Ženska liga BiH u košarci

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

reviewer

Re: Ženska liga BiH u košarci

Post Postao/la reviewer » 03 dec 2011, 09:03

DA LI JE OVO MOGUĆE
Članak preuzet iz Dnevnog avaza
"Bez ženske selekcije

Još jedna loša vijest stigla je iz KSBiH. Ženska seniorska reprezentacija, iako prethodno prijavljena, neće učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013.

- Jedini razlog je novac. Tih 130 hiljada maraka, jednostavno, nemamo i to bi bila avantura koja bi ugrozila kompletan Savez - objašnjava Mahmutović."

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 03 dec 2011, 14:53

reviewer je napisao/la:DA LI JE OVO MOGUĆE
Članak preuzet iz Dnevnog avaza
"Bez ženske selekcije

Još jedna loša vijest stigla je iz KSBiH. Ženska seniorska reprezentacija, iako prethodno prijavljena, neće učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013.

- Jedini razlog je novac. Tih 130 hiljada maraka, jednostavno, nemamo i to bi bila avantura koja bi ugrozila kompletan Savez - objašnjava Mahmutović."
Bruka i sramota kratko rečeno!Ne znam zašto ne podnesu ostavke kada nisu sposobni voditi savez? :(
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

reviewer

Post Postao/la reviewer » 03 dec 2011, 15:46

Ama ko im daje pravo da odlučuju na taj način,radeći diskriminaciju. Diskreditujući jedan kolektiv ,kakav god on bio. Zamislite da imete dvoje djece jednom dajete da jede a drugo pustite da gladuje dok ne umre.Muška seniorska reprezentacija je vukla džinovski dio kolača predviđenog za seniorske selekcije, dok su žene slate autobusima na putovananja od po dan i više. Oskudno i sramotno opremljene.
GOSPODO ako ne možete naći novac za sve, onda otkažite takmičenja za sve ili se lijepo pokupite ......

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 04 dec 2011, 01:21

reviewer je napisao/la:Ama ko im daje pravo da odlučuju na taj način,radeći diskriminaciju. Diskreditujući jedan kolektiv ,kakav god on bio. Zamislite da imete dvoje djece jednom dajete da jede a drugo pustite da gladuje dok ne umre.Muška seniorska reprezentacija je vukla džinovski dio kolača predviđenog za seniorske selekcije, dok su žene slate autobusima na putovananja od po dan i više. Oskudno i sramotno opremljene.
GOSPODO ako ne možete naći novac za sve, onda otkažite takmičenja za sve ili se lijepo pokupite ......
Slažem se! ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 04 dec 2011, 11:29

apsolutno se slažem tim da mora igrati svaka selekcija ili nijedna. lično sam upoznat sa tim kako su izgledale pripreme i sam tok kvalifikacija ženske selekcije. nisu to bili katrastofalni uslovi, ali je smješno porediti sa uslovima u kojima se priprema i putuje muška selekcija.

sinoć je Čelik pobjedio Vojvodinu 73:62. iako je bila očigledna razlika u kvaliteti, igračice Čelika nisu usojevale napraviti veću razliku, zbog samog pristupa u igri.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

reviewer

Post Postao/la reviewer » 04 dec 2011, 21:00

Vjeruj da sam koliko toliko upoznat sa situacijom, možda su ove godine igračice imale solidne uslove za pripreme, ali proteklih godina nije bilo tako ...djevojke su masovno otkazivale izrevoltirane zbog pristupa košarkaškog saveza..gdje je sve bilo podređeno momcima.
Ko ima pravo da daje izjave ovakvog karaktera:
"- Jedini razlog je novac. Tih 130 hiljada maraka, jednostavno, nemamo i to bi bila avantura koja bi ugrozila kompletan Savez - objašnjava Mahmutović."
Time gospodine Mahmutoviću što ovo nazivate avanturom,žensku košarku stavljate na margine.
Čestitam nekom novom Čeliku, pa i Mladom krajišniku koji je namučio beogradski Partizan, a i sve ostale klubove u našoj nam "Dragoj BiH".

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 05 dec 2011, 00:00

JA sam iskreno zgrozen da za musku ima sve za zensku ne fuj, jer ja sam veliki fan zenske kosarke i ljubitelj. Nego znali ko sta se desilo sa Monikom Bosilj imala je veceras u duelu portiv PArtizana stravican pad, neki spominju da je i vrat slomila .Hitna je odvezla
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

reviewer

Post Postao/la reviewer » 07 dec 2011, 08:44

Ne znam možda ću biti dosadan ali ova tema koju sam započeo će se nastaviti kresanjem i ostalih selekcija...Gostovanjem u emisiji u 22 televizije TV1 Gospodin Harun Mahmutović je rekao da bi i bubreg dao za novac da bi reprezentacija igrala .
Koja to gospodine Mahmutoviću? Reprezentativna selekcija je : Muška i ženska,seniorska ,juniorska,kadetska ,olimpijska.Ti si tu da im obezbjediš uslove,a ne da im budeš DŽELAT. Jer kao nazovi menadžer tu si da obezbjediš uslove, a ne da kažeš da djevojke (neka nova djeca) nisu zbog rezultata zaslužile da se takmiče.
Reći da ne postoji država.....pa zašto ćeš onda tu na čelu jedne krovne organizacije košarke Bosne i Hercegovine.
Kako motivisati onu djecu koja su stasala i gledaju tu selekciju kao nešto uzvišeno, u koju su uložile znoja i sopstvenih novaca, i kako motivisati neku novu djecu koja tek treba da se uključe, kad čovjek koji je na čelu krovne organizacije BiH kaže da ne postoji država a ni reprezentacija u kojoj bi igrala.
Idi g.Mahmutoviću i ti i tvoj upravni odbror u kome svega ima a najmanje sportista.Ako ne igra jedna selekcija, onda ne igra ni druga(muška) , i njihovi omladinski pogoni dok se ne nađe novac za sve.
Žao mi je što ovo prolazi medijski nezapaženo....a i samom Mahmutoviću to veoma odgovara.
Zato molim desk..redakciju kolege koje su meritorne za ovakve stvari da malo porade na ovoj temi...vjerujte imaćete šta iščupati.....

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 11 dec 2011, 00:12

PAzi objave za kosarkasice Celika koje imaju isti broj bodova kao Partizan i igraju derbi u srijedu za prvo mijesto regionalne lige.....NEvjerovatno

Košarkašice Čelika zabilježile su sedmu pobjedu u regionalnoj košarkaškoj ligi.

U susretu desetog kola Čelik je u Zenici savladao podgoričku Budućnost sa 72:63 (20:9, 21:18, 17:22, 14:14).
Najefikasnije u redovima Čelika bile su Josipa Bura sa 19 i Rada Vidović sa 15 poena , a kod Budućnosti Milica Milosev sa 15 i Jasmina Bigović sa 12 poena.

Naredni meč Zeničanke igraju 14. decembra, kada u odgođenoj utakmici sedmog kola dočekuju Partizan.

A tekst pola kilometra za zeljeznicar koji je pobjedio jedinstvo u ligi..piii he-bem ti objektivnost
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 11 dec 2011, 00:21

treba dodati da je Josipa uz tih 19 poena, imala i 15 skokova i ukupnu valorizaciju od 33 indeksna poena...

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 14 dec 2011, 20:19

Čelik-Partizan 71-87, pred za prilike u ženskoj košarci fenomenalnih 1500 gledalaca.
kad ovako čovjek vidi rezultat rekao bi da je bila dominacija Partizana, al' uopšte nije bilo tako. do 33 minute Čelik je cijelo vrijeme vodio i po 8-9 razlike, al' je onda stao šut, dok sa druge strane igračice Partizana su praktično sve pogađala. fenomenalnu utakmicu odigrala je Milica Dabović. ubacila je 37 poena, uz šut 3/4 za 1, 11/15 za 2 i 4/4 za 3. u toj posljednjem periodu je pogodila svaki šut. vidjelo se da je igrala sa posebnim guštom, jer su je Robijaši cijelo vrijeme provocirali.
dogodio se i taj incident, al' objektivno nije se desilo ništa specijalno. jedan lik iz Zenice se htio napraviti malo mangup i donio je šal Partizana na utakmicu. jednom navijaču Čelika se to nije svidilo i pokušao mu ga je oteti. to je spriječila policija, a u teren je utrčalo i još nekolicina Robijaša da smiri situaciju. malo je sreća što se sve desilo za vrijeme tajm-auta. najsmješnije je da je lik taj šal nosao razmotan cijelo vrijeme prije utakmice i ništa se nije desilo.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 dec 2011, 21:41

slika
Čelik Zenica 1945

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 14 dec 2011, 22:03

Sve cestitke igracicama Celika za bespostednu borbu i veliko im hvala.I ovo sto su dosada postigle je za veliki respect nadam se da cemo zavrsiti medju prva cetri tima.......
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 14 dec 2011, 22:51

Ova Milica kako dobro izgleda, još bolje igra. :D

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 14 dec 2011, 22:59

ako ćeš iskreno, u cijeloj sezoni nije bila ni blizu večerašnjim brojkama. pitanje je kad će ih opet imati. otvorilo joj se. daleko da je loša igračica, ali i nije nešto. da nije bilo tih golišavih fotki niko za nju ne bi ni znao...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 14 dec 2011, 23:14

Pasha je napisao/la:ako ćeš iskreno, u cijeloj sezoni nije bila ni blizu večerašnjim brojkama. pitanje je kad će ih opet imati. otvorilo joj se. daleko da je loša igračica, ali i nije nešto. da nije bilo tih golišavih fotki niko za nju ne bi ni znao...
I to što kažeš, nisam imao pojma ko je ona dok ne vidjeh ''golu trebu'' a ispod slike pisalo košarkašica. :D

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 15 dec 2011, 01:46

Šteta stvarno što smo izgubili...

Celo vreme smo bili bolji, pad u 3. četvrtini je odlučio utakmicu... Kad skontam da smo u jednom delu imali 10 razlike, a na kraju izgubiš ured sa 20 razlike dođe mi da se ubijem. Jednostavno, ništa nam nije ulazilo pred kraj 3. četvrtine, a za 4. da ne pričam, a ona Milica nije ništa profulala u 15 minuta, sve što je ošutala je ubacila. 25 koševa ako se ne varam je ubacila u drugom poluvremenu.

I drago mi je jer se okupilo raje, nisam nikad vidio više ljudi na ženskoj košarci... Ono respect za sve koji su došli! Treba i u većem broju dolaziti, jer cure su zaslužile!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 15 dec 2011, 10:57

Trebale bi iduće sezone počet sa crveno-crnim dresovima, a ne naranđastim :roll: Ove su i prošle godine nosile čini mi se... Ajd one su i dobre kad se sjetim da su rukometaši igrali u plavim :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Richardson
Kontakt:

Post Postao/la Richardson » 15 dec 2011, 12:54

Pa imaju i tu garnituru dresova, možda ne pratiš pa misliš da igraju samo u ovim od sinoć. Što se tekme tiče, u najmanju ruku bezveze izgubili al hajd dešava se, a Partizan je bruku utakmica dobio upravo u posljednjoj četvrtini.
Publike dosta, navijanje dobro samo što mi je smetalo provociranje, bezveze je to, pa u pitanju su cure, žene, djevojčice, dame, kako god hoćete, tako da mi je to bilo ono baš seljački i nepotrebno pogotovo jer nije svejedno ni našim igračicama to slušat al hajd nekultura pojedinaca. Trebalo bi i u narednim tekmama napraviti ovakvu atmosferu jer jednostavno cure to zaslužuju, imaju realne šanse za final four, a za domaće prvenstvo i kup su glavni favoriti samo ako ostanu na okupu.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 dec 2011, 15:06

da, imaju te dvije garniture dresova. sinoćnju narandžastu i još crveno-crnu, u kojoj ustvari dominira crna boja. obje garniture su ustvari od prošle sezone, samo su trakom na kojoj su ispisana ovogodišnja prezimena, preljepljena prošlogodišnja prezimena. isti se i brojevi koriste, pogotovo oni preko 15(broj 9 se svakako neće više koristiti u čast rahmetli Amne Fazlić). tako da broj 19 koji je prošle godine nosila Kovačević nosi Tijana Rus, a broj 24 koji je noslia Graham nosi Neira Solo.

također bih se složio i sa @Richardsonom u vezi navijanja.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.