NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Donnie Darko
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la Donnie Darko » 06 dec 2011, 20:26

RogerPro je napisao/la:
Giallorossi je napisao/la:
RogerPro je napisao/la:Jedva čekam da najbolji igrač svih vremena ponovo razvali Bullse ;)
Najbolji igrac svih vremena je zavrsio karijeru a trenutno je predsjednik Bobcatsa,tako da ne lupetaj gluposti.;)
Dugogodišnji suigrač predsjednika Bobcatsa ne misli tako.
Pa?

RogerPro
Kontakt:

Post Postao/la RogerPro » 06 dec 2011, 20:38

Donnie Darko je napisao/la:
RogerPro je napisao/la:
Giallorossi je napisao/la:Najbolji igrac svih vremena je zavrsio karijeru a trenutno je predsjednik Bobcatsa,tako da ne lupetaj gluposti.;)
Dugogodišnji suigrač predsjednika Bobcatsa ne misli tako.
Pa?
Evo 13 minuta razmišljam o ovom tvom postu. Ti si neshvaćen u ovom trenutku, ali sam siguran da će te naši potomci pamtiti kao velikog mudraca. Volio bih imati tvoj poster da ga stavim iznad svoga kreveta,tako da se mogu i buditi sa tobom i tvojim pametnim mislima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 dec 2011, 21:59

kokuz je napisao/la:Bullsi za poziciju dvice hoće Younga, Crawforda i Butlera.
Po meni Crawford bi bio najbolje rješenje, ima sasvim dobru statistiku, prethodnu sezonu u Atlanti je postizao 14.2 poena po utakmici, dok u PO 15.4, što znaći da bi mogao da svaku utakmicu ide preko 15-ak poena, to bi Bullsima uz poene Noaha, Denga, Rosea i Buzzera(nisam upućen neka povreda nešto?) bilo sasvim dovoljno.
A on je na početku svoje karijere igrao baš za Bullse.
Po meni je Crawford jedan veliki indijanac,koji se nikako ne bi uklopio u ekipu Bullsa,jer ljudi imaju trenera koji je ozbiljan i trazi da se postuje sistem....Ovaj mi je za sve,osim za sistem ,nastranu sto zna zabiti...

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 06 dec 2011, 22:27

#NBA rumors: The #Lakers want both Dwight Howard and Chris Paul

Lakersima bi C Paul savršeno sjeo,jer nemaju playa - Fisher je nažalost star i potrošen,Blake jednostavno nije dovoljno dobar,da ga zamjeni.. Iako ne vidim kako bi se to moglo dogoditi jer kolko ja znam Paul želi trade u Knickse da dođe kod Mela i Amarea. Chris Paul (ili bilo koji drugi kvalitetan play, na pamet mi pada D.Will koji je tako i tako vjerojatno ne baš previše zadovoljan u Netsima) je imperativ za Lakerse ako žele naslov. Međutim ako u trade uđe Bynum trebaju tu poziciju pokriti s nekim prosjecnim igracem,inače će im se desiti ista stvar kao i Bostonu kada su tradeali Perskinsa za Greena i onog klošara Krstića koji baca stolice okolo...
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 dec 2011, 23:13

Hoce li se ikada desiti da lejkersi nekako normalno iz sezone u sezonu grade tim, a ne da do titula dolaze kupujuci najdominantnije igrace lige

zato mi se jednostavno gade
nema potpisa

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 06 dec 2011, 23:19

Admir_Sa je napisao/la:Hoce li se ikada desiti da lejkersi nekako normalno iz sezone u sezonu grade tim, a ne da do titula dolaze kupujuci najdominantnije igrace lige

zato mi se jednostavno gade
Ma ne volim opcenito takve klubove, al uskoro ce Clippersi biti glavna atrakcija u LA nadam se.

PS. za 10 dana pocinje presezona. Bullsi igraju protiv Indiane u 7 pm po Americkom vremenu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 dec 2011, 23:22

Lakersi su jednostavno prevelika franšiza da mogu sebi da dopuste da godinama tavore na dnu lige i da ih kantaju razni Cavaliersi i sl., kao sto se desavalo sa Bullsima. A mislim da su dovodjenjem tih nekih top igraca titule u zadnje vrijeme osvojili i Miami i Boston, pa niko to ne spominje.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 dec 2011, 23:31

jose je napisao/la:Lakersi su jednostavno prevelika franšiza da mogu sebi da dopuste da godinama tavore na dnu lige i da ih kantaju razni Cavaliersi i sl., kao sto se desavalo sa Bullsima. A mislim da su dovodjenjem tih nekih top igraca titule u zadnje vrijeme osvojili i Miami i Boston, pa niko to ne spominje.
ajd majami, al ne moze se to reci za boston. Pierce je dobar igrac, al ni blizo kao Kobi, a Rey Alen jeste super šuter, al ni blizo neka mega zvijeda. Jedino Garneta sto su doveli kao megazvijezdu, jer je realno najbolja cetvorka lige. Al i on je doshao malo u godinama. A lejkerski hoce pored kobija da imaju Paula (ubjedljivo najbolji play lige, razigravac) i Howarda (za klasu iznad svih centara u ligi) i obojica u najboljim godinama, e to je razlika izmedju Bostona i Lejkersa u ovom slucaju
nema potpisa

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 dec 2011, 23:51

Stani malo, nismo pricali o tome sta ko hoce, a sta realno moze. Ti si rekao da oni uvijek tako osvajaju titule. Lakersi su prije 4 godine doveli Gasola, koji sigurno nije u to vrijeme bio veca zvijezda od Allena i Garnetta. Boston je do te godine tavorio u prosjecnosti, u koju su upali otkako je Bird otisao u penziju. Ako to nije "vjestacka titula", onda ne znam koji je bolji primjer.
Lakersi su se 2003/04 opekli sa dovodjenjem Paytona i K.Malonea, napravili ekipu sa hrpom zvijezda, a na kraju ispali jos u polufinalu.
Lakersi su jednostavno magnet za dobre igrace, sto zbog slavne proslosti, sto zbog dobre losanđeleske klime, a pogotovo zbog toga sto sebi ne dopustaju da decenijama "stvaraju ekipu", pa onda igrac kalibra Paula Piercea zamalo zavrsi karijeru bez titule (da mu ne dovedose "zvijezde").

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 dec 2011, 23:58

Admir_Sa je napisao/la:
jose je napisao/la:Lakersi su jednostavno prevelika franšiza da mogu sebi da dopuste da godinama tavore na dnu lige i da ih kantaju razni Cavaliersi i sl., kao sto se desavalo sa Bullsima. A mislim da su dovodjenjem tih nekih top igraca titule u zadnje vrijeme osvojili i Miami i Boston, pa niko to ne spominje.
ajd majami, al ne moze se to reci za boston. Pierce je dobar igrac, al ni blizo kao Kobi, a Rey Alen jeste super šuter, al ni blizo neka mega zvijeda. Jedino Garneta sto su doveli kao megazvijezdu, jer je realno najbolja cetvorka lige. Al i on je doshao malo u godinama. A lejkerski hoce pored kobija da imaju Paula (ubjedljivo najbolji play lige, razigravac) i Howarda (za klasu iznad svih centara u ligi) i obojica u najboljim godinama, e to je razlika izmedju Bostona i Lejkersa u ovom slucaju
Lakersi su to oduvijek radili gledajuci njihovu historiju.Nije to bez razloga nazvano show u L.A.-u,Hollywood zvijezde i sta ja znam....Meni se to ne svidja,jer cijenim neke druge vrijednosti,ali imaju svoj put i sta da se radi... A ovo da je Garnett najbolja 4 nije ni blizu istine,dok god igra u eri Tima Duncana ;)

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 07 dec 2011, 01:40

Admir_Sa je napisao/la:
Pierce nije samo "dobar igrac", Paul Pierce je zvijezda i medju najboljim SF u zadnjih 30 godina, ne tolika kao Kobe ali je zvijezda uvijek bio, isto to vazi i za Ray Allena kojeg ne samo ja nego i mnogi eksperti vide kao jednog od top 10 shooting guarda svih vremena.
Boston je tada doveo tri buduca hall of famera. Druga je stvar sto je Allen miran i stalozen momak pa se mozda zato i nepise puno o njemu. Poenta svega je da je Boston tada skupio tri apsolutne zvijezde na jednom mjestu. Ali se slazem da bi Lakersi sa Paulom i Howardom doveli najbolje igrace na svojoj poziciji.
jose je napisao/la:Lakersi su jednostavno prevelika franšiza da mogu sebi da dopuste da godinama tavore na dnu lige i da ih kantaju razni Cavaliersi i sl.
sve receno u jednoj recenici ali to ovi pljuvaci nekontaju, na kraju krajeva se tako i osvajaju titule a primjera takvih klubova je bezbroj ne samo u kosarci...da imam pare i renome poput Lakersa poslovao bi na isti nacin. Lakersi i Boston su klubovi koriste svoju tradiciju i sve ostalo za dovodjenje igraca ali brzo ljudi zaboravljaju da je sve to trebalo izgraditi i da je mnogo truda i napora ulozeno da bi se dostigao takav jedan nivo. Ljubomora...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 dec 2011, 02:12

Ma i dovodjenje Paula i Dwighta Lakersima ne osigurava titulu. Osjetio je to na svojoj kozi Miami. Potrosis salary cap na 3 igraca i ostatak ekipe rute obicne. Jos niko ne zna kako ce sigurno novi CBA izgledati i to je sve rizik. Gotovo sigurno CP3 nece u Lakerse, dok za Howarda nisam siguran, nesto kontam da ce prije otici u Netse, OKC, Clipperse ili ostati u Orlandu. Lakersi pored Brayanta, nikog vise ne bi imali, sve sto vrijedi (Odom, Bynum i Gasol) bi otislo u dovodjenje CP3 i Howarda, tako da imas 3 zvijezde, a sta ces za ostalo, ne mozes dovesti 7 MLE igraca, a ti veterani koji bi igrali za veteranske ugovore su rijetkost ili su stabla obicna. Bilo kako bilo, sumnjam da ce se ovaj san Lakersa ostvariti. CP3 ce sigurno u NYK, ne znam kako ali ce otici tamo, a Dwight mislim da ostaje u Orlandu, a ako ode eto ga u OKC, Netse ili Clipperse. Onaj sto kaze nekakvi Cavaliersi, samo da znas da ce mnoge Kyrie **** godinama, kao i Bullsi i DR1, pogotovo ove ekipe sa tradicijom kad ostanu bez zvijezda, pa zapadnu u prosjecnost (Boston, LAL) - eto vec jedna zvjezda CP3 odbila Boston, a tako ce biti i sa LAL kad ode Kobe, eh tada cete tek vidjeti kako je biti navijac, pravi navijac i ko ce uopste ostati navijac tih velikih ekipa. Dzaba ti i ime i renome kluba i sve, kad neka zvjezda nema s kim igrati, normalno da ce ih odbijati pa ce se morati graditi ponovo ekipa. Nadam se da ce novi CBA ograniciti mogucnost ovim ekipama koji su poput lesinara i uzimaju sve najbolje bez da grade ista sami, samo daju pare i to je to, nadam se da ce novi CBA popraviti kosarku, popraviti NBA, pa da svaka ekipa koja nesto ulozi, ne izgubi to preko noci jer dodju lesinari i pokupe to sa svojim parama. Da kazes da je nesposobnost vlasnika NOH ili Orlanda sto ce izgubiti CP3 i DH12, to je potpuna glupost, jer toliko ulazes u igrace da ti ih neko samo tako pokupi, eh to se mora sprijeciti u danasnjoj NBA, jer malo koji igrac je emotivno vezan za svoj klub. Zato treba ograniciti na sve moguce nacine ove stvari koje je uradio Boston, koje je uradio Miami, koje pokusava uraditi NYK i LAL, eh pa onda fino kroz draft jaro, pa se muci malo. Jedva cekam da vidim ove navijace kad im klubovi budu morali iscekivati draft night, kada pocnu prozivljavati sezone koje njihova ekipa tankira za sto bolju poziciju na draftu, jer ne moze se vise preko noci napraviti tim.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 07 dec 2011, 09:59

Volim kad je neko ovako optimistican i naivan. Mogu oni mijenjati CBA kako god hoce, ali Amerika se zasniva na profitu, lovi, principu "velika riba jede malu ribu" i sl.
Nemoj me pogresno shvatiti, i ja bih volio kada bismo svi mi bili "jednaki", ali na zalost tako ne funkcionise danasnji svijet, posebno onaj u Americi.
NBA i Sternu ce uvijek biti u interesu da zarade brdo para. A najveća "brda" se nalaze na istočnoj i zapadnoj obali USA (plus Chicago). Tako da ce se uvijek naci nacin da ekipe sa ovih podrucja ostanu jake, jer to donosi vise love NBA, a samim tim i vlasnicima i igracima timova.
Dovoljno se prisjetiti finala 2005. godine izmedju Spursa i Pistonsa, gledanost je bila toliko opala, da se Stern pobrinuo da se takva finala vise ne desavaju.
Lakersi jesu bili prosjecna ekipa tamo negdje izmedju 92-99 godine, ali i tada su Lakersi igrali utakmice za Božić, i tada je Dzek Nikolson sjedio u prvom redu, i tada su Lakersi, uz Bullse, dominirali na nacionalnoj tv. Jednostavno, to je marketing i nijedan CBA nece ici kontra toga.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 07 dec 2011, 11:36

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 07 dec 2011, 11:59

adriano_leite je napisao/la:Ma i dovodjenje Paula i Dwighta Lakersima ne osigurava titulu. Osjetio je to na svojoj kozi Miami. Potrosis salary cap na 3 igraca i ostatak ekipe rute obicne. Jos niko ne zna kako ce sigurno novi CBA izgledati i to je sve rizik. Gotovo sigurno CP3 nece u Lakerse, dok za Howarda nisam siguran, nesto kontam da ce prije otici u Netse, OKC, Clipperse ili ostati u Orlandu. Lakersi pored Brayanta, nikog vise ne bi imali, sve sto vrijedi (Odom, Bynum i Gasol) bi otislo u dovodjenje CP3 i Howarda, tako da imas 3 zvijezde, a sta ces za ostalo, ne mozes dovesti 7 MLE igraca, a ti veterani koji bi igrali za veteranske ugovore su rijetkost ili su stabla obicna. Bilo kako bilo, sumnjam da ce se ovaj san Lakersa ostvariti. CP3 ce sigurno u NYK, ne znam kako ali ce otici tamo, a Dwight mislim da ostaje u Orlandu, a ako ode eto ga u OKC, Netse ili Clipperse. Onaj sto kaze nekakvi Cavaliersi, samo da znas da ce mnoge Kyrie **** godinama, kao i Bullsi i DR1, pogotovo ove ekipe sa tradicijom kad ostanu bez zvijezda, pa zapadnu u prosjecnost (Boston, LAL) - eto vec jedna zvjezda CP3 odbila Boston, a tako ce biti i sa LAL kad ode Kobe, eh tada cete tek vidjeti kako je biti navijac, pravi navijac i ko ce uopste ostati navijac tih velikih ekipa. Dzaba ti i ime i renome kluba i sve, kad neka zvjezda nema s kim igrati, normalno da ce ih odbijati pa ce se morati graditi ponovo ekipa. Nadam se da ce novi CBA ograniciti mogucnost ovim ekipama koji su poput lesinara i uzimaju sve najbolje bez da grade ista sami, samo daju pare i to je to, nadam se da ce novi CBA popraviti kosarku, popraviti NBA, pa da svaka ekipa koja nesto ulozi, ne izgubi to preko noci jer dodju lesinari i pokupe to sa svojim parama. Da kazes da je nesposobnost vlasnika NOH ili Orlanda sto ce izgubiti CP3 i DH12, to je potpuna glupost, jer toliko ulazes u igrace da ti ih neko samo tako pokupi, eh to se mora sprijeciti u danasnjoj NBA, jer malo koji igrac je emotivno vezan za svoj klub. Zato treba ograniciti na sve moguce nacine ove stvari koje je uradio Boston, koje je uradio Miami, koje pokusava uraditi NYK i LAL, eh pa onda fino kroz draft jaro, pa se muci malo. Jedva cekam da vidim ove navijace kad im klubovi budu morali iscekivati draft night, kada pocnu prozivljavati sezone koje njihova ekipa tankira za sto bolju poziciju na draftu, jer ne moze se vise preko noci napraviti tim.
Slazem se uglavnom za sve osim za ovo, u tome i jeste poenta da ekipe poput Lakersa i Bostona nikada nece "graditi" ekipu godinama nego ce uzet lovu u ruke i kad dodje sansa povuci neki strasan trejd i preko noci ponovo postati contender jer tako ti klubovi uglavnom funkcionisu. Gradjenje ekipe je proces koji moze dugo dugo trajati, LA, Boston, SAS su klubovi koji ce mozda pasti u prosjek za nekoliko godina ja tu mogucnost neiskljucujem ali ce radije cekat par godina i kad dodje prilika ugrabiti 2-3 strasna igraca odjednom.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 dec 2011, 14:11

jose je napisao/la:Volim kad je neko ovako optimistican i naivan. Mogu oni mijenjati CBA kako god hoce, ali Amerika se zasniva na profitu, lovi, principu "velika riba jede malu ribu" i sl.
Nemoj me pogresno shvatiti, i ja bih volio kada bismo svi mi bili "jednaki", ali na zalost tako ne funkcionise danasnji svijet, posebno onaj u Americi.
NBA i Sternu ce uvijek biti u interesu da zarade brdo para. A najveća "brda" se nalaze na istočnoj i zapadnoj obali USA (plus Chicago). Tako da ce se uvijek naci nacin da ekipe sa ovih podrucja ostanu jake, jer to donosi vise love NBA, a samim tim i vlasnicima i igracima timova.
Dovoljno se prisjetiti finala 2005. godine izmedju Spursa i Pistonsa, gledanost je bila toliko opala, da se Stern pobrinuo da se takva finala vise ne desavaju.
Lakersi jesu bili prosjecna ekipa tamo negdje izmedju 92-99 godine, ali i tada su Lakersi igrali utakmice za Božić, i tada je Dzek Nikolson sjedio u prvom redu, i tada su Lakersi, uz Bullse, dominirali na nacionalnoj tv. Jednostavno, to je marketing i nijedan CBA nece ici kontra toga.
Podijelio bi tvoje misljenje da je trziste uvijek koncipirano tako da pomaze velikim i tako ce uvijek i biti,ali to je za mene 'samo' trziste i nikako se ne mogu sloziti sa cinjenicom da drugi imaju mnogo manje sanse(imaju ih,ali mislim da nisu drasticne koliko mnogi misle) i da Stern,kao,gura dodatno velike timove(cini mi se da si na to aludirao pominjuci finale manje atraktivnih timova)Slozi ti svoj tim dobro da sa pravom zvijezdom osvajas titule,da uvijek budes blizu nje,pa da vidimo koliko ce se ta prica o suncanim obalama,popularnosti,Hollywood-u.i sta ja znam cega sve ne,vrijednovati kod te zvijezde,ako su mu motivi sportski.Zadnji primjer takvog finala nije SAS-DET,vec SAS-CLE iz 2007. Da malo prosirimo tezu,moje je misljenje da 'probleme' koje imaju ekipe poput ORL i NOH sa svojim zvijezdama nisu prouzrokovali ni Lakersi ni Boston a bogami ni Stern,vec upravo oni sami,a reci cu ti i zasto...Prvo,bili su sretni da draftuju takve igrace,godinama su im tu a rezultata nema...Cim nema toga,nezadovoljstvo raste,jer svaki pravi sportista zeli osvajati titule.Postavlja se pitanje onda,zasto oni to nisu uspjeli?? Ja bih rekao los menadzment i slaba selekcija igraca koji okruzuju tu zvijezdu(u slucaju ORL)te jos losiji menadzment NOH koji su prakticno ekipu pred titulom(Chandler,West,Paul)'razbili' zbog straha od Chandlerovog ugovora,ne gledajuci sire posljedice ,koje su,u krajnjem slucaju,dovele do toga da je vlasnik zelio prodati klub,jer mu se malo vracalo od ulozenog,a svi znamo da 'bez rizika,nema ni profita' i kako onda kriviti Paula i Howarda sto zele ici!!??E upravo to rade ekipe sa velikog trzista,rizikuju,placaju razne penale,ali i znaju da tako grade brend,privlace sponzore i na koncu,osvajaju titule.Da naglasim,mrzim velikotrzisne koncepte(pokupujes sve sto se moze)ali moja poenta je i ja sam ubijedjen u to,da dobrom organizacijom kluba,sposobnim ljudima i zdravim ljudskim odnosima(sve ovo govorim samo za NBA) mozes sprijeciti egzodus zvijezda iz manjih sredina i ciniti velike jos vecim,jer sumnjam da ce neko zbog 'par' miliona vise napustiti dobru ekipu,lijepu organizaciju,te zajednicu u kojoj vec zivi 7-8 godina i poceti sve ispocetka ako ima sve navedeno.... Neka se niko ne nadje uvrijedjen,ali NOH,ORL,DEN I CLE su ocigledno imali odredjene propuste,vjerovatno i nedostatak srece nekada,a to je ono sto ekipe sa velikih trzista i cekaju...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 dec 2011, 14:49

Pa Boston je vishe od 15 godina bio prosjek, gdje su oni bili od devedesete do kupnje Alena i Garneta :roll:
nema potpisa

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 dec 2011, 15:18

Admir_Sa je napisao/la:Pa Boston je vishe od 15 godina bio prosjek, gdje su oni bili od devedesete do kupnje Alena i Garneta :roll:
Ako se meni obracas,ja upravo o tome i govorim....Nije dovoljno biti samo veliko trziste i sve je tvoje...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 dec 2011, 16:10

BIHfan je napisao/la:
RogerPro je napisao/la:Jedva čekam da najbolji igrač svih vremena ponovo razvali Bullse ;)
Evo ga, he is back. Begonja sta ima?

ma pustite ga :)...BABY BULLS
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 07 dec 2011, 18:28

SaltCityAttack je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Evo ga, he is back. Begonja sta ima?

ma pustite ga :)...BABY BULLS
Kad se ga sjetim prosle sezone kad smo igrali sa Heatima,jes lik bio naporan ko proljev :mrgreen:
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.