meni se svidja sto ekipa tezi pobjedi, sto nikada ne igra na bod. Klop je pokusao izmjenama osvjeziti napad, svaka izmjena je pokazala da Klop zeli samo pobjedu. Uglavnom se to isplati, treba odrzati takav pristup.

Imam osjecaj da se ekipa mnogo potrosila u ovoj utakmici,.. Bilo je dosta trke i dinamike. Zbog toga je logicno da je izveo Gecea, iako je on najbolji igrac ekipe. U ovom dijelu sezone nikako ne bi valjalo da radi neke povrede izgube najboljeg igraca. U utorak/srijedu se igra liga prvaka, potrebno je odmoriti neke igrace koji su dosta optereceni kroz sezonu i ovaj ubitacni raspored.

Meni ce biti zanimljivo vidjeti kako ce Dortmund odigrati u narednom kolu, s obzirom na veliku fizicku i emocionalnu potrosnju koju ce vjerovatno prouzrokovati tekma protiv Marseja,..

Dortmund me je pozitivno iznenadio. Samo neka nastave ovako. Nista ne ide preko noci,.. Ako zadrze najbolje igrace, uz steceno iskustvo bice bolji i u Ligi prvaka u narednim sezonama.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 17:40

adnan24 je napisao/la:Kojeg najboljeg igraca? Gotzea? Pa danas je zasluzio da mu odbiju od plate zbog ovakve igre(bar u drugom poluvremenu). Frajer :mrgreen: je 5 puta kada je mogao centrirati izgubio loptu zbog kojekakvih poteza sa termina.

I onda kod 1-1 Kagawa mu ostavlja loptu na tanjir a on je nesto plasira,jedva dodje do golmana...maksimalno me je iznervirao danas :twisted:
U potpunosti se slazem s tobom, nabrijat ce njeg Klopp za ovo jer se danas ponasao kao maneken ne igrac uredu je sto je on lose odigro ok je to ima pravo svako na to, ali nije se zalagao ni najmanje i to je problem ali ima Klopp za to bez brige ...
BvB Echte Liebe !!!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 dec 2011, 17:45

adnan24 je napisao/la:Kojeg najboljeg igraca? Gotzea? Pa danas je zasluzio da mu odbiju od plate zbog ovakve igre(bar u drugom poluvremenu). Frajer :mrgreen: je 5 puta kada je mogao centrirati izgubio loptu zbog kojekakvih poteza sa termina.

Moglo se danas mnogo vise ali ocigledno je da Gladbach ovih dana igra sa odredjenom dozom srece...dosta stvari im se poklopilo i danas.

Ne znam samo kod gola k'o je napravio gresku pa Heinke ostade sam ni iz cega(mislim da je Hummels u pitanju).

Sad slijedi par relativno laksih utakmica tako da ocekujem dobar zavrsetak ovog prvog dijela sezone.
Znas o cemu ti pricam ako je igrao ko **** cijelu tekmu on je takav da jednim potezom moze vratiti stvari tamo gdje treba, a to sto je KUBI dao priliku onako sam i ja mogao odigrat...znaci nije nista dobio samo je izgubio !!!

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 03 dec 2011, 17:48

Halo Sahin de bolan promijeni taj avatar :oops: :lol:
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 dec 2011, 17:49

Moram priznati da sam ocekivao glat pobjedu,ali, shit happens. :mrgreen:

Steta, imali smo ih u dzepu, trebali je krenuti i po drugi gol, a ne onako rano krenuti u zatvaranje utakmice. Kehl i Gundo ocajni u defanzivi, a radi toga smo i primili gol. Lose su preuzimali Hankea i Bobadillu, pa je ovaj dvojac precesto izvlacio nase stopere jako visoko, i bilo je samo pitanje vremena kad ce iskoristiti rupe koje su se tokom cijelog meca stvarale. Rijetko ekipe krecu s dva spica protiv nas, pa i ne cudi toliko gresaka u prezimanju.

Gotze iritantan, upropastio je kamaru napada + propustio je mec loptu. Ali Mariu se sve prasta. :mrgreen:

Lewat ponovo najbolji na terenu. 8-)

Ostaje zal zbog prosutih bodova, ali idemo dalje. Mozemo biti prezadovoljni i igrom i bodovnim salodm iz tri prethodna derbija. Ostala su jos dva "laksa" protivnika do kraja polusezone, i sve osim 6 bodova ce biti neprijatno iznenadjenje. :D

PS: Malo me pece i manjak agresivnosti kod nasih igraca. Jedino su Schmele i Santana igrali muski, ostali ko kakvi piconi. :evil: :lol: Fohleni biju u kost (Dante). :evil: Danas se strasno osjetio izostanak Bendera. :(
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 03 dec 2011, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 dec 2011, 17:51

Damir_BvB je napisao/la:
proFCB je napisao/la:Ajmo magla sa vrha tabele

Haman si zaboravio za samar u po minkena, mene bi bilo stid javljat se ... Eto koja su ovo **** od navijaca, kakav predsjednik i vodstvo kluba takvi i navijaci odmah neka sila nesto tamo vamo a drtho vise od pola utakmice dok je bilo 1:1 cccc .... Moj boze moj djecica sve sama djecica ... :arrow:
Ne osvaja se prvenstvo u 2utakmice protiv nas...a drhto a ne drhto, na kraju smo mi 1. a vi ispod.... i vidim izvukao si neku pouku iz ban-a...
Stern des Südens

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 dec 2011, 17:53

HzBvB je napisao/la:

Znas o cemu ti pricam ako je igrao ko **** cijelu tekmu on je takav da jednim potezom moze vratiti stvari tamo gdje treba, a to sto je KUBI dao priliku onako sam i ja mogao odigrat...znaci nije nista dobio samo je izgubio !!!
cuva ga za ligu prvaka!!!
:D :D :D :D :D :D :D
Stern des Südens

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 dec 2011, 17:55

Ne odgovarajte ovom padobrancu!!!! :!: :!: ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 dec 2011, 17:56

Hare_BvB je napisao/la:Ne odgovarajte ovom padobrancu!!!! :!: :!: ;)
Jeste se to poceli meziti od kada je Dortmund postao konkurentan :mrgreen: !?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 dec 2011, 17:58

Kopija utakmice od prosle sedmice kada su igrali Hannover i HSV. Jedan trenutak nepaznje Vas je kostao dva bitna boda.
No sta je tu je, sada treba pokusati bar obezbjediti EL u posljednjem kolu grupne faze LP, a u preostala dva kola jesenjeg dijela prvenstva imate na papiru lagan raspored.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 dec 2011, 18:00

@Damir_BvB,
Prijatelju, ja tebe stvarno ne razumijem. :( Vidio sam sta si pisao (nabijanje na karine...) ali taj post niti sam obrisao niti prijavio Adminu. Smatrao sam da ste samo usijane glave i da ce se situacija smiriti. Sutradan dolazim na temu i vidim da te Admin banovao (u logovima pise "vrijedjanje"). Gdje ti vidis moju krivicu i pronalazenje razloga zbog cega bi trebao biti ljut na mene???
Ne smijes niti trebas svojatati ovu temu, svako ima pravo na njoj da pise. I malo ruznije stvari od onih koje bi ti zelio procitati. Zasto se Dortmund ne bi kritikovao kada zakazu ili odigraju losu utakmicu?
Je li tebi ko nesto licno rekao (za razliku od tebe), uvrijedio te i sl? Nisam primjetio (opet - za razliku od tebe).

Znas da se ne smije mijesati u rad moderatora/administracije. Jesam li napisao, ako imate nejasnoca, slobodno se obratite Adminu (preko PP) a ne da ovdje glumite uvrijedjenu mladu.

Sto se tice anketa, ne moram je samo ja azurirati. To moze i uraditi onaj ko je otvorio temu (Adnan24). Medjutim, nije ni meni mrsko to uraditi, samo mi javite sta zelite.

Nisam ti ovo morao pisati, ali nije fer s tvoje strane da me javno prozivas. Jos kada je bez razloga...

Sto se tice danasnje utakmice, prognozirao sam remi (to sam i odigrao).
Vom Jäger zum Gejagten

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 dec 2011, 18:07

amerosm je napisao/la:Kopija utakmice od prosle sedmice kada su igrali Hannover i HSV. Jedan trenutak nepaznje Vas je kostao dva bitna boda.
No sta je tu je, sada treba pokusati bar obezbjediti EL u posljednjem kolu grupne faze LP, a u preostala dva kola jesenjeg dijela prvenstva imate na papiru lagan raspored.
Sta ce im EL, to je smijesno takmicenje za velike klubove. Pa jedan Totenhem se zajebava u toj EL :mrgreen: .

Od EL nemas prevelike koristi, tu si dobar sitnu lovu,.. Pitanje je sta se u tom takmicenju moze napraviti (ima dosta mina do samog finala), a nacionalno prvenstvo moze itekako ispastati. Mislim da je za Dortmund neuporedivo vaznija Bundesliga. A i ako dodju u EL, trebaju igrati pod rucnom sa kombinovanim sastavom,.. Gristi u BL i nadati se da ce Bajern posustati. Bajern ce se trositi u LP, a povrede R @ R su nazalost uvijek moguce. Bez ta dva igraca Bajern je jako ranjiva ekipa.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 dec 2011, 18:11

Valencia je napisao/la:
Dobra je meza, ali ako ima nekog stila. :mrgreen: Ovako samo neko bezze pojede bananu, i onda se stvara jos nezdravija atmosfera. Vidis i sam. :(

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 dec 2011, 18:15

Nista ja ne slavim samo se nasladjujem vecini vas koji ste mislili sada lagano doci do neke znacajnije prednosti. Koliko moras biti drzak pa da kazhesh da ce Bayern danas kiksat...zato sad povijte rep i pssst
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 dec 2011, 18:21

Valencia je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Kopija utakmice od prosle sedmice kada su igrali Hannover i HSV. Jedan trenutak nepaznje Vas je kostao dva bitna boda.
Sta ce im EL, to je smijesno takmicenje za velike klubove. Pa jedan Totenhem se zajebava u toj EL :mrgreen: .

Od EL nemas prevelike koristi, tu si dobar sitnu lovu,.. Pitanje je sta se u tom takmicenju moze napraviti (ima dosta mina do samog finala), a nacionalno prvenstvo moze itekako ispastati. Mislim da je za Dortmund neuporedivo vaznija Bundesliga. A i ako dodju u EL, trebaju igrati pod rucnom sa kombinovanim sastavom,.. Gristi u BL i nadati se da ce Bajern posustati. Bajern ce se trositi u LP, a povrede R @ R su nazalost uvijek moguce. Bez ta dva igraca Bajern je jako ranjiva ekipa.
Nek skupljaju Evropsko iskustvo, da opet sljedece sezone ne bi zahebali stvar u LP. Kao sto i @Damir_BVB rece i Kloppu je potrebno to iskustvo, jer je u par navrata sa svojom postavkom ispao naivan. Takodjer svaki bod osvojen u Evropi je vazan, pa tako bi BVB kroz LE naredne sezone mogao biti u trecem sesiru, a Bundesligi donijeti vazne bodove.
Kada se sve sabere i oduzme imaju vise razloga da nastave nastup u Evropi, nego da isti olahko ispuste, iako ruku na srece ne zavise od sebe.
Moras nekad stvari gledati i dugorocno, a ne samo kratkorocno. Koji ce im djavo titula ako ce svaka sezona u Evropi biti kao i ova. :? :?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 03 dec 2011, 18:27

Sad protiv Marseja odmoriti vecinu igraca..dati priliku momcima koji slabije igraju i remijem se oprositit od europskih takmicenja i potom sve misli okrenuti ka ligi....znaci odmoriti igrace i spremno docekati sljedecu tekmu...
sta vam je ba Bayo je ovo dobio na penale ;) ...kakvi oni ba ..koliko se pusu ja kontam bjeze 10 bodova ahhahaha
Djevojcice iz minŠena nemaju kvalitet da igraju na oba fronta isto...imace tesku tekmu u Ligi prvaka a potom gostuju nezgodnim"svabama"..a nama dolazi solidni kajzer...nekako sam siguran da ce vec sljedece sedmice tabela izgledati malo drugacije.. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 dec 2011, 18:28

Hare_BvB je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
Dobra je meza, ali ako ima nekog stila. :mrgreen: Ovako samo neko bezze pojede bananu, i onda se stvara jos nezdravija atmosfera. Vidis i sam. :(
Upravo to. Ovdje je neka zilava i kvarna meza, ne moze je stomak nikako svariti :mrgreen: .

Ne treba se obazirati na glupe provokacije, niti treba preozbiljno shvatati forum i 'nuznost odbrane' kluba za koji se navija :mrgreen: . Nemam nista protiv dobre provokacije i zajebancije (sa stilom, sa mjerom), volim to procitati pa makar bilo na moj racun. Al' ne mogu ovih djetinjarija i ismijavanja na nivou desetogodisnjaka. Samo se tema gomila glupostima, pa ljude mrzi citati kad vide gomilu stranica na kojim preovladavaju idiotarije. Zbog toga ni pod razno ne mogu citati teme Barse ili Reala.

Geronimo
Ne smijes niti trebas svojatati ovu temu, svako ima pravo na njoj da pise.
Ne zelim se mjesati u vasu raspravu, ali ovo si dobro rekao. To trebaju shvatiti I pojedinci na temi BM. Ljudi se pretjerano loze, a forum je tu radi relaksacije i razmjene misljenja. Ne postoje oni koji polazu vise prava na nekoj temi i ne moze niko izigravati serifa osim administratora i moderatora. To treba raji objasniti :mrgreen: .

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.