Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Hasse
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Hasse » 01 dec 2011, 23:44

Velika hvala,na odgovorima..Samo jos nesto...Koliko je obroka potrebno dnevno konzumirati,prilikom trening perioda..???Pozz

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 02 dec 2011, 08:34

Bosniacum Lilium je napisao/la:@ ramiral

slazem se sa svim sto si rekao, meni noge nisu bas neki prioritet, ono prednja, zadnja loza, list, nista posebno ne radim :D meni je torzo najveca okupacija :D
He he druže trebao bi odvojiti vremena za noge, prilikom treninga nogu oslobađa se najveća količina testosterona koji povoljno djeluje na rast mišića cjelokupnog lokomotornog sistema ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 02 dec 2011, 22:54

ramiral je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:@ ramiral

slazem se sa svim sto si rekao, meni noge nisu bas neki prioritet, ono prednja, zadnja loza, list, nista posebno ne radim :D meni je torzo najveca okupacija :D
He he druže trebao bi odvojiti vremena za noge, prilikom treninga nogu oslobađa se najveća količina testosterona koji povoljno djeluje na rast mišića cjelokupnog lokomotornog sistema ;)
ma luci se testosteron pri svemu, ako hoces da povecas pogledaj jedan film 18+ (edukativni :lol: ) prije trening, samo da se nalozis, to dize test. ;) mozda je smijesno ali ovo je preporuka od jednog profesionalnog bodybuildera ;) a ima i alternativa, igla i u gluteus :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 05 dec 2011, 04:08

Kakva lakrdija i sranja.
Dodje šaban i napise da tamo neki kreatin nije stetan ili pak da nije hemijski obradzen itd.

Sta je tableta ? Hemija

Sta je prah(najcesce kreatin) tableta u prahu.

Amino-kiseline takodzer hemikalije.

To je ista stvar kao da meni neko kaze da paracetamol ili apaurin nije otrov.
Ublazi ti trenutnu bol ali dugotrajno nanosi stetu.
Konzumirao sam razna sredstva od No Exploada,Horse Powera,PBAA,Whey-a, Mono hidrate i ostala ****.
Jedini razlog koji je pozitivan u uzimanju ovoga je psihicka snaga i volja.Mada je i to u neku ruku prisiljeno jer kad vec dajes pare za suplemente ides u teretanu da se rokas ;)

Godinama sam trenirao bez toga i imao fantasticnu figuru,trcao svaki dan,trenirao po 2 sata u teretani i brinuo o nacinu ishrane , poceo koristiti suplemente i dobio samo nus pojave i tzv, neko LAZNO samopouzdanje.

Postao gojazniji , dobio prdaru od 6-packa ostalo 4-pack .Dobio 10 kila vise , glomazniji jesam ali jaci , brzi zasigurno nisam.
Snaga nije dici 150 na bencku , nego staviti 70 -80 i gurati serije po 20-30.
U tom periodu "heminiziranja" vjerujem da nisam mogao istrcati 1 kilometar a sada istrcim bez problema svaki dan 10.O brzini ne treba ni trositi rijeci,refleksima i agilnosti.

Ako vec idete u teretanu radi zena , zene vole vitku figuru i zategnutu bez pretjeranosti sa definisanjem.
Sve sto je u granici normalnog to je i lijepo,ostalo je nerealno i po mnogima neukusno.

Sve je stvar ukusa u koliko zelis izgledati kao neki šaban sa sela onda se rokaj cime stignes ali ako zelis imati lijepu i zategnutu figuru bez nekog pretjerivanja onda sve mozes postici redovnim treningom sa vise strpljenja cak bi rekao i vise kucnom radu nego li troskovima u teretani.

Nakon prosle godine vratio sam se staroj dobroj prirodi cak i prestao ici u teretanu i vratio sve ono sto sam imao za manje od 2 mjeseca ;)

Evo sada sam iz neke dosade uplaio u Centralu mjesec , doduse vise radi bazena , saune ,turskog kupatila i raznovrsnosti kardio sprava nego li klupa i tegova.

Meni licno u izgradnji najvise je zasigurno pomoglo vratilo koje je najbolja moguca vjezba.
Danas svoju kilazu (85kg) bez problema dignem 25 puta u seriji kao i razboja 50 puta.
Imam avliju i vratilo u njoj koje sam napravio od jedne sipke , osjeko krajeve, zakrivio ih i zavario.Sve za 20 minuta ;)

Jasno je meni da svi hoce i zele preko noci biti Apoloni ili ti ga neki tamo foto modeli.
Sve se moze strpljivoscu i na zdraviji nacin izgraditi.Bit ces vise ponosan na sebe ako to uspjes.

Ja i dan danas proklinjem dan kada sam prvu kapsulu i prvi kreatin popio.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Hass
Kontakt:

Post Postao/la Hass » 05 dec 2011, 22:16

Vidim Reufe,ti si jedan od najjacih sto se tice ove teme.Eh sad,mozel jedan savjet..Aj mi ak mozes da mi napravis plan treninga,za pocetnika,naravno..Hvala..Pozz
...Nek nam vrate Elvisa,HASETA,Brus Lija...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 dec 2011, 23:05

Reuf je napisao/la:Dodje šaban i napise da tamo neki kreatin nije stetan ili pak da nije hemijski obradzen itd.
Nađi mi link, članak ili bilo šta što dokazuje da su protein ili kreatin štetni ! Izvoli !
Reuf je napisao/la:To je ista stvar kao da meni neko kaze da paracetamol ili apaurin nije otrov.
Konzumirao sam razna sredstva od No Exploada,Horse Powera,PBAA,Whey-a, Mono hidrate i ostala ****.
Jedini razlog koji je pozitivan u uzimanju ovoga je psihicka snaga i volja.Mada je i to u neku ruku prisiljeno jer kad vec dajes pare za suplemente ides u teretanu da se rokas
Poređenje paracetamola, apaurina i sl lijekova sa suplementima je u najmanju ruku smiješno i nije na mjestu !
Opet ti kažem, nađi link, članak ili bilo šta što potvrđuje tvoje tvrdnje, tj. da proteini i suplementi kvalitetnih i provjerenih proizvođaća loše utiću na unutrašnje organe i zdravlje ljudi !
Reuf je napisao/la:Godinama sam trenirao bez toga i imao fantasticnu figuru,trcao svaki dan,trenirao po 2 sata u teretani i brinuo o nacinu ishrane , poceo koristiti suplemente i dobio samo nus pojave i tzv, neko LAZNO samopouzdanje.
Naravno da se tijelo, prije svega, gradi u kuhinji pa tek onda u teretani i da je ishrana najvažnija u BB-u, čak važnija i od treninga i to je tako. Uz dobru ishranu, kvalitetan trening i odmor može se postići fina figura, ali za nešto više su ipak potrebni suplementi i dosta vremena !
Sad, o kakvom ti lažnom samopouzdanju i nus pojavama pričaš, nemam pojma ! Objasni !
Reuf je napisao/la:Postao gojazniji , dobio prdaru od 6-packa ostalo 4-pack .Dobio 10 kila vise , glomazniji jesam ali jaci , brzi zasigurno nisam.
U tom periodu "heminiziranja" vjerujem da nisam mogao istrcati 1 kilometar a sada istrcim bez problema svaki dan 10.O brzini ne treba ni trositi rijeci,refleksima i agilnosti.
Da, inače suplementi služe za dobijanje mišične mase uz dobru ishranu, tako da je logično da dobijaš kile !
Ako možeš više podići onda si jači !
I da, ako možeš dići 150 na benchu, a prije toga nisi mogao, onda si opet jači !
Što se tiće brzine, opet lupaš gluposti. Zašto bokseri, atletičari, plivači i mnogobrojni sportisti koriste suplemente ako je već brzina, pored snage, vještine i znanja najvažnija u navedenim sportovima ?
Po tvojoj logici, korištenje suplemenata će ih usporiti ili im smanjiti izdržvljivost ili nešto treće ?
Naravno da ne !
Reuf je napisao/la:Ako vec idete u teretanu radi zena , zene vole vitku figuru i zategnutu bez pretjeranosti sa definisanjem.
Sve sto je u granici normalnog to je i lijepo,ostalo je nerealno i po mnogima neukusno.
Neke žene vole dlakava neke depilirana prsa. Neke vole manekene, a neke bildere ! Sto ljudi sto čudi !
Poenta je da se ne ide u teretanu zbog drugih, već samo i isključivo zbog sebe, svog tijela, novih iskustava i težnji da nešto više postigneš !
Reuf je napisao/la:Jasno je meni da svi hoce i zele preko noci biti Apoloni ili ti ga neki tamo foto modeli.
Sve se moze strpljivoscu i na zdraviji nacin izgraditi.Bit ces vise ponosan na sebe ako to uspjes.
Tačno. A suplementi od kvalitetnih i provjerenih proizvođaća su svakako zdravi i poželjni i nikako štetni ! !

Bez uvrede, ali zbog takvih kao ti omladina i danas vjeruje da će ako koriste suplemente ostati sterilni ! :mrgreen: !

Odvojite 10 minuta i pročitajte tekst na ovom linku. Nećete se pokajati,a mnogi će vjerovatno i promijeniti mišljenje o stvarima vezanim za BB !

http://www.sportix.ba/forum/viewtopic.php?f=16&t=933
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 06 dec 2011, 11:18

formance - ocito ne svatas poentu moga posta cak argumentiras sa nekim kvazi glupostima.

Kako mozes reci da za nesto vise je potrebno koristiti suplementaciju ? Gdje mi to mozes dokazati.

Licno sam bio fantasticno gradjen prije uzimanja iejdnog moguceg suplementa.
Prije svega za lijepu figuru potrebno je imati i "dobru" genetiku.

Opet pokazuejs svoje ne znanje i definisanje snage.
Snaga nije niti ce biti izgurati 150 na benchu.
Jeli jedan suplementas i lik koji gura u teretani 150 a istrcati ne moze 200 metara a da se ne zadise jaci od onoga lika koji je u stanju istrcati 10 k.metara bez prevelikog napora , podici sebe i sopstvenu kilazu 20-30 puta na vratilu , trenirati intenzivnije i opustenij?
Naravno da nije .
Snaga je cjelokupno kontrolisanje tjela a ne fokusiranje na odredjene djelove kao sto vecina radi(torzo)

Nemam zaista nista protiv tog nacina treniranja ili zivljenja.Drago mi je cuti da se ljudi bave bilo kojim sportom samo se ne slazem da je suplementacija neophodna za nesto vise a to ljudi prije 30 godina nisu imali ;)
Nisam klinjo kao sto pokusavas omalovazavati tudje misljenej jer nameces iskljucivo svoej stavove jer si ocito zarazen pojedinim sekvencama.

Sve se moze kad se hoce pa tako i bez te neke suplementacije.
Da je zdrava naravno da nije , da li je ijedan hemijski preparat zdrav ?

Da li nesto obradzeno i pretvoreno u prah od 500 grama moze imati vecu energetsku vrijednost od 30 kila obicne hrane ? Mora da se salis ;)

Ja sam koristio mnoge stvari i pokajao se jer je zaista nepotrebno.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 06 dec 2011, 11:21

Hass je napisao/la:Vidim Reufe,ti si jedan od najjacih sto se tice ove teme.Eh sad,mozel jedan savjet..Aj mi ak mozes da mi napravis plan treninga,za pocetnika,naravno..Hvala..Pozz
Posalji mi u PP sta zelis i otprilike opis svoje muskulature i onoga cemu tezis ;)

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 06 dec 2011, 11:34

Radio sam punom parom zadnjih 2 mjeseca, i primijete se rezultati, medjutim sad sam prisiljen da odmorim jedno 15-20 dana.. Da li je to puno, da li cu ispast iz ritma?

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 dec 2011, 11:42

armin dju je napisao/la:Radio sam punom parom zadnjih 2 mjeseca, i primijete se rezultati, medjutim sad sam prisiljen da odmorim jedno 15-20 dana.. Da li je to puno, da li cu ispast iz ritma?
Nije puno, malo ćeš ispasti iz ritma i kilaža koju si dizao će se smanjiti ali odmor je dobar i prijeko neophodan mišiću da se obnovi, odmori i bude spreman za još veće napore.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 06 dec 2011, 11:42

armin dju je napisao/la:Radio sam punom parom zadnjih 2 mjeseca, i primijete se rezultati, medjutim sad sam prisiljen da odmorim jedno 15-20 dana.. Da li je to puno, da li cu ispast iz ritma?
Nista nije puno i nikada nije kasno dok sam sebi napravis raspored i nacin treninga.

Volja je na prvom mjestu a ostalo je lahko ;)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 dec 2011, 11:45

Đes' Reufe stari dilbere ;)

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 06 dec 2011, 12:22

fala mLogo

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 06 dec 2011, 12:32

ramiral je napisao/la:Đes' Reufe stari dilbere ;)
ho ramiza oci moje lijepeee :D

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 dec 2011, 14:39

Reuf je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Đes' Reufe stari dilbere ;)
ho ramiza oci moje lijepeee :D
Ono za vratilo mi se svidjelo, definitivno jaka stvar. Ja sam kući ugradio između dva zida šipka i nijedan trening za đale ne prođe bez 6 serija na vratilu i zadnje tri sa opterećenjem.
A i za zicagu si u pravu, imam par prijatelja koji redovito se klepaju nekakvim preparatima inim, hajd što dobijaju stomak i goje se, ubijaju se od treninga a guzovi im svaki put kao u Big Mame Edy Murphyja.

I kad im šta kažeš ''divi ti guzova, ideš ti, pa iza tebe tri koplja pozadina'' hoće da se obračunaju kao kod ''Ok Coralla''

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 dec 2011, 17:01

Reuf je napisao/la:formance - ocito ne svatas poentu moga posta cak argumentiras sa nekim kvazi glupostima.
Nisu to gluposti ! Sve je fino objašnjeno !
Reuf je napisao/la:Kako mozes reci da za nesto vise je potrebno koristiti suplementaciju ? Gdje mi to mozes dokazati.
Nećemo se praviti bukvalci, zna se na šta se misli kad se kaže "nešto više" ! ;)
Reuf je napisao/la:Prije svega za lijepu figuru potrebno je imati i "dobru" genetiku.
Svakako !
Reuf je napisao/la:Snaga nije niti ce biti izgurati 150 na benchu.
Netačno ! Upravo to je snaga ili jedan parametar koji je čini !
Reuf je napisao/la:Jeli jedan suplementas i lik koji gura u teretani 150 a istrcati ne moze 200 metara a da se ne zadise jaci od onoga lika koji je u stanju istrcati 10 k.metara bez prevelikog napora , podici sebe i sopstvenu kilazu 20-30 puta na vratilu , trenirati intenzivnije i opustenij?
Momak koji gura 150kg na benchu je jači od onoga koji gura manje ! To je sva filozofija !
Također, ne mora značiti da se isti nakon 200m zadiše i ne može dalje. Potpuno pogrešno vladaš materijom, a to koliko ko može trčati zavisi i od discipline u kojoj radi jedan, a u kojoj drugi sportaš !
Lično sam poznavao dosta momaka koji su gurali do 200kg na benchu, dosta njih su bili Vikićevi specijalci, a koji su mogli trčati do sutra ! Mišići te ubrzavaju, a nikako usporavaju.
Direktan odgovor na pitanje = Jeste jači, ali nije izdržljiviji ! Jedno je snaga, a drugo izdržljivost ! To dvoje moraš razdvojiti !
Reuf je napisao/la:Nemam zaista nista protiv tog nacina treniranja ili zivljenja.Drago mi je cuti da se ljudi bave bilo kojim sportom samo se ne slazem da je suplementacija neophodna za nesto vise a to ljudi prije 30 godina nisu imali
Opet griješiš. Suplementacija je neophodna za nešto više i to je jednostavno tako. Suplementacija također odavno postoji, naravno, nije bila na nivou na kojem je danas, ali je postojala !

[youtube][/youtube]

Sigurno je ovo bez suplemenata, a ?
Reuf je napisao/la:Nisam klinjo kao sto pokusavas omalovazavati tudje misljenej jer nameces iskljucivo svoej stavove jer si ocito zarazen pojedinim sekvencama.
Ne omalavažavam, samo diskutujem i govorim ono što provjereno znam. Poštujem tvoje mišljenje, ali činjenice govore drugačije ! ;)
Reuf je napisao/la:Sve se moze kad se hoce pa tako i bez te neke suplementacije.
Da je zdrava naravno da nije , da li je ijedan hemijski preparat zdrav ?
Može se, ali donekle ! Za veći napredak su potrebni suplementi !
Nije zdrava, nije ni štetna !
Reuf je napisao/la:Da li nesto obradzeno i pretvoreno u prah od 500 grama moze imati vecu energetsku vrijednost od 30 kila obicne hrane ? Mora da se salis
bambina je napisao/la:100% Whey Protein je formula pripremljena od stopostotnog ultrafiltriranog koncentrata bjelančevina mliječne sirutke, koja sadrži odgovarajuću količinu aminokiselina i djelotvorno povećava razinu najjačeg antioksidanta u organizmu, razinu glutationa.
100% Whey Protein se dobiva postupkom ultra i mikro filtriranja i nastaje enzimatično očišćena bjelančevina sa niskim sadržajem masti i laktoze, koja sadrži proteinske frakcije laktoglobulina, laktalbumina, laktoferrina i immunoglobulina.
Iskoristivost 100% Whey Proteina za mišiće je savršena, lako je probavljiv i ima odličan okus! Njegov sadržaj esencijalnih aminokiselina je pedestpostotni, količina aminokiselina s anaboličnim djelovanjem je izuzetna (aminokiseline razgranata lanca, arginin, glutamin), raspolaže s 48%-nim pokazateljima. 100% Whey Protein je ojačan s glutaminom, koji u mišićnom tkivu u najvećoj količini prisutan, jedan je od pokretača povećanja stanica.
Zna se šta je prah i koja mu je uloga !
Reuf je napisao/la:Ja sam koristio mnoge stvari i pokajao se jer je zaista nepotrebno.
Ja sam koristio i koristim i nisam se pokajao ! Osjećam se nevjerovatno dobro i spremno ! Čudi me da nema nekih nus- produkta !? :?:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 06 dec 2011, 18:07

Reuf je napisao/la:Kakva lakrdija i sranja.
Dodje šaban i napise da tamo neki kreatin nije stetan ili pak da nije hemijski obradzen itd.

Sta je tableta ? Hemija

Sta je prah(najcesce kreatin) tableta u prahu.

Amino-kiseline takodzer hemikalije.

To je ista stvar kao da meni neko kaze da paracetamol ili apaurin nije otrov.
Jedini razlog koji je pozitivan u uzimanju ovoga je psihicka snaga i volja.Mada je i to u neku ruku prisiljeno jer kad vec dajes pare za suplemente ides u teretanu da se rokas ;)

Godinama sam trenirao bez toga i imao fantasticnu figuru,trcao svaki dan,trenirao po 2 sata u teretani i brinuo o nacinu ishrane , poceo koristiti suplemente i dobio samo nus pojave i tzv, neko LAZNO samopouzdanje.

Postao gojazniji , dobio prdaru od 6-packa ostalo 4-pack .Dobio 10 kila vise , glomazniji jesam ali jaci , brzi zasigurno nisam.

Ako vec idete u teretanu radi zena , zene vole vitku figuru i zategnutu bez pretjeranosti sa definisanjem.

Sve je stvar ukusa u koliko zelis izgledati kao neki šaban sa sela onda se rokaj cime stignes ali ako zelis imati lijepu i zategnutu figuru bez nekog pretjerivanja onda sve mozes postici redovnim treningom sa vise strpljenja cak bi rekao i vise kucnom radu nego li troskovima u teretani.

Nakon prosle godine vratio sam se staroj dobroj prirodi cak i prestao ici u teretanu i vratio sve ono sto sam imao za manje od 2 mjeseca ;)

Evo sada sam iz neke dosade uplaio u Centralu mjesec , doduse vise radi bazena , saune ,turskog kupatila i raznovrsnosti kardio sprava nego li klupa i tegova.

Meni licno u izgradnji najvise je zasigurno pomoglo vratilo koje je najbolja moguca vjezba.
Danas svoju kilazu (85kg) bez problema dignem 25 puta u seriji kao i razboja 50 puta.
Imam avliju i vratilo u njoj koje sam napravio od jedne sipke , osjeko krajeve, zakrivio ih i zavario.Sve za 20 minuta ;)

Jasno je meni da svi hoce i zele preko noci biti Apoloni ili ti ga neki tamo foto modeli.

Ja i dan danas proklinjem dan kada sam prvu kapsulu i prvi kreatin popio.
A orbit zvake cola i ostala sranja su sigurno dobiveni prirodnim putem :roll: ... Nego ti nadji kakvu knjigu o sportskoj prehrani i sportskim dodatcima i obrazuj se. Kakve si ti gluposti napisao ne mozes da vjerujes.E cuj 2 sata trenirao i dobio kila , jesi al mal ne rekoh , trenirajuci 2 sata mogao si samo 10 kila smrsati. Moje misljenje je da ti je neki tamo dilber koji koristi dodatke prehrani ukrao neku curu (nabio ti komplexe) pa sad ovdje iskaljujes svoj bijes i takodjer mislim da ti nikad nisi primirisao teretane , sa ovim znanjem kojeg ti imas ili bolje receno nemas nema sanse da napredujes. ;) :mrgreen:

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 07 dec 2011, 00:10

Mlijeko + Sklekovi=Idealna kombinacija ;)
Chelsea F.C.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 07 dec 2011, 00:22

Blue_He4rt je napisao/la:Mlijeko + Sklekovi=Idealna kombinacija ;)
Za sta? Da te protjera? :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 07 dec 2011, 00:43

JetSet_Hantraga je napisao/la:
Blue_He4rt je napisao/la:Mlijeko + Sklekovi=Idealna kombinacija ;)
Za sta? Da te protjera? :lol:
Ipak nije to.Kada shvatimo da u mlijecnim proizvodima ima veliki broj bjelancevina i kalcijuma potrebnih za izgradnju tjelesne mase,te pridodamo tome par pravilnih izvođenja sklekova,ostalih tjelesnih vjezbi nastaje fino oblikovanje tijela.Barem kod mene to pali,ne zelim ovo:

slika
Chelsea F.C.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.