BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Valencia
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Valencia » 03 dec 2011, 18:36

amerosm je napisao/la:Nek skupljaju Evropsko iskustvo, da opet sljedece sezone ne bi zahebali stvar u LP. Kao sto i @Damir_BVB rece i Kloppu je potrebno to iskustvo, jer je u par navrata sa svojom postavkom ispao naivan. Takodjer svaki bod osvojen u Evropi je vazan, pa tako bi BVB kroz LE naredne sezone mogao biti u trecem sesiru, a Bundesligi donijeti vazne bodove.
Kada se sve sabere i oduzme imaju vise razloga da nastave nastup u Evropi, nego da isti olahko ispuste, iako ruku na srece ne zavise od sebe.
Moras nekad stvari gledati i dugorocno, a ne samo kratkorocno. Koji ce im djavo titula ako ce svaka sezona u Evropi biti kao i ova. :? :?
Ima smisla i to sto pises, al' opet,.. Dortmund nema tako sirok tim da se moze kvalitetno boriti na dva fronta. Uvijek sam smatrao da je bolje raditi jedan posao kvalitetno nego dva traljavo.

Nisu ni celnici Totenhema budale,.. Da igraju EL mozda sada ne bi imali ovakav bodovni saldo. Oni su u fizickoj prednosti u odnosu sa klubove koji se trose u Ligi prvaka. I to im kao sto vidimo daje rezultate.

Al' dobro, valjda u Dortmundu znaju sta i kako :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 dec 2011, 18:43

Logično je da sam danas priželjkivao remi dvije Borussije, a potajno sam mislio da bi se mogao dogodit. Ipak utakmicu je pogotovo bilo teško predvidit zbog izostanka Reusa. Međutim bilo je više stvari koje su govorile u prilog tome da Dortmund neće dobiti. S jedne strane ta loša tradicija u Gladbachu, a uz to ne zovu Gladbach džaba Betonmeister. Kad pozada Favre zamiješa beton onda im je teško probit odbranu. Bayernu i Dortmundu je svakako mjesto u vrhu, ali da li će baš Gladbach do kraja se moći držat među prva 3 to je teže.Naravno da nama Bayernovim navijačima ovaj remi predstavlja radost, zbog vračenog prvog mjesta, ali isto tako ovo nije nikakva blamaža Dortmunda jer teško će i nama biti igrat u Gladbachu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 03 dec 2011, 18:45

Poprilično naivno izgubljena 2 boda danas :arrow: Razlog više da ih Kloponja maksimalno nabrije za duel protiv Marseillea!
Prvo jer treba čuvati obraz i pokazati da BvB može odigrati dobro u Europi, a drugo zbog koeficijenata i kluba i lige i tek treće zbog moguće šanse da se čak i izbori plasman u osminu finalal LP.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 dec 2011, 20:25

HzBvB je napisao/la:Znas o cemu ti pricam ako je igrao ko **** cijelu tekmu on je takav da jednim potezom moze vratiti stvari tamo gdje treba, a to sto je KUBI dao priliku onako sam i ja mogao odigrat...znaci nije nista dobio samo je izgubio !!!
To sve stoji ali danas je zasluzio da izadje ranije,jednostavno nije radio ono sto se od njega ocekivalo...po meni je gori potez izvodjenje Kagawe koji je igrao dosta dobro.

@effe_sa

Bravo za komentar :D Sto se tice Gladbacha cisto sumnjam da mogu biti medju prva 3 u konkurenciji Bayerna,Dortmunda,Schalkea,Leverkusena.

@Valencia
Tim je dovoljno sirok za igru na 2 fronta i bilo bi od velikog znacaja ako bi uspjeli izboriti europsku ligu...ako nista drugo igraci se trebaju navici na taj ritam 2 utakmice sedmicno....uostalom @amerosm je to fino napisao :D
Hare_BvB je napisao/la:Lose su preuzimali Hankea i Bobadillu, pa je ovaj dvojac precesto izvlacio nase stopere jako visoko, i bilo je samo pitanje vremena kad ce iskoristiti rupe koje su se tokom cijelog meca stvarale.

A i Hummels je kod gola nepotrebno izasao daleko od gola i to za igracem kojeg je vec cuvao Santana...da je ostao na svom mjestu bez problema bi sacekao Heinkea :?
Hare_BvB je napisao/la:Gotze iritantan, upropastio je kamaru napada + propustio je mec loptu. Ali Mariu se sve prasta. :mrgreen:

+1
geronimo je napisao/la:to se tice anketa, ne moram je samo ja azurirati. To moze i uraditi onaj ko je otvorio temu (Adnan24). Medjutim, nije ni meni mrsko to uraditi, samo mi javite sta zelite.

A nisam to znao...kako? :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 dec 2011, 21:56

I tako mi ispustismo 2 boda, nepotrebno...slika Jbg.
Moja zamjerka ekipi je što kod vodstva od 1:0 nisu pokušali povećati rezultatsku prednost, što nisu ni ozbiljnije zaprijetili sve dok nismo primili glupi gol.
Gotze umislio da je već Worldclass player i onu šansu kod 1:1 što je ispustio...ne mogu da vjerujem...onako plasirat loptu slika. Da ne spominjem 17-18 sekundu meča kad je mogao puno bolje slika...
U 1.poluvremenu pomoćni sudija nam je zayebo dvije šanse dosudivši ofsajde Grosskreutzu i Gotzeu koji su sami išli na ter Stegena. To sam lijepo vidio na pregledu na ARD-u.
Meni lično Gundogan nije bio toliko loš. Imao je i finih poteza, baš se na momente vidilo da umije igrat lopte.
Sad na papiru imamo naizgled dvije lagane utakmice u Bundesligi, koje ćemo dobit i onda vidjet gdje ćemo bit.

Prvo slijedi Marseille. Perišić,Gotze,Lewandowski iza Barriosa, što ofanzivnije krenut sa napadačkom postavom pa kako bude. Nikad se ne zna :mrgreen: . Nada zadnja umire ;)

NUR DER BVB slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 dec 2011, 00:22

@ Geronimo

Nisam ja tebe okrivio za moj ban, znam da ne stojis ti iza tog i da to ne bih uradio meni ...
Ja sam ljut na tebe samo radi ovog posta :

geronimo je napisao/la:

Što se tiče "vašeg" @Damira nisam ziha zbog čega je banovan (vjerovatno vrijeđanje). Mada ste mogli i sami vidjeti do kojih je granica on došao. Ne postavljajte ta pitanja ovdje, niti je administracija vama dužna odgovoriti, ali u krajnjem slučaju možete se obratiti Adminu.

Eh radi ovog posta sam ljut na teb i nista vise nije upitanju, pogotov ova boldiana recenica je upitanju, i samo je to razlog moje ljutnje na tebe Geronimo nista vise nije upitanju ... Eh samo je to upitanju ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 dec 2011, 00:34

Hocemol pocet sa ovim ocjenjivanjem igraca ? Jel ko od vas za to ?
BvB Echte Liebe !!!

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 04 dec 2011, 20:37

nadam zadnja umire ...............

:D
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 dec 2011, 20:57

Damir_BvB je napisao/la:Hocemol pocet sa ovim ocjenjivanjem igraca ? Jel ko od vas za to ?

Da nije malo peglativno ocjenjivati svakog igraca...dovoljno je da svako kaze svog igraca utakmice i to je to :?:
marseille_unique je napisao/la:nadam zadnja umire ...............

:D

Mogli bi i vi veoma lako izvisiti za osminu finala...Olympiakos je najblizi drugom mjestu :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 dec 2011, 21:50

adnan24 je napisao/la:A i Hummels je kod gola nepotrebno izasao daleko od gola i to za igracem kojeg je vec cuvao Santana...da je ostao na svom mjestu bez problema bi sacekao Heinkea :?
Obojica su ispali naivni u toj situaciji, a ako se ne varam Hanke je uletio sa Santanine strane. Takodje, njemu je Herrman poslije proturio loptu kroz noge za asist Hankeu. Weidi je dodatno "doprinjeo" briljantnim postavljanjem (valjda vidio od ter Stegena :lol: ), fraer :mrgreen: je bukvalno pokrio lijevu stativu. :lol:

Sestice su bile najveci problem, to sam i pisao jucer. Gundo se gubi u defanzivi, a u ofanzivi je bio dosta dobar. Samo, mora se brze oslobadjati lopte. A da zna igrati lopte, itekako da zna. Nije mu mjesto na "sestici", on je klasicna 10-ka. ;) Kehl je bio ocajan u drugom poluvremenu, upropastio je tucet napada. Obojica su katastrofalno preuzimali spiceve domacih,jbte bilo je par siutacija kad je Hummy ispracao Hankea na 40 m od gola domacina. :roll: Nije to losa stvar, ali ako ce neko zatvoriti "havu" u sredini, kao sto to cini Bender. Puno rupa se stvaralo u sredini, i bilo je samo pitanje vremena kad ce to domaci iskoristi.

Mrzim kada ekipa prima golove u situacijama gdje su svi "iza lopte". To se skoro nikad ne desava kad je Bender tu (izuzmemo li crnu noc u Atini, bukvalno nikad).
Damir_BvB je napisao/la:Hocemol pocet sa ovim ocjenjivanjem igraca ? Jel ko od vas za to ?
Ja sam za, ali cini mi se da ostali bas i nisu "zagrizli". :? Mozda da biramo najboljeg i najgoreg pojedinca. :lol:

Lewat - man of the match. :lol:

Kehl - flop of he match. :lol:

Protiv OM-a krenuti ultraofanzivno, s Lucasom i Lewatom od prve minute. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 dec 2011, 09:06

Nesto sam malo caprkao ovamo po tabeli i onako nenamjerno primjetim slijedece !

2 polusezona utakmice kuci :
Bayern
Borussia M
Bayer
Werder
Stuttgart
Hannover --sto znaci od prvih 8 na tabeli iskljucujuci nas sa 6 igramo kuci !!! Od prvih 7 na tabeli nismo gubili,a gubili smo od 8 9 i 10-tog !
+Hoffenheim Mainz i Freiburg su kuci !!!

U gostima nam ostaje iz top ekipa Schalke u gostima te ostatak lige u kome bi trebalo izdvojiti tekmu protiv Hamburga ( malo teza, jer evidentno je da se vracaju gdje im je mjesto ) mozda Wolfsburg i Koln

Ocekujem znaci da nastavimo dominirati na Signal Iduni i da popravimo svoj bodovni saldo iz gostujucih utakmica ...to je idealno da ponovo osvojimo prvenstvo !!!
Prije toga sto moramo uraditi je da ispadnemo iz LP a da ne idemo ni u Europa ligu....

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 dec 2011, 10:06

slika

slika Gotze dobio nagradu "Golden Boy 2011" - najbolji mladi igrač. Dovoljno je reći da su ovu nagradu osvajali i Messi,Fabregas,Balotelli,Aguero,Rooney,Pato itd.

slika Za večerašnji nastup su upitni Kehl i Leitner.Zbog toga izgleda da Gundogan ima zagarantovano mjesto u prvoj postavi. Lowe igra jer Schmelle ima kartone.

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 dec 2011, 20:11

[youtube][/youtube]

Bilo kakva pobjeda za castan oprostaj od LP. :P

Sastav:

Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Lowe - Kehl, Gunogan - Kuba, Gotze - Lewat, Lucas.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Akhenaten
Kontakt:

Post Postao/la Akhenaten » 06 dec 2011, 20:29

Borussiji veceras treba cudo, i to veliko cudo da se desi da bi uspijeli. Vidjecemo...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 dec 2011, 20:35

Hare_BvB je napisao/la: Bilo kakva pobjeda za castan oprostaj od LP. :P
BVB večeras tuče Marsej 4-0 ,strijelci: Kagawa započinje u 14 minuti, Levandovski zabija u 34. , a onda Gotze 2x ,prvi put u 56. drugi put u 81 minutu. :mrgreen:

Arsenal će dobiti Olimpijakosa 2-1 , strijelci za Olimpijakos ko god, za Arsenal Alex Oxlande Chamberlain 2x. :)

Jesam dobro namjestio, il' sam pogriješio ? :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 dec 2011, 21:18

I opet ista stvar...poslije Subotica i Bendera i kapiten Kehl tesko strada od udarca u glavu :twisted:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 06 dec 2011, 21:19

Ima li ko kakav link? Evo jos nista nisam nasao, ovi moji nece da procepe.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 dec 2011, 21:24

Sad ću se potruditi za link, jer ovaj Arsenal se sramoti. :twisted: Istina da je II postava, al' gube 2-0, a BVB vodi 2:0. :mrgreen: Biće 4, a nadam se da Arsenal može izjednačiti. Arshavin je im'o šansu za 1-0, al' fula konj. Mada, ne brinem ja, Alex je raspoložen, vidi se. :)

PS. Ko je dao golove?

Edit: Evo ovde možete gledati tekmu.

http://www.lshunter.tv/football-live-st ... o-all.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Preporučujem sopcast.
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 06 dec 2011, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 06 dec 2011, 21:25

Klopp je napisao/la:Ima li ko kakav link? Evo jos nista nisam nasao, ovi moji nece da procepe.
http://www.lshunter.tv/football-live-st ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;
probaj tu neki od vShare linkova!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 06 dec 2011, 21:28

Hvala puno momci, kud ne pitah ranije, bezveze fulih poluvrijeme
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.