NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Donnie Darko
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la Donnie Darko » 09 dec 2011, 12:15

amerosm je napisao/la: Igraci su stali na stranu Paula i tako je Granger preko twittera Sterna nazavao "ku.rvom".
nije ga nazvao kurvom, vec je rekao da ce po uzoru na Artesta promjenit ime u 'sterns bitch'.
majestic24 je napisao/la: A prije svega,ova opcija Gasol/Odom za Paula je glupa. Jedino moze Artest da ide ili neko od ovih losiji tipa Barnes i sl.
mozda bi mogli napravit paket Walton/Blake/Artest/Barnes/pik za Paula? Ako cemo sudit prema historiji, to bi trebalo bit otprilike taman.
majestic24 je napisao/la: 1. Da ga mijenjaju za neke druge igrace i da dobiju bilo sta. Dobiti zvijezdu nece sigurno. Barem ne zvijezdu kao sto je Cris. Znaci mogu birati,prosjecne mladje igrace i malo bolje igrace ali koji su u godinama. Ovo sto su im samo Lakersi nudili Gasol i Odom je cak i previse . Ok,ovi igraci fino kostaju (oko 26 mill),al kakve ce igrace dobiti. I sa njima ce sigurno moci doci barem do playofa.
Boston je cini mi se nudio Ronda i Greena za Paula, Warriorsi Currya, Udoha, Klay Thompsona i pikove. Oba ova paketa su bolja od ovog sto bi dobili u ovom trejdu. A Boston je cini mi se jedan od timova koji su spremni trejdat za Paula i bez garancije za produzenje ugovora.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 dec 2011, 12:25

nista dajte Howarda u Bullse u tradu Noah-Boozer pick i sta jos hoce ne znam i CP3 u LA i liga moze pocet :).....mislim bilo bi fino, ali mi kao takvi bili bi opet najaci :)...stavis Gibsona kao startera na PF imas Denga,Howarda,Rosa i vjerovatno suter Richardson , pa to bi bila sigurno broj 1 ekipa :)...klupa i onako dosta dobra bio bi tu Tomas,Bogans,Brewer,Korver i trebalo bi naci jos nekog centra na klupu i eto to bi bilo to :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 dec 2011, 12:28

Sve u svemu, zanimljivo je krenulo, a mozda ce Dan Gilbert po uzoru na Kupchaka ponuditi Jamisona i Davisa NOH-u za Paula plus pickove Miamia, te onda nakon toga ponuditi AV-a, Irvinga i pick Kingsa 2012 godine za Howarda i onda sa TPE uzeti Hedu. Bolje pakete mi bismo ponudili za ova dva igraca, nego Lakersi sto bi ponudili hahahahha. Sa ova dva igraca titula bi bila nasa :lol: :lol: :lol: plus bi James popizdio sto je otisao iz Cavsa hahahahaha i onda bi i Stern povukao trejd D-Willa u Miami i svi sretni osim LAL :( . Cika Sterne bolje ti je da posaljes ova dva igraca u Cavse, taman da i malo trziste omasti brke malo. Cika Stern mrzi Lakerse hahahahhahahaha.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 dec 2011, 12:31

slika

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 dec 2011, 12:32

realno Dan Gilbert je ovim potezom najvise naudio svom klubu....
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 dec 2011, 12:34

CLS je napisao/la:realno Dan Gilbert je ovim potezom najvise naudio svom klubu....
Ajd mi objasni kako?

Mes Que Un Club!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 dec 2011, 12:36

adriano_leite je napisao/la:
CLS je napisao/la:realno Dan Gilbert je ovim potezom najvise naudio svom klubu....
Ajd mi objasni kako?
pa fino skontaj malo sam, koji ce to FA htjeti doci u taj klub sa takvom politkom ???
Pa sam poslije reko tata

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 dec 2011, 12:37

Sada sa moje strane jedno glupo pitanje. Moze li npr. Stern sada zaustaviti trade Howarde u neki drugi klub tj. da ulozi svoj VETO ili on nema pravo da utice na dogovor izmedju vlasnika dva kluba ? Ovo pitam iz razloga sto neki na forumima tvrde da je on u stanju svaki dogovor da ponisiti ako hoce, jedino da ne moze nista uciniti kada su u pitanju free-agenti.

Moze li mi neko odgovoriti na ovo pitanje bio bi mu zahvalan.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 dec 2011, 12:38

CLS je napisao/la:
Ajd mi objasni kako?
pa fino skontaj malo sam, koji ce to FA htjeti doci u taj klub sa takvom politkom ???
koji ce to FA htjeti u Cleveland sa bilo kakvom politikom? ;)
amerosm je napisao/la:Sada sa moje strane jedno glupo pitanje. Moze li npr. Stern sada zaustaviti trade Howarde u neki drugi klub tj. da ulozi svoj VETO ili on nema pravo da utice na dogovor izmedju vlasnika dva kluba ? Ovo pitam iz razloga sto neki na forumima tvrde da je on u stanju svaki dogovor da ponisiti ako hoce, jedino da ne moze nista uciniti kada su u pitanju free-agenti.

Moze li mi neko odgovoriti na ovo pitanje bio bi mu zahvalan.
Naravno da moze, nije dzaba komesae. Moze ponistit i Howardov trejd, ali nece, zato sto se to ne protivi njegovim interesima kao ovaj trejd.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 dec 2011, 12:40

Commissioner,

It would be a travesty to allow the Lakers to acquire Chris Paul in the apparent trade being discussed.

This trade should go to a vote of the 29 owners of the Hornets.

Over the next three seasons this deal would save the Lakers approximately $20 million in salaries and approximately $21 million in luxury taxes. That $21 million goes to non-taxpaying teams and to fund revenue sharing.

I cannot remember ever seeing a trade where a team got by far the best player in the trade and saved over $40 million in the process. And it doesn’t appear that they would give up any draft picks, which might allow to later make a trade for Dwight Howard (They would also get a large trade exception that would help them improve their team and/or eventually trade for Howard.) When the Lakers got Pau Gasol (at the time considered an extremely lopsided trade) they took on tens of millions in additional salary and luxury tax and they gave up a number of prospects (one in Marc Gasol who may become a max-salary player).

I just don’t see how we can allow this trade to happen.

I know the vast majority of owners feel the same way that I do.

When will we just change the name of 25 of the 30 teams to the Washington Generals?

Please advise….
Dan G.
Pa sam poslije reko tata

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 dec 2011, 12:41

CLS je napisao/la:
Ajd mi objasni kako?
Sa kakvom politikom? Kako ne kontate ljudi boziji da dan gilbert nije sam mogao obustaviti ovaj trejd, ovo ruglo od trejda. Stern obustavio trejd jer mu se moze, jer ga pece savjest sto je mazio Lakerse, sto je mazio velikane a **** male ekipe, jer je komesar madafaking nba lige, zato je obustavio trejd. Gilbert je poslao email, fino je rekao da je pricao sa par ownera koji dijele misljenje kao on. Btw. ako je dan gilbert ljubomoran, ako je gilbert takav sroljo, sto nije obustavio ostale trejdove ako je toliko mocan? Da se mi borimo za naslov, pa da se gilbert boji da ce takvi mocni lakersi da nas dobiju, onda bih i shvatio da je mozad gilbert bio prepadnut, ali mi smo druge divizije, mi tankiramo i ovu sezonu vjerovatno, nemamo sta biti ljubomorni na trejd lakersa. Manite se gluposti ba, mi ne gradimo i necemo graditi ekipu kroz free agency, nego kroz draftove.

Edit: eto lijepo si postavio pismo gilberta, procitaj ga i reci jel sta covjek slagao.

Mes Que Un Club!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 dec 2011, 12:46

da ali ti nikako neces da sagledas situaciji iz ugla igraca...realno
Zadnja izmjena: CLS, dana/u 09 dec 2011, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.
Pa sam poslije reko tata

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 dec 2011, 12:49

Ako je suditi po pismu ESPN je bio upravu da Lakersi trebaju uzeti jos nekoga od igraca kako bi opteretili salary-cap i tako se onemogucili pri dovodjenju Howarda.
Ja da se pitam cak bi dao Bynuma umjesto Gasola, ukoliko bi pored Paula dobili Okafora ili Scolu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 dec 2011, 12:51

CLS je napisao/la:da ali ti nikko neces da sagledas situaciji iz ugla igraca...realno
Jarane hocu i ja milion eura pa mi ih niko ne daje, realno. Ako Paul hoce u Lakerse, nek Lakersi ponude bolji paket, posteniji paket, nek pronadju boljeg treceg trejd partnera i da NOH dobije nesto za svog najboljeg igraca. Zasto je ovo bitno za Gilberta? Lik je kao i ostatak ownera i NBA lige owner tog tima, dakle nesto je ulozio, a kako ce se ta NOH prodati, bez najboljeg igraca i sa prosjecnim veteranom odomom, martinom, scolom i nesto mladjim dragicem? Nikako, eto kako, jer NBA je kupila NOH samo da bi ta ekipa ostala u NO, dok ne nadju kupca. Sa Curryem, Udohom, KLayom i pickovima, lijepa je buducnost NOH, te bi bilo nekih milionera ili milijardera koji bi kupili NOH. To je poenta, da se klub ne sroza i da ga ne prodaju za kikiriki.

Mes Que Un Club!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 dec 2011, 12:54

@ adriano

bili prisato na trade Bynum/Odom - Paul/Okafor da si vlasnik jednog NBA kluba.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 dec 2011, 12:54

CLS je napisao/la:da ali ti nikko neces da sagledas situaciji iz ugla igraca...realno
Jarane hocu i ja milion eura pa mi ih niko ne daje, realno. Ako Paul hoce u Lakerse, nek Lakersi ponude bolji paket, posteniji paket, nek pronadju boljeg treceg trejd partnera i da NOH dobije nesto za svog najboljeg igraca. Zasto je ovo bitno za Gilberta? Lik je kao i ostatak ownera i NBA lige owner tog tima, dakle nesto je ulozio, a kako ce se ta NOH prodati, bez najboljeg igraca i sa prosjecnim veteranom odomom, martinom, scolom i nesto mladjim dragicem? Nikako, eto kako, jer NBA je kupila NOH samo da bi ta ekipa ostala u NO, dok ne nadju kupca. Sa Curryem, Udohom, KLayom i pickovima, lijepa je buducnost NOH, te bi bilo nekih milionera ili milijardera koji bi kupili NOH. To je poenta, da se klub ne sroza i da ga ne prodaju za kikiriki.
da vjerovatno za 6 mjesci kada ode kao FA nece se srozati, i da dodje novi vlasnik ista ce prica biti jer CP prica o odlasku mnogo duze traje....ako se timovi slozili.....realno smijesno je, mozda nam namjeste zato prvi pik sl. sezone, kao nekima ;)
Pa sam poslije reko tata

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 dec 2011, 12:57

najjci komentar na forumu:

You know what? Even though I am a bit bummed out about this whole situation and am piss mad at David Stern, I think there is a silver lining in all of this. Through this ordeal, our management just showed the entire league how great they are at what they do. We got the best point guard in the game without giving up young assets, draft picks or take on any financial burden. Matter of fact, we almost saved 20 million dollars while we were at it. Can you not call that deal genius? Before the summer began, everyone is saying "Lakers can't do anything to fix that team. Their players are too old and nobody wants them." Well, guess what? We were one David Stern sucker punch away from turning these old and unwanted players into Dwight Howard and Chris Paul. That is before discounting the mystery PF we had a back hand deal for as well.

I for one am now more confident than ever about the capability of this management. With them in charge, the Lakers will be able to stay on top of the food chain in the NBA for a very long time. David Stern can only block so many trades before losing any reasonable ground to do so. Lakers fans don't need to worry, it's just a matter of time before we get that next superstar in the Purple and Gold, I am sure of it. And the rest of the league better be scared. The Lakers ain't f-ing going nowhere but to the top. And there is not a god damned thing they can do about it. You can't beat LA.
Pa sam poslije reko tata

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 09 dec 2011, 13:01

Hahaha,dobro im je rekao tip.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 dec 2011, 13:02

ebeno je kada napravis presedan....danas ili sutra moze biti neki drugi tim u pitanju pa da opet neko da stavi veto na trejd
Pa sam poslije reko tata

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 dec 2011, 13:05

CLS je napisao/la:
da vjerovatno za 6 mjesci kada ode kao FA nece se srozati, i da dodje novi vlasnik ista ce prica piti jer CP prica o odlasku mnogo duze traje....ako se timovi slozili.....realno smijesno je, mozda nam namjeste zato prvi pik sl. sezone, kao nekima ;)
Pa Lakersima se namjesta otkad pratim **** kosarku, na sve moguce nacine se pomagalo. To za taj prvi pick sto kazes da je namjesten cavsima, to samo pametni kao vlasnik minnesote mogu reci. Paula se moze trejdati u ovih 2 3 mjeseca 5 puta, tako da sigurno ce dobiti bolji paket nego sto su fakersi ponudili, a njih boli **** da li ce paul potpisati ugovor sa tim timom u koji ode. Realno boli mene rac gdje ce paul igrati, ali ovaj trejd sto su lakersi povukli, tj. pokusali, je travestija sto bi rekao gilbert. Nek pokusaju ovo ponuditi Orlando pa da vidimo hoce li Orlando prihvatiti. Tim NOH ne gubi nista, oni nisu vlasnici, vlasnik je NBA i sigurno da NBA itekako interesuje kakav ce to biti trejd.

Mes Que Un Club!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.