Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la tony-mortale » 08 dec 2011, 00:00

geronimo je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Bus plakal opet onda. Il Diavolo je previse otporan na rostilj za kobasice. :lol:
Smem li se ja umesati? Jesi li spreman za neku vrstu opklade ako Bayern izvuce Mailand?
oooooooo moderatoru nakon sto godina ste tu, svaka čast :mrgreen:
ali kamo ti čestitka za najuspješniju ligu ove sezone u LP, to sa opkladu si mogao i preko pp riješiti :lol:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

franco_tm
Kontakt:

Post Postao/la franco_tm » 08 dec 2011, 00:01

geronimo je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Bus plakal opet onda. Il Diavolo je previse otporan na rostilj za kobasice. :lol:
Smem li se ja umesati? Jesi li spreman za neku vrstu opklade ako Bayern izvuce Mailand?

hahahahahhhahhahahah pa ja ne znam kako neko moze , neki bayernovac ista reci milanu nakon ucestalih izbacivanja od milana .. daBogdo dođe ta redovna zrtva zvana bayern
KEVIN-PRINCE BOATENG27

stanko barać , bojan bogdanović, damir čmarkota , darijo srna , vedran ćorluka , dejan lovren , mirko alilović , ivan ljubičić, ivan dodig , čmarin ćilić ... NE TREBAJU NAM !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 dec 2011, 00:05

@Arogantni,

Šta ćemo ako Napoli i Milan ispadnu u osmini finala ove godine? Da l' ćemo onda govoriti o snazi Serie A? Ili...? Nisi realan nimalo. Juventus je furiozno krenuo u ovu sezonu, al' pitaš li se dokle će to trajati? Šta ćemo kada sljedeće godine budu nasuprot Barce, Reala, Cityja, Chelsea, pa i gladnog Manchestera koji će sigurno ponukan ovim ispadanjem promijeniti dosta toga. Jer, neće se samo Juventus pojačati, čovječe. Englezi se opet prvi pitaju (nakon dva španska diva), jer mogu ponuditi najviše. No, ti to očigledno ne želiš priznati. Nemam ja ništa protiv Talijana (niti sam kad imao), niti glorifikujem Engleze, al' treba biti realan i pogledati snagu na tržištu. City će (recimo da izbore CL) opet uložiti veliku svotu novca, United će promijeniti vezu, Chelsea po običaju trošiti, a Arsenal biti konstantan kao i inače (neće kupovati skupo...Barem ne bi trebao :mrgreen: ). Dakle, kako na osnovu takvog tržišta može neko reći da će Juve i Milan igrati finale? Kako? Gdje je tu logičko uporište? Kako Juve koji je bio prosjek u posljednje 2 i pol godine može tek tako preskočiti konstante koje najbrojah + City? Kako?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 dec 2011, 00:06

tony-mortale je napisao/la: ali kamo ti čestitka za najuspješniju ligu ove sezone u LP, to sa opkladu si mogao i preko pp riješiti :lol:
Je li vama toliko znaci moja cestitka? :mrgreen:
Eto poslusacu tvoj savjet i ovo u vezi opklade sa Magicnim cu rijesiti putem pp-e. Ipak si iskusni moderator (tamo negdje). :D
franco_tm je napisao/la: hahahahahhhahhahahah
Sta je tebi smijesno i je l´ ti se ko obratio? :roll:
Vom Jäger zum Gejagten

franco_tm
Kontakt:

Post Postao/la franco_tm » 08 dec 2011, 00:07

Monolog je napisao/la:@Arogantni,

Šta ćemo ako Napoli i Milan ispadnu u osmini finala ove godine? Da l' ćemo onda govoriti o snazi Serie A? Ili...? Nisi realan nimalo. Juventus je furiozno krenuo u ovu sezonu, al' pitaš li se dokle će to trajati? Šta ćemo kada sljedeće godine budu nasuprot Barce, Reala, Cityja, Chelsea, pa i gladnog Manchestera koji će sigurno ponukan ovim ispadanjem promijeniti dosta toga. Jer, neće se samo Juventus pojačati, čovječe. Englezi se opet prvi pitaju (nakon dva španska diva), jer mogu ponuditi najviše. No, ti to očigledno ne želiš priznati. Nemam ja ništa protiv Talijana (niti sam kad imao), niti glorifikujem Engleze, al' treba biti realan i pogledati snagu na tržištu. City će (recimo da izbore CL) opet uložiti veliku svotu novca, United će promijeniti vezu, Chelsea po običaju trošiti, a Arsenal biti konstantan kao i inače (neće kupovati skupo...Barem ne bi trebao :mrgreen: ). Dakle, kako na osnovu takvog tržišta može neko reći da će Juve i Milan igrati finale? Kako? Gdje je tu logičko uporište? Kako Juve koji je bio prosjek u posljednje 2 i pol godine može tek tako preskočiti konstante koje najbrojah + City? Kako?
zasto ne govoris kako ce njima bit stati protiv milana i juveta (zeljnog osvete europi , zeljnog trofeja , imaju novac ljudi ..)
KEVIN-PRINCE BOATENG27

stanko barać , bojan bogdanović, damir čmarkota , darijo srna , vedran ćorluka , dejan lovren , mirko alilović , ivan ljubičić, ivan dodig , čmarin ćilić ... NE TREBAJU NAM !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 dec 2011, 00:10

Nigdje ne rekoh da će im biti lako. Rekoh da će Juventus opet biti primoran dovoditi one koje top klubovi ne žele. To je poenta svega. Eto, Juve će dovesti 3-4 wc igrača, a City, United, Chelsea neće. :lol: U pravu si. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 dec 2011, 00:12

@gero, ma nije da nebi mogao spavati bez čestitke ali jbg fino bi bilo je pročitati, a ipak kad ovako loša liga koja se urušava i pred totalnim je kolapsom napravi rezultat bolji od NBA-PL i primere,(BL nikad nije ni mogla opepeliti :mrgreen: ) najmanje što zaslužuje je čestitka kad si već tu nako dugo dugo vremena, od antiše se to i ne očekuje ali ti :?:
a za pp je naravno zajebancija baš me sad interesuje u šta se kladite, mada iskreno ja bi Apoel, pa benficu itd, a bajo može u polufinalu ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 dec 2011, 00:14

geronimo je napisao/la:
Ne znam da li smem sa tobom da se kladim. :roll:
Mislim, Mailand ce da izbaci B.Monaca k'o Leskovcanin dzak paprika sa traktora, al' mi se ne dobija ban.
Ti to, ipak, najbolje "zavrsavas", vec znamo svi. Jbga, u opisu ti posla...
Pa rekoh, ne bih da naletim na rudu k'o onomad. 8-)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 08 dec 2011, 00:15

Monolog je napisao/la:Nigdje ne rekoh da će im biti lako. Rekoh da će Juventus opet biti primoran dovoditi one koje top klubovi ne žele. To je poenta svega. Eto, Juve će dovesti 3-4 wc igrača, a City, United, Chelsea neće. :lol: U pravu si. :mrgreen:
Ti top igrači ovih sezona nisu dolazili u Juve iz samo jednog razloga, što Juve nije igrao CL, a od sljedeće sezone kad bude imao i tog asa u rukavu htjet će oni svi doći.

Pare nisu nikakav problem.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 08 dec 2011, 00:16

Ma hajde ljudi polako,niko ne moze znati sta ce se desiti u buducnosti,svakako ne treba zaboraviti na Inter i Romu.. i kod njih ce vjerovatno biti jos promjena,a ko ce tek znati sta ce biti sa Napolijem i sa njihovim glavnim igracima,hoce li ih prodati ili zadrzati??svasta se moze destiti,naravno Juve I Milan imaju solidne ekipe uz neka adekvatna pojacanja mogu dogurati daleko sljedece sezone u LP!! ;)
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 dec 2011, 00:20

Dobro, moram priznati da su rezultati talijanskih ekipa iznad ocekivanja. ;) Sve cestitke na tome.
Necu ulaziti u dublju analizu, ko je u kakvoj grupi bio, kome se sve poklopilo i ko je nadmasio sva ocekivanja.
Imate pravo da likujete i da uzivate u trenutku. Ovaj prolaz vasih klubova ne mora znaciti renesansu talijanskog fudbala (kakvu je mnogi dozivljavaju). Naredni krug ce puno toga reci i zato sam se i javio da izvucem mac i napravim gard nasem vrlom Magici. :D
Vom Jäger zum Gejagten

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 dec 2011, 00:24

ni slučajno nije renesansa, ali ni slučajno nemože liga koja se raspada kako neki pokušavaju to prikazati imati najviše timova u najelitnijem takmičenju, jednostavno to nije moguće, taman da sad svi ispadnu sa po dva poraza ostaje činjenica da su 3 kluba iz ove lige među 16 najboljih u najjačem klupskom takmičenju na svijetu, a to je velika stvar ma koliko mi šutjeli o tome, a sad što u miki maus kupu zvanom europska liga ne prikazuju takve rezultate je drugi par cipela i nije tema večerašnje emisije ;)

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 08 dec 2011, 00:25

Jeste jaka s nekim drugim ekipama . Vidjet čemo kad se susretnu s timova tipa Reala , Barcelone i Bayerna ;) !
Volio bih izbječi Milana to je sigurno jer uvijek su neugodan protiv bar ja kao navijač Bayerna tako mislim . Nikad nam nisu ležali i uvijek se sječam utakmice kad smo tamo igrali 2: 2 a kuči zijanili čini mi se 2 : 4 . Mada je Milan tada bio klasa više pa i dvije za ovu im sadašnju ekipu . Sad imaju jaku ofanzivu fino igra Boateng baš igrač po mjeri bar za mene Pato nije loš i naravno Ibrahimović majstor . Veza nešto nije jaka i to im je najslabija karika dok je Bayern tu puno jači . I bekovi da ne pričamo naravno . Sedorf je za mene jedna velika igračina i ono se više ne rađa čovjek kad uzme loptu nikad je ne izgubi ama baš nikad . Ili bude faul nad njime , ili izbori aut , korner ili je proslijedi . Majstor nema šta . Divim se njemu to je ono što ovi današnji igrači neče nikad imati .

Volio bih Intera u grupnoj fazi da vratimo više za sve . Oni su sad najslabija karika i mislim da bi im malo , malo golma išao po loptu . Jer treba priznati ovakav Bayern bi ih ubio .

Sve u svemu Talijani solidno se pokazali , Englezi se obrukali :)
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 dec 2011, 00:27

MaGiCa je napisao/la: Ne znam da li smem sa tobom da se kladim.
Znao sam. 8-)
MaGiCa je napisao/la: Mailand ce da izbaci B.Monaca k'o Leskovcanin dzak paprika sa traktora
Pa hajmo makar u te paprike baciti peticu i cekati krajnji ishod (da, prvo moramo cekati izvlacenje 16.12.).
MaGiCa je napisao/la: al' mi se ne dobija ban.
Naravno. I previse si puta obilazio taj mali rudarski gradic na sjeveru Bosne. :mrgreen:
Ban ili bolje receno (samo)ban ce biti predmet nase opklade ako se suoce Monaco vs. Mailand. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 dec 2011, 00:33

geronimo je napisao/la: Naravno. I previse si puta obilazio taj mali rudarski gradic na sjeveru Bosne. :mrgreen:
Ban ili bolje receno (samo)ban ce biti predmet nase opklade ako se suoce Monaco vs. Mailand. ;)
Bio sam jednom, koliko god da ti je to malo ili mnogo.
Vazi za opkladu. Ako se sastanu Mailand-Bayern igramo u ban. Tacnije: u permaban. Smes :?:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 dec 2011, 00:38

MaGiCa je napisao/la: Bio sam jednom, koliko god da ti je to malo ili mnogo.
Vazi za opkladu. Ako se sastanu Mailand-Bayern igramo u ban. Tacnije: u permaban. Smes :?:
Nisi bio jednom, nego dva puta :!: I otkud bas meni da to pricas, kada znas da ....sve znam. :mrgreen:

Opklada prihvacena. O detaljima cemo kada za to dodje vrijeme. Ako se, ipak, taj mec ne dogodi, naci cemo mi nesto drugo. Ja drzim fige da tako bude. Najiskrenije.
Vom Jäger zum Gejagten

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 dec 2011, 00:46

geronimo je napisao/la: Nisi bio jednom, nego dva puta :!: I otkud bas meni da to pricas, kada znas da ....sve znam. :mrgreen:

Opklada prihvacena. O detaljima cemo kada za to dodje vrijeme. Ako se, ipak, taj mec ne dogodi, naci cemo mi nesto drugo. Ja drzim fige da tako bude. Najiskrenije.
Zbog fudbala i rasprave sa vama, sam bio samo jednom. Drugi put je bilo za prepucavanje na basketu, tj. NBA pdfu.
Naravno da znas, kada si jedan od tih sto stoje iza toga. ;)
Opklada je u permaban, ako se sastanu B.Monaco vs Milan. Ciji klub ispadne u tom dvomecu, taj "ispada" sa foruma za sva vremena, bez mogucnosti da se ponovo registruje sa iste ip adrese niti vrati na forum pod drugim nickom, sa neke druge ip adrese.
Za sve druge opcije, moze nakon zreba, ali ovo je ultimativna opklada. Ipak, treba videti ko ce kome "izvuci mac i napraviti gard". 8-)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 dec 2011, 00:57

Ništa od opklade ja obustavljam ;) :P
Milan dobija Reala ;)
Idite prespavajte pa sutra se kladite ,ovo je velika opklada ;) hladne glave dobro razmislite ;)

Šta ovo "slabašna" Seria A ,jedina ima 3 predstavnika u nokaut fazi :o :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 dec 2011, 01:06

legenda reala je napisao/la:Ništa od opklade ja obustavljam ;) :P
Milan dobija Reala ;)
Idite prespavajte pa sutra se kladite ,ovo je velika opklada ;) hladne glave dobro razmislite ;)

Šta ovo "slabašna" Seria A ,jedina ima 3 predstavnika u nokaut fazi :o :?
A, ne. Taknuto-maknuto sto se mene tice.
Ako kuglice spoje rossonere i Bavarce: ili @geronimo ili @MaGiCa zavrsavaju svoje bitisanje na forumu ss.ba.
Trazio je opkladu - dobice je.

A Serie A k'o Serie A: trula, korumpirana, sa losom infrastrukturom i malim posetama, u propadanju - ali zato 3/3 u KO fazi LS. Sta bi bilo da, kojim slucajem, nije ta liga u "minus fazi" :?: :lol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 dec 2011, 01:25

MaGiCa je napisao/la:
A, ne. Taknuto-maknuto sto se mene tice.
Ako kuglice spoje rossonere i Bavarce: ili @geronimo ili @MaGiCa zavrsavaju svoje bitisanje na forumu ss.ba.
Trazio je opkladu - dobice je.

A Serie A k'o Serie A: trula, korumpirana, sa losom infrastrukturom i malim posetama, u propadanju - ali zato 3/3 u KO fazi LS. Sta bi bilo da, kojim slucajem, nije ta liga u "minus fazi" :?: :lol:
Nema od tog ništa ,kad ja odlučim ,pusti Gera on je pod euforijom pa ne misli šta piše ;)

Što si toliko uvjeren da će AC Mailand(glumite Švabe i Talijane pa ste počeli kao oni i pisati :lol: ) proći ;)

A Milan i Bayern se neće susresti ;)

Nego jesi vidio 6/6 18 bodova ,+17 gol razlika :?: :?:
To samo može najveći Evropski klub :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.