Manchester City FC
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Re: Manchester City FC
Dzeko voli igrati protiv Uniteda 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Voleo bih da City sutra napuni Švabe do vrha, pa makar ispali....

"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
Goldy je napisao/la:Voleo bih da City sutra napuni Švabe do vrha, pa makar ispali....![]()
![]()
Iako će Bayern igrati u drugom sastavu opet će vas naguziti.
Ne vidi ja da su to i u prosloj utakmici uradili.Saurman je napisao/la:Goldy je napisao/la:Voleo bih da City sutra napuni Švabe do vrha, pa makar ispali....![]()
![]()
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
Zemlja zove Tevezitatevezito je napisao/la:Ne vidi ja da su to i u prosloj utakmici uradili.Saurman je napisao/la:Goldy je napisao/la:Voleo bih da City sutra napuni Švabe do vrha, pa makar ispali....![]()
![]()
Zemlja zove Tevezita
....koliko završi prva utakmica
[/quote]
Ne znam da nije bilo mozda 6:1,8:2,5:0, ili neki slican rezultat.Bili bolji dobili ali daleko je to od g........ ili vec kako ti zelis to da nazoves.
Ne znam da nije bilo mozda 6:1,8:2,5:0, ili neki slican rezultat.Bili bolji dobili ali daleko je to od g........ ili vec kako ti zelis to da nazoves.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa City je jednom prešao centar na Allianz Areni.
Mislim da Džeko i ostali nisu znali ni ko je golman Bavaraca na tom meču.
Dakle, rezultat nije visok, al' igrom je definitivno Bayern na*uzio City.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ne znam da nije bilo mozda 6:1,8:2,5:0, ili neki slican rezultat.Bili bolji dobili ali daleko je to od g........ ili vec kako ti zelis to da nazoves.[/quote]tevezito je napisao/la:Zemlja zove Tevezita....koliko završi prva utakmica
Mancini je na tom mecu donio jednu genijalnu odluku, a to je vadjenje napadaca a ulazak zadnjeg veznog. Da nije to uradio dozivjeli bi debakl od 5-6 golova razlike.
IN WEED WE TRUST!!!
Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.
Kum sa stalnim ugovorom.
Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.
Kum sa stalnim ugovorom.
Ja samo vjerujem u rezultat a igra me ne zanima.Sjecam se kako si ti pisao da Newcastle ima najbolju odbranu.Svako zna pa i ti da to nije najbolja odbrana lige ali sve dok su imali najmanje golova u mrezi moglo se to tvrditi.Barem 3 ekipe imaju bolju odbranu od Newcastlea ali dok se to brojcano nije iskazalo nisi posustajao u svojoj tvrdnji.Monolog je napisao/la:Pa City je jednom prešao centar na Allianz Areni.Mislim da Džeko i ostali nisu znali ni ko je golman Bavaraca na tom meču.
Dakle, rezultat nije visok, al' igrom je definitivno Bayern na*uzio City.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Čovječe, ja nisam govorio da Newcastle ima IGRAČKI najbolju odbranu (to je shvatio ko je pročitao ijedan moj post na tu temu), već da je primio najmanje golova. A, onaj ko primi najmanje golova je šta? Najbolja odbrambena ekipa. Al' haj', možemo mi i na tu temu što se mene tiče. Vidim da boli poraz od Bavaraca (da ne kažem poniženje), pa se napadaju ekipe koje imaju 20x manji budžet i 20.000x škrtijeg i goreg vlasnika od Cityjevog. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Onaj koji primi najmanje golova ima najbolju odbranu to je jasno.A onaj ko ne pobijedi sa 3 ili 4 razlike nije naguzio protivnika.Dakle imas dvostruke kriterije.Kad je u pitanju najbolja odbrana drzis se broja primljenih golova u mrezi, a kad je u pitanju g....e onda ti nisu kriterij golovi nego igra.A naravno da znam da nisi mislio na igracki kvalitet.Monolog je napisao/la:Čovječe, ja nisam govorio da Newcastle ima IGRAČKI najbolju odbranu (to je shvatio ko je pročitao ijedan moj post na tu temu), već da je primio najmanje golova. A, onaj ko primi najmanje golova je šta? Najbolja odbrambena ekipa. Al' haj', možemo mi i na tu temu što se mene tiče. Vidim da boli poraz od Bavaraca (da ne kažem poniženje), pa se napadaju ekipe koje imaju 20x manji budžet i 20.000x škrtijeg i goreg vlasnika od Cityjevog.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Manchester United je više nadigrao Newcastle, negoli City, zar ne? A šta je pisalo na semaforu? Manchester City - Newcastle United 3:1, Manchester United - Newcastle United 1:1.
Eh, onaj ko nije gledao utakmice, može komotno reći da je City bio mnogo bolji od Newcastlea (bio je bolji, da se razumijemo. Ne bih želio da opet stekneš pogrešan dojam
). A taj neko će opet reći da United nije bio toliko bolji jer je 1:1.
Šta želim reći? Rezultat nije uvijek mjerilo igre. Da je igrom slučaja bilo 4:0 na Allianz Areni, ne bi bilo nepravedno.
Dakle, uličnim žargonom - Bayern je nagu*io City. Kratko i jasno.
Ali rezultat je ono sto je vazno i jedino na kraju bitno.Evo gledao sam obje utakmice.I united je nakon crvenog Jonasa imao milion sansi i znaci bolje je igrao jer mu je trebao gol za pobjedu.Mislis da onakvog pritiska od strane Cityja ne bi bilo da mu je trebao gol za pobjedu.Ja bi volio da City sve ekipe igrom naguze a da svaku tu utakmicu City dobije.Mislis da ce se neko sjecati za jedno 50 godina kako Grcka uze Euro.Znaci cijela ova rasprava se svodi na to da mi kazes sta je po tebi mjerilo u fudbalu/nogometu.Rezultat ili Igra.Monolog je napisao/la:Manchester United je više nadigrao Newcastle, negoli City, zar ne? A šta je pisalo na semaforu? Manchester City - Newcastle United 3:1, Manchester United - Newcastle United 1:1.Eh, onaj ko nije gledao utakmice, može komotno reći da je City bio mnogo bolji od Newcastlea (bio je bolji, da se razumijemo. Ne bih želio da opet stekneš pogrešan dojam
). A taj neko će opet reći da United nije bio toliko bolji jer je 1:1.
Šta želim reći? Rezultat nije uvijek mjerilo igre. Da je igrom slučaja bilo 4:0 na Allianz Areni, ne bi bilo nepravedno.
Dakle, uličnim žargonom - Bayern je nagu*io City. Kratko i jasno.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ako budem tad živ (dakle, za 50 godina), te ako me ne napusti sjećanje (valjda neće
), sigurno je da ću se sjećati kako je Grčka uzela prvenstvo. Ko se neće sjećati? Oni koji ga nisu gledali.
Misliš ti da Bayern nije mogao dati Cityju 20 golova samo da je htio? Evo, malo ću se i ja igrati kao što to i ti činiš. Ustvari, biću precizniji. Bayo je imao 17 udaraca. Dakle, misliš li ti da Bayern nije mogao dati 17 golova da je htio?
Manchester je potpuno nadigrao Newcastlea. Poslije isključenja Jonasa, Svrake su se samo branile (a šta ti drugo preostaje?). No, uspjele su izvući bod. Jedino su ga zbog požrtvovanosti zaslužili. Po igri sigurno nisu.
Rezultat je mjerilo svega. Ako ćemo se koristiti makijavelističkom teorijom, reći ćemo da nije ni bitno kako smo došli do njega (ah ta Grčka
). Budimo iskreni i recimo da se i igra pamti. Nekoga možeš rastaviti na proste faktore i dati mu samo jedan pogodak. No, ako ti taj neko nije prešao polovinu igrališta, apsolutno je nadigran (pogledati pod Juventus - Cesena). 
Misliš ti da Bayern nije mogao dati Cityju 20 golova samo da je htio? Evo, malo ću se i ja igrati kao što to i ti činiš. Ustvari, biću precizniji. Bayo je imao 17 udaraca. Dakle, misliš li ti da Bayern nije mogao dati 17 golova da je htio?
Rezultat je mjerilo svega. Ako ćemo se koristiti makijavelističkom teorijom, reći ćemo da nije ni bitno kako smo došli do njega (ah ta Grčka
Svako da golova koliko moze a oni ocito nisu mogli vise jer da su mogli dali bi.Ja ne kazem da bi City Newcastleu dao gol ali da bi napao pri kraju utakmice sa igracem vise to stoji.Igra se pamti neko vrijeme te ako je neka bas vazna odlucujuca utakmica.Ali evo npr svjetsko prvenstvo 1994 imao sam tada 11 godina i pojma nemam kakva je igra bila samo mi ostalo u sjecanju kad Repic promasi penal a da ti kazem o igri jednostavno se ne sjecam.1998 se bolje sjecam a od golova samo u glavi imam onaj od Petita ostala dva evo trenutno nemam u glavi.I po ovim rezultatima ce naredne generacije izvlacit pouke.Dakle Brazil je jedva dobio Italiju na penale dok je Francuska razmontirala Brazil 1998.Jos pazi to su svjetska prvenstva a ja se sjecam par detalja nekih.A da neko pamti utakmicu grupne faze LP.Znat ce da je bilo 2:0 a ko je imao koliko udaraca ne vjerujem da ce bit tema rasprave 2020 godine da ne odem predalekoMonolog je napisao/la:Ako budem tad živ (dakle, za 50 godina), te ako me ne napusti sjećanje (valjda neće), sigurno je da ću se sjećati kako je Grčka uzela prvenstvo. Ko se neće sjećati? Oni koji ga nisu gledali.
![]()
Misliš ti da Bayern nije mogao dati Cityju 20 golova samo da je htio? Evo, malo ću se i ja igrati kao što to i ti činiš. Ustvari, biću precizniji. Bayo je imao 17 udaraca. Dakle, misliš li ti da Bayern nije mogao dati 17 golova da je htio?Manchester je potpuno nadigrao Newcastlea. Poslije isključenja Jonasa, Svrake su se samo branile (a šta ti drugo preostaje?). No, uspjele su izvući bod. Jedino su ga zbog požrtvovanosti zaslužili. Po igri sigurno nisu.
![]()
Rezultat je mjerilo svega. Ako ćemo se koristiti makijavelističkom teorijom, reći ćemo da nije ni bitno kako smo došli do njega (ah ta Grčka). Budimo iskreni i recimo da se i igra pamti. Nekoga možeš rastaviti na proste faktore i dati mu samo jedan pogodak. No, ako ti taj neko nije prešao polovinu igrališta, apsolutno je nadigran (pogledati pod Juventus - Cesena).
Dogovor postignut, čeka se City-ev pristanak!
Pregovori u Via Turati završeni dogovorom, Tevez pristao na uslove Milana. Sada njegov agent putuje u Manchester da nađe dogovor sa Cityem.
Pregovori između Milana i Tevezovog agenta Joorabchiana trajali su oko šest časova.
Dogovoreni su uslovi Argentinca, sa te strane nema više prepreka, ako Milan nađe dogovor sa Cityem, Tevez će od 1. januara predvoditi napad "Rossonera".
Milan je poslao zvaničan predlog Cityu, radi se o pozajmici sa pravom otkupa na kraju sezone, ne pominje se suma.
Menadžer ovog napadača odmah iz Milana hvata avion za Englesku, posredovaće u pregovorima dva kluba i pokušati da ubedi ljude iz Citya da prihvate dogovor.
"Sve bi trebalo da bude gotovo za dva ili tri dana", optimista je Kia Joorabchian.
Pregovori u Via Turati završeni dogovorom, Tevez pristao na uslove Milana. Sada njegov agent putuje u Manchester da nađe dogovor sa Cityem.
Pregovori između Milana i Tevezovog agenta Joorabchiana trajali su oko šest časova.
Dogovoreni su uslovi Argentinca, sa te strane nema više prepreka, ako Milan nađe dogovor sa Cityem, Tevez će od 1. januara predvoditi napad "Rossonera".
Milan je poslao zvaničan predlog Cityu, radi se o pozajmici sa pravom otkupa na kraju sezone, ne pominje se suma.
Menadžer ovog napadača odmah iz Milana hvata avion za Englesku, posredovaće u pregovorima dva kluba i pokušati da ubedi ljude iz Citya da prihvate dogovor.
"Sve bi trebalo da bude gotovo za dva ili tri dana", optimista je Kia Joorabchian.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Zdravko Mamic danas bio u Manchesteru.Bio je tajnovit pri povratku u Zagreb.Sve su prilike da ce Sime Vrsaljko bocni igrac Dinama jos ove zime potpisati za Gradjane mada neki mediji najavljuju da bi to mogao biti wunderkind Mateo Kovacic.U narednim danima ce se vise znati.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
ovo cityu treba za one lige rezervi pojacanjatevezito je napisao/la:Zdravko Mamic danas bio u Manchesteru.Bio je tajnovit pri povratku u Zagreb.Sve su prilike da ce Sime Vrsaljko bocni igrac Dinama jos ove zime potpisati za Gradjane mada neki mediji najavljuju da bi to mogao biti wunderkind Mateo Kovacic.U narednim danima ce se vise znati.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 5 gostiju.