AS Roma

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Bhfanatik
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Bhfanatik » 04 dec 2011, 17:10

enriketu su davno trebali dati odkaz..steta sto ce zavrsiti na sredini tabele...najvise mi je krivo zbog pjanica
Volim Te BiH

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 04 dec 2011, 17:10

tri crvena :?: da nije malo previse
FKŽ !

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 04 dec 2011, 17:53

enrique gubi konce, iako bi se moglo reći da ih je davno i pogubio. 3 crvena kartona govore kakva je situacija. vrijeme je za promjenu dok se spasiti može ono što se spasiti da. ancelotti 8-)

EDIT:
koliko mi je poznato de rossi još nije potpisao produžetak ugovora, loši rezultati rome ne pridonose tom potpisivanju. romanisti ima li razloga za zabrinutost? ugovor ističe na kraju sezone. šta radi uprava, kocka se sa ponajboljim igračem?
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

ajsbangrudin
Kontakt:

Post Postao/la ajsbangrudin » 05 dec 2011, 02:07

bice bolje samo polako

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 dec 2011, 12:19

baresi#6 je napisao/la: koliko mi je poznato de rossi još nije potpisao produžetak ugovora, loši rezultati rome ne pridonose tom potpisivanju. romanisti ima li razloga za zabrinutost? ugovor ističe na kraju sezone. šta radi uprava, kocka se sa ponajboljim igračem?
dvije su opcije: ili ce ga prodat u januaru za masne pare ili ce odrijesit kesu pa dat covjeku sta zasluzuje za igranje sa ovim amaterima. cisto sumnjam da cemo si dozvolit jos jednog 'mexesa' tako da razloga za brigu (kod mene barem) nema jer njegov ostanak bi bio najvece moguce pojacanje, a s druge strane prodajom bi zaradili dovoljno novca za krpljenje ovog jadnog izgovora za ekipu.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 05 dec 2011, 14:41

ajsbangrudin je napisao/la:bice bolje samo polako
Moram da se složim sa novopečenim kolegom :mrgreen: Biće bolje jer gore ne može. Mislim da Luis Enrique-u treba pružiti priliku, pod uslovom da u januaru dođe sa spiskom igrača koji mu trebaju i koji mu smetaju u realizaciji njegovog projekta. Valjda mu je pola sezone dovoljno da se uvjeri koji su to igrači! Nakon toga ima iduću polusezonu da uvjeri navijače kako se njegov projekt zbilja može realizirati, a to podrazumijeva strašan napredak u svim segmentima igre.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 05 dec 2011, 14:49

ko sve ne igra protiv Juventusa sem Bojana, Gaga i Juana?
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 05 dec 2011, 15:36

jasko_juve je napisao/la:ko sve ne igra protiv Juventusa sem Bojana, Gaga i Juana?
U sledeći ponedeljak faktički imamo samo jednog centralnog igrača, a to je Heinze, ali i on je pod znakom pitanja , jer se priča da je mlatno nekoga laktom na korneru koji je doveo do isključenja Krkića....i moglibi ga kazniti.... Tako da će De Rossi morati igrati nazad, najvjerovatnije sa Cassettijem.... bože pomozi nam, a to znači da će na sredini biti opet rupa jer će hvaliti i Gago i De Rossi.....
Biće ogromni uspjeh ako nam Juve ne uvali više od dva komada.....

Možda će se na sredinu vratiti Pizzaro (ako je uopšte živ covjek....) ili Perrotta, tako da ćemo vidjeti malo stare Rome.....
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 dec 2011, 18:15

vecchie maniere je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:ko sve ne igra protiv Juventusa sem Bojana, Gaga i Juana?
U sledeći ponedeljak faktički imamo samo jednog centralnog igrača, a to je Heinze, ali i on je pod znakom pitanja , jer se priča da je mlatno nekoga laktom na korneru koji je doveo do isključenja Krkića....i moglibi ga kazniti.... Tako da će De Rossi morati igrati nazad, najvjerovatnije sa Cassettijem.... bože pomozi nam, a to znači da će na sredini biti opet rupa jer će hvaliti i Gago i De Rossi.....
Biće ogromni uspjeh ako nam Juve ne uvali više od dva komada.....

Možda će se na sredinu vratiti Pizzaro (ako je uopšte živ covjek....) ili Perrotta, tako da ćemo vidjeti malo stare Rome.....

Necemo vidjeti staru Romu dok onaj biser od trenera ne ode,pa nigdje discipline u ekipi,sve neki manekeni na terenu,a sto se tice Juveta bice dobro ako im ne uvale tri gola,mada ako ce to znaciti da Enrike poslije tog poraza ode onda cu navijati za Juve samo da onoga vise ne gledam na klupi Vucice
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 dec 2011, 07:57

LE ce odrzat danas sastanak sa upravom a prije toga i sa igracima te je izjavio da ce otici samo ako to oni zele. dakle, ovi nazovi fudbaleri ako imaju nesto protiv njega neka to sad kazu il' nek sute i pocnu radit ono sto se trazi od njih. sto se tice ovog sastanka sa upravom, cisto sumnjam da ce se donosit neke drasticne mjere tipa promjene trenera jer vec nebrojeno puta su iskazali svoju podrsku sto znaci da cemo novog mistera dobit (ponavljam) SAMO ako to igraci zele.

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 06 dec 2011, 11:46

Saznao sam da Heinze neće biti suspondovan (neznam dali da se radujem ili da plačem), tako da ćemo u ponedeljak opet moći gledati njegove gesta u odbrani... A to znači da svaki korner za juventus će biti opasan za naš gol kao slobodnjak s ivice šesnesterca..... J.bote pored Heinzea i Giovinco i Miccoli bi uspjeli dati gol glavom.....

Aj da vidimo šta će donijeti taj sastanak.... Ja sam uvjek bio uz Enriketta ali počinjem da sumnjam da ga ekipa neprati, ili ga možda jednostavno ne kontaju šta on hoće od njih....
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 dec 2011, 11:52

U pravu je @baresi#6. Resenje za klupu se namece samo od sebe.

slika

Amer je pogresio sto nije odmah uzeo Carlita i dao mu odresene ruke da sastavi ekipu. Kod njega se red zna, a trenirao je mnogo vece igrace nego sto ih Roma trenutno ima.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 dec 2011, 17:54

Navijači Rome sačekali fudbalere nakon poraza u Firenci.

slika

Na meti nezadovoljnih tifoza bio je najviše Luis Enrike koga su zasuli uvredama.

Naime, nezadovoljstvo nakon poraza u Toskani, ali i generalno ovom sezonom je eksplodiralo sinoć.

Pod jakom policijskom pratnjom, ekipa se nekako dokopala autobusa i otišla u Trigoriju, svoj trening centar.

Ni igrači nisu pošteđeni uvreda, jedino je kapiten Toti zaradio aplauz.

"Neću da ostajem ako me ne žele, nisam ovde zbog novca", rekao je Luis Enrike, samo par sati nakon što je konstatova da klub ima puno poverenje u njega.

Rimski mediji spekulišu da će se danas razgovarati o sudbini španskog trenera i da bi mogla da mu bude pružena još jedna šansa. Problem je što će Roma desetkovana narednog ponedeljka ugostiti lidera, ekipu Juventusa.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 06 dec 2011, 19:01

Jel ziv onaj Cicinho, sta bi od onakvog igraca :shock:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 07 dec 2011, 02:12

Posle odlaska L.E jedina dva imena koja mogu da zadovolje navijace su Anceloti ili povratak na klupu Spaletija...Vise bi volio da vidim Ancelotija-trener koji zna da osvoji Serie A...maher svog zanata...!!!

U ponedeljak svi za Juventus navijamo.... :lol: :lol:

Genova zainteresovana za dovodjenje Boriela...!!!

[youtube][/youtube]

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 dec 2011, 06:27

od svega nista,
LE ima povjerenje i uprave i igraca i kako stvari stoje ostaje na klupu jos dugo, mada eto imaju te price kako mu je juve zadnja sansa. po meni, ono sto je najbitnije je da su igraci stali uz njega sto znaci da nemamo taj problem na relaciji trener - ekipa nego jednostavno nesto drugo ne stima. realno gledano, u fiorentini nismo uopste lose izgledali prvo poluvrijeme (drugo nisam gledao) i samo nas je katastrofalna odbrana kostala golova, prvo juan a onda i heinze (koji ruku na srce igra puno puno vise nego sto bi trebao a ovaj prvi nije ni sjena onog igraca koji je nekada bio). dakle, oni sto misle da je problem samo u LE-u i da ce njegovom smjenom stvari automatski krenuti na bolje - grdno se varaju.

ko razumije engleski neka procita ovaj clanak, dosta stvari je 'on point'
http://www.mirrorfootball.co.uk/opinion ... 39888.html" onclick="window.open(this.href);return false;

a oglasili su se i spalletti i ancelotti (koji je reako da nije bilo nikakvog kontakta) dok je luciano izjavio onako filozofski, u svom stilu:

"Vracate li se u Romu?"
''I meni su trazili mnoge zamjene jer bio sam na meti istih kritika za vrijeme provedeno u Romi, sve do trenutka kada sam otisao, i ne zelim to isto raditi jednom ozbiljnom i sposobnom profesionalcu kakav je Enrique; ne zelim ometati njegov rad. Ko god da se nadje na klupi Rome, zasluzio je to svojim odlucnim radom i ko god da radi na takav nacin ima svako pravo da izrazi svoje ideje i da gradi model ekipe u situaciji, u kojoj sam se i ja nasao, gdje ne mozes napraviti sve za 2 mjeseca. Najveca garancija uspjeha, i kazem to kao veliki fan Rome, je sto se neko kao sto je Baldini vratio da radi tamo (aludirajuci na povjerenje ukazano LE-u).''

sto se tice ponedjeljka, ja se licno unaprijed radujem tekmi sa juventusom jer mislim da ce ovaj eksperiment sa de rossijem na stoperu biti pravo uspjesan, dakle de rossi - heinze (bez cassettija molim). sto se tice sredine terena: perrotta, pjanic, pizarro, greco, simplicio pa i mali viviani su sasvim dovoljni za sklopit koliko toliko kvalitetan vezni red. SAMO, iskreno se nadam da ce pjanica stavit u samu sredinu a ne kao trequartistu jer ocigledno je da se ne snalazi tamo dok je u sredini terena nas ponajbolji igrac. totti i osvaldo se vracaju i to bi trebao biti napad iza kojeg ce igrati lamela.
umjesto da se radujem i unaprijed upisujem pobjedu juventusa, bicu optimista pa rec da ova utakmica moze biti prekretnica ove sezone - ima li bolje motivacije od pobjede nad trenutno neporazenom ekipom prvenstva.

FORZA ROMA

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 dec 2011, 10:08

tesko da ces se omastiti za igraca kojem je ostalo jos 6 mjeseci ugovora.. mozda nekih 15 mil..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 dec 2011, 10:20

MaGiCa je napisao/la:U pravu je @baresi#6. Resenje za klupu se namece samo od sebe.

slika

Amer je pogresio sto nije odmah uzeo Carlita i dao mu odresene ruke da sastavi ekipu. Kod njega se red zna, a trenirao je mnogo vece igrace nego sto ih Roma trenutno ima.
velika greska je sto nisu doveli carla odma na pocetku sezone... kakav enrique pa mogli su komotno i aeroplanina ostaviti onda ako nista on mi je bio drag kao igrac a nije nista gore trener od ovog enriquea.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 07 dec 2011, 15:19

harebianconero je napisao/la:Jel ziv onaj Cicinho, sta bi od onakvog igraca :shock:
ex football player
Unica grande amore

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 dec 2011, 13:39

Interesantna analize Rome, u dosadasnjem dijelu prvenstva.

Nazalost, pronasao sam tekst samo na njemackom: (ima i engleska verzija stranice, ali neznam kako se zove)
http://spielverlagerung.de/2011/12/05/d ... s-enrique/

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Andrej, Biscione, Burberry46 i 6 gostiju.