San Antonio Spurs

Raul_64
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Raul_64 » 06 dec 2011, 20:52

Ma jok to nesto pokusavam sastavit :roll:
realnost je da je ova godina na stand bayu..

Ma sve ove sto sam naveo(Princ,Batier,Hill) su dostupni free agenti..
iako jel Batier blizu Floride,a sto bi Hill dosao u SAS kad moze otici pod stare dane u pravog contendera?
nazalost tako je..
samo malo otvaram diskusiju :D

Butler bi bio upgrade u odnosu na R.J,ali zbog zajebanog sistema kakav jest trebalo bi mu dosta vremena da udju u isti..

Dok hasisar nije napao obruc od 2006 i molim boga da nedodje..

Sto se tice velikih,osluskujem da Utah bi trgovala sa Al Jefersonom...nije da se nas tice :lol:
Greg ODen?
pokusati?

Aron Grey,Curry,McRoberts,Oberto :mrgreen: bilo ko samo da negledam Bonera i Blaira zajedno na terenu...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 dec 2011, 21:43

Ne znam ni ja ko bi od visokih igraca mogao doci,stvarno nemam ideju,ali vjerujem RC-u :D Ona dvojica nikako ne mogu zajedno,mada su glasine da je Blair dosao u idealnu formu i da nije debeo vise :) Uostalom,ako ne bude dio nekog trejda ovo mu je zadnja sansa da pokaze sta zna... Za Howarda ti mogu reci da grijesis,zna zabiti i on,mada mene vise raduje defanzivna igra,ako bi on dosao,jer imace ko zabiti od ovih bekova....Vjeruj mi da jedva cekam da vidim Andersona(jer je imao lijep start prosle sezone,do povrede teske)i Leonarda--- 8-) A za Odena,sutra bi ga potpisao da moze,mislim da je 'odradio' pehove.... :mrgreen: Usput,vjeruj da smo mi kontenderi,ne medju najvecim,ali sigurno jesmo....Ipak je to ekipa koja je vodila ligu prosle godine i sumnjam da nam treba puno da bi bili blizu osvajanja,tako da to o stand by-u ne stoji...Za razliku od mnogih mi smo EKIPA(imamo i sistem i disciplinu,a bogami,jos uvijek i kockice)a ako je po strucnjacima Boston jos uvijek kontender,cija je velika trojka i starija u prosjeku od nase,sta smo onda mi koji imamo i bolje komplementarne igrace!!??

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2011, 01:01

Kelti su velika četvorka i nama treba još jedan takav :D
Ne znam kojeg ćemo bigmena dovest,ali znam da Kawhi mora biti u prvoj 5 čak i da ostane RJ.Ko ga **** nek bude 6. igrač lige,ako može :)
P.S.Kakvo bi pojačanje bio Kaman 8-) Nešto me to ne bi čudilo poglupi su oni u LAC bili prije ne vjerujem da su se mogli toliko promjenit :lol: E da Utah želi Ala i Millsapa tradeovat ?Ja bih volio da uzmemo Millsapa i njima bi RJ bio barem malo koristan.Naravno tu se može dodat i neki pik ili nešto :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 dec 2011, 01:13

LBJ MVP je napisao/la:Kelti su velika četvorka i nama treba još jedan takav :D
Ne znam kojeg ćemo bigmena dovest,ali znam da Kawhi mora biti u prvoj 5 čak i da ostane RJ.Ko ga **** nek bude 6. igrač lige,ako može :)
P.S.Kakvo bi pojačanje bio Kaman 8-) Nešto me to ne bi čudilo poglupi su oni u LAC bili prije ne vjerujem da su se mogli toliko promjenit :lol: E da Utah želi Ala i Millsapa tradeovat ?Ja bih volio da uzmemo Millsapa i njima bi RJ bio barem malo koristan.Naravno tu se može dodat i neki pik ili nešto :)
Da,velika cetvorka,koja trenutno nema nikog na klupi,ne racunajuci Riversa :D ,a opet ih smatraju kontenderima... Vidjeh i ja neke tekstove za Kamana i nije mi problem u Clippersima, vec kako to obaviti sa nasim cap-om?Za ove iz Utah-a,hmm... Al Jefferson nikako nije profil igraca kakve mi preferiramo(ima veliki ego,nije kakav defanzivac)Millsap mi je predobar,ali to su snovi :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 dec 2011, 01:24

Zasto bi Utah trejdala bilo koga od njih dvojice za R.Jeffersona, cime bi upropastili za sad veoma uspjesan rebuilding? Mislim oba Jeffersona su preplacena za otprilike duplo, ali je ovaj iz Jazza jednostavno mnogo bolji igrac, mladji je i ima kraci ugovor. Kad bi ga mogli amnestirat mozda bi i uradil takvo nesto, ali to nije slucaj.

I zasto je glup potez pustanje Kamana? Igraca koji im apsolutno ne treba, i koji je u zadnje tri sezone propustio preko 110 utakmica.

@NEZALAGANJE, Kamana mogu dobiti samo u sign and tradeu. Mislim, lik jest MLE igrac, ali jbg takva je situacija u ligi da ce mu neko sigurno ponudit mnogo vise novaca.

I slazem se za Jeffersona. Ako se iko ne uklapa u Spurse to je on. Lik je medju 5 najgorih defanzivaca u ligi, ako ne i najgori. Nisam siguran, al mislim da je imao najlosiji defanzivni rejting u prosloj sezoni od svih igraca u cijeloj ligi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 dec 2011, 01:34

Donnie Darko je napisao/la:Zasto bi Utah trejdala bilo koga od njih dvojice za R.Jeffersona, cime bi upropastili za sad veoma uspjesan rebuilding? Mislim oba Jeffersona su preplacena za otprilike duplo, ali je ovaj iz Jazza jednostavno mnogo bolji igrac, mladji je i ima kraci ugovor. Kad bi ga mogli amnestirat mozda bi i uradil takvo nesto, ali to nije slucaj.

I zasto je glup potez pustanje Kamana? Igraca koji im apsolutno ne treba, i koji je u zadnje tri sezone propustio preko 110 utakmica.

@NEZALAGANJE, Kamana mogu dobiti samo u sign and tradeu. Mislim, lik jest MLE igrac, ali jbg takva je situacija u ligi da ce mu neko sigurno ponudit mnogo vise novaca.

I slazem se za Jeffersona. Ako se iko ne uklapa u Spurse to je on. Lik je medju 5 najgorih defanzivaca u ligi, ako ne i najgori. Nisam siguran, al mislim da je imao najlosiji defanzivni rejting u prosloj sezoni od svih igraca u cijeloj ligi.
Nece ga pustiti(mislim na Kamana)jer mu je isticuci ugovor,a to im je automatski dobar trejd chip(zato bi im morali dati nesto za njega)tako da ce tesko on postati FA amnestijom...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 dec 2011, 16:17

TJ Ford potpisuje sutra za veteranski minimum i time ce postati back up TP-u...Mislim da ce se dobro snaci u toj ulozi(po meni ulazi u najzrelije godine,jer ima 28),a ima istu brzinu kao i Tony,s tim sto ne zavrsava u reketu kao pomenuti,mada je meni bitnije da on asistira i drzi visok ritam dok je ovaj na klupi....Caron Butler izjavio na twitteru da su mu Spursi prvi izbor personalno,sto znaci da tu ipak ima i nekih drugih faktora,a mnogi misle da ce potpisati za tim koji mu ponudi vise od 5mil koliko to trenutno mogu Bullsi,a i mi....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 dec 2011, 16:36

Savrsen backup,nastala je velika praznina odlaskom G.Hilla..
mada sam kontao da bi mogli i Parga potpisati ali T.J Ford za veteranski minimum,sta vise traziti.

[youtube][/youtube]

MAda isto ocekujem dosta puta bekovsku liniju Ginobili/Neal..ali s Fordom,pravim Fordom rasteretit ce se Parker a i treba uvijek biti spreman da ce propustit odredjen broj utakmica.

Tony/Ford/Joseph
Manu/Neal/Anderson
Free Agent SF/Leonard

To za Butlera je aktuelano,a posljedni covjek pod kosem koji se doveo sa Spursima u vezu jest David West..
31 godisnjak koji dolazi nakon ACL operacija,undersize,prosjecan odbrambeni igrac,kreten i povrh svega tesko je i njegov napadacki potencijal procijeniti bez Crisa Paula..ne hvala

Prije Martina ili Landria cak..

Kwami Browun? Pryzibila...

Sutra pocinje,i Battier je rekao da ce dovesti odluku gdje ce nastaviti karijeru,spominjali su se i Spursi ali vjerovatnije je da nastavi karijeru u Miamiu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 dec 2011, 17:02

@Raul Nije mogao niko bolji za te pare od TJ Forda i mislim da je savrsen back up....David West...hm..svaka prijetnja sa low posta je uvijek dobrodosla,mada nije neki defanzivac,ali ko bi nas onda mogao zaustaviti u napadu??Ni je on realna opcija,zbog novca...Za Landry-a se govori da trazi previse,a Martin ti je u Kini i ne moze nazad do marta sl.godine...Kwame Brown??Mislim da je decko,uz svo postovanje njegovih fizickih mogucnosti,najveci promasaj u historiji NBA-a,a uz to,nije ni previse inteligentan da bi se uklopio kod nas.Ostaje Pryzibilla koji se i dovodi u vezu s nama i on je medju ovim nabrojanim najrealija opcija i mogao bi pomoci u odbrani...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 dec 2011, 18:28

Eh zaboravi za Martina,a KWami...ma jebote i on im je u ovom trenutku prihvatljiva opcija,samo da vidim centimetre pod kosem..
by **** that Grant Hill has NOT yet decided between Suns, Knicks, Bulls and Spurs.
Sad ocigledno je da je Spursima prva opcija Butler,ali vodi se racuna i o drugima..vec sam spomenuo i Battiera
sumnjam da neko od navedenih nece sletjeti u Texas..

Tu je jos Prince ali jedina veza sa SAS u ovom trenutku je to sto je free agent,nista drugo.

ajde,sutra ce se vec malo vise znati :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 dec 2011, 19:04

Ma u slucaju K Brown-a ni centrimetri nisi sigurni :lol: :lol: :lol: Butler je broj jedan,mada mislim da cemo potpisati Howarda...ostali su nekako predaleko,a i nisu nas posjetili...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 dec 2011, 19:12

Kojeg Howarda? Onog debila iz Wizardsa? Vise se isplati zadrzat Jeffersona, lik barem igra.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 dec 2011, 19:36

Donnie Darko je napisao/la:Kojeg Howarda? Onog debila iz Wizardsa? Vise se isplati zadrzat Jeffersona, lik barem igra.
Nikako se RJ vise ne isplati,jer covjek nestane u kljucnim utakmicama,ne preuzima odgovornost i ceka da sve drugi iskreiraju za njega,a kao slag na tortu,njegov covjek zabija kad hoce...barem je tako bilo u nasem sistemu...Taj debil,kako ti kazes,nam je znao zabiti i po 30 u playoffu plus je uvijek dobro cuvao Manua,mada priznajem da ne znam u kakvom je stanju poslije povrede(ima prosjek od 15ppg u karijeri uz pristojan sut),ali to ce vec strucnjaci procijeniti....P.S.Ove igre u Was mi nisu mjerilo,jer je to neozbiljna ekipa,a ako aludiras na neke druge njegove ekscese koje je imao,to mu ovdje nece prolaziti. Mislim da je dovoljno pametan da se uklopi....Uostalom,imace ko igrati ako on ne bude na nivou i radio gluposti ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 dec 2011, 19:53

Debil nije zasto sto je los kosarkas, vec jednostavno zato sto je debil. Jefferson koliko god a je los, korisniji je od Howarda. Mislim lik u zadnje tri sezone je odigrao 50 utakmica, sa desetak poena u prosjeku, i to sa procentima suta ispod 40%, trice ispod 25%, i sa jednom jedinom asistencijom prosjecno. Nit je neki odbrambeni igrac, pogotovo sad kad je na zalasku karijere.

A to da je znao zabit 30 u playoffu, a eno Iverson u karijeri ima 30 poena u prosjeku u playoffu pa je sad zakurac i niko ga ne zeli.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 dec 2011, 20:00

Vjeruj mi da bi probao bilo kog osim RJ-a s obzirom cega sam se sve nagledao u playoffu u zadnje 2 god od njega....Istina je da je ovaj imao problema sa povredama,ali imao je i Butler,pa mi se to svodi na isto...Misljenja sam da ce on biti sasvim dobar u SA,ako potpise ugovor....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 dec 2011, 20:11

Rekao sam vec i ponovit cu..

Butler ne bi bio prevelik upgrade u odnosu na R.J zbog sistema koji postoji,jako zajeban poprilicno..
Jeferson ga ko biva malo skontao u drugoj godini :D

A Howard hasisar sam vec rekao od 2006 nije napao obruc,i pored svih ostalih problema ne bi ga zelio na kilometar od TNT centra.
Nije to sjena od onog igraca koji je redovno ubacivao preko 10 poena u prvoj cetvrtini..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Tayshaun Prince
slika

4 years, $21.4 million
Many attributes make Tayshaun Prince a very good fit for the Spurs. First of all, he has a lot of playoff experience and knows all about being a fourth or fifth option on a contending team. While no longer a great defender, he's still good on that end. Pop loves players who contend shots but don't foul -- and that's exactly what Prince does on that end. Offensively he has enough range to spread the floor and he's an underrated passer. Unfortunately, there's a real chance that he will get more money than the Spurs can offer.
2. Andrei Kirilenko
slika
4 years, $21.4 million
Last season, Andrei Kirilenko made nearly $18 million. Though he's obviously not worth that sort of money, he'd be a bargain at an MLE deal. In San Antonio, he could start at small forward and give Pop a very capable small ball power forward. Kirilenko's athleticism and activity on defense makes him a disruptive force. He can get out and run and is a good finisher at the rim. His shooting is shaky, which would hurt his fit with the Spurs. But, that said, Kirilenko plays much better in international competition and the Spurs run the most European offense in the league so perhaps even his scoring could re-blossom. Like Prince, a higher-than-MLE offer is probably in AK47's futur
3. Grant Hill
slika
1 year, $3 million
Even though Grant Hill is 39 years old, he's still a really good player. All those years of battling ankle injuries has allowed him to extend his career. His best attribute today is his defense; it's safe to say he's the best 39-year-old defender in the history of the NBA. He's quick, long and smart on D and is able to defend four positions. On offense, Hill doesn't have much range but picks his spots well and isn't a liability. Though he has been extremely durable the last four seasons with Phoenix, the Suns have a training staff that specializes in keeping injury-prone players on the court. In San Antonio would Hill remain as healthy? That's a legit concern. Plus, Hill has turned down the Spurs a number of times in the past so it's unlikely that he'd change course now.
4. Luc Richard Mbah a Moute (R)
slika
3 years, $9 million
Yes, Luc Richard Mbah a Moute is a poor offensive player. He can't shoot to save his life (except again the Spurs, it seems). Even worse, Mbah a Moute seems to spend most of his time trying to hide when his team has the ball. Even given his putrid offensive game, his defense is so good that I think he'd be a good fit in San Antonio. Mbah a Moute is tall, long and can really move his feet. In Pop's defensive scheme, it wouldn't be much of a surprise for him to emerge as the best perimeter defender in the league. Mbah a Moute also rebounds extremely well and is a plus character-wise.
5. Mike Dunleavy, Jr
slika
3 years, $9 million
Mike Dunleavy's career has been derailed due to injuries over the last few years. However, if available at a fair price, he'd be a worthy gamble. Dunleavy's basketball IQ is perhaps his biggest strength, which makes him a solid help defender and positive impact offensively. He can shoot from deep, get to the line and is a better rebounder and shotblocker than expected.
6. Caron Butler
slika
4 years, $21.4 million
A talented scorer, Caron Butler can knock down mid-range jumpers and is a difficult cover in one-on-one situations. While with the Mavericks, his defensive intensity was a lot better than earlier in his career. Does he fit well with the Spurs? I don't really see it. The Spurs don't run many isolation sets and he's a shaky three-point shooter. Additionally, he suffered a torn patellar tendon last season so there's no guarantee he can regain his previous form. On paper, a volume shooter with limited three-point range doesn't fit next to the Big Three. However, reports indicate that Butler is the No. 1 target for Pop and the Spurs this offseason so perhaps they have a plan on how he can fit.
7. Shane Battier
slika
4 years, $21.4 million
On paper, Shane Battier fits pretty darn well. On offense, he's content to catch-and-shoot threes from the corners. He's tough defender, even though he's lost a step from his prime. Battier's personality would be a great fit in the lockerroom. All that said, I think he's too limited for as much money as he'll demand on the open market. He doesn't score enough and he's not a good enough defender anymore to be worth a full MLE deal. And at 33 years old, he's about the age where he'll lose another step, which could wipe away all of his defensive value.
8. Vince Carter
slika
2 years, $6 million
Ah, Vince Carter. A guy who had all the tools to go down as one of the game's greats but seemingly just didn't care enough. Now that his physical abilities are eroding, he's probably headed toward an ugly end to his career. So why is he ranked this high? Good question. Firstly, since the Suns already owe him $4 million this season, it's possible to sign him for a relatively cheap deal. And second of all, that talent is still seductive. If he ever really started to care, he could be a damn good player -- even today. But that's a gargantuan If.
9. Josh Howard
slika
3 years, $9 million
In the last three seasons, Josh Howard has played a total of 53 games. He hasn't played a complete season since the 2007-08 season. Spurs fans may remember him as a playoff headache -- but it's been a long time since he was even a decent NBA player. He no longer has three-point range, he has character red flags and his quickness has deteriorated drastically. But since he'll be cheap and he's still just 31, Howard might be worth rolling the dice. There's a chance he could become an above average small forward again, although not a very good chance.
10. Anthony Parker
slika
2 years, $6 million
Much like Battier, Anthony Parker fits on paper: he can shoot, he can defend and he's a good character guy. But even though he'll be a lot cheaper than Battier, he's a questionable fit for what the Spurs need. At 6-foot-6, he's much more of a guard than a small forward. And at 36, he's quickly losing the little athleticism he has left.
11. Al Thornton
slika
3 years, $9 million
Al Thornton is 6-foot-8, built like a tank and can jump. He's much stronger than most small forwards and much too quick for any power forward. (One of Thornton's hobbies is destroying Matt Bonner whenever the two are on the court together.) He will also not demand that much money on the open market. So why is he so low on this list? He's as dumb as a pile of bricks. Thornton has no idea how to play the game of basketball. He can put points on the board, he can rebound and he has the tools to defend -- but it just hasn't clicked yet with him ... and likely never will.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 dec 2011, 02:31

Covjece,izvori govore da sam u mixu za Nenea :o :o Ako to nekako izvedemo,top 3 kandidata smo za titulu to je sigurno.... 8-)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 09 dec 2011, 13:06

NEZALAGANJE je napisao/la:Covjece,izvori govore da sam u mixu za Nenea :o :o Ako to nekako izvedemo,top 3 kandidata smo za titulu to je sigurno.... 8-)

Ma lik u 29 godini sa historijom povreda i trenutno najvecoj vrijednosti koju ce ikad imati na trzistu,e pa uzet ce maximalan ugovor..
tesko,nerealno..
Caron Butler agrees to terms with Clippers. Three years, 24M
za 8 M godisnje,i nije neka steta...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 09 dec 2011, 19:08

Josh Howard "im going wherever nene goes"
eto nek ima :mrgreen:

Znaci Hilario za MLE,a Josh bi bio jeftin.

tesko,tesko..
´ajmo R.C.

Sto forsiram Nena toliko e pa prvo jer je trenirao cijelo ljeto sa TD 21 u njegovom dvoristu :mrgreen:
veoma postuje svog kolegu i prijatelja i Splitera i negdje sam vec bio procitao da su mu Spursi prvi izbor..

mah sumnjam..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 dec 2011, 19:43

Nek bar sanjamo ovih 20min jos :D :D Ako hoce titulu,a bogami i solidan ugovor iduce godine(jer TD-u istice tad njegov ogromni ugovor,pa se moze rekonstruirati kao i RJ-u) Nene-u bi bilo pametno da potpise za nas... top 3 bi sigurno tad bili,bez obzira sta drugi uradili ikoga doveli....

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.