Armenija-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Armeniji:

1) Pobijediti
267
91%
2) Igrati nerijeseno
10
3%
3) Izgubiti
16
5%

Ukupno glasova: 293

Principatus
Kontakt:

Re: Armenija-BiH/BiH-Turska

Post Postao/la Principatus » 20 avg 2009, 12:43

Hehe procitao sam slicno izjavu Misimovica vec prije skoro mjesec dana u nekim njemackim medijima. Svaka cast njemu na izjavi i samopouzdanju, ali ja iskreno prizeljkujem sve osim Njemacke. A ako sudbina hoce da se sretnemo onda negdje u Africi, ali ne prije.

Njemci u kakvoj god formi bili su zeznuta ekipa, sva takmicenja u zadnjim godinama su provodili ili u finalu ili polufinalu itd. Turskoj, koja je na proslom europskom kupu uvjek igrala do zadnje minute i tu porazivala druge reprezentacije (ovdje u Njemackoj su ih zvali "last minute Turska"), sam protiv Njemacke prorekao da ce vidjeti sta stvarno znaci igrati do zadnje minute. Tada su se turski drugovi smjeskali, pa i do zadnjih minuta utakmice u kojoj su turci dominirali. Ko je gledao utakmicu sebi moze zamisliti kako sam pukao od smjeha pri onom golu od Lahma. :D

Na zadnjim EC i WC sam uvjek navijao strasno za Njemacku, jer Bosna nazalost nije prolazila do takmicenja, a "Elf" mi je poslje nasih najdraza ekipa. Ja se nadam da ce mo mi ali i Njemci daleko stici, a drugovi me ovdje vec peckaju kako ce mi biti "fino" gledati utakmicu ako te dvije reprezentacije sretnu jedne na drugu. VIdim to kao Misimovic, volim i Njemacku ali na kraju krajeva sam Bosanac odozdo pa na gore. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 avg 2009, 13:13

Jesmo li to sad bolji i od Njemacke ?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 avg 2009, 13:19

ja bih najprije rekao da je to neciji slobodni prevod Misketove izjave, jer ne vjerujem da bi tako otvoreno rekao nijemcima da bi ih "glat izbacili" :lol:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 avg 2009, 13:46

Pojma nemam, znam samo za ovu izjavu i jednu na http://www.bundesliga.de gdje ima video snimak/interview.

Ovo je sa Bild:

"Der zweite, große Traum: Mit Bosnien zur WM 2010 nach Südafrika. Misimovic: „Wenn wir die nächsten beiden Spiele gewinnen, sind wir fast sicher in der Relegation. Und dann am liebsten gegen Deutschland.“ Nanu? Glaubt Zwetschge, dass Jogi Löws Truppe in der Gruppe nur Zweiter wird? Misimovic: „Deutschland muss noch nach Russland. Einfach wird das nicht."

prevod:
Njegov drugi veliki san je: Sa Bosnim na SP 2010 za JAR. Misimovic: "Ako pobjedimo sljedece dvije igre smo skoro pa sigurno u relegaciji. A tada bih najradije protiv Njemacke."
Sta je to? Da li "Zwetschge" vjeruje da ce trupa od Jogi Löwa biti samo druga u svojoj grupi? Misimovic:"Njemacka mora jos za Rusiju. To nece biti jednostavno."
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 20 avg 2009, 14:23

Virtu4l je napisao/la:Jesmo li to sad bolji i od Njemacke ?

naravno, šta si ti mislio :mrgreen: :mrgreen:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 avg 2009, 14:44

Ma kakvu repku imamo, mogli bi se ravnopravno nositi sa Njemcima. Sada će sigurno reći da nisam normalan, ali mi smo pokazali da imamo karakter kada smo igrali protiv Španije. Primili smo gol više sretno nego spretno, a ćak smo stvorili nekoliko dobrih prilika ( joj kad se samo sjetim, Džeko sam sa Cassilasom i on dodaje Misketu ) i odigrali smo vrlo dobro. Sada smo još jači i mislim da bi se komotno mogli nositi sa Njemačkim zvijezdama, a ovaj napad im bi mogao glat zabit 3 komada.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 avg 2009, 14:50

Pošto nisam neko vrijeme bio tu zbog godišnjeg odmora lijepo mi je bilo vidjeti da su naši reprezentativci bili uspješni i prošli vikend, a posebno me raduje dobra adaptacija Spahića, buđenje iz kome Mireta, prvi gol Džeke u novoj sezoni, najave prelaska Jahića u PL ali sa druge strane me malo brine Vedo iako moramo priznati da je ovo manje više očekivano. Ne može se tek tako vratiti u staru formu, nakon onakve povrede.

Ujedno, svakim danom smo sve bliže i utakmicama reprezentacije od kojih su ove dvije od krucijalne važnosti. Stoga još više raduje dobra forma naših reprezentativaca, bez obzira na viđeno u utakmici protiv Irana. Kad se već dotičem Irana, drago mi je da vidim da su se mnoge usijane glave na ovom forumu napokon ohladile i shvatile da rezultat u onoj utakmici i nije mogao biti drugačiji jer je sve unaprijed već dogovoreno.

Za administraciju foruma preporuka: Nakon nečitanja foruma par dana, jako se teško snaći u šumi novih postova od kojih se mnogi dupliraju. Kao prvo, mislim da bi morali ovo sve reorganizirati na način da korisnici ne mogu otvarati nove teme nego ih samo predlagati a da teme otvaraju moderatori. Drugo, o nastupima reprezentativaca u ino ligama bi se trebalo pisati isključivo u ino fudbalu a o nastupima u reprezentaciji u podforumu reprezentacije. Ovako o nastupima, recimo, Džeke, možemo čitati u temi Edin Džeko, reprezentativci, bundes liga i Wolfsburg. Priča je prilično nekonzistentna. Razmislite o tome.

Poslao sam i PP ribery-u da se otvori anketa o tome šta mislimo ko će biti novi prvak BL i nadam se da će ista uskoro biti i otvorena. Mislim da bi trebalo malo više da se ubaci anketa i za ostale lige da vidimo kako pogađamo.

Pozdrav.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 avg 2009, 15:15

KK_Bosna je napisao/la:
harishp je napisao/la:A taj golman Engleske od koga Begovic ,,uci,,.Treba mu poruciti da ga je Misimovic maksuz poselamio.
Ko je gledao tekmu Wolfsburga i Portsmoutha znace o cemu pricam.
Onakav gol ni Guso a vala ni Nurkovic nece primiti
oj majko mila kakvih sve likova ima....
james u rangu nurkovica...

onda je i casillas **** od golmana jer ga je miske isto bacio ko kravu...

:roll:
U pravu si svakakvi likova ima.Kad pisu a i ne pogledaju o cemu se radi.
Gol Misimovica protiv Spanije i Casillasa i gol Misketa protiv Portsmoutha i Jamesa nema veze sa vezom.
Sto Casillasa nebi nista mogla uraditi u onoj situaciji a James je napravio gresku koju kako rekoh nebi ni Nurkovic uradio.Pogledaj golove jos jednom pa se vrati i onda raspravljaj. ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 avg 2009, 15:29

Principatus je napisao/la:Hehe procitao sam slicno izjavu Misimovica vec prije skoro mjesec dana u nekim njemackim medijima. Svaka cast njemu na izjavi i samopouzdanju, ali ja iskreno prizeljkujem sve osim Njemacke. A ako sudbina hoce da se sretnemo onda negdje u Africi, ali ne prije.

Njemci u kakvoj god formi bili su zeznuta ekipa, sva takmicenja u zadnjim godinama su provodili ili u finalu ili polufinalu itd. Turskoj, koja je na proslom europskom kupu uvjek igrala do zadnje minute i tu porazivala druge reprezentacije (ovdje u Njemackoj su ih zvali "last minute Turska"), sam protiv Njemacke prorekao da ce vidjeti sta stvarno znaci igrati do zadnje minute. Tada su se turski drugovi smjeskali, pa i do zadnjih minuta utakmice u kojoj su turci dominirali. Ko je gledao utakmicu sebi moze zamisliti kako sam pukao od smjeha pri onom golu od Lahma. :D

Na zadnjim EC i WC sam uvjek navijao strasno za Njemacku, jer Bosna nazalost nije prolazila do takmicenja, a "Elf" mi je poslje nasih najdraza ekipa. Ja se nadam da ce mo mi ali i Njemci daleko stici, a drugovi me ovdje vec peckaju kako ce mi biti "fino" gledati utakmicu ako te dvije reprezentacije sretnu jedne na drugu. VIdim to kao Misimovic, volim i Njemacku ali na kraju krajeva sam Bosanac odozdo pa na gore. :D
Imas ti dosta toga realnog napisanog.
Ali i mene neki dzavo tijera da b i bas od svih nosilaca volio Njemacku.
Naime ta repka vise nije 100% made in Germany :mrgreen: Vise je poljaka,turaka.ex americko vojnicki meleza ili tata US marinac mama Svabica itd.Onaj low polako gubi konce u rukama.
imam neki osijecaj da bi pukli makar u jednoj utakmici u drugoj bi se samo odrzavao rezultat.
Jer zamijena je Rusija koji su kvrgavi do bola,francuzi koji bi nakon dvije godine skontali da znaju igrati i bas proigrali protiv nas,Hrvatska ili Srbija koja nam ne leze iz hiljadu i jednog razloga itd.
Najveci razlog sto bi protiv Njemacke svaki igrac bio maksimalno motiviran a uostalom pola repke BIH su jedni od najboljih bas u BL ;)
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 20 avg 2009, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 avg 2009, 15:45

A i ja bi vise volio da dobijemo Njemce nego Ruse... Rusi su nezgodni , ako ispadnemo od Njemacke makar cemo se moci vaditi na to da smo ispali od svjetske velesile...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 20 avg 2009, 15:59

Sto se tice baraza i koga bi voljeli u barazu, prvo da kazem da pobijedimo Armeniju i Tursku, ali ja bih volio izbjeci Francusku/Srbiju, Hrvatsku i Rusiju bar po dosadasnjoj tabeli iz svih 9 grupa, a ako prodje Ukrajina umijesto Hrvatske onda mozmo igrati sa Ukrajinom jer mislim da mozemo preci njiha. Ali ipak prvo pobijeda protiv Armenije i pobijeda ( remi ) protiv Turske.
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 20 avg 2009, 16:04

NoName je napisao/la:Pošto nisam neko vrijeme bio tu zbog godišnjeg odmora lijepo mi je bilo vidjeti da su naši reprezentativci bili uspješni i prošli vikend, a posebno me raduje dobra adaptacija Spahića, buđenje iz kome Mireta, prvi gol Džeke u novoj sezoni, najave prelaska Jahića u PL ali sa druge strane me malo brine Vedo iako moramo priznati da je ovo manje više očekivano. Ne može se tek tako vratiti u staru formu, nakon onakve povrede.

Ujedno, svakim danom smo sve bliže i utakmicama reprezentacije od kojih su ove dvije od krucijalne važnosti. Stoga još više raduje dobra forma naših reprezentativaca, bez obzira na viđeno u utakmici protiv Irana. Kad se već dotičem Irana, drago mi je da vidim da su se mnoge usijane glave na ovom forumu napokon ohladile i shvatile da rezultat u onoj utakmici i nije mogao biti drugačiji jer je sve unaprijed već dogovoreno.

Za administraciju foruma preporuka: Nakon nečitanja foruma par dana, jako se teško snaći u šumi novih postova od kojih se mnogi dupliraju. Kao prvo, mislim da bi morali ovo sve reorganizirati na način da korisnici ne mogu otvarati nove teme nego ih samo predlagati a da teme otvaraju moderatori. Drugo, o nastupima reprezentativaca u ino ligama bi se trebalo pisati isključivo u ino fudbalu a o nastupima u reprezentaciji u podforumu reprezentacije. Ovako o nastupima, recimo, Džeke, možemo čitati u temi Edin Džeko, reprezentativci, bundes liga i Wolfsburg. Priča je prilično nekonzistentna. Razmislite o tome.

Poslao sam i PP ribery-u da se otvori anketa o tome šta mislimo ko će biti novi prvak BL i nadam se da će ista uskoro biti i otvorena. Mislim da bi trebalo malo više da se ubaci anketa i za ostale lige da vidimo kako pogađamo.

Pozdrav.
i ja se isto tako slazem za ovo boldano,jer se bezveze samo otvaraju teme.Npr:sanel jahic ide u englesku nesto tako,pa za to ima tema bh fudbaleri(ja mislim da se tako zove)
a sto se tiče baraža,ja imam loš predosječaj da čemo loše odigrat sa ovom armenijom i da če se odlučivati sa španijom

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 20 avg 2009, 17:15

Sto se tice Utakmice BiH-Spanija, mislim da ce do tada biti sve rijeseno u nasoj grupi, Spanija ce biti prva a mi drugi u grupi i tako da ta utakmica nece biti vazna, osim sto ce nama zavisiti radi bodova na Fifa rang listi i mogucnost da budemo medju nosiocima u barazu

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 avg 2009, 17:38

Ma bitno je da mi dobijemo Armeniju i Tursku, a za baraž se nebrinem. Dosada nismo uspjeli da dođemo ovako visoko i ako bi ispali u baražu ja bi bio prezadovoljan.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 avg 2009, 17:41

amir je napisao/la:Sto se tice Utakmice BiH-Spanija, mislim da ce do tada biti sve rijeseno u nasoj grupi, Spanija ce biti prva a mi drugi u grupi i tako da ta utakmica nece biti vazna, osim sto ce nama zavisiti radi bodova na Fifa rang listi i mogucnost da budemo medju nosiocima u barazu
Da smo pobjedili Iran mozda bi se mogli gore i ugurati, ovako zaista male sanse imamo, cak i kada bi sve 4 pobjedili, najvise zbog toga sto ce (logicno) i ostali konkurenti za baraz upisati pobjede (vecinom), jer inace se nebi nasli u barazu ... Francuska/Srbija, Njemacka/Rusija, Hrvatksa/Ukrajina i ukoliko se portugal ugura nekako onda bi to trebali da budu nosioci u barazu. Takodje nije iskljuceno i da se Cesi uguraju, a svi navedeni mnogo su bolje plasirani od nas...

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 20 avg 2009, 17:45

el-fighter je napisao/la:Ma bitno je da mi dobijemo Armeniju i Tursku, a za baraž se nebrinem. Dosada nismo uspjeli da dođemo ovako visoko i ako bi ispali u baražu ja bi bio prezadovoljan.
Sigurno da je lijepo doci i do baraza, to je veliko za nas, ali to je korak do prvenstva i onda bi zalili kada bi ispali u barazu, bila bi ljepota gledati NASE IGRACE U JAR kako igraju za BiH-NASU DRZAVU, ali to je jos puno puno daleko, imamo do JAR 6 utakmica i treba ih odigrati na vrhunskom nivou

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 avg 2009, 17:48

Genghis je napisao/la:
amir je napisao/la:Sto se tice Utakmice BiH-Spanija, mislim da ce do tada biti sve rijeseno u nasoj grupi, Spanija ce biti prva a mi drugi u grupi i tako da ta utakmica nece biti vazna, osim sto ce nama zavisiti radi bodova na Fifa rang listi i mogucnost da budemo medju nosiocima u barazu
Da smo pobjedili Iran mozda bi se mogli gore i ugurati, ovako zaista male sanse imamo, cak i kada bi sve 4 pobjedili, najvise zbog toga sto ce (logicno) i ostali konkurenti za baraz upisati pobjede (vecinom), jer inace se nebi nasli u barazu ... Francuska/Srbija, Njemacka/Rusija, Hrvatksa/Ukrajina i ukoliko se portugal ugura nekako onda bi to trebali da budu nosioci u barazu. Takodje nije iskljuceno i da se Cesi uguraju, a svi navedeni mnogo su bolje plasirani od nas...
Iako mislimo da ima taj poraz protiv irana apsolutno nema veze za Fifu rang listu iako ima to je minorno.
Najveci primjer je da smo odnijeli bod u Uzbekistanu i pobijedili Oman u tekmi koja se vodila da igramo na strani.
I opet smo spali nakon toga za par pozicija.Kad nismo odigrali nijednu tekmu mi se ko biva digli za jednu poziciju.
znaci nigdje veze.
Ono sto je sigurno i sigurni poeni su u kvalicfikacijama i tu treba da ubiremo poene.
Nego nezaboravite i svedsku koja bi mogla biti nosioc.Oni bi nam sijeli ko kec na desetku.
Dva domaca susreta :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 20 avg 2009, 17:51

Genghis je napisao/la:
U pravu si sve sto si rekao, znam da je tesko da budemo nosioci ali eto nadat je se da neka reprezentacija kiksa, vidjet cemo.
Nama je sada bitno da Skotska koja jos igra sa Makedonijom i Holandijom da nepobijedi obadvije utakmice i to bi nam povecalo sanse za baraz

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 avg 2009, 17:55

Pa Norveska ima vece sanse nego Skotska jer imaju kud ikamo bolju gol razliku.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 avg 2009, 17:57

Prijateljski mec ima x1 multiplier , dok utakmica kvalifikacija x2.5
A utakmica protiv Uzbekistana nije bila u FIFA-inom terminu tako da se ona ne racuna, a zasto smo mi pali za nekoliko mjesta je zato sto smo prije 4 godine u tom terminu nekoga sa boljim rankingom pobijedili , ili smo mozda cak i igrali kvalifikacionu utakmicu, ne bih se mogao sjetiti sad... U svakom slucaju dodatni bodovi dobro bi dosli protiv dobro rangiranog Irana, ali opet ne bi trebalo plakati za istim...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.