Za pozajmicu nije preskup, pogotovo ako se Gazprom umijesa, kako finansijski tako i zbog odnosa sa Zenitom. Plus je tamo rezerva, dakle ne vidim sto je toliko nerealan. Predobar?!
Marko je stigao,tu je i Trifunovic,od Lukovica 99% nema nista.
i da ne zaboravim 08.12.1991
Pevala je tad cela planeta, da je naša Zvezda prvak sveta
"Osmi decembar, leta Gospodnjeg dve hiljade jedanaestog. Tipičan decembarski dan, ni po čemu neuobičajen. Za nas, čiji su pogledi na svet drugačiji, danas je dan koji će doneti početak nove epizode Marka Perovića u našem klubu , još jedan dan koji će naš tim provesti tamo gde mu nije mesto – na drugoj poziciji prvenstvene tabele.
Ipak, ovaj dan će večno biti urezan zlatnim slovima u istoriji naše Zvezde, našeg fudbala i srcima svih nas. Jer, danas, svi mi koji činimo Zvezdin narod obeležavamo najveći dan vezan za naš klub. Osmog decembarskog dana naša Zvezda postala je najsjajnija u svojoj istoriji. Zasijala je najjače u dotadašnjoj istoriji dugoj 46 godina ispela da uđe u krug besmrtnih i ostvari ono što su uradili samo oni najveći.
Na ovaj dan pre dvadeset godina, Crvena zvezda postala je šampion sveta! Zlatna generacija, iako relativno rasturena usled raznih problema, ipak je uspela da donese večno mesto u krugu najvećih našem klubu.
Meč je odigran u Tokiju, koje je tako postao treći grad koji će se zauvek vezivati za ime naše Zvezde, uz neuzbežne Bari i Beograd. U finalu je savladana ekipa iz Čilea, šampion Južne Amerike, Kolo Kolo. Na teren je istrčao sledeći sastav: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Ratković, Stošić, Pančev, Savićević, Mihajlović. Sudio je Kurt Retlisberger iz Švajcarske, a meč na Olimpijskom stadionu posmatralo je oko 55 000 gledalaca. Strelci su bili Jugović u 20. i 60, Pančev u 75.minutu.
Naši momci su u finale ušli kao favoriti, iako oslabljeni odlaskom Robija, Bine, Šabana, Mareta, Dike Stojanovića i trenera Ljupka Petrovića.Meč je počeo fantastično po naš tim, nakon što je mladi Jugović u 20. minutu postigao vodeći pogodak. Ipak, da strepnja bude prisutna kod navijača, pobrinuo se Dejan Savićević, koji je isključen u 43.minutu. Jedan od najboljih igračaasveta toga doba, kapiten i predvodnik te ekipe isprovociran je i isključen, nakon čega je očekivan mnogo teži posao za našu ekipu.
Ipak, u drugom poluvremenu, Crvena zvezda je pokazala zbog čega joj nije bilo premca na čitavoj planeti. Čileanci sa igračem više, ne samo da nisu mogli da konkretnije ugroze naš gol, već su počašćeni sa još dva pogotka u mreži Morona. Strelci su bili najefikasniji igrač sveta tih godina, Darko Pančev i drugi put na meču, najmlađi prvotimac, Vlada Jugović.
Lako, ubedljivo, lepršavo. Ma, zvezdaški! Odigrali su naši momci meč onako kako su na to navikli svoje navijače i potvrdili ono što je bilo nagovešteno par meseci ranije u Bariju, da im među smrtnicima nema ravnih.Dvadeset godina kasnije, svi mi sa setom gledamo iznova i iznova snimke meča iz Tokija. Gledamo jednu nepobedivu i neverovatno moćnu Zvezdu i pitamo se kako je uopšte bilo moguće da se tada dosegnu takve visine, a da sada imamo ovakvu situaciju u klubu. I ne samo danas, već svaki put kada pomenemo Crvenu Zvezdu treba da ističemo ova dva datuma! Treba da se ponosimo svojom istorijom i prošlošću. Oni koji su se tada grizli u sebi i zavideli nam na uspehu sada liku ju nad našim mukama i ističu kako su nam samo Tokio i Bari ostali i da samo o njima pričamo. Da, pričamo o tome i pričaćemo dok nas bude. Jer je to deo Zvezde, to je ono što je naš klub ostvario i ono što će zanavek biti zapisano i neizbrisivo. A ti drugi neka se zapitaju i pogledaju svoju istoriju. Mi ćemo svoju uvek sa ponosom isticati i sećati je se.
A ovo što se danas dešava… Ma, neka. Stvari uvek dođu na svoje mesto. Stariji Zvezdaši se sećaju toga i znaju. I onda kada smo Bog zna kako ispali od Panatinaikosa, pa ono finale koje je Mikeloti poklonio Borusiji, pa ispadanje od Kelna koje je bilo neverovatno. Sve se vratilo. A deset ili dvadeset godina pre te 1991. godine retko ko je mogao da veruje da će naša Zvezda sijati tako.
Zato, ostanimo uz naš klub, kao što smo uvek bili. Neko odozgo sve gleda i stvari postavlja na svoje mesto. Kao što je 1991. Darko odlučio sa penala ili je Augentaler postigao onaj goli tako platio za sve nepravde koje je Zvezda doživela, tako će morati biti jednog dana i za sve ovo što se dešava poslednjih godina.
Džaja je opet tu. Tu su Robi, Mare, Žare i ostale legende. Rambo je naravno uz Zvezdu. A oni znaju kako i žele da je vrate na svoje mesto.
Ali, neka. Danas je dan kada treba zaboraviti sve ružno. Danas treba uživati. Staviti crveno-beli šal oko vrata i ponosno prošetati svojim gradom. Danas je naš dan!"
Treba pomenuti i da smo saznali ime prvog protivnika na pripremama u Antaliji ,a to je svajcarski Vintertur,mec ce se odigrati 2. februara 2012. godine.
Vladan Lukić, predsednik Crvene zvezde, čestitao je Vladimiru Putinu, povodom pobede njegove stranke „Jedinstvena Rusija“ na parlamentarnim izborima.
U telegramu sa Marakane, između ostalog, navedeno je:
– Pobeda vaše stranke je radosna vest za građane Srbije, zbog prijateljskog odnosa koji Rusija ima prema Srbiji.
Generalni sponzor Crvene zvezde je jedna od najvećih ruskih kompanija „Gasprom“, a premijer Rusije Vladimir Putin je 23. marta posetio Marakanu i na utakmici mladih timova Crvene zvezde i Zenita doživeo ovacije.
Zvezda je Putinovu ulaznicu stavila u klupski muzej, a mesto na kome je sedeo u loži je obeleženo pločicom.
Pratio sam Zvezdu kada igra bilo s kim,video sam Barselonu,Mancester i Rim,ali niko od njih nema to sto imas ti,stadion i navijace kao sto smo mi Zvezdo ljubavi
Tribalian je napisao/la:Pratio sam Zvezdu kada igra bilo s kim,video sam Barselonu,Mancester i Rim,ali niko od njih nema to sto imas ti,stadion i navijace kao sto smo mi Zvezdo ljubavi
Marakana moja sudbina,ona me je sebi uzela,Marakana moja istina,Zvezdo jedina .
8.12.1991-8.12 2011.
Zvone,Dule,Maza,Juga,Mile,Ilija,Ratke,Stole,Kobra,Deki i Miha,hvala vam momci sto ste nam podarili da zlatim slovima ostane upisano nase ime u fudbalske zapise,hvala vam sto se sa ponosom secamo nekadasnje Zvezde,od koje je ostalo samo ime.
[youtube][/youtube]
NEK' NAM BOG DA SRECE DA SE VRATE DANI,SLAVNI DANI NASE PROSLOSTI !!!!
E ovo se zove ljubav prema klubu. Svaka cast covjeku. Gledao sam neke njegove razgovore s novinarima, nisam nesto upucen ali jednog ovakvog po meni je blago imati na tribini.